Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Vent med at bygge stalden om!

Hesteloven vil ifølge Fødevareministeriet blive revideret i 2016. Derfor bør du vente med at investere i ombygning af din stald, før den nye lov er offentliggjort, da det potentielt kan spare dig for rigtig mange penge i ombygningsudgifter.

 

Kan betyde mange ekstra omkostninger

Hesteloven har skabt mange rynkede pander hos mange hestefolk, siden den i 2007 blev vedtaget. For ikke alene skærper den kravene til, hvordan du skal holde hest, men det kan også pålægge den enkelte staldejer rigtig mange ekstra omkostninger.

 

Den sidste etape af hesteloven, som ikke er tårdt i kraft endnu betyder, at også eksisterende stalde skal opfylde de nye skærpede krav. Det kan potentielt påføre ejere af hestestalde betydelige omkostninger til ombygning af eksisterende stalde, byggesagsgebyrer og meget mere. Mange staldejere, har derfor med bekymring set frem til at skulle underlægge sig den sidste etape af lovgens ikrafttræden.

 

Lov om Hold af Heste

Hesteloven, som er det populære navn for lovens formelle navn - Lov om Hold af Heste, har siden den blev vedtaget i 2007, været meget stormomsust. Der har været småændringer indført, grundet massiv kritik på enklte områder, siden loven trådte i kraft, men den planlagte revision af loven, som skulle have fundet sted i 2012, er endnu ikke igangsat. Nu har Fødevareministeriet i en lovovervågningsskrivelse endelig vurderet og meddelt Folketinget, at der er grundlag for en revision af 'Lov om Hold af Heste'.

 

Opfordring til staldejere

Landsudvalget for Heste opfordrer imidlertid nu staldejere, til ikke at investere i ombygning af hestestalde før revisionen af Hesteloven, har fundet sted. Man skal dog være yderligere tålmodig.

 

Ændringsforslag i forbindelse med revisionen kan ifølge Fødevareministeriet tidligst fremsættes i februar 2016, fordi der er behov for at indhente mere viden, og samtidig afvente en rapport om heste, som er under udarbejdelse i regi af EU-kommisionen.

 

"Vi vil ikke opfordre nogen til at bygge om, før Hesteloven har været igennem den revision, som Fødevareministeriet vuderer, at der er grundlag for - og som vi har ventet på siden 2012," siger Hans Marius Jørgensen, formand for Landsudvalget for Heste.

 

Hvilke ændringer er fremsat?

De ændringsforslag der er fremsat, er indsendt af en samlet hestesektor repræsenteret gennem Forum for Hestevelfærd. Forum for Hestevelfærd, er et samarbejdsforum mellem hestesektorens organisationer, der består af Den danske Dyrlægeforening, Hestens Værn, Dansk Ride Forbund, Dansk Galop, Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Varmblod, Dansk Islandshesteforening samt Landsudvalget for Heste og Videncentret Heste.

 

Det reviderede forslag som sammenslutningen er kommet med, vedrører eksisterende stalde som IKKE er nybygget eller væsentligt ombygget efter 1. januar 2007, og udgør således en håndsrækning overfor de mange jordbesiddere, der potentielt står overfor store ombygningsudgifter af deres stalde i de kommende år, for at kunne mønstre et lovligt hestehold.

 

Blandt andet foreslås mindre krav til loftshøjden, rumfanget og arealkravet samt indfaldet af naturligt lys, som også er til genstand for megen diskussion, og som sluttelig kan påføre staldejere mange ekstra omkostninger, især hvis det kræver, at der skal ændres på lofthøjder og tagkonstruktioner.

 

Fødevareministeriets Lovovervågningsskrivelse, der også indeholder en sammenfatning af alle modtagne høringssvar fremgår her

 

Billede

 

Hvad mon kravene bliver til stalde, når Hesteloven revideres? (Forsidefoto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 14-12-2014 kl. 11:51 af i kategorien Ejendomme og teknik.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
04-05-17 Hestepraksis: Dette skal du notere dig ved Lov om Hold af Heste
23-02-17 Rideforbundets udmelding omkring vedtagelsen af den reviderede hestelov
23-02-17 Ændring af Lov om Hold af Heste er vedtaget!
02-02-17 Hesteloven er kommet videre til 3. behandling
23-01-17 Beslagsmede slår et slag for stramning af hesteloven
19-01-17 Ændring af heste-lov atter udskudt
16-12-16 2. behandling af hesteloven udsat
02-11-16 Forslag klart til ændring af hesteloven
13-10-16 Forslag til en ny hestelov er nu konkret
31-05-16 Så nærmer vi os endelig en revision af Hesteloven


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider