Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Foderjungle til svær hest, at fodre på
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 00:13

Håber der er nogle kloge foder-hoveder derude til at hjælpe mig eftersom jeg snart har prøvet alle tænkelige løsninger til min skønne 6 års hoppe.

 

Kravene lyder således:

Foder til en der er

- svær at holde hul på

- svær at få pæn og blank i pelsen

- har lige haft en længere periode med boksro efter skade

- er pt i genoptræning

- har tendens til kolik

- har tendens til at være nervøs

 

Da jeg fik Q for et år siden fodrede jeg med Duvils Duvil Active, som min førhen værende springponyer altid har gået fint på. Men henover vinteren og vi samtidig kom i hårdere træning begyndte Q at miste meget hul og dette krævede en tilskudsløsning (heraf prøvede vi Brogaardens build up) hvilket var en fint succes, udover at det var en dyr løsning, da man skal give meget af duvils foder i forvejen.

 

Derfor ledte jeg efter en hel løsning i omkring juni, og gik over på Brogaardens Fase 4, fase balancer. Dette gik fint, indtil hun fik første kolik-omgang. Dette på trods af langsom tilvænning af nyt foder. Så blev hun skadet og gik derfor over på en lille potion af det foder også ellers bare massere af hø.

 

Nu er vi i september gået igang med genoptræning. Da jeg før skaden ikke følte at fase balanceren gav hende god nok energi og pæn nok pels, ledte jeg efter nyt foder igen. Her blev jeg anbefalet Saracen og valgte deres Show improver. Jeg står med hest, der har fået fin hul!! (lidt tyk måske, men man er vel i genoptræning) og har fået en pænere pels. DOG har hun fået meget ægge-lugtende tis (for meget protein) og har haft kolik tre gange på en måned :(.

 

Nu prøver vi (selvom flere foderskift, burde være ulovligt med en hest som min) at skifte over på Saracens fibre pencils, som er meget fiberholdig, men som overhovedet ikke lyder til, at dække de behov Q har (iform af muskelopbygning og kommende hård træning)

Da jeg konkurrerer er det vigtigt for mig, at have en energirig hest, der fungerer og som er flot og sund at se på, men hvordan det skal lykkedes mig ved jeg snart ikke.

 

SÅ kom endelig med jeres erfaringer, foreslag og evt fortæl mig hvilket foder i bruger og hvorfor.

 

På forhånd tak! :D

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mangler information
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 09:04

Du mangler at give oplysning om hvilket og hvor meget grovfoder hesten får + hvor store mængder krybbefoder du giver den.

Hvilken type kolik får hesten, når det kommer igen og igen og hvad siger dyrlægen du skal gøre for at forebygge?

 

Uden de oplysninger er det ret svært at sige noget vedrørende råd til fodring. Andet end generelle betragtninger.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hov. fodermængder
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 10:08

Selvfølgelig. Jeg ved ikke lige hvordan jeg ændrer i emnet O:)

MEN hesten har heletiden fået 9 kg hø om dagen. Den er 177 og vejer 600 kg.

 

Da hun fik kolik første gang mente dyrelægen det var wrappen og har derfor fået tørt hø siden.

Af duvils foder fik hun 4 kg dagligt. + 1,5 kg build up.

Af fase balancer fik hun 1,5 kg dagligt + 1 kg lucerne og 1 kg havre.

Af Saracen Show improver fik hun 3 kg dagligt og 1 kg lucerne.

Nu får hun 1,5 kg dagligt af fibre pencils og 1 kg lucerne. Alt er efter anbefaling af de forskellige mærkers fodermængder.

 

ALLE fodertyper har været fordelt udover 3 gange dagligt og det samme er hø mængderne.

 

Dyrelægen har ikke kunne diagnostiserer kolikken og hvorfor. Men har sagt, at det muligvis kunne være fordi at hun har haft svært ved at fordøje de store måltider og det store protein indhold.

 

Det skal desuden siges, at hun evt ikke har været i nok arbejde grundet genoptræning og skade og nok derfor har slået sit tarmsystem lidt ''i stykker''

 

Håber det kunne hjælpe

0
0
Svar på denne tråd
 
 Foderplan
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 10:25

Nu er jeg på ingen måde specialist. Men har en hest i samme størrelse, der var svær at få huld på da han voksede og satte muskler. Så lidt ved jeg da efterhånden.

 

Jeg tror du skal passe på med de enorme måltider, særligt nu hun får kolik så ofte.

 

Min hest spiser 15-18 kg wrap i døgnet og går på græs om dagen. Så som det første ville jeg sætte din hest markant op i hø, mindst 12 kg og hellere 15. Sådan at hun kan spise ad libitum og aldrig løber tør. Dt holder maven i gang, giver godt mht. vægtøgning og noget at bygge muskler af. Min har fin energi på wrap og vitaminer, lidt lucerne og et par håndfulde fuldfoder når de andre i stalden får foder. Han er pt. i genoptræning og har faktisk for meget energi pt.

 

Jeg ville også indføre roepiller som et måltid. Du skal ikke undervurdere foderværdien, der er den samme som i havre. En kop tørre roepiller svarer til en kop havre. De fylder blot mere, når de er blødt op og hjælper med at holde maven i gang.

Evt. kan du udfodre dem selv, som dagens 4. måltid. Blød 300-500 gram op, så pillerne er helt opløste.

 

Hvis det skal være Saracen foder, så ville jeg nok gå efter Releve og så max give hesten 1 kg foder pr. måltid. Samt en god stor håndfuld lucerne til at øge tyggetiden.

 

Synes Saracen har nogle helt sindsyge udfodrings anbefalinger. Min hest ville skulle have 3,5-5 kg om dagen, på de sportshorse pencils vi har med i staldlejen. Så jeg giver vitaminer ved siden af og så får han pt. en håndfuld x 3 om dagen.

 

Sådan helt kort, mere strå, mindre krybbefoder og indfør noget vådt og fiberholdigt til maven. Det kan også være mash i stedet for roepiller. Eller et par kg gulerødder og/æbler (saftigere). Måske også mindre stivelse, for at få den mere langsomt virkerde energi i forhold til f.eks. hvad show improveren kan tilbyde.

 

4
0
Svar på denne tråd
 
 fodring
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 11:54

Jeg er meget enig med det pærevællingen siger :-)

 

Når jeg sammenfatter en "foderplan", er første grundsten i 9 ud af 10 tilfælde stråfoder ad libitum. Det eneste tilfælde hvor dette ikke sker, er hvis hesten huldmæssigt ikke kan kapere det. Men så finder jeg løsninger for at hesten stadig konstant har grovfoder til rådighed. De kan simpelthen ikke tåle andet.

 

Når nu din hest både kæmper med huld og kolik, har du så mange faktorer som tigger og beder om konstant adgang til stråfoder, og så vil du være et stort skridt videre. Jeg har svært ved at forestille mig, at din hest ikke kan spise mere end 9 kg dagligt :-)

 

Når din hest spiser (meget gerne det dobbelte) i stråfoder, kan du også skære en smule ned på krybbefoderet. Det vil gavne optagelsen og fordøjelsessystemet, som jo altid er velset, men specielt i dit tilfælde.

 

Gå tilbage til det foder, som du synes din hest fungerede bedst på. Hvis den daglige mængde kræver mere end 2 kg dagligt for at være dækket ind med vitaminer, ville jeg få en foderrådgiver til at udregne hvilket vitamnin/mineralprodukt du kan suplere op med, og i hvilken dosis.

Til muskelopbygningen kan du tilføre 500 gram risklid dagligt (jeg bestiller hjem fra Mühlendorfer), og for pels og huld kan du tilføre 500 gram linochrunch eller en god olie i maden.

 

Det er fint med noget lucerne i maden, men vær obs på proteinindholdet.

Min store vallak (som er MEGET svær at fodre), er jeg jævnt glad for i vinterperioden at fodre med roepiller og grønpiller, og her i tilsætter jeg en god olie.

 

I din hest's tilfælde ville jeg meget stærkt overveje en detox kur fra Urtefarm, en probiotica kur, noget b-vitamin og nogle loppfrøkaller for at hive evt. sand ud af tarmene :-)


 

Nynne & Grumse

 

- Follow us on facebook www.facebook.com/NynneogGrumse/

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for hjælpen!
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 12:11

Jeg takker for jeres grundige svar!! Helt sikkert til stor hjælp!

 

Nynne: Hvad får din hest ellers af krybbefoder?

0
0
Svar på denne tråd
 
 tynd hest
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 14:21

 

Enig med de andre angående stråfoder, der skal mere til, men kun hvis kvaliteten er i orden selvfølgelig.

Roepiller, som Pærevælling foreslår, er også godt til at holde maven i gang, så du måske kan slippe for kolikken.

 

Jeg har haft enorm succes med at få huld på en gammel pony ved at bruge Cushcare fra D&H. Efter en længere skadespause på sygefold, manglede hun både huld og muskler, selvom hun havde wrap ad libitum både ude og inde og hun fik Senior Diet fra Brogaarden, givet efter deres foderanvisniger. Allerede efter kort tid på Cushcare kom der glans i pelsen og der blev både bygget muskler og huld rigtig fint. Idag ser hun, efter min mening, knaldhamrende godt ud, specielt med tanke på at damen er 28 år. Her fra i foråret, hvor hun ikke har lavet andet end at gå på fold siden august 2015

 

Billede

 

Cushcare er lavet til heste der er svære at holde huld på, men som samtidig er sarte overfor stivelse. Fedt indholdet er næsten dobbelt så højt som i andre produkter lavet til tynde heste og proteinindholdet er moderat, så foderet er ideelt til fodring af gamle heste eller sådan en som din. Det er et fuldfoder, så man slipper for at købe 1000 tilskud ved siden af. Eneste minus er prisen, men set i lyset af, hvor meget godt foderet har gjort for min pony og at jeg kan nøjes med 1 produkt, så er jeg ligeglad.

 

www.brogaarden.eu/media/ CushCare0316.pdf


Med Venlig Hilsen
Karina Both Andersen


De bedste kys kommer fra en varm mule

1
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 14:45

ud over mere strå vilmjeg anbefale fedt og fibre i form af olie og fiberpiller (gerne opblødt). Det har virkelig udrettet mirakler på de tynde heste jeg har fodret på.

 


Mvh

Mette

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Fodring
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 16:41

Dejligt du kunne bruge svaret :-)

 

Jeg har været længe om at finde ud af at fodre min den store - primært af tre grunde: Han har svært ved at holde huld, han er kræsen og så går han military på internationalt niveau, og bruger derfor meget energi.

 

Jeg fik først det hele til at køre, da han fik wrap ad libitum. Både ude og inde.

Inden da har jeg været igennem diverse dyre mærker både build up, show improver osv som dig selv. Hold nu op hvor har jeg købt mig fattig.

Nu kører han dagligt på 1,5 kg Havens Sportsbrok af den simple grund at han ELSKER den! i en ektstrem grad. Det gør alle mine heste faktisk. (jeg synes det er det mest kedelige junk foder, men mine heste er ikke enige).

Så supplerer jeg med vitaminer, 500 gram Linochrunch og 500 gram risklid.

 

Om vinteren får han som sagt 1 portion dagligt med ca 200 gram roepiller og 200 gram grønpiller med olie i. Han ser skide godt ud og har fin energi! Fra april til oktober er han 1-2 gange om måneden i Tyskland, Sverige og hele DK og starte military + middelhård træning inkl. konditions/galop træning :-)


 

Nynne & Grumse

 

- Follow us on facebook www.facebook.com/NynneogGrumse/

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dejligt
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 21:23

dejligt at du kunne bruge svaret :) håber du vil følge op med hvad du ændrer og hvordan det virker. Det er altid lærerigt at høre om hvad andre har succes med.

 

Lige en tilføjelse til mit første indlæg. Der skulle står gulerødder/æbler (saftfoder) og ikke (saftigere). Saftfoder er noget fra de gamle foderbøger, som anbefaling til at holde hestenes maver i gang om vinteren, når de ikke har adgang til græs. Jeg har altid brugt gulerødder i vinterhalvåret. Dog gør roepiller jo det samme i forhold til at holde maven i gang.

1
0
Svar på denne tråd
 
 kkkkkkkkkk
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 23:36

Giv Saracen Fibre Pencils som fuldfoder og giv Saracen Show Improver som tilskuds foder.

 

Har før brugt samme kombi med perfekt resultat.

 

Kolik symptomerne er det en gid ide at give mash.


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook:

Konkurrencerytter - Sandra Charlotte Kempf

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

0
1
Svar på denne tråd
 
 jjjjjjjj
Forfatter: 
Dato:  27-09-2016 23:38

Nå ja pt du giver for meget lucerne. Det er derfor din hests tis lugter. Der er protein i lucerne.

 

Sæt den op til 12 kg hø.


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook:

Konkurrencerytter - Sandra Charlotte Kempf

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har selv...
Forfatter: 
Dato:  28-09-2016 11:37

Jeg har selv en der er svær at holde huld på, en DV på 172cm.

 

Jeg er skiftet over til HorsePro Elite og HorsePro Fiber samt LinoCrunch.

ca. 1 kg Elite

1 - 1,5kg Fiber

ca. 400g Lino

Samt hø ad libitum.

 

Eneste minus er at man kun må give 500g Fiber pr måltid. og kan man give 1 kg fiber opblødt.

Min får dog 500g opblødt fiber efter ridning, og det øvrige fordelt på 2 måltider.

Men det ser ud til at virke.

PS min hest har så IKKE brug for stivelse, den er rigelig vågen i forvejen


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 linamix virker
Forfatter: 
Dato:  02-10-2016 18:46

Linamix virker her, har prøvet andre ting som maxirice mm, men må bare erkende Linamix er det bedste, de får flot huld og pels.

Irish Mash elsker min hest så det får hun også, det er jo med til at holde maven iorden, tror det ville være godt til din.


Merete Bertelsen

www.lucard.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Saracen
Forfatter: 
Dato:  10-10-2016 10:27

Jeg vil anbefale dig at prøve Saracens Re-leve.

 

Det er et super godt foder

 

www.saracenhorsefeeds.com/ performance/re-leve


M.V.H Natasja


Military Ridningens Formel 1

GINSBORG


www.natasjachristensen.dk

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider