Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Over 2.000 heste evakueret

Sydaustraliens omfattende brande i bushen, har sat hestefolk på overarbejde med at evakuere de talrige hestefarme for tusindvis af heste, for at bringe dem i behørig sikkerhed fra de ukontrollable og omfattende ødelæggelser.

 

Massiv redningsindsats

Lokale hestefolk i den sydlige australske delstat South Australia, har lanceret en massiv redningsindsats for at fjerne og genhuse de ca. 2.000 heste i det brandtruede område i den hesterige stat. I en massiv indsats over tre dage, lykkedes det de frivillige, at flytte de mange heste inden branden overtog deres hjemlige græsningsarealer.

 

Kraftige brande

Brandene, der har bredt sig med kraftig hast i alle retninger, siges allerede at have ødelagt mere end 30 hjem og at have afbrændt mere end 12.000 hektar jord og skov af. Brandene som tog kraftigt til i starten af januar, siges at være de værste i området de seneste 30 år.

 

Hjælp via sociale medier

Den store evakueringsindsats blev orkestreret og koordineret via de sociale medier og er spredt ud over et stort område af staten. Heste fra området ved Adelaide Hills og det sydøstlige hjørne af staten, er blevet forflyttet til offentlige parker, sports arenaer, pladser, væddeløbsbaner, veterinær klinikker, stutterier og private stalde og ejendomme i områder, der er umiddelbart udenfor for farezonen. Frivillige er ilet til, med transportmidler til de hesteejere som ikke selv har været i stand til at flytte deres heste. Ikke alle heste er dog blevet flyttet og der har været stigende frygt for at disse mistes i de voldsomme brande.

 

Stort genopbygningsarbejde

Når det hele er drevet over står ejerne foran måneders arvejde med at genskabe infrastrukturen med hegn og vandkilder og der ligger et stort arbejde foran dem. De landejere der vender tilbage bliver opfordret til at fjerne deres heste fra afbrændt jord, da jorden kan være varm i flere dage efter at ilden har passeret igennem.

 

12.000 hektar afbrændt jord

Det siges, at alene i staten South Australia har brændene opslugt mere end 12.000 hektar jord rundt om Adelaide Hills og har brændt afgrøder af, skadet husdyr, ødelagt hegn og vandkilder og spredt økonomisk ruin og bekymringer blandt landejerne. Der er desuden givet tilladelse til at ejere kan begrave deres døde dyr direkte på ejendommene, så de ikke ligger og går i forrådnelse.

 

De seneste uger har imidlertid lettet de kaotiske tilstande i den hårdt trængte australske stat, da solide regnbyger har sat ind og lagt en dæmper på de omfattende brande fortsatte ødelæggelsestogt og givet redningsfolkene og de frivillige et hårdt tiltrængt pusterum.

 

Kilde: abc.net.au

 

Billede

 

Hest redes ud af brandområde i South Australia

 


Tilføjet d. 30-01-2015 kl. 19:38 og sidst rettet den 30-01-2015 kl. 19:39 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider