Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Hvorfor OS trense?
Forfatter: 
Dato:  18-11-2016 22:10

 

Undskyld mig, men hvorfor er OS trenser så specielle (og dyre?)

 

Jeg har lige købt en (syntes jeg selv) rigtig lækker horseline trense og har svært ved at se forskellen... I bund og grund så syntes jeg det er sejere at ride med et Meroth læderbid, men det kommer vi måske til at afprøve i det nye år.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  19-11-2016 12:59

Designet og kvaliteten er bare bedre på OS :) Ikke at jeg selv har haft en sådan trense, - niks, for jeg orker ikke at skulle passe så godt på mit hovedtøj til hverdag Plus OS er bare for dyrt til en 3 års.. haha, MEN min ridelære har et par trenser fra OS. Og er du sindsyg, de holder godt! De er gået i arv hest efter hest i snart 10 år, og de er stadig gode :) Red hendes hest med det så sent som i forrige uge, og det er stadig fuldt funktionelt uden fejl/mangler/voldsomt slid.

 

Det er mine dem fra Horseline sgi ikke. De bliver bare hurtigere slidt :) Men når det er sagt, så er jeg mere til dem, da man så kan have lidt forskellige og ikke skal være så påpasselig med dem hele tiden :)

 

Købte også denne fra MGS Horseware til 600,-. Den er jeg rigtig glad for til min 3 års, (selvom jeg lige skal have lavet et par ekstra huller, hvis det skal være helt rigtigt ).

Billede

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 kvalitet
Forfatter: 
Dato:  19-11-2016 15:41

Jeg har et OS, som jeg har haft siden hesten blev longevant som 3-års, og det kører derfor på 10., snart 11. år nu.

Det bruges i dagligdagen, uanset om det er regn elle sne. Det har hængt i opvarmet sadelrum, men også i lange perioder i en kold, småfugtig uisoleret stald.

 

Jeg passer det med sadelsæbe med glycerin. Det har aldrig set skyggen af læderbalsam eller olie.

Der er ikke en syning der er gået på det endnu, og ingen steder er læderet krakeleret.

 

Jeg har købt flere trenser efterfølgende, men de hænger bare og hænger, for det andet passer bare. Det er rart, blødt og alle pengene værd, når man som jeg, ikke har brug for forandringer.

 

Billede

 

Billede

 


Hilsen Nana

0
0
Svar på denne tråd
 
 OS trenser
Forfatter: 
Dato:  19-11-2016 18:35

 

Jeg var faktisk slet ikke klar over at de har været på markedet så længe..

Man kan godt se den Frieser er blevet gammel og gråhåret med den samme trense.

 

Når det er sagt så har jeg også udstyr der er både 20, 30 og 40 år og funktionsdygtigt, smidigt og lækkert, og som ikke er OS.

 

Noget som jeg tit bliver irreteret over er pasformen på trenser generelt og dér er jeg da blevet positivt overrasket med min horseline trense. Den passer bare! og gør min hest endnu smukkere end hun er i forvejen!

 

Hvis jeg skal have en OS trense på ønskesedlen så skal det jo være velbegrundet, ellers tror jeg ikke manden 'hopper på den'...

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

 

Happy wife, happy life

1
0
Svar på denne tråd
 
 På mode...
Forfatter: 
Dato:  20-11-2016 10:26

Jeg har også sommetider undret mig - men jeg tror at det er et spørgsmål om mode, og måske noget med pasformen.

Jeg ser ikke mange OS trenser i fjordhesteverdenen, og det siger mig, at de nok er lavet til lange, smalle varmblodshoveder, og ikke til korte, brede hoveder

 

At de kan holde i 10 år er for mig ikke noget ekceptionelt - det forventer jeg af alt mit udstyr, mærkevare eller ej.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

3
0
Svar på denne tråd
 
 Varmblodshoveder?
Forfatter: 
Dato:  20-11-2016 11:48

Lange smalle varmblodshoveder? Så er det åbenbart ikke varmblodsheste jeg har i min stald, i hvert fald min "gamle stamme" har korte hoveder med brede pander, det giver faktisk store problemer med langt de fleste trenser. Når kindstykkerne passer, så er kæberemmen for lang. Derudover skal der købes pandebånd i full og oftest næsebånd i cob for at få det til at passe.

 

Jeg tror OS trenser er beslægtet med iPhones, for at vise at man har råd. Jeg køber ikke de helt billige trenser inkl Horseline, der har jeg vundet en for mange år siden og den er møgirriterende at arbejde med, men Stübben og Kieffer har vi flere af og medmindre unghestene får trådt i tøjlerne, så holder de i mange mange år.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

 

3
0
Svar på denne tråd
 
 OS mærket
Forfatter: 
Dato:  20-11-2016 16:03

OS har jo været kendt for kvalitet siden 50'erne og ja, det er vel et luksiøst mærke som fx. Porsche er for biler.

 

Har ikke selv ejet en trense af det mærke, men synes bestemt de er rigtig fine :-)

 

Har hørt rigtig meget godt om kvaliteten på Hooks trenser. Er selv på udkig efter en rundsyet, så skal lige have set hvad de har :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 OS trense
Forfatter: 
Dato:  21-11-2016 07:52

Nu er jeg stor fan af OS, altså kun den rundsyede model

 

Min trense har været brugt på de 3 seneste heste jeg har haft, dvs at den har rundet 30 år.

OK retfærdigvis skal det siges at det ikke er det hele der er tilbage, men næsebånd, pandebånd og kæberem lever endnu. Tøjlerne gik til, en gang jeg faldt af og hesten valgte at træde i tøjlerne.

Kindstykkerne led samme skæbne, bare med en anden hest.

 

Hvis jeg havde råd så købte jeg mig en sprit ny München, for mig er det ikke "iphone" værdien. For jeg købe min første inden at det blev "hot" at bruge OS. Mit valg ville være fordi at så ville jeg have en smuk trense reste af mit hesteliv, for hvis den også holder i omkring 30 år, så vil den nye holde til jeg er over 80år


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hööks?
Forfatter: 
Dato:  21-11-2016 09:25

Du kan på ingen måde sammenligne en trense fra Hööks med en OS, det svarer til at sammenligne en Lada med en Ferrari, de bringer dig begge fra A til B.

 

For mig er Stübben og Passier kvalitet, det er de mærker som jeg altid har mødt ryttere der havde og som var 30-40 år gamle. Jeg tror ikke der er én reklame for OS i de 40 år gamle hesteblade jeg har, heller ikke for Kieffer for den sags skyld.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Elsker mine OS trenser
Forfatter: 
Dato:  21-11-2016 10:46

Jeg har et par stykker og jeg elsker dem. Bruger ikke andet.

 

Jeg har så selv sammensat mine af flere af deres modeller. Så har ikke standart. Dvs at jeg har fået dem lige som jeg vil have det. Plus man kan få blandet flere størrelser hvis hesten ikke bruger standart.

 

Ved ikke om man kan få special lavet hos andre leverandør. Har ikke undersøgt det.

 

Kan godt lide at hvis det skulle blive nødvendigt, kan jeg bestille reservedele til dem.

Mine er efterhånden også oppe i årene og stadig lige pæne at se på. Og jeg er absolut ikke særlig god til at få dem pudset

 

Men igen... man betaler mange penge for mærket. Er sikker på at med det læder de bruger ville de koste det halve hvis de hed noget andet.

 

Elsker også Passier´s bløde læder, men har endnu ikke fundet et design der passer til mig.

 

Heidi

0
0
Svar på denne tråd
 
 124634633
Forfatter: 
Dato:  21-11-2016 18:28

Årh Charlotte, nogle gange er din betjent-agtige attitude sgu for meget af det gode. Jeg har da ikke sammenlignet.. jeg skrev, at flere havde rost kvaliteten på Hooks-trensen. Desuden kan jeg personligt godt lide deres anatomiske design ud fra billederne på deres hjemmeside , men har ikke stået med en i hænderne. Men jeg kan da godt sige, at min søster som har flere OS trenser og kandar nævnte, at hun synes dem fra Hooks faktisk virkede til at være af næsten samme kvalitet. Hvornår har du sidst stået med en Hooks trense i hænderne?

 

Og du kender simpelthen mange, som har deres trenser i 30-40 år? Jojo...

Jeg har ikke brug for en trense der kan holde 30-40år. Jeg skifter trense, så de passer den hest jeg nu har!!

Jeg har haft flere Stübben og Passier trenser, Stübben kan du fint sammenligne med en Lada, ifølge min optik.

 

Pt har jeg kun trenser fra Horze og en fra BR, idet de var de eneste som min tidligere hest med x-full (meget bredk) kunne passe.

 

Og hvis du ikke tror på, at Otto S stammer fra 50'erne, så synes jeg da du skal læse på deres hjemmeside.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 OS fra 50'erne
Forfatter: 
Dato:  23-11-2016 10:27

Jeg tror da gerne på at OS stammer tilbage fra 50'erne, Kieffer er også gammel, men jeg siger bare at det ikke var noget der blev reklameret for da jeg var barn, så derfor gætter jeg på at det er et fåtal der har købt det dengang i forhold til hvor mange der køber det nu. Ergo er der nok mange med 10 år gamle OS trenser, men ikke ret mange med trenser tilbage fra 50'erne eller bare 70'erne da jeg var barn. Og nej, der findes nok ikke mange trenser fra 70'erne i det hele taget, men man ser jævnligt sadler fra dengang stadig dvs Stübben og Passier, umoderne men funktionelle.

 

Jeg har da flere Stübben trenser fra midt 90'erne, de fejler intet, har været brugt til mange heste, modsat sadler passer de faktisk de fleste heste. Nu er mine heste selvfølgelig også i familie, så de har samme hovedfacon.

 

Jeg vil nu ikke sammanligne med Stübben med en Lada, nok nærmere en Ford eller lignende, en god mellemklasse model.

 

Jeg må så indrømme at jeg er blandt dem der skifter alt ud når jeg ikke gider se på det mere, så derfor har jeg ikke en sofa til 25.000 eller en trense til 4.000, for når jeg ikke skal have mine ting mere så ryger de ud, jeg gider ikke bruge tid på at prøve at sælge det, prisen bliver alligevel så lav at det er ligegyldigt.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123252325
Forfatter: 
Dato:  23-11-2016 20:14

Var alt ikke bare bedre, da "far var barn" ;-)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  23-11-2016 23:11

OS trenser investerer man i, fordi de holder og kvaliteten er i top! Jeg har haft to stk, begge købt fra nye.

 

Nu har jeg en OS Berlin special, med et design jeg selv har sammensat. - Men nu har ingen af mine heste dog gået særlig godt på "almindeligt" næsebånd, de går begge med hannoveransk, så det fancy næsebånd jeg designede til trensen, hænger faktisk bare og glor ;)

 

Den OS Berlin trense, har jeg haft i ihvertfald 6-7 år, brugt på to forskellige heste og den er blevet brugt på daglig basis, hængt det meste af tiden i en kold og fugtig stald. Den er stadig i super stand!

 

Men jeg kan da fortælle, at der sidder et uoriginalt hannoveransk næsebånd på OS trensen. Det næsebånd har jeg købt i Herning for 400-500,-, jeg er ikke helt klar over mærket, men altså ikke et specielt billigt næsebånd.

 

Nå, men det næsebånd, som er måske 4 år gammelt, er TOTALT slidt op. Det er begyndt at krakelere, er falmet helt sindssygt i farven osv.

 

Og OS trensen det næsebånd sidder på, som tilmed er en del ældre? Ja den er stadig som ny, trods total mangel på vedligeholdelse ;)


Mvh Mie C.

Med dragen Teaser

 

Vil du følge med i daglige opdateringer?

følg med her:

www.facebook.com/dvdragenteaser

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider