Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Brugernes Arrangementer

 Kom og prøv Working Equitation
Forfatter: 
Dato:  26-03-2012 22:45

Introduktion til Working Equitation

- åbent for alle

 

I anledning af, at vi ønsker at udbrede Working Equitation i Danmark, som en ny breddesport, har vi i påsken arrangeret en åben Working Equitation dag i Århus.

 

Vi opsætter en bane med forskellige forhindringer der er typiske for WE. Fx en bro, slalom mellem støtter, otte-tal mellem tønder, låge, et glas vand der skal løftes fra en tønde fra hesteryg og sættes på en anden tønde, hønseringe, fang en ring med en lang stav osv.

 

Dagen igennem vil den portugisiske træner Cesar Lérias være til rådighed med instruktion og hjælp til at udføre øvelserne, så du kan kommer med din hest og prøve det af, under kyndig vejledning.

Cesar vil desuden demonstrere udførelsen af de forskellige forhindringer, og du vil få lejlighed til at se den smukke hingst Vidrade, der deltog i DVs Hingstekårings gallashow i 2011.

 

Working Equitation er navnet på den disciplin der har rødder helt tilbage til dengang man brugte hesten i markarbejdet. De forskellige forhindringer er en måde at genskabe de forhindringer man kunne støde på under arbejdet, og stiller krav til lydighed, lethed for hjælperne, smidighed - og lyst til at have det sjovt med hesten.

 

Som konkurrencedisciplin afholdes der både EM og VM i Working Equitation, og her består konkurrencen af en dressurtest, en test på forhindringsbanen og en speed-test. Vi ønsker at WE i Danmark bliver en disciplin hvor alle kan være med, uanset om man rider med eller uden bid, i bomløs eller alm sadel, på fjordhest eller varmblod. Det er sjovt, og samtidig en god måde at træne både lydighed og smidighed hos hesten.

 

Vi lægger op til en afslappet dag i en god atmosfære hvor der er åbent for alle. Vi håber selvfølgelig at se rigtig mange interesserede ryttere, der gerne vil prøve noget nyt, sjovt og anderledes med deres hest eller pony.

 

Dato, tid og sted:

 

Mandag d. 9. april Kl. 13:00-16:00

 

Kirstineholm, Nordlige Bjergevej 7, 8270 Højbjerg

 

Prisen for deltagelse er 200 kr, inkl kaffe, the, frugt og kage - og selvfølgelig dygtig og kompetent instruktion.

 

Tilmelding (nødvendig!) til Nadja på 30744749 eller nadja@cesarlerias.com

 

Senest d. 5. april (af hensyn til planlægningen :-) )

 

Vi glæder os til at byde jer velkomne til en hyggelig og inspirerende dag :-)

 

 


Billede

0
0
Svar på denne tråd
 
 En venlig sjæl
Forfatter: 
Dato:  27-03-2012 00:06

En venlig sjæl spurgte lige om man måtte komme som tilskuer uden hest - og selvfølgelig må man det :-)

 

Vi vil gerne se så mange som muligt, så hvis du bare tilmelder dig på mail eller sms, er alle velkomne :-)

 

Tilmelding er dog stadig nødvendig af hensyn til indkøb - men uden hest slipper du med 50 kr til kaffe/kage kassen :-)

 

Vel mødt!

0
0
Svar på denne tråd
 
 ærlig talt - bad idea
Forfatter: 
Dato:  27-03-2012 09:36

Ikke fordi alle ikke skal have mulighed for at snuse til disciplinen, for det synes bestemt at de skal men......

 

WE er endnu så ukendt i Danmark at folk kan finde på at sammenligne det med trail og ponygames, så man må sige at det ikke ligefrem hjælper til at udbrede folks forståelse, hvis man giver det indtryk at WE er et spørgsmål om forhindringerne på banen.

 

Men det er bare så typisk dansk - vi tager en lille flig af et eller andet, som vi ikke rigtig gider at sætte os ind i og så laver vi et eller andet, der ligner lidt, og kalder det det samme.

 

Grundelementet i WE er dressur, dressur, samling, samling. Herefter er forhindringsbanen til maneability jo piece of cake og tjener udelukkende til at illustrere at rytteren er i stand til at gøre 2 ting på en gang: koncentrere sig om at ride øvelsen til en god karakter og holde sin planlagte ridevej til forhindringerne, så de kan passeres fejlfrit.

Ingen har noget at gøre på forhindringsbanen førend hesten er veldresseret, og enhver der på nogen måde ser fordringerne som noget specielt, skal alligevel bare hjem og øve sig lidt mere i dressur førend de har noget at gøre på forhindringsbanen.

Nu skal det åbenbart alligevel fremstilles som agigily for voksne - smadderærgeligt for det er en fed sport, men den har åbenbart ikke nogen gang på jord her i lalledanmark.

Ærligt at man ikke inviterer til agility istedet for at kalde det WE.

Hanne

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nej hov, vent nu lige ...
Forfatter: 
Dato:  27-03-2012 15:11

Nej hov, hvem nævner ponygames eller agility .... jeg læser kun at arrangementet er en intro til WE, og det forklares endog i korte træk for udenforstående hvad WE går ud på. Jeg læser også at arrangementet er under ledelse af Cesar Lérias, som næppe kan gå under betegnelsen "en flig af et eller andet " selv ikke her i "lalledanmark". Med stærk tro på, at vi med deltagelse i DM i ponydressur, har øvet os nok i dressuren til at få noget ud af dette arrangemet, kan du godt føje os til listen "ja tak vi deltager, for det kunne da være sjovt at se, hvad dressur også kan bruges til

 

Med venlig hilsen

 

Gerd og Emilie

0
0
Svar på denne tråd
 
 Helt ærligt - en god ide
Forfatter: 
Dato:  27-03-2012 23:10

Kære Hanne,

 

Jeg beklager du ser sådan på det. Vi har samlet et hold mennesker der synes WE er spændende, og at det kunne være en rigtig god disciplin at placere under DRF i første omgang, og derfor har vi taget initiativet til at holde nogle workshops, hvor ALLE er velkomne - uanset niveau.

 

Bag disse arrangementer, der også tæller en lignende dag i maj, samt en workshop til Breddefinaler på Vilhelmsborg i juni, ligger en masse frivilligt arbejde, og timer. Vi gider skam godt sætte os ind i både WE, DRF regler for nye discipliner osv, og vi gør vores aller bedste for at kunne give en rigtig god introduktion til WE.

Vi sætter forhindringer op, så man kan prøve hvad det reelt er man skal igennem, altså hvad målet med træningen er, og samtidig få en fornemmelse af, hvor "veldresseret" hesten er til formålet. Vi synes det var en god idé, men det gør du så ikke, og det kan jeg jo ikke gøre så meget ved. Vi gør vores bedste, og tager gerne imod hjælp :)

 

Vi ønsker ikke, at det sammenlignes med Agility eller Ponygames, for det er ikke det vi laver. Derfor tror vi på, at introduktionsdage, med opvisning og demonstationer med både WE-trænede og veluddannede lusitanoer og en dansk oldenborg på ligeså højt niveau, kan give et godt billede af hvad WE er. Vi mener blot, at man kommer længere ved at lave en mindre elitær niveau-opdeling, så flere ryttere og heste har mulighed for at deltage. Vi ser en fordel i, at man ikke først må være med, når man kan "det hele". Ligesom man kan begynde med en LE i dressur og springning, synes vi også WE med fordel kan have et begynder-niveau så der er en bredere gruppe der kan deltage. Det er - trods alt - de færreste der når ridning af den art med een hånd, changementer osv :)

 

Jeg vil da opfordre dig til at komme og se på, eller tage en hest med. Du ved jo rigtig meget om det, og det ville da kun være dejligt at få gode input og demonstrationer af dygtige WE-ryttere. Jo flere vi er, jo bedre.

 

Alle input udefra er velkomne, vi stiller alt det ovennævnte til rådighed og ønsker kun at skabe en ny "gren" i ridesporten i DK, der fungerer som det gør under WAWE (World Association for Working Equitation), men også kan favne bredt og med tiden også blive en fuldt adopteret dansk disciplin med et højt niveau og mange glade ryttere.

 

Bedste hilsner
Nadja

0
0
Svar på denne tråd
 
 dhfhfhfhf
Forfatter: 
Dato:  06-04-2012 22:10
Jeg deltager med min pony, det er virkelig sjovt :-)!! Jeg synes bestemt ikke det er fremstillet som hverken ponygames eller "agillity" ..

______________________...__________

7 årig New forest pony sælges. Billedskøn, sød og dygtig. Er startet i La1 mod hest, til den ponyrytter der vil til tops!

0
0
Svar på denne tråd
 
 sportsgrn
Forfatter: 
Dato:  06-04-2012 23:35

lyder spændende. Godt initiativ. Men hvordan vil I få DRF til at være med til at afholde sporten ( og hvorfor?) For så kan det jo ikke harmonere med jeres tekst:

for alle, uden bid, med bid, bomløse, etc.

Arrangementer under DRF er nu engang (stadigvæk) absolut ikke for alle. Og slet ikke for hestevelfærds trænere der ønsker at ride på andre vilkår end den "traditionelle DRF optømning"...

??


De siger: at man løsgør når man krøller hesten sammen som en søndagskringle

..at man samler når man hiver nakken op med kandaren

..at man vil sin hest det godt men man spænder næsebåndet til øjnene ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tidsplan
Forfatter: 
Dato:  08-04-2012 15:18

 

Working Equitation Introduktion

 

Mandag d. 9. april kl 13.00-16.00

 

Kl 13:00 Velkommen og teoretisk introduktion til WE, program for dagen, og de første tre heste på banen:

Marianne

Tabita Cramers

Helle Knudsen

 

Kl 14:00 Uddybende teori og forklaringer, og de næste heste på banen:

Emilie Roy

Søs Clausen

Cindy

Nina Lam Jensen

 

Kl 15:00 Demonstration af Working Equitation på højt niveau

Christina Bye Winding

Peer Ejlersgaard

 

Dagen igennem er der mulighed for at stille spørgsmål og se de deltagende heste på de forskellige niveauer prøve de forskellige forhindringer og få gode råd og vejledning af Cesar Lérias. Der vil være kaffe, the og kage i løbet af dagen, og vi glæder os meget til en spændende og lærerig dag for alle.

 

Adressen er

Nordlige Bjergevej 7

8270 Højbjerg

 

Nadja træffes på 30 74 47 49 for spørgsmål og information.

0
0
Svar på denne tråd
 
 StaldShamrock
Forfatter: 
Dato:  08-04-2012 15:28

Vi har bestemt en forventning om et godt samarbejde med DRF, men tager selvfølgelig tingene et skridt ad gangen :-) Vi er i første omgang med til breddedagene på Vilhelmsborg i juni og ser frem til nogle gode dage :-)

 

De mere formelle diskussioner om regler mv har vi ikke taget endnu, men lad os se hvad der sker. Christina Bye Winding har oversat WE-reglerne fra portugisisk, så det er jo et fantastisk udgangspunkt. Tilpasningen til danske forhold må vi tage i dialog, også med folk som Christina og andre der kender sporten godt :-)


Kh. Nadja




-Mig & Charley-

 

My horse is the greatest of all my teachers

 

Kurser med Cesar Lérias - læs mere her:

http://www.cesarlerias.com

0
0
Svar på denne tråd
 
 SUPER!!
Forfatter: 
Dato:  10-04-2012 00:19

Super Nadja..

 

Keep it going.. det er så dejligt at der er begyndt at ske noget i lille DK på Lusitano og WE fronten. Super fedt.

I ønskes alt mulig held og lykke og sig endelig til hvis jeg kan hjælpe til eller udbrede budskabet.

 

Man skal jo starte et sted og det har I virkelig gjort. FEDT!


Se mere om Lusitano heste og rideferier på Lusitano heste.

 

Hjemmeside: www.lusitano.dk

 

Facebook: Lusitano.dk

Youtube:
IberianHorses

Fotoalbum: picasaweb - IberiskeHeste
0
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for i går
Forfatter: 
Dato:  10-04-2012 18:44

Endnu engang tak for et godt arrengement :) Det var rigtig fedt at se en WE-bane på nært hold, og få lidt ideer.

 

Hvis der er nogen der har uploadet billeder et sted eller har kendskab til en tråd / album med billeder fra dagen, må i rigtig gerne sige til :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 godt initiativ
Forfatter: 
Dato:  13-04-2012 18:44
Så dejligt initiativ, herligt at der sker noget mere i dem stil. Kun tomlerne op herfra.

Glæder mig iøvrigt til vi ses igen.

Kram Tine og Zeus :)





Min lille hjemmeside

www.alaskan-malamute.webbyen.dk





If your horse says no, you either asked the wrong question, or asked the question wrong. ~Pat Parelli

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider