Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nervepirrende 2. runde i World Cup finalen!

Anden afdeling af World Cup finalen i springning var nervepirrende. Hovedrunden var af højeste sværhedsgrad på den kun 60*40 meter store bane - og det er på de bredeste steder. Det der voldte rytterne størst problemer var det stærkt buede spor ind i trekombinationen. Her kunne rytterne vælge at ride 5 eller 6 galopspring, og begge muligheder gav mange problemer for rytterne. Trekombinationen bestod af to oksere og en lodret, hvor det især var den anden oksers bagbom der voldte problemer. Red man derind på 6 galopspring risikerede man at komme for langsomt ind, så hestene ikke kunne strække sig ud over bagkanten på b'eren. Red man derind på 5 galopspring, risikerede rytterne at komme for hårdt ind, som kunne give problemer på alle tre spring men især lodretten som var udspringet. Og der var ikke andre muligheder for rytterne, da de maks havde 1½ galopspring at være lige ind i trekombinationen. Ikke nok med det, så fyldte trekombinationen hele langsiden (da langsiden ikke er 60 meter i længden grundet den form banen har), så hestene skulle dreje lige efter de var landet. Flere af farvoritterne kom også til kort på den svære bane.

Det lykkedes i alt 6 ryttere at komme fejlfrit igennem banen, heraf var intet mindre end 4 ryttere fra USA. Den første fejlfrie rytter var allerede med start nr. 2 Geir Gulliksen på Edesa S Banjan e. Toulon/Lys de Darmen. Han gav ideen om, at banen slet ikke var så svær, for han fik banen til at se nem ud. Men resten af feltet viste det modsatte. Faktisk skulle der hele 17 ryttere til, før den næste fejlfrie rytter kom på banen. Det var amerikanske unge Lucy Davis på Barron e. For Pleasure/Nabab de Reve, som overlegent kom fejlfrit i mål. Næste rytter var Beezie - eller rettere Elizabeth - Madden på fantastiske Simon e. Mr. Blue/Polydox. Kun 2 ryttere senere viste endnu en amerikaner, at de ejede banen i nat. Det var McLain Ward på Rothchild e. Artos/Elegant de I'lle. OL guldvinderen fra 2012 var næste fejlfrie - Steve Guerdat på Albfuehren's Paille e. Kannnan. Den sidste fejlfrie var World Cup vinderen fra 2012, Richard Fellers på Flexible e. Cruising/Safari.

Geir Gulliksen var den første i omspringningen. Han gik efter en sikker fejlfri runde, men der indløb sig alligevel en bom. Til gengæld gik Lucy Davis ind med alle intentioner om at vinde afdelingen - og det var også lige ved og næsten for den unge rytter! Hun red omspringningens hurtigste tid, men en enkel bom kom der på banen, og hun kunne næsten sikkert vide, at hun ikke ville ende som vinder af klassen. Og allerede næste rytter viste, at hun ikke ville vinde. Elizabeth Madden red nemlig fejlfrit i tiden 33.31 sek, og det var nu op til de sidste 3 ryttere at fordele placeringerne. Næste rytter var McLain Ward, men de fik en noget uheldig runde efter et stop, og de sluttede i alt med 18 fejl.
Så blev det OL guldvinderen Steve Guerdats tur. Han viste, at man absolut ikke vinder en OL guldmedalje ved et tilfælde, og han gik i føring efter en nervepirrende tur i tiden 32.87. Den sidste rytter Richard Fellers var tæt på at have sejren i sin hule hånd da han kom i mål i tiden 32.80 sek, men med en enkel bom undervejs så måtte han nøjes med 4. pladsen.

Efter nattens afdeling skal der højst sandsynligt ikke mere end maks et nedslag til i næste runde, for at afgøre hvem der løber med dette års World Cup titel.
Helt i top finder vi på en delt 1. plads Steve Guerdat og Richard Fellers som hver har 0 WC fejl (der bliver udregnet WC fejl efter hvor mange point der er mellem dem der fører og ned af listen efter de to første afdelinger). Med 1 WC fejl har vi Bertram Allen på en foreløbig 3. plads. På 4. pladsen ligger Penelope Leprevost med 5 WC fejl, hvilket betyder at 4 fejl kan have afgørende betydning for deres endelige placering. Højst sandsynligt vil mindst en af de 3 ryttere ride fejlfrit, men det er selvfølgelig noget som i morgen først endeligt kan vise!

Billede

Arkivfoto. jp-photo.dk

 


Tilføjet d. 18-04-2015 kl. 23:58 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
06-04-19 Svensk føring i World Cup kür finalen
19-03-19 Dorethee Schneider tvivlsom til World Cup finalen
20-04-18 World Cup start og slut i Skandinavien
13-04-18 Graves sejrede over Werth i Grand Prix
13-04-18 World Cup dressur finalen starter i dag
12-04-18 Så er det tid til World Cup finale i Paris!
05-04-18 Australier trækker sig fra World Cup finalen
05-03-18 Ingen World Cup finale til Dufour
05-03-18 Dufour og Werth bytter plads på verdensranglisten!
03-03-18 Laura Graves på vej til Paris!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider