Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Følg din hests sundhed via app

Hold øje med om din hest den har det godt og få besked via din smartphone eller email - endnu et teknologisk indtog i hestenes verden.

 

Nyt teknologisk 'gadget'

Endnu et bærbart elektronisk stykke udstyr er blevet udviklet. Denne gang er det en et stykke elektronisk udstyr der kan sende e-mails til hesteejere, hvis hesten ikke har det godt. Svarende til et armbåndsur eller en pulsmåler til mennesker, har de canadiske udviklede produkt SeeHorse udviklet bærbart udstyr, der kan måle hestens vitale tilstand og kan sende informationen via Smartphone eller lignende, for at advare hesteejeren, staldpersonalet, veterinæren eller andre om, at der er noget der ikke helt er som det skal være.

 

Måler centrale organ funktioner

SeeHorse måler hastens temperature, puls, åndedræt (TPR) funktioner, men ikke nok med det. Den kan også opbygge rapporter og analyser af hestens aktiviteter. Dette kan hjælpe hesteejeren og de mennesker der passer og omgås hesten, med at holde et tæt øje med dens helbred og fitness niveau, foruden at være et værktøj der kan anvendes I træningen af hesten og forberedelse til konkurrencer.

 

Billede

 

"Dette bærbare udstyr gør hesten i stand til at forbinde sig til mennesker" udtaler udvikleren og grundlæggeren af SeeHorse Peter Mankowski, til Heste-Nettet. "Heste er utrolige intelligente og majestætiske, men også skrøbelige. De vil sikkert gerne kunne fortælle os hvornår de ikke har det godt, hvordan de kommer sig ovenpå en skade, eller blot savner vores selskab. SeeHorse gør det muligt!".

 

Ejeren kan følge deres heste på en smart-phone eller anden enhed. "Vi kan se hestens temperatur stige og efterfølgende falde uventet, så vil det kun tage sekunder at orientere ejer, veterinær eller andre om det"

 

SeeHorse er kompatibelt medandet veterinært software og kan kobles trådløst op til de sociale media, fx således at heste, der har deres egen Facebook side kan dele oplysningerne on-line.

I tilknytning til, at være, hvad Mankowski kalder 24/7 "coach og veterinær hjælpemiddel, kan det vandtætte udstyr også anvendes næsten hvorsomhelst på hesten og med specielle stropper, og vil selvoplade sig når hasten bevæger sig."En hest I bevægelse er en naturlig kilde til ren energi og vi har designet SeeHorse enheden, til at være indrettet, så den udnytter dette faktum, siger Mankowski".

 

Forretningside deles med rytter

Det var med grundlægger af SeeHorse Jessica Roberts, der selv er rytter og hesteelsker, som overtalte Mankowski, der er tidligere BlackBerry forsknings- og udviklingsansvarlig og opfinder af en række patenterede elektroniske enheder, til at gå ind projektet og kombinere hans passion for dyrevelfærd og teknologi med det formål at udvikle en enhed, der kunne give hesteejere et bedre værktøj til at varetage deres hests velfærd og samtidig forberede dem til vigtige begivenheder.

 

SeeHorse produktet er fortsat under udvikling og forventer at gå i fuld skala kommerciel produktion indenfor 12 måneder, oplyser Mankowski til Heste-Nettet, og der vil formentlig blive tale om global distribution.

 

Du kan læse mere om produktet på SeeHorses hjemmeside her

 

Billede

 

SeeHorse cebsoren monteret på et hovedtøj - så lille er den.

 


Tilføjet d. 25-09-2015 kl. 11:10 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
21-01-16 Smartphone, Smartwatch - hvad med en Smartsaddle?
02-04-15 App analyserer gødningsprøver
25-12-13 Gratis dressur app til alle!
11-11-13 Influenzavacciner – virker de?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider