5 ud af 6 holdmedaljer til Danmark!

Og det var Danmark, og det var Danmark olé, olé, olé! 3 mesterskaber i dag og i alt 5 ud af 6 guldmedaljer i dag og i går er det blevet til Danmark her til Nordisk Mesterskab for pony, children, junior, youngrider samt U25.

Her i dagens sidste klasse, blev det til endnu en dansk sejr og dermed guldmedalje til det danske hold for kat. 1 ponyer. Klassen gik i en 125 cm klasse. Til start for Danmar havde vi Anne-Kristine Rie Truelsen med Westside Ranger, Eva Kirstine Tørnæs med Sandlings Surreal, Pernille Harritslev Dam Christoffersen med Runehøjs Rocco samt Clara Hallundbæk med Goliath van de Groenweg.

Dagens bane bød på mange udfordringer og gav derfor også mange fejl for de unge ryttere. Dog lykkedes det allerede Danmark at lægge sig i spidsen efter første runde, da både Anne-Kristine og Pernille fik redet sig to flotte fejlfrie ture. Det blev desværre til 4 fejl til Eva Kirstine, og i samme fodspor fulgte Clara med i alt 5 fejl, da hun også fik en tidsfejl. Det betød, at Claras resultat kunne fratrækkes, og det danske hold sluttede med i alt 4 fejl.

Sverige medtog 8 fejl til anden runde, da en enkel af deres ryttere udgik og de næste to begge fik 4 fejl. Deres sidste rytter reddede æren lidt for Sverige med en fejlfri tur. Norge havde ligesom Sverige to ekvipager med i alt 4 fejl, samt de havde en enkel rytter der slet ikke kom til start.

Efter første runde så det endnu engang ud til, at Finland ville være helt ude af medaljesammenhæng, da de fik i alt 12 fejl efter deres dårligste resultat var trukket fra.

I anden runde spidsede konkurrencen noget mere til, og bommene begyndte for alvor at falde rundt om på banen. Hos Danmark lagde Anne-Kristine ud med endnu en flot nulrunde. Men så udgik Eva Kirstine, og da Pernille rytter fik 12 fejl, begyndte det for alvor at se svært ud. Men som sidste rytter klarede Clara al presset, og hun red en flot fejlfri runde. Da vi havde en rytter der udgik, var der ikke noget resultat vi kunne fratrække, og vi havde i alt 12 fejl fra anden runde og 16 fejl sammenlagt over de to runder.
Bedre gik det ikke for de andre hold. Faktisk var der ikke et eneste hold, der fik under 12 fejl i anden runde. Det svenske hold sluttede med 13 fejl efter anden runde, efter de havde en rytter med 16 fejl som de kunne trække fra. Dog fik de en rytter med 9 og en rytter med 4 fejl, og da det dårligste resultat så var trukket fra, blev det til 13 fejl i anden runde, efter at det lykkedes deres sidste rytter at ride fejlfrit.

Lige som det så ud som om, at Finland var helt ude af medaljesammenhæng, kom de ind i kampen. Det lykkedes Finland at ride anden runde med 12 fejl, og over de to runder gav det sammenlagt 24 fejl. Norge gik det helt galt for til sidst, da den ene af deres ryttere slet ikke mødte til start. Det betød at der ikke var noget dårligste resultat, som de kunne trække fra. Det betød, at da de havde en rytter med 4 fejl og en rytter med 16 fejl, fik de sammenlagt 20 fejl i anden runde, og sammenlagt med første runde blev det til i alt 28 fejl.

Det betød, at Danmark fik endnu en sejr i hus, Sverige fik en sølvmedalje og Finland fik en længe tiltrængt bronzemedalje.

Man må næsten håbe, at efter Danmark har sat sig så tydeligt på guldmedaljerne, at de andre nordiske lande kommer lidt mere ind i kampen i morgen og søndag. Men lad nu guldmedaljerne forblive danske!

Se resultatet af holdmesterskabet HER.

Ud over holdkonkurrencen, havde vi også to danskere til start som individuelle ryttere. Her ligger Phillippa W. Linde med Attyrory Goldstar i en god medaljeposition, da hun red fejlfrit i begge af dagens runder. Emmalou Falck Gubi Olsen med Matador var også til start. Ekvipagen fik desværre en enkel trillebom i den første runde, men red fejlfrit i anden runde, og ligger også pænt til i den individuelle konkurrence.

Se den fulde resultatliste af de individuelle ryttere HER.