Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ny skat på heste?

Et nyt tiltag om en særlig skat på heste, har skabt bekymrede miner i hestesportskredse landet over, og fået hesteejere i de berørte tyske delstatskommuner på gaderne for at demonstrere.

 

Flere skatter til hesteejere

Varslinger om nye lokale skatter på heste i nogle tyske delstatskommunersom, skaber stor bekymring i hestekredse på tværs af Tlandet. Man frygter, det vil skabe præcedens og tynge de i forvejen hårdt trængte hesteejere med yderligere omkostninger. Som reaktion på tiltagene, har hestefolk etableret en kampagne imod forslaget, og der er iværksat en prøvning ved retten.

 

Stigende bekymring i hestekredse

I løbet af de sidste tre år, har et stigende antal lokale rådhuse i flere af de tyske delstater ønsket at indføre en ny lokal skat - den såkaldte 'pferdesteuer' - på dansk 'heste-skat'. Skatten kommer til at ligge i størrelsesordenen fra euro 250 til euro 750 per hest pr år, svarende til knapt 1.900-5.600 danske kroner årligt.

 

På baggrund af de første iværksatte indkrævninger i enkelte delstatskommuner, er der stigende bekymring i hestesektoren i Tyskland for, at denne tendens vil vinde udbredelse, i særdeleshed, såfremt domstolene i de tyske delstater tillader den nye skat på heste, og tyske ryttere afventer med bekymring udfaldet af den kontroversielle praksis.

 

Kampagner mod den ny lov

Det tyske rideforbund FN, står I spidsen for den nationale kampagne imod den nye skat, og appellerer til, hvad de kalder en "Normenkontrollverfahren" - der kan beskrives som en domsafsigelse, der fastslår, at den nye heste-skat strider imod anden lovgivning, og hermed bør kendes ulovlig. Samtidig, støttes der op på national plan med små aktions- og protestgrupper der særligt er iværksat i de delstatskommuner, der først og fremmest er i risikogruppen. En populær merchandise kampagne bærer endvidere budskabet "pferdesteuer? Nein Danke!" - på dansk heste-skat? - Nej tak!

 

Hestefolk er ikke velhavere

Chefen for FN, Lauterbach, talte i November på World Horse Welfare konferencen i London om den bekymrende attitude blandt de tyske delstatskommuner, som antager at alle hesteejere er velhavere!

 

Fakta er, at den tyske hestesportsindustri er relativt omfattende og af stor kulturhistorisk værdi med stutterier der er delvist statsfinansierede og med en dybt forankret kultur af private individuelle entusiastiske avlere i herlig kombination med offentlige subsidier, der historisk har fungeret som et stærkt incitament for at landbrugere og landboere til at holde et par enkelte avlshopper og fremme den stolte tyske hesteavlstradition.

 

Heste gavner samfundet

I sin argumentation fremhæver FN, at omkring 86 % af de heste der fungerer som fritidsheste, er ejet af personer, som uomtvisteligt gør det på bekostning af andre goder, fordi de prioriterer det højere end andet. Over 70 % af de aktive tyske ryttere er desuden under 21 år gamle. FN påpeger endvidere, at hver enkelt hest i Tyskland genererer 4 jobs. En skat på heste udgør endvidere e paradoks, når fritidssportsgrene og fritidsaktiviteter i Tyskland i stor udstrækning er skattefinansieret. Desuden er hestsdiciplinen den ene af blot seks anerkendte olympiske sportsgrene, der anses at have 'terapeutisk' værdi for mennesker.

 

Klager over skatteopkrævninger

Foreløbig har tre tyske byer: Allendorf, Kirkheim og Schlagenbad ansøgt om at indføre den nye skat. Flertallet af de hesteejere der foreløbigt har modtaget den ekstra skatteopkrævning har dog nægtet at betale indkrævningen og har indleveret klager, som det tager kommunerne meget lang tid at behandle. Andre delstatskommuner har opgivet forslaget, efter at hesteejere har organiseret lokale demonstrationer i protest mod det nye initiativ.

 

Lokale skatter er mulige

Tyskland er sammensat af 16 delstater, der alle har en vis selvstændig råderet og suverænitet. Delstatskommunerne har derfor mulighed for at introducere lokale skatter eller ydelser, der ikke allerede er beskattet ud fra anvisninger fra den central regering.

 

Det er imidlertid tvivlsomt om tiltaget på nuværende tidspunkt vil få større og bredere opbakning, selvom en af argumenterne har været, at det vil forebygge tilstande som de der i disse tider opleves i Storbritannien. Der eksisterer imidlertid ikke i dag et problem med uønskede frit græssende heste i Tyskland, som i Storbritannien.

 

På Heste-Nettets forespørgsel til en EU lovgivningsekspert, er det imidlertid utrænkeligt at en særlig heste-skat ville få opbakning, hvis den blev bragt for EU domstolene, men der er interne landespecifikke anliggender, EU ikke kan blande sig i.

 

Billede

 

I Tyskland overvejes en heste-skat indført

 


Tilføjet d. 11-01-2015 kl. 13:59 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
25-09-20 Store ændringer til det tyske dressurlandshold
30-08-18 Stærkt tysk WEG hold endeligt udtaget
26-06-18 Tysk hingstestation bryder WFFS-tavshed
03-03-18 Helgstrand sender 8 hingste til Tyskland
07-02-18 Helgstrand Dressage har vokseværk
03-01-18 Helgstrand går igen internationalt
15-12-17 Knusende stærkt tysk OL hold sat
05-05-17 Super resultater for danskerne rundt om i Europa i dag
06-03-17 Unghingste afprøvning med blandet succes
24-01-17 Skattefrie OL penge-præmier


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider