Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hingsteshow til World Tølt   Reportage

 

Der er prestige i at deltage i hingsteshowet til World Tølt i Odense. Showet deles op i to individuelle klasser: 4-gængere og 5-gængere med plads til ca. 12 hingste i hver klasse.

Der afholdes separate finaler i de to klasser og vinderne i henholdsvis 4-gængerklassen og 5-gængerklassen kåres som tidligere via sms-afstemning, således at publikum bestemmer hvem som bliver vinderen.

 

Hver enkelt hingst skal i showet vise beautytölt, trav, galop samt hurtig tölt (4-gængere) eller pas (5-gængere). Der rides på speakers kommando og med to hingste på bane af gangen i hvert heat.

Hvert heat varer ca. 5 minutter.

 

De 5 bedst placerede hingste i hver klasse får lov til at komme igen i de to A-finaler, hvor showets bedste 4-gænger hingst og showets bedste 5-gænger hingst kåres. Det er kun de to vindere der rangeres ved præmieoverrækkelsen.

 

Årets dommer i hingsteshowet er en international avlsdommer og en FEIF-gæðingakeppnidommer.

 

Udover æren er der også en flot pengepræmie på spil til vinderen, for som i sportskonkurrencerne, vil der også være pengepræmier på spil i hingsteshowet. I 2014 er der penge præmier til den bedste hingste i henholdsvis 4-gængerklassen og 5-gængerklassen:

1.præmie 4-gængerklasse: 750 EUR

1.præmie 5-gængerklasse: 750 EUR

 

Publikum var i eftermiddags vidne til et forrygende og tempofyldt hingsteshow, hvor rytterne viste deres 4-gænger hingste på bedste vis.

De fem 4-gænger hingste, vi skal se i finalen klokken 19.30, er:
Ási frá Lundum II
Meistari frá Vestri-Leirargördum
Ísak frá Oddhóli
Lifri frá Kringeland
Tívar fra Moselundgård

 

Fem flotte gangarter krævede det at komme videre til 5-gænger finalen i hingsteshowet, og vi tør godt at sige, at publikum fik, hvad de kom for. 12 spektakulære hingste blev vist, og fem blev valgt ud til finalen i aften klokken 19.30.

De fem er:
Muni frá Hrafnsholt
Fláki frá Blesastödum 1A
Kiljan fra Katulabo
Álfasteinn fra Selfossi
Selur vom Hrafnsholt

 

Foto: Christina Sørensen - vinderen af 5-gænger Hingsteshow

 


Tilføjet d. 22-02-2014 kl. 20:02 og sidst rettet den 22-02-2014 kl. 20:11 af i kategorien Islandshest.

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider