Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Regerende OL-guldvinder testet positiv for doping

Det internationale rideforbund FEI er i dag kommet med en pressemeddelse, om at tre schewizske heste er blevet testet positive for doping.

Der er tale om prøver, som er taget d. 17. maj til CSIO5*, hvor den regerende OL guldvinder Nino des Buissonnets vandt Grand Prixen redet af Steve Guerdat. Her er prøven kommet tilbage testet positiv for de forbudte stoffer kodein og oripavine samt det medicinsk kontrollerede stof morfin. Nino des Buissonnets er på listen til EM for Schweiz om en måned, så det er meget uheldigt tidspunkt for Steve at denne positive dopingprøve har fundet sted.

Der er også tale om prøver taget til det samme stævne dagen før for en anden af Steve Guerdats heste, denne gang Nasa. De blev nr. 3 i derbyklassen, samme dag som testen blev taget. Her blev der testet positvt for kodein samt det kontrollerede medicinske stof morfin. Ud over det var der også tegn på oripavine, men niveauet var ikke højt nok til at labratoriet kunne erklære prøven for positiv for det forbudte stof.

Prøver taget d. 8. maj til CSIOY (U21) fra Deauville d. 8. maj fra hesten Charivari KG og redet af Allessandra Bichsel er også kommet tilbage positiv for de forbudte stoffer kodein og oripavine samt for det kontrollerede medikament morfin.

Under FEIs antidopingregler og kontrollerede medicinerngsregler, bliver atleten, i tilfælde af en positiv prøve som viser forbudte stoffer, pålagt en obligatorisk midlertidig suspendering frem til der er mulighed for en høring. Ligeledes bliver en hest som er testet positiv for forbudte stoffer suspenderet midlertidigt i en periode på to måneder.

På baggrund af dette er både Steve Guerdat og Alessandra Bichsel blevet midlertidigt suspenderet fra den dag det bliver bekendtgjort (20.juli 2015), og de tre heste er midlertidigt suspenderet i to måneder. FEI tilbyder atleten, som i reglerne bliver refereret til som den "ansvarlige person", og hestens ejer, en indledende høring hos FEI, hvor de kan anmode om at få ophævet de midlertidige suspenderinger.

"Fundet af Oripavine, som ikke forekommer i nogen veterinære produkter, i alle disse prøver, indikerer at der kan være tale om forurening, men vi er selvfølgelig nødt til at følge standard procedurerne" siger FEI's generalsekretær Sabrina Zeender.

 

"Kombinationen af Oripavine, morfin og Codeine findes ofte i forureningssager fra andre hestesports regulatorer, og FEI har allerede tre udestående sager fra 2014 som involverer Oripavine og morfin, i hvilke vi aktivt har søgt at ophæve den midlertidige suspendering. Som regulator af international ridesport, er vi nødt til at balancere retfærdighed overfor rytteren med vores anden rolle, som er at beskytte dyrenes velfærd og fastholde en retfærdig konkurrence."

 

Mulig forurening

De tre igangværende sager hos FEI fra 2014 involverer også Oripavine og morfin. Anmodninger om ophævelse af den midlertidige suspendering var oprindeligt afslået af FEI, men tilstrækkeligt beviser er efterfølgende blevet samlet, der viser at alle tre sager højst sandsynligt involverer forurening, og FEI har med det samme søgt at ophæve den midlertidige suspendering. Alle tre midlertidige suspenderinger blev ophævet samtidig af FEI den 19. december 2014.

 

Oripavine er et smertestillende stof, som ikke bruges klinisk på grund af den snævre terapeutiske margin og ekstremt høje giftighed. Oripavine er ofte resultatet af indtagelse af valmuefrø. Codeine og morfin, som begge findes i valmuefrø, er også smertestillende stoffer.

 

På grund af at stigende beviser for at de positive resultater er resultat af forurening med valmuefrø, har FEI nedgraderet morfin fra et forbudt stof til et kontrolleret medikament i 2013. Blandt en række foreslåede ændringer til hestesportens liste over forbudte stoffer, som træder i kraft 1. januar 2016, er kodein ligeledes nedgraderet til et kontrolleret medikament.

Kilde: FEI press release


Tilføjet d. 21-07-2015 kl. 18:40 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
13-01-20 Steve Guerdat starter 2020 med sejre
10-12-19 Hård men nødvendig udelukkelse af Rusland
20-09-19 Doping eller sabotage?
11-09-19 Så er den gal med høet igen
18-06-19 Amerikansk forbud mod Cannabis til konkurrenceheste
28-04-19 CBD forurenet lucerne kan være et udbredt problem
11-04-19 Lucerne mistænkt for positive dopingprøver
06-11-18 Nikanorava suspenderet for medicinsk doping
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
13-05-18 Endelig sejr til Steve Guerdat og Bianca


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider