Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dressurudvalget gennemgår Reglementet bl.a. på baggrund af Stamina sagen på Broholm

Udelukkelsen af Andreas Helgstrand og Stamina ved DM på Broholm er på alle måder en rigtig uheldig sag både for rytteren og for sporten. Som dressurreglementet er formuleret i dag ligger det fast, at Andreas ikke var startberettiget på Stamina, og TD's håndtering af sagen var helt i overensstemmelse med reglementet.

 

På baggrund af sagen opfordrede dressurudvalget til, at der blev nedsat et udvalg til at gennemgå kvalifikationskrav for såvel heste som for ryttere til de forskellige stævnetyper og mesterskaber. Generalsekretær Jens-Erik Majlund var enig, og udvalget nåede at afholde første møde inden sommerferien. Hensigten er en total gennemgang af dressurreglementet med tilhørende bestemmelser fra Fælles Bestemmelserne. Arbejdet forventes afsluttet henover efteråret, således at ændringer kan gennemføres med reglementsændringerne 1. januar 2016.

 

Formanden for Dressurudvalget Pernille Bigaard udtaler:
"Denne sag har ingen vindere - kun tabere. Det er en situation, som ingen havde forudset kunne opstå. Kvalifikationskravene til heste og ryttere er krav, der skal sikre, at både hest og rytter er klar til opgaven - at det er velfærdsmæssigt forsvarligt og rytteren har den rette uddannelse til at ride hesten i de svære klasser. Ingen er i tvivl om, at Andreas og Stamina opfylder disse betingelser, men generelt er det fornuftige regler for hovedparten af de ryttere og heste, der rider stævner i Danmark - og reglerne gælder for alle. På baggrund af sagen har dressurudvalget taget initiativ til nedsættelse af en arbejdsgruppe, der skal gennemarbejde reglementet og procedurerne, så vi ikke igen kommer i en lignende situation."

 

Kilde: DRF

Billede

Andreas Helgstrand og Stamina (Arkivfoto: JP-Photo)

 


Tilføjet d. 16-07-2015 kl. 15:00 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider