Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Monty Roberts bliver Global Ambassadør   VIDEO

Hesteviskeren Monty Roberts er udnævnt til global ambassadør for velfærdsorganisationen 'The Brooke', efter besøg hos arbejdende heste i Indien. Se den medrivende videorapportage fra hans besøg.

 

Udnævnelsen - en overraskelse

Den aldrende verdensberømte anerikanske hestevisker Monty Roberts er udnævnt til global ambassadør for dyrevelfærdsorganisationen The Brooke - en udnævnelse der ligeså er tildelt den olympiske dressurstjerne Charlotte Dujardin.

 

Udnævnelsen fandt sted, som et overraskelsesbesøg under en af Monry Roberts mange demonstrationer i Storbritannien, hvor Angela Horsman, på vegne af The Brooke overrakte ham invitationen til at blive global ambassadør. Monty Roberts accepterede foran et tiljublende publikum med en bemærkning om, at det var ham en stor ære at acceptere udnævnelsen.

 

The Brooke

The Brooke er den største hestevelfærdsorganisation i verden og er dedikeret til at forbedre livet for arbejdende heste, æsler og muldyr samt de familier, som hestene er i varetægt hos. Organisationen arbejder i 11 lande på tværs af Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika, og har alene i løbet af sidste år, rakt ud til mere end 1,5 millioner arbejdende heste, æsler og muldyr.

 

Bedre vilkår for heste

Monty Roberts, har gennem hele sit liv, sat det som en klar mission, og dedikeret sit liv til, at denne verden bliver et bedre sted for heste og mennesker.

 

Denne tilkendegivelse foranledigede i slutningen af 2014, The Brooke til at invitere Monty Roberts på et besøg for at se de vilkår der præger de arbejdende heste i Indien og inspicere det arbejde, som organisationen gør, for de lokale heste, æsler og muldyr og deres menneskelige familier.

 

Barske oplevelser i Indien

Oplevelsen af de barske realiteter for de arbejdende heste og deres menneskers afhængighed af disse dyr, var følelsesmæssigt hårdt for den kendte amerikaner, der i kontrast til denne tilværelse, selv har opnået international berømmelse, velstand og omgang med både berømte og kongelige.Besøget gjorde imidlertid et meget stort indtryk på Monty Roberts og har efterfølgende sat sit præg på den ombejlede hestehvisker.

 

Hestemarked i høje varmegrader

På Beri hestemarked, som har eksisteret i mere end 3.000 år, så Monty Roberts bl.a. tusinder af heste, æsler og muldyr, der blot ventede på at blive købt og solgt i temperaturer på over 40 grader Celsius. De havde ofte sår, og led af varmestress, uden at kunne finde skygge, med benene bundet så tæt sammen, at de knapt kunne bevæge sig. Dette syn berørte Monty Roberts dybt.


De indiske arbejdshestes levevilkår var i den grad hård kost for Monty Roberts at være vidne til, og hans emotionelle rejse blev fanget på en lille videofilm, der er oploaded til YouTube og kan ses her.

 

Billede

 

Varmelidende æsler blandt de 5.000 heste,æsler og muldyr på det 3.000 år gamle Beri Marked

 

Dybt berørt Monty Roberts

Ved overrækkelsen af udnævnelsen til global ambassadør for The Brooke, udtalte Monty Roberts:

 

"Besøget i Indien åbnede virkelig mine øjne overfor de velfærdsproblemer, der eksisterer blandt arbejdende heste. Til tider var det ubærligt at være vidne til, og den lidelse jeg var vidne til, særligt på det store hestemarked, vil være billeder der vil blive hos mig for altid. På den positive side, så jeg det fantastiske arbejde The Brooke udfører, for at forbedre vilkårene for disse dyr. Der er så uendeligt meget arbejde at gøre, og jeg er dybt beæret over at få muligheden for at hjælpe dem med dette arbejde på enhver måde, der er i min magt"

 

Se videoen fra Monty Roberts besøg i Indien her:

 

Link til velfærdsorganisationen The Brooks hjemmeside her.

Det skal oplyses at velfærdsorganisationen med glæde tager imod donationer.

 

Billede

 

Monty Roberts på besøg hos The Brooke i Indien


Tilføjet d. 30-03-2015 kl. 17:34 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
17-12-19 Dujardin: Følelsen var fantastisk
08-07-19 Dujardin og Freestyle sejrer med 2x personlig highscore
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
06-05-19 Dujardin og Freestyle får comeback i juni
13-12-18 Freestyle afmeldt Olympia jule World Cup
12-05-18 Dujardin og Freestyle gør det igen!
19-03-18 Dujardin tilbage i GP på ny hest!
31-12-17 Hester og Dujardin brillerer en sidste gang i 2017
19-11-17 Dujardin: Jeg elsker mine hopper
17-11-17 Storstilet masterclass og fejring af Carl Hester


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider