Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Michael Jung nummer et og nummer tre til Rolex Kentucky CCI4* 2015


Weekenden bød på en af de helt store militaryklassikere, Rolex Kentucky. I 2015 afholdes der på verdensplan seks konkurrencer på dette niveau, Kentucky var den første.

 

En CCI4* er det højeste niveau der afholdes i military. Dressuren inderholder traverser og changementer. Programmet kan ses her.

Terrænet indeholder forhindringer hvor den faste del må være op til 120 cm, gennemslag op til 145 cm. Bredden på forhindringerne i toppen må være 2 m i bunden 3 m. Åbne grøfter må være 4 m brede og dybe landinger op til 2 m dybe.

Banen er mellem 6270 m og 6840 m lang og rides i et tempo på 570 m/min. Det betyder at man optimalt rider rundt på mellem 11 og 12 minuter. Der er mellem 40 og 45 forhindringer på banen.
Springningen afholdes dagen efter terrænet over en bane på 130 cm.

 

Ved Rolex Kentucky i år havde hele 75 ryttere meldt deres ankomst. Heste blev fløjet ind fra både Europa og Australien. Dressuren blev afviklet over to dage med store profiler begge dage. Efter dressuren lå to ryttere på en delt førsteplads. Det var Tim Price på Wesko sidste års vinder af CCI4* i Luhmühlen og Michael Jung på La Biosthetique - Sam FBW Vinder af OL i London 2012. De opnåede 76,50% hvilket omregnet giver 36,3 strafpoint.

 

Som altid i Kentucky stod regnen ned da terrænet begyndte, sådan blev det ved hele dagen. Banen blev derfor mere og mere tung og våd. Af de 71 der mødte til start til terrænet nåede mål. seks ekvipager var helt fejlfrie på både forhindringer og tid. Michael Jung og Sam kom et enkelt sekund for sent ind og før søndagens springning lå de første tre ryttere meget tæt. Tim Price holdt sit dressur resultat på 36,3 straf. Michael Jung måtte indkassere 0.4 straf for at overskride fejlfri tid med et sekund. På Fischerrocana FST nåede han tiden og lå derfor før springningen på 39,3 straf.

 

I military springer man i omvendt placeringsrækkefølge om søndagen. Det betyder at dem der ligger dårligst placeret efter dressur og terræn skal springe først. For top tre betød det at Michael Jung skulle ind på Fischerrocana FST før han skulle ind på La Biosthetique - Sam FBW. I praksis giver man rytterne lidt længere tid imellem deres to heste så ikke de skal være stressede over at nå at varme dem op. Michael red derfor forholdsvis tidligt i klassen på Fischerrocana FST. Den unge hoppe, som sidste år kom med på et afbud til WEG og overraskende blev nummer to, sprang en sikker fejlfri runde. På La Biosthetique - Sam FBW måtte Michael inkassere to bomme. Der var dog 10,2 straf ned til fjerdepladsen og Michael Jung var således sikret to top tre placeringer. Tim Price red som sidste rytter. Han havde ikke råd til at rive ned hvis han ville køre fra Kentucky med et Rolex ur. Længe så det godt ud men på banens fjerde sidste forhindring fik Wesko ikke gjort sig færdig bagi og parret sluttede derfor på en andenplads.

 

resultatet af klassen blev derfor som følger

1. Michael Jung på Fischerrocana med 39,3 straf

2. Tim Price på Wesko med 40,3 straf

3. Michael Jung på La Biosthetique - Sam med 44,7 straf

4. William Fox-Pitt på Bay My Hero med 46,9 straf

5. Phillip Dutton på Fernhill Cubalawn med 54,1 straf.

 

Resten af resultaterne kan ses her

 

Video af alle rytterne kan findes her


Tilføjet d. 27-04-2015 kl. 13:07 af i kategorien Military.





Seneste relaterede nyheder
01-06-17 Rolex opsiger titelsponsorat for Kentucky Three Day Event
08-05-17 Andrew Nicholson løb med sejren
06-05-17 Ingrid Klimke i front med Michael Jung i hælene
30-04-17 Michael Jung i endnu en rekord
29-04-17 Michael Jung overtager førstepladsen ved Kentucky
29-04-17 Clark Montgomery i front ved Rolex Kentuckty Three Day Eventing
11-04-17 Michael Jung trækker FischerTakinou fra Rolex Kentucky
08-02-17 Verdensetteren vælger urutineret hest som EM satsning
03-12-16 Sværhedsgraden falder i military
16-10-16 Det blev ikke Michael Jung der vandt i Pau


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider