Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Mentorordning for nye ponydressurryttere på landsstævneniveau

Unge ponyryttere på C-stævneniveau, som har kvalificeret sig til at starte B-stævner, føler måske, at springet til dette niveau er stort, og de har måske ikke venner eller veninder, der allerede rider på B-stævneniveau, som de kan sparre med. Derfor kan der nemt opstå spænding og nerver, som kan sætte ryttere og forældre under et unødigt pres. Det vil landstræner Jette Nevermann gerne til livs, og derfor introducerer hun et kortsigtet mentor/projekt-forløb, hvor nye B-stævne ryttere kan få en erfaren B-stævne rytter som mentor ved 2-3 stævner.

 

Kom godt fra start til B-stævner
Tanken med mentorordningen er, at den nye B-stævne rytter kan ringe til sin mentor og forhøre sig om forskellige spørgsmål eller få en god snak, hvis nerverne skal lidt i kontrol. Derudover kan den nye B-stævne rytter evt. få opstaldet sin pony ved siden af sin mentor ved stævnerne og få støtte i den udstrækning, det er muligt/nødvendigt.

 

Den nye rytter bliver på denne måde støttet i introduktionen til B-stævnerne og får gennem sin mentor hurtigere andre ryttere at tale med. Forældrene vil også kunne få gode råd af mentoren's forældre, som de hurtigt lærer at kende, og derigennem bliver de også inkluderet blandt andre forældre og ryttere - til gavn for alle parter og for B-stævnerne som helhed.

 

Ordningen er ment som en kort hjælp til den nye B-stævne rytter og dennes familie, så de hurtigt kan finde sig tilrette på det nye stævneniveau. Mentorordningen er tænkt som en frivillig ordning for både mentorer og deres familier, samt de nye B-stævne ryttere (mentees) og deres forældre.
Sparringen kan omfatte mange områder: Opstaldning, gode råd før og under stævnet, huske rytteren og forældre på fællesspisning, overnatning, fodringsordning m.v.

 

Og det er ikke kun den nye B-stævne rytter, der får gavn af ordningen. Mentoren får også udviklet sine egne evner til at give sin erfaring videre og modnes derigennem også.

 

Hvordan får man en mentor?
Som sagt er ordningen 100 % baseret på frivillig basis, og mentoren forpligter sig kun til at tage en mentee årligt.

Ønsker en uerfaren B-stævne rytter lidt støtte, kontaktes landstræner Jette Nevermann på jettenevermann@gmail.com eller Rigmor Kristensen rigmor-K@privat.dk, som har en oversigt over frivillige mentorer og kobler mentor/mentee sammen. Herefter er det så op til parterne selv at aftale forløbet.

 

Hvordan bliver man mentor?
Har du mindst et års landsstævneerfaring, og har du lyst til at give din erfaring videre? Har du et positivt sind, har du lyst til at viderebringe din erfaring, og har du overskud til at tage dig lidt af en ny rytterkollega, så send en mail til landstræner Jette Nevermann. Så vil du kunne komme på listen, og Jette har selvfølgelig lavet lidt "huskepunkter" til dig, så du som mentor også kommer godt i gang.

Det er landstrænerens håb at få styrket sammenholdet og glæden ved B-stævnerne og få styrket de unge ryttere og deres forældre hurtigere på eliteniveauet, så resultaterne kan indfinde sig hurtigt.

Ponytiden er kort og intens, og derfor er det vigtigt, at vi alle "hjælper" hinanden med at få det bedste ud af ponytiden. Det har vore ponyer fortjent, slutter landstræner Jette Nevermann Torup.

 

Kilde: DRF

Billede

Arkivfoto: JP-Photo

 


Tilføjet d. 21-01-2015 kl. 13:14 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: CDIP "Pony Masters 2012" af mibsen




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider