Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ændrede reglementer pr 1/7 2015

Pr 1/7 2015 har rideforbundet valgt at opdatere et par af reglementerne. Det drejer sig om fælles bestemmelser, spring, dressur og military reglementerne.

 

Det er ikke de store ændringer der er gjort og de fleste af dem har med military at gøre. I fællesbestemmelserne har man således udspecificeret hvilke niveauer militaryklasserne hører ind under samt hvordan de bliver pointgivet. Skemaet herunder er klippet ud af reglementet og viser den nye fordeling.

Billede

Fremadrettet bliver CNCP80, CNCP90, CNC90 samt klasser derunder altid bedømt efter reglerne for c-klasser. Det betyder at man på springbanen udgår efter tredje ulydighed, i terrænet udgår man efter tredje ulydighed på samme spring eller fjerde ulydighed i alt.

I CNCP1*, CNC100, CNC1* samt klasser derover vil bedømmelsen altid ske efter reglerne for b-klasser. Dvs at man udgår på springbanen efter to ulydigheder, i terrænet efter tre ulydigheder på samme forhindring eller ved tredje ulydighed i alt.

 

I springreglementet er det blevet udspecificeret hvorledes man som militaryrytter kan bruge sine fejlfri runder på springbanen ved militarystævner til at opnå kategoriseringspoint til springning. Rider man eksempelvis CNCP1* med springning på 95 cm vil man kunne bruge en fejlfri runde på springbanen som en fejlfri runde i La1*.

 

I militaryreglementet er de såkaldte "blodregler" blevet opdateret. Det er sådan nu at hvis man under opvarmning kan tørre blodet af og blødningen er stoppet så kan man fortsætte ridning. Observeres blod under bedømmelsen bliver ridtet stoppet og ekvipagen udgår. Det er til en hver tid stævnets dyrlæge der afgør hvovidt en ekvipage udgår grundet blod.

 

Derudover er der blevet specificeret regler for ridning mellem næstsidste forhindring og mål. Efter næstsidste forhindring giver det 20 straf at krydse sig eget spor. Efter sidste forhindring giver det 20 straf at tage op i skridt eller standse.

 

I dressurreglementet er tilføjet at alle trensebid og bridonbid (med undtagelse af udelte bid) skal kunne foldes sammen så enderne nærmer sig hinanden i retning mod hestens kindtænder.

 

Af andre regler er reglerne for udenlandske rytteres kategorisering og erhvervelse af licens specificeret.


Tilføjet d. 01-07-2015 kl. 13:53 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
29-01-21 Der afholdes fortsat ponymålinger
29-01-21 Mentor-weekend i distance aflyst
23-01-21 Agria flyttes til efteråret
23-01-21 Relevante corona-informationer fra Dansk Ride Forbund
27-12-20 Springplanerne for 2021
27-12-20 Kompensationsmuligheder og hjælpepakker
27-12-20 U25-vinder uden finale
08-12-20 ECCO Cup U25 og Bundgaard Byg Cup aflyst
08-12-20 Corona restriktioner igen
08-12-20 Ændringer i opgradering fra C til B-licens for ponyryttere


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider