Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fejlfri på terrænbanen?

Da det oprindelige FEI reglement udkom i starten af året var specielt et punkt til stor debat.Det handlede om de såkaldt rivningsbare forhindringer i terrænet. Denne slags forhindringer er designet til at kollapse hvis hesten lander på dem eller bliver fanget i dem. Eventing Riders Associasion gik i dialog med FEI og fik ændret reglerne således, at man ved at rive en rivningsbar forhindring ned, indkasserer 11 fejl.

 

Det første større stævne hvor denne regel skulle stå sin test, var ved weekendens CCI4* i Kentucky. Her var en række forhindringer udstyret med frangible pins og der blev uddelt fejl til fem ryttere for at rive dem ned. Hertil fungerede reglen helt efter bogen. Men hvad så når det er en forhindring der ikke er lavet til at rive ned?

 

Francis Whittingtons hest Easy Target misforstod opgaven på The Landrover Hollow og mellemlandede på hjørnet. Ifølge FEI's regler er et spring forceret fejlfrit hvis begge hestens skuldre er inden for flagene.

Eventing Nation har lavet denne .gif hvor det ses at det ikke ligefrem er en let berøring der får forhindringen til at falde sammen. Først blev Francis tildelt 11 fejl men efter lang tids votering er hans ridt nu blevet ændret til at være fejlfrit. Dette fordi at denne forhindring ikke er udstyret med de såkaldte frangible pins og derfor ikke er på listen over rivningsbare forhindringer.

 

To timer tog det førend det officielle resultat lå klar og det er nu spændende hvorvidt FEI holder fast i reglen i sin nuværende form eller om der skal endnu en reglementsændring til.

 


Tilføjet d. 26-04-2015 kl. 05:49 af i kategorien Military.





Seneste relaterede nyheder
07-11-20 Carina Cassøe Krüth springer op ad verdensranglisten
25-09-20 FEI suspenderer UAE fra alle stævner
11-09-20 FEI bereder sig på et muligt EM 2021
04-04-20 FEI ændrer rangliste beregning grundet Corona
14-03-20 FEI henstiller til at internationale stævner aflyses
29-02-20 Nye danske FEI udnævnelser
23-01-20 FEI planlægger muligvis fordyrende karaktersystemer
22-01-20 VM springrytter suspenderet for doping
04-01-20 Martin Fuchs bedste på Longines ranglisten
20-12-19 Nyt system for ponymåling ved årskiftet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider