Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ting du ikke vidste om Dujardin

Meget er skrevet om den succesfulde britiske dressurrytter Charlotte Dujardin, som efterhånden har vundet alt hvad der vindes kan på dressurbanerne, men der er fortsat meget at lære om hende

 

Fra ukendt til berømthed

Den britiske dressurrytter Dujardin var for bare få år tilbage temmelig ukendt uden for Storbritanniens, men har efterhånden vundet alt hvad der vindes kan, og der er siden skrevet rigtig meget om hende i den internationale hestegresse. Men det er sikkert ikke alt læserne, alligevel ved om Charlotte Dujardin

 

Ting du ikke ved

Det britiske hestamagasin Horse & Hound bragte for nylig en artikel om 12 ting, læserne med garanti ikke vidste om Charlotte Dujardin, før de kunne læse det i det populære blad. Disse var:

  • "Hvis jeg kunne ride og træne hvilken som helst hest, død eller levende, så skulle det være Milton - han var en hest, jeg altid har set op til, mens jeg voksede op. Jeg husker at jeg så ham ved shows som Wembley, og han var bare fantastisk". [Milton var en hvid meget berømt springhest, der fik en lang international karriere]
  • "Når det drejser sig om at kigge undheste ud, ser jeg først og fremmest efter et godt temperament og hvor let den er at træne. Derudover skal den have en god skridt, uden at den bliver for stor. Desuden skal hesten have en god galop. Traven er ikke noget, jeg bekymrer mig særligt meget om. Jeg ved, at jeg kan lære de unge heste ting som passage og kan introducere øgninger, og herved ændrer traven sig altid alligevel. samtidig er den den gangart der er lettest at forbedre".
  • Jeg havde tre mål, da jeg begyndte at arbejde for Carl Hester - at ride på et britisk landshold sammen med Carl, at ride ved Olympia og at ride ved OL.
  • Når det kommer til træning, så rider jeg ni eller 10 heste pr. dag! Jeg har også en personlig træner - vi fokuserer meget på at arbejde med min korsetmuskulatur for styrke og stabilitet. Jeg arbejder også hen imod at løbe en halvmaraton den 1. marts 2015.
  • Fremtidige projekter: - Jeg vil gerne akrive en bog, men jeg skulle nok prioritere at blive gift først!
  • Jeg elsker at muge ud, men jeg har ikke tiden til at gøre det hver dag - jeg muger dog ud 1. juledag
  • Jeg bryder mig ikke om at klæde mig pænt på og være meget piget
  • Den eneste gang jeg er redet ind på dressurbanen og med vilje redet efter en verdensrekord var ved Olympia sidste år
  • Dronningen sagde, lige foran mig, til en anden gæst på Buckingham Palace: 'Der er ingen anden pige, der kan ride som Charlotte' - jeg døde næsten af chok!
  • Tidligere, plejede at kæmpe med nerverne og glemte mit program ret ofte som følge deraf - men vha. noget sportspsykologi, er et ikke længere et problem.
  • Jeg har sagt nej til at medvirke i 'Dancing on Ice' og 'A Question of Sport' - jeg skulle ikke risikere at løbe på skøjter, og jeg har generelt begrænset viden om sport, - hvilket inkluderer dressur!
  • Jeg var med ved finalen i Olympia sammen med min søster, da jeg var omkring otte år gammel - vi løb rundt til fods, mens julemanden gik rundt - det har altid været min drøm at ride der.

Kilde: Horse and Hound

 

Billede

 

En smilende Charlotte Dujardin


Tilføjet d. 24-12-2014 kl. 12:58 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
17-12-19 Dujardin: Følelsen var fantastisk
08-07-19 Dujardin og Freestyle sejrer med 2x personlig highscore
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%
06-05-19 Dujardin og Freestyle får comeback i juni
13-12-18 Freestyle afmeldt Olympia jule World Cup
12-05-18 Dujardin og Freestyle gør det igen!
19-03-18 Dujardin tilbage i GP på ny hest!
31-12-17 Hester og Dujardin brillerer en sidste gang i 2017
19-11-17 Dujardin: Jeg elsker mine hopper
17-11-17 Storstilet masterclass og fejring af Carl Hester


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider