Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Trailer: Har du styr på reglerne?

Nu er der gratis hjælp at hente for de hesteejere og ryttere, der har vanskeligt ved at finde hoved og hale i de komplicerede trailerregler, for hvornår må man køre med hvilke trailer, på hvilket kørekort og med hvilken vægt? Det kan en ny hjemmeside hjælpe med svaret på.

 

De fleste ryttere og hesteejere har på et eller andet tidspunkt skulle tage stilling til om den pågældende bil, nu må køre med den last, som det var tanken, at der skulle læsses i trailerne, og om chaufføren nu også lige må køre med den pågældende last på det kørekort han eller hun har. Reglerne er ikke helt enkle, og vanskelige at gennemskue, ligesom det kan være vanskeligt at aflæse de rigtige oplysninger der skal aflæses fra registreringsattesterne. Derfor gætter mange bare på hvad de må køre med. Rigtig mange kører derfor med trailer uden helt at være klar over om de egentlig må køre med den, og hvor meget traileren må læsse. Derfor er en del også gennem tiden blevet taget af politiet eller har kørt ulovligt, utilsigtet, men fordi der ikke har været helt styr på reglerne.

 

Nu er der imidlertid hjælp at hente - også for hestefolket.

 

En ny gratis hjemmeside

En nylanceret hjemmeside Hænger.dk. gør det muligt for enhver, at finde ud af om man må køre med en bestemt anhænger, uanset om det er en hetetrailer, en almindelig trailer eller en campingvogn. Der er mange sider der gennem tiderne har forsøgt på enkelt vis at opstille guidelines for reglerne eller at forklare dem for folk, der har vanskeligt ved at gennemskue dem, men mange af disse kan også være vanskelige at forstå og udfylde korrekt, da reglerne bare er ret komplicerede.

 

Brugervenlig og enkel

Hænger.dks vejledning afviger fra de andre, idet de har gjort det super enkelt for brugeren at få tastet de rigtige parametre ind, der igen kan spytte de konkrete retningslinjer ud, der gælder for netop den pågældende kombination af trailer, bil, last og førerens kørekort.

 

Kun brug for nummerplade numre

Det eneste man behøver at gøre, er at taste nummerpladeoplysninger på bilen og anhængeren ind i systemet. Siden henter så selv alle de tekniske oplysninger både bil og anhænger fra Motorregisteret, og laver alle de nødvendige beregninger på om bilen må kobles sammen med anhængeren, hvor meget anhængeren må læsse, og hvilket kørekort man skal have for at må køre bilen med anhængeren.

 

Så man behøver ikke at skulle finde sin registreringsattest frem, og forstå tekniske de oplysninger som tilkoblingsvægt, vogntogsvægt osv. Man skal bare indtaste nummerpladerne, så får man svaret.

 

Den nye hjemmeside fjerner alle gætterier, så det fremover er meget lettere hurtigt at tjekke, hvad man egentlig må køre med. og behøver ikke længere at være i tvivl eller forlade sig på, hvad man tror, der er rigtigt. Man kan få et klart svar og det kræver kun, at man indtaster nummerpladerne.

Siden er gratis at bruge.

 

Du kan finde hjemmesiden her

 

Billede

 

Nu er det blevet nemmere at få styr på reglerne for kørsel med trailer

 


Tilføjet d. 02-08-2016 kl. 16:42 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
17-11-19 Muligheden for resultatfrigørelse ophører primo 2020
23-05-19 Ny hastighedsgrænse for trailerkørsel
10-10-18 Ny Miljøguide for hestehold
23-03-18 Forvirring om WEG kvalifikationskrav
07-12-17 Nye regler for ponymåling
04-07-17 Bør gnub og beroligende klap udløse diskvalifikation?
13-12-16 Har du styr på doping reglerne?
23-11-16 FEI ændrer regler for sporer
22-11-16 Nye OL-regler fra 2020
11-09-16 Tunge ryttere - regler på vej


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider