Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Temaarrangement sætter fokus på rigtig ridning i klubberne

Hvordan rider man dressur, så det uanset hestens alder og udviklingstrin sker med hestens velfærd i første række? I sidste uge tog de første seks af Dansk Ride Forbunds klubber som de første imod forbundets tilbud om temaaftener om rigtig dressurridning. På temaaftenerne holder en af forbundets ambassadører et foredrag med udgangspunkt i en film om rigtig ridning, og der lægges efterfølgende op til debat og besvarelse af spørgsmål. Blandt klubberne er der stor interesse for projektet, der har høstet international anerkendelse og bakkes op af Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn.

 

For hestevelfærdens skyld

Dansk Ride Forbund er opmærksom på den store interesse, der er for dressuren - også når der forekommer episoder, der skaber debat. Derfor har forbundet produceret en video om korrekt dressurridning på alle niveauer - både i elevskolen og gennem hestens udvikling fra ungheste- til Grand Prix-klasser. Filmen skal suppleres med foredrag fra en ambassadør (dressurdommer på højt niveau) og bruges til oplysning i klubberne. Se en teaser for filmen her.

 

Bred opbakning

Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn er blevet præsenteret for film og foredrag, og fra begge organisationer er der opbakning til projektet: "Der er bestemt brug for at få sat fokus på, hvordan man rider dressur, så det sker på hestens præmisser, og den ikke lider overlast. Derfor synes Dyrenes Beskyttelse, at det er meget positivt, at Dansk Ride Forbund nu sætter fokus på emnet. Vi håber, det vil skabe debat og opmærksomhed på, hvordan man bruger og træner en hest i alle discipliner, og vi er også glade for, at forbundet og filmen fokuserer på korrekt brug af kandar og sporer i dressurkonkurrencer", siger Yvonne Johansen, dyrlæge og projektleder for heste, Dyrenes Beskyttelse, der håber, at der også vil blive udviklet film for andre discipliner som eksempelvis spring.

 

"Det er glædeligt, at Dansk Ride Forbund på denne konstruktive måde sætter ridning og hestevelfærd på dagsordenen. På alle niveauer er det vigtigt, at ekvipagen arbejder optimalt sammen, at udstyr, beskæring og beslag, kondition og evner (både hos hest og rytter) passer til den opgave der stilles. Dette gælder både til dagligt og ved alle konkurrencer, hvor hesten er den stille atletiske partner. Vi håber, at den igangsatte dialog om, hvad GOD og RIGTIG ridning er, vedligeholdes blandt alle hestefolk også i dagligdagen, så der bliver sagt stop og gives ros rettidigt. Herved højnes uddannelsesniveauet. Det kommer alle til gode og især vores heste", siger bestyrelsesmedlem og dyrlæge Mogens Christophersen fra Hestens Værn.

 

International anerkendelse

Det er ikke kun i Danmark, at projektet bliver bemærket. På det internationale rideforbund FEIs generalforsamling i weekenden, roste Roly Owers, der er direktør for World Horse Welfare, projektet og filmen i sit oplæg til de delegerede fra hele verden.

 

Populært klubarrangement

Mandag den 24. november løb de første klubarrangementer af stablen, og alene den første uge blev seks arrangementer afviklet. Fire arrangementer er afviklet i december, og 19 er foreløbig planlagt til 2015.

 

"Det var rigtig godt at komme i gang, og det var dejligt at møde stor interesse og god spørgelyst. Vi fik bl.a. en god debat om brug af kandar og sporer, som er obligatorisk i de højere dressurklasser i Danmark, fordi at rytterens hjælpere på dette niveau skal være så små og lette, som muligt", fortæller en af ambassadørerne Leif Törnblad, der er international dommer på højeste niveau (OL og VM) og også er en af drivkræfterne bag projektet.

 

"Vi er rigtig glade for, at projektet bliver så godt modtaget i klubberne. Dressur er en spændende og inspirerende sport i konstant udvikling, og vi arbejder altid for, at udvikling og hestevelfærd følges ad. Rigtig ridning skal foregå på hestens præmisser. Dressurudvalget arbejder videre med hestevelfærden i højsædet, for os er det meget vigtigt at vi er med til at præge dressuren i fremtiden - altid med tankerne på hestene - vi elsker dem jo.", siger Pernille Bigaard, formand for Dansk Ride Forbunds Dressurudvalg.

 

Selve filmen varer knap en time, og med foredrag, spørgsmål og debat vil hele arrangementet vare ca. 2½ - 3 timer. Der kan læses mere om projektet på www.drf-welfare.dk<http:// www.drf-welfare.dk>.

 

Filmen er produceret i samarbejde mellem 5* FEI-dommer Leif Törnblad, Dream Sports Horses og Dressurudvalget. I den forbindelse skal rettes en varm tak til de medvirkende fra Falsterbo Horse Show, Broholm Rideklub, Ringsted Rideklub, Frederiksværk Rideklub og Noagaard Rideklub. Uden jer ville det ikke være muligt.

 

Pressemeddelelse: DRF

 

Billede

Foto: Dream Sports Horses


Tilføjet d. 20-12-2014 kl. 08:57 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider