Logo used for printing

HN afstemning
Giver du din hest julegave? (Foreslag: Plovbæstet)

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Olivia

Video
Billede
Video
Video

 Paso Peruano  
 Hoppe
 5 år 
 150 cm
 Mørkebrun
7100 Vejle. hjælperytter SØGES til min Paso peruano ( den store tølter)

min dejlige Paso Peruano hoppe OLIVIA FLECHAZA EK
Olivia Flechaza EK, sortbrunt hoppeføl født 14. maj 2012.
Moderen er Perla Azul, USA importeret hoppe og faderen er Futoro de Oro også USA importeret se Schloss Nienover Tyskland
Olivia måler ca 150 i stg mål.

jeg købte Olivia af avler Ellen Korsgaard da hun kunne fravænnes.
Olivia er en cool hoppe på mange måder .. Hun har ikke prøvet så meget i nu. Men hun elsker at blive udfordret i bomarbejde og plastik på jorden osv. Og komme ud og gå nogle ture.. Men i år kan hun jo starte tilridningen, hvilket jeg også tror hun er klar til.. Jeg har hoppet op på hende flere gange inde i stalden og ude på banen. Det siger hun intet til. Jeg er også begyndt at ride hende lidt...det går så fint, Så jeg tror hun er lige til at gå til.. Hun siger heller ikke noget til de store lastbiler der kommer susende forbi hende .. Dem har vi en del af og det er hun nærmest vokset op med.
Hun viser alle gangarter på marken.

SKRIDTEN er som hos andre heste firtaktet og uden svævnings moment.
PASO LLANO er den peruanske hests varemærke. Det en speciel, arvet og helt naturlig fire takts lateral bevægelse. Paso llano er en brudt gangart og i takten svarer den til den islandske hests tølt, således at der enten er 1,2 eller 3 hove på jorden og aldrig et svævningsmoment. Gangarten er permanent, harmonisk og rytmisk ?steppen?, hvorved hestens rygsving bliver jævn og behagelig rullende. Den har en hurtig afvikling og hestens tyngdepunkt forbliver ens, hvilket giver et meget blødt ridt. Forbenene svinger under fremføringen meget ud til siden, det er ønskværdigt og kaldes TERMINO.

SOBREANDANDO er en meget hurtig bevægelse hvor takt forløbet bliver mere henimod pas dvs. næsten samtidig bevægelse af samme sides for og bagben.
GALOP ses når hesten er fri uden rytter, det er ikke en gangart som bedømmes.

Denne Race er meget special.. Man skal ikke være for hård og hidsig en person , hvis man vil ride en Paso .. De er lynende.. Intelligente og de lære meget hurtig .. De knytter sig meget til en person. Og vil gå gennem ild og vand for denne. hvis der kommer fremmede ind på folden.. Kan de godt virke Lidt reserveret ,de passer meget på deres flok og dem de holder af.. Men alså ingen problemer med mennesker de kender... Selv om der er flere mennesker på feks opstaldnings sted.

Jeg har selv islænder og en Paso peruano mere. Og jeg synes det er så fedt at have så 2 forskellige heste at arbejde med.. Og at ride en Paso.. Er som en drøm.. Man sidder bare så godt.. Kan godt forså man siger de mennesker med rygproblemer fint kan ride en Paso Peruano..

Jeg vælger at finde en hjælpe rytter til Olivia da hun skal til at igang nu her i 2016 .Og jeg når det simpelthend bare ikke. . Og så kunne det være rart, at have en til at hjælpe mig med at holde hende i gang.
Jeg ser mig ret til at vælge imellem partryttere Da jeg vil være sikker på at finde den rigtige.... En som har toldmodighed og kan lide at arbejde fra jorden .. Simpelthend få bygget den unge hest op fra bunden. Så den bliver stærk til at bære rytter. En som tænker kreativt.. Så hesten ikke keder sig på banen.. En som kan lide at gå en tur med sin hest. En som har kendskab til ungheste. En man kan stole på.

Som man siger det er ikke dig der vælger en Paso men pasoen der vælger dig ?

Du kan læse lidt om racen inde på Ellens hjemmeside..www.Hesten fra Peru.dk

http://hestenfraperu.dk/raceinfo/race/

Her er video klip af Olivias far

https://www.youtube.com/watch?v=1jTFV87Rxhk

https://www.youtube.com/watch?v=2E1Fzpw4WI
 
 
 
 

[Part] Dygtig Hjælperytter søges

At du har arbejdet med ungheste før, ikke er bange for et hop til siden osv. Ikke bange for at ride med ud i tærrenget. At du er pligt opfylden og til at stole på. Har tid til at træne hesten 3 til 4 gange i ugen.. At du kan lide at arbejde på hestens premisser.
Og god horsemanship er en selvfølgelighed.
Parten koster ikke noget da hesten er ung og hun har måske brug for en pause fra ridning på et tidspunkt. Men hvor man så kan lave en masse andet med hende fra jorden.
Det ville være dejlig hvis man kan give en hjælpende hånd med pasning af hestene hvis jeg engangimellem er på ferie eller lign.
 
 
Video
ID: HST 160988
Dressur: Talent
Terræn: Talent
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Ikke prøvet
Senest rettet 12 april 2016 kl. 05:44, og har været vist 1100 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider