Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Mange lækkerier blandt auktionshestene

Der var mange lækkerier på fredag eftermiddags visning af søndagens autionsheste, ved trakehner hingstekåringen i Neumünster, der bød på alt fra 2-årige hopper og ældre velredne og rutinerede rideheste.

 

Forrygende fremvisning

Den sene eftermiddag ved trakehnerkringen i Neumünster bød på fremvisning af aktionsheste til søndagens auktion. I alt blev fremvist 21 velforberedte hopper og rideheste. Fremvisningen gled forrygende og blev vel kommenteret. Fremvisningen bød på mange lækkerier, blandt de velforberedte aktionshopper og rideheste, som skabte begejstring blandt et engageret og særdeles vidende publikum.

 

Velgående ungheste

Fremvisningen var karakteriseret af høj kvalitet i hestene over næsten hele linien, både blandt de heste der blev vist for hånd og løse, og blandt de der blev redet.

 

Særlig begejstring vakte den mørkrøde salgshoppe Arosa efter fløjhingsten fra Neumünsterkåringen i 2009, Kentucky, og med Gribaldi som morfar, og med statspræmiehoppen Ariane XIV, som mor. Den blot 2-årige hoppe på 161 cm i stang, der blev vist for hånd, dansede sig ind i hjerterne på publikum, og viste fremragende trav, store rammer, masser af kapacitet og smidighed. Et særdeles spændende prospekt.

 

Den 4-årige Schneeprinzessin, viste sig som en væver og smidig hoppe, der gav den gas i fuld fri galop hallen rundt til begejstring for tilskuerne. Hun blev reservefløj ved kåringen i Slesvig-Holsten i 2013 og har en interessant afstamning. Hun er efter hingsten Elfado med den legendariske Michelangelo som morfar, som i Danmark bedst kendes som far til Michellino. Moderen er statspræmiehoppen Scheeflocke VI, der længe har været en af de mest højt profilerede hopper i den tyske trakehner hoppe i den tyske avl og også har markeret sig i spidsen i varmblodsavlen.

 

Fremvist af viceverdensmester

Det velgående 4-årige præmiehoppe Pigalle, som er en af de sidste hopper efter Gribaldi med den dansk avlede superhingst Cadeau, som morfar. Den røde Pigalle, har allerede vist sig ekstremt ridelig og har allerede gjort sig bemærket i unghesteklasser og ved 4-års champinater med meget flotte resultater. Hun blev også godt redet af Helen Langehanenberg, der som bekendt blev viceverdensmester ved WEG Alltech i Normandiet i August i år. Pigalle fik derfor de bedste forudsætninger for et godt ridt, og ekvipagen fik, naturligt nok, en del opmærksomhed fra publikum.

 

Dansk Islæt

Afdelingens danskejede islæt, var den harmoniske, elegante og smidige sortbrune 3-årige statspræmiehoppe, Donaublume. Donaublume har Cousteau som far, og Donaufisher som morfar. Moderen er Donaufürstin, og er ud af en meget succesfuld hoppelinje. Hoppen ejes den danske trakehneravler Angelika Lauritzen, i Kokkedal på nordsjælland. "Donaublume blev egentlig indkøbt fra auktionen som legekammerat for et andet føl, men jeg har altid godt kunne lide moderstammen. Da hun så blev statsbræmiehoppe i Schleswig-Holsten, besluttede jeg at tage hende med til aktionen i Neumünster", oplyser Angelica Lauritzen i et eksklusivt interview til Heste-Nettet. Det bliver spændende at se, hvad denne fantastiske hoppe kan indbringe på auktionen.

 

Ændre rideheste

Af lidt ældre rideheste, der kommer på auktionen, var den 7-årige vallak Kyrill efter Lord Luciano med Matador som morfar, og den 8-årige brune vallak Maddoc efter EH Kasimir Lucito enkelt ældre ridehest var på auktionen.

 

De øvrige auktionsheste viste ligeledes generelt høj kvalitet, så det skal nok blive spændende at følge auktionen søndag.

 

Fredagen, rummer endnu en chance for at se aktionshestene i aktion, forud for søndagens aktion, så der er til for interesserede købere, til at få luget ud i indkøbslisten og foretaget de rigtige tilføjelser.

 

Linket til den samlede ridehestekolektion findes her

 

Billede

 

Den danskejede billedskønne sortbrune statspræmiehoppe Donaublume, med klassisk trakehnerpræg, der kommer på auktionen søndag (forsidefoto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 18-10-2014 kl. 09:20 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
14-03-23 Køb din ny hest på auktion frem til 19/3
07-03-23 Nu starter Hest og Rytter 2023 i Herning
10-09-20 Prisniveau i top på NIS-auktion
26-08-20 Succesfuldt avler/rytter-par gør det igen
15-05-20 Helstrand klar med online auktion
24-04-20 DV delvist frikendt for Corona-kritik
24-04-20 Distelzar er død
06-03-20 Stor panik i Herning, bliver det hele aflyst?
17-09-19 Anerkendelse til danskavlede trakehnere
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider