Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ankenævn for dyrlæger nedlægges - Nu skal du anlægge civil sag, hvis du vil klage

Den Danske Dyrlægeforening har opsagt sin aftale med Forbrugerrådet TÆNK om Ankenævn for Dyrlæger. Konsekvensen er, at forbrugerne skal gå direkte til domstolen, hvis de ønsker at klage over en dyrlægeydelse.

 

Dette sker allerede fra 4. december 2014, og efterfølgende er man som forbruger altså nødt til at køre en civil retssag ved domstolene.

 

Grunden til lukningen af ankenævnet skyldes, at det er for dyrt at håndtere sager på den måde, som man har gjort siden ankenævnets stiftelse i 2008. Det koster blot 160 kr. for forbrugeren at indsende en klage, men sagsbehandlingen løber op i et tal mellem omkring 1700 kr. og 17.000 kr., der i dag betales af Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA). De havde i 2012 en samlet udgift på 1,8 millioner kr.

 

Sådan klager du over dyrlægeydelser fra og med den 4. december

  • Klag skriftligt til dyrlægen, hvis du er utilfreds med fx behandling eller pris. Sørg for, at du kan dokumentere, at du har klaget, fx via mail
  • Klag så hurtigt som muligt, idet dyrlægen kan afvise din klage, hvis du er for længe om at klage
  • Følg hurtigst muligt op på din klage, hvis dyrlægen afviser den eller ikke svarer
  • Husk, at du fra og med den 4. december 2014 skal indbringe din sag for domstolene, hvis du ikke kan blive enig med dyrlægen om en løsning, og hvis du vil gå videre med sagen

Kilder: forbrug.dk og hundenyheder.dk

Forsidefoto: JP-Photo.dk


Tilføjet d. 24-11-2014 kl. 14:13 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider