Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ny lov mod fritgående heste

En ny lov vil fremadrettet gøre det lettere for engelske landbesiddere, lokale myndigheder og velgørenhedsorganisationer at gribe ind overfor heste, der er efterladt til at græsse på anden mands jord.

 

Lobbyisme fører til lovstramninger

Efter tre års arbejde med at påvirke de engelske myndigheder til at introducere lovgivning er matcher den der tidligere er vedtaget i Wales, forventes en ny lov vedtaget i den engelske region, til stor lettelse for de velfærdsorganisationer, der i samarbejde har arbejdet på sagen.

 

Lovgivningen, vil ifølge Rolt Owers fra World Horse Welfare, betyde rigtigt meget for hestevelfærden i landet, som nu vil give velfærdsorganisationerne bedre muligheder for at gribe ind og sikre hestenes velfærd.

 

Større beføjelser og hurtigere indgriben

Det vil tillige gøre det lettere for landmænd, øvrige landejere og de lokale myndigheder, at få heste fjernet hurtigere fra deres jord, og uden de store omkostninger, der ofte i dag er forbundet hermed. Succes'en af det walisiske forslag har sat et eksempel for den kommende engelske lov.

 

Den nye lov vil gøre det muligt for landmænd, øvrige landejere, velfærdsorganisationer og lokalemyndigheder, at gribe ind efter blot 4 dage, i modsætning til i dag, hvor der skal gå minimum 14 dage, førend der kan gribes ind overfor heste der uden accept er placeret på en anden mands jord. Samtidig indgår der i forsaget større handlemuligheder overfor at bestemme hestenes videre skæbne, og på en enkelt og relativ ubekostelig måde komme af med problemet.

 

Advarsel til hesteejere

Efter fire dage kan en landejer f.eks. give heste der opholder sig uden accept på vedkommendes jord, gives væk til velgørenhedsorganisationer, sælges til privatpersoner, eller aflives. Disse udvidede beføjelser skulle gerne medvirke til at advare ejere af løsgående heste, og få dem til at tænke sig grundigere om, førend de placerer deres heste på fremmed mands jord.

 

Lovforslaget fremsættes indenfor 14 dage, og forventes herefter at blive ophøjet til lov, med øjeblikkelig virkning.

 

Kilde: Horse & Hound

 

Billede

 

Løsgående heste,der græsser på anden mands jord, kan nu fjernes efter blot 4 dage.

 


Tilføjet d. 22-03-2015 kl. 11:18 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
14-11-17 Mindet om tabet af 8 mio. heste
07-08-17 Game of Thrones stunt-heste tjener ind til velgørenhed
14-12-15 Hest starter flere stævner med åbent sår
28-08-15 ISES fordømmer brugen af rollkur
27-01-15 Lave priser truer hestevelfærden
09-12-14 12 heste dræbt i togkollision
12-12-14 Politi i aktion efter hestedrab ved togkollision
23-11-14 Har rideskoleheste ringe vilkår?
13-10-14 Hyperflexion sat under lup
29-08-14 Mange mundlæsioner hos konkurrenceheste


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider