Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Maxime Livio diskvalificeret til WEG, Canada kvalificeret til OL i Rio 2016

D. 29 August 2014 afleverede Maxime Livios hest Qalao des Mers en positiv dopingtest ved WEG Normandy 2014. Prøven indehold stoffet Hydroxyethylpromazine sulfoxide som dannes af hesten når den gives Acepromazine (det aktive stof i sedalin). Prøven blev taget efter dressuren hvor ekvipagen leverede et resultat på 45,3 og en foreløbig placering som nummer 13.

Acepromazine er på listen over controlled substances. Det betyder at det er et stof der ofte bruges i behandlingen af heste, men som ikke må kunne spores ved konkurrencer.

 

Proceduren for afgivelse af en positiv dopingtest er automatisk diskvalifikation af ekvipagen. Ved OL og WEG gælder iøvrigt at hvis ekvipagen rider for hold, diskvalificeres holdet også. Således mister Frankrig sin fjerdeplads for hold og Livio selv mister din individueller femteplads. Konsekvensen bliver endvidere at Frankrig mister sin kvalifikation til OL. De seks først placerede hold ved WEG er automatisk kvalificeret til OL. Efter Frankrigs diskvalifikation er de kvalificerede hold: Tyskland, Storbrittanien, Australien, Irland, Holland og Canada.

Brasilien har som vært automatisk et hold kvalificeret også. Alle ryttere der rider på holdene skal opfylde kvalifikationskravene for deltagelse i OL.

 

Livio har ud over denne sag været sigtet i en anden doping sag hvor A prøven fra hesten Bingo S var positiv. Tiltalen er dog frafaldet efter B-testen kom tilbage negativ.


Tilføjet d. 23-04-2015 kl. 13:39 af i kategorien Military.





Seneste relaterede nyheder
30-04-17 Michael Jung i endnu en rekord
29-04-17 Michael Jung overtager førstepladsen ved Kentucky
16-10-16 Det blev ikke Michael Jung der vandt i Pau
16-10-16 Terrændag i Pau flyttede rundt på toppen
24-01-16 Borgmesteren i Rio annullerer kontrakten for rideanlægget ved OL


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider