Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

EM drømme og danske placeringer ved Strzegom Horse Trials

Strzegom Horse Trials er et af de største militarystævner der afholdes i Europa. Der afvikles klasser på 1*, 2* og 3* niveau, på alle niveauer både i langt og kort format.

 

En stribe danskere var kørt turen til Polen for at ride på alle niveauerne. Der var danskere til start i alle klasser, med undtagelse af Nations Cup. Junior og Young riders var dernede for at opnå den sidste kvalifikation til EM.

 

Junior EM afholdes i Bialy Bor d. 13-16/8 og young rider EM på netop Strzegom d. 27-30/8. Det var derfor en god mulighed for rytterne for at teste formen af før EM. En enkelt junior og fire young riders var til start. Juniorerne skal, for at kvalificere sig, ride CCI1* med maksimalt 75 straf i dressur, fejlfri på forhindringerne i terrænet med maks 36 fejl på tid og med maksimalt 16 forhindringsfejl på springbanen. Young riders skal ride med tilsvarende resultat i CCI2*.

 

Før weekenden var der en enkelt junior og to young riders kvalificeret til EM. For junior var det Tobias Jørgensen og for young riders Bianca Walton og Ida Knudsen. Både Bianca og Ida red EM for young riders sidste år, Bianca har endvidere redet EM for junior i 12 samt EM for pony i 09 og 10, Ida har redet EM for junior i 12. Tobias har redet EM for pony i både 12 og 13.

 

Bianca Walton og Lucky Luke var taget til stævnet i Strzegom for at se om formen var der før et eventuelt EM. De var allerede kvalificerede og startede derfor i CIC2*. Her blev det til placering i et meget stærkt felt. 47,3 straf i dressuren, fejlfri ridebanespring og en terræn der var fejlfri på forhindringerne, men med 13,2 fejl på tid rakte til en placering som nummer 14.

Klassen blev vundet af Stephanie Böhe på Corona 94.

 

Der fire der var af sted for at ride kvalifikationer hjem var junior Mette Rise Christiansen og young riders Simone Bøgelund Nielsen, Cecilie Eriksen og Mai Kaas.

Mette Rise Christiansen red Camelot Damgård, hendes pony som nu går for hest. Sammen har parret deltaget ved EM for ponyer i 2013. Nu går Camelot som hest og klarer sig ganske godt. I weekenden skulle de ride med kvalificerende resultat i CCI1. Dressuren var ikke den bedste Mette har leveret, men med 58,5 straf var det fint inden for kravene for kvalifikation. I terrænet red Mette en flot fejlfri tur på forhindringerne og med 9,2 straf på tid. Springningen så nemt ud og Mette var fejlfri og inden for tiden her. Samlet rakte det ikke til placering, men EM kvallen er i hus.

 

For young riders er det lidt sværere, de skal ride CCI2*. Efter dressuren var Cecilie Eriksen på Calvin den bedste af de tre. Cecilie har selv uddannet Calvin og red ham i 2013 til UVM for 6-års heste. Sidste år startede sæsonen virkelig flot med sejr i alle de klasser de red. Desværre blev sæsonen ikke så lang for dem der. Men i år er Calvin tilbage og han ser stærk ud. Med 43,9 straf i dressuren lå Cecilie lige inden for placering før terrænet. Det var dog ikke placeringer, men derimod en EM kvalifikation Cecilie var i Strzegom for at hente og hun valgte derfor at ride en lidt langsommere men sikker tur i terrænet. 14 fejl på tid blev det til. På springbanen så Calvin frisk ud, desværre blev det til to bomme i trekombinationen. Men kvalifikationen er også i hus for Cecilie.

 

Næstbedst i dressuren var Mai Kaas på Party Hesteklewa. Party er avlet af Mais mor og har inden Mai fik hende som juniorhest gået dressur op til MB og CNC100 i military. Det er dog Mai selv der har taget Party med op i de store militaryklasser. Sammen har de taget placering i alt de har startet i år. Inklussive to placeringer i CIC2*. Mai var en fast del af ponylandsholdet i mange år og har deltaget i EM for ponyer i både 10, 11, 12 og 13. I Strzegom denne weekend red Mai dressur til 50 straf og lå efter dressuren midt i klassen. I terrænet viste Mai sin store rutine og var fejlfri og inden for tiden. Dermed avancerede hun til en placering som nummer 11. Springning plejer ikke at være Mai og Partys store problem og med en enkelt bom kunne Mai fortsætte som hidtil og tage placering i endnu en klasse. Kvalifikationen kom også i hus.

 

Sidste young rider der skulle gøre forsøg var Simone Bøgelund Nielsen. Simone og Eligius Key starter deres anden sæson sammen i år. De debuterede i 2* med et kvalificerende resultat i Sopot tidligere på året og manglede altså nu kun et fra CCI2*. Eligius Key blev noget spændt i dressuren og gik til 53,3 straf. Ikke et dårligt resultat, men lidt mere end normalt. I terrænet havde Simone samme plan som Cecilie. Hellere en lidt langsom tur som var fejlfri. Også for at spare lidt på kræfterne så ikke det blev for svært til springningen dagen efter. Simone red fejlfrit på forhindringerne i terrænet og med 14,8 fejl på tid. I springningen så de stærke ud. To lette nedslag og en enkelt fejl på tid blev det til. Dermed er Simone også kvalificeret til EM i august.

 

Ud over de flotte resultater som de unge ryttere leverede havde Peter Tersgov Flarup og Gamlish Chaday Delight en placering i CIC1*. De blev samlet nummer 8 med 47,1 straf.

 

Næste uge afholdes der DM for senior, jun/yr i Bernstorffsparken.


Tilføjet d. 29-06-2015 kl. 07:13 af i kategorien Military.





Seneste relaterede nyheder
03-06-17 Peter Flarup med endnu en topplacering i 3*
02-05-17 Flere militaryryttere kvalificeret til EM
24-04-17 Cecilie Eriksen placeret i CIC3* i Sopot
29-03-17 Tre danske placeringer ved sæsonstart i Luhmühlen
26-06-16 Mia Hastrup nummer to ved CCI3* i Strzegom og kvalificeret til EM
19-06-16 Peter Flarup nummer 6 i Luhmühlen
24-03-16 Dansker kvalificeret til Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials
21-09-15 Medaljeregn ved NM
19-09-15 Junior/young riders på en foreløbig andenplads ved NM
27-08-15 Mai Kaas foreløbigt nummer syv ved EM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider