Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dopingsag til NM for islandsk kåringshest   Reportage

Dansk islandsheste forening har den 25. august udsendt en pressemeddelelse via deres hjemmeside og Facebook side om, at der ved kåringen under de nordiske mesterskaber i Herning blev udtaget en blod-prøve på hesten Hörður frá Blesastöðum, som blev fremstillet af træner Sys Pilegaard.

Analysen af A-prøven viste et indhold af det forbudte stof Lidokain. Sys Pilegaards behandlende dyrlæge har bekræftet, at Lidokain er et lokal-bedøvende stof, som dog ikke er præstationsfremmende.

 

Dog er der som følge af den positive blodprøve aflagt et uanmeldt staldbesøg hos Sys Pilegaard den 20. august 2014. Staldbesøget blev udført af medarbejder Peter Stenå fra Dansk Travsports Centralforbund (DTC) og sekretariatschef i Dansk Islandsheste (DI)Forening Max Adelsbøll.

 

DTC varetager de danske dopingprøver i en stor del af den danske hestebranche, og har kontakten til det akkrediterede svenske analyselaboratorie. Staldbesøget havde til hensigt at gennemgå staldens rutiner omkring medicin-håndtering, herunder journalføring, tilbageholdelsessedler, hestepas og så videre. Rapporten herfra foreligger endnu ikke.

 

Sys Pilegaard var netop rejst nogle dage til Tyskland, og var derfor ikke hjemme under staldbesøget, men fik overbragt beskeden pr. telefon. Hun var uforstående overfor, hvordan stoffet - som hun i første omgang ikke fik oplyst - kunne findes i hendes hest, men kom senere med en mulig og sandsynlig forklaring.

Sys udtaler: "Da jeg fik beskeden om fundet af et forbudt stof i Hörður frá Blesastöðum, blev jeg meget chokeret. Jeg har ikke nogensinde haft til hensigt at dope min hest eller gøre ting, som kunne øge dens præstationer ved hjælp af ulovlige midler. Jeg har helt uden at tænke mig om og i ren dumhed brugt en mundsalve til Hörður frá Blesastöðum, som var ordineret til en anden hest - helt uden at tænke på, at den salve kunne indeholde ulovlige stoffer. Jeg beklager meget det skete, men tager det fulde ansvar. "

 

Sys har fra starten af samarbejdet med DI med henblik på at få sagen fuldt opklaret og har tilkendegivet, at hun ikke ønsker at få foretaget en kontrolanalyse af B-prøven.

Den danske Avlskomite vil behandle doping-sagen i ugens løb, herunder drøfte den sanktion, som Avlskomiteen vil idømme Sys Pilegaard.

 

De øvrige fire dopingprøver taget under NM var alle negative.

 

Foto: DI - Kari Baklund - Sys Pilegaard og Hördur


Tilføjet d. 28-08-2014 kl. 21:01 af i kategorien Islandshest.
Forsidebillede: Ingen titel af Pennymus

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider