Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Zovir - Sarcorider
Forfatter: 
Dato:  04-02-2016 12:00

Jeg har købt en hest med sarcorider. Jeg har nu behandlet hende med Zovir i 4 dage. Da jeg fik hende var hendes sarcoride på halsen tør og grålig med en blomkålsagtig overflade. Nu her 4 dage efter er alt skorpen væk og der er ligesom et stort sår. Jeg synes faktisk det ser mere voldsomt ud nu, det væsker. Er der nogen herinde der har erfaring med brug af zovir. Skal det blive skidt før det bliver bedre?


Tidligere tråd om samme emne:
Sarcoider

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg ville ikke selv
Forfatter: 
Dato:  05-02-2016 10:06

turde at "medicinere" sarcoider - der jo som bekendt kan være et forstadie til cancer.

 

Få fat i din dyrlæge hurtigst muligt er det bedste råd jeg kan gi' dig.

 

:)Annette




rigtige piger rider hver dag
2
0
Svar på denne tråd
 
 ved ikke om du har fået svar men
Forfatter: 
Dato:  07-03-2016 14:15

sarcoider er ikke et forstadie til kræft det er kræft. de smitter ikke andre heste men hesten smitter sig selv da det breder sig når knuden væsker og bløder. jeg har selv en hest med sarcoider, den ene måtte opereres væk da den var åben og væskede,som udgangs punkt siger dyrlægerne at man skal lade dem være! er de tørre skal man undlade at gøre noget der kan ændre dette.

 

der er flere muligheder hvis de skal væk, man kan få dem skåret væk, brændt væk eller man kan sætte en elestik om og på den måde få den væk midlertidigt men det afhænger helt af hvor den sidder og hvordan den opføre sig.

tidligere kunne man få noget "ætsende" creme man kunne smøre dem med så de forsvandt men det er vist ikke lovligt mere.

jeg vil anbefale af droppe selv medicineringen af det og især hvis det bliver åbent og væsker på grund af det og så få en god snak med dyrlægen om mulighederne.

 


vi kan ikke gøre andet end vores bedste....

0
0
Svar på denne tråd
 
 sarcoider
Forfatter: 
Dato:  07-03-2016 14:27

Hej

 

Har også en hest med sarcoider, den sidder under maven på forhuden, jeg gør ingenting ved den, lader den bare sidde og så kigger dyrlægen på den en gang i mellem.

 

Han fik også en i hovedet, på kinden, men den er forsvundet igen.

 

Jeg har de sidste par år fodret med lavet stivelse/sukker foder og det er der nogen der siger kan have en positiv effekt på sarcoider, men jeg kan ikke henvise til nogen videnskabelige forsøg.

 

Hilsen Anne


nu tilbage som "sandkasserytter"

0
0
Svar på denne tråd
 
 min hest har dem også
Forfatter: 
Dato:  08-03-2016 11:11

har et par sykker steder på kroppen der ikke generer sadel/trense, men har for få uger siden pludelig fået en i gjordlejet- øv.

 

jeg smører voltaren gel på inden jeg sadler op, og læggger et stykke lammeskind mellem gjord og huden så trykning forbygges, så generer den ham ikke.

 

 

Karina

0
0
Svar på denne tråd
 
 Erfaring
Forfatter: 
Dato:  10-03-2016 08:36

Jeg har brugt Zovir på min hest - først påsmurte jeg 1 gang dagligt og da det ikke rigtig rykkede, øgede jeg til 2 gange. Sarcoiden var ca. på størrelse med en tokrone og stak måske lidt mere end 5 mm. ud fra huden. Efter lang tid - måske 7-8 mdr. er sarcoiden væk og han har fået pels - og det mærkelige er, at de sidste rester er forsvundet af sig selv - uden påføring af Zovir (som blev lidt bøvlet i dækkensæsonen). Men det var en langsommelig proces. Han har en mere, som jeg ikke har behandlet og den er ikke gået væk - så jeg antager, det ikke er fordi han har fået bugt med virus selv.

 

Jeg husker det som at den blev mere porøs i starten, men det blev nu aldrig decideret noget, der var sår eller lækkede. Der findes jo en lidt dyrere version af Zovir, som vistnok indeholder noget, der får sår til at hele bedre.


Til de trådindlæg der himler op om selvmedicinering. Der er videnskabelige studier, der viser at anvendelse af acolovir (zovir) er en ufarlig men ret effektiv behandlingsmetode og derfor anbefales den også fra dyrlægers side. Der er sikkert et link til undersøgelsen i det link, trådstarter har sat ind.

 

MH Nana

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sarcoider
Forfatter: 
Dato:  10-03-2016 18:00

hej

Jeg fik elimineret en meget stor sarcoide med krokodille olie. Jeg smurte 3 gange om dagen, og masserede olien godt ind i Sarcoiden - 1 uge efter var Sarcoiden væk. Heldigvis. Fordelen ved krokodilleolien er, at den ikke på nogen måde påfører hesten nogen smerte:-)

Pøj, pøj med det.

Med venlig hilsen

 

Mariann

1
0
Svar på denne tråd
 
 Krokodille salve
Forfatter: 
Dato:  17-03-2016 21:42

Billede

 

Vores pony havde sådan en her ved øjet. Vores dyrlæge ville ikke våge at fjerne den fordi den sad ved øjet. Der var ofte hul på den, det var synd for ham. Han havde også en flad ruflet plet på bringen på 7 cm i diameter som dyrlægen vurderede til at være det samme.. Jeg smurte også flittigt i Krokodille salve og nu kan man overhovedet ikke se han har haft dem.

Billede

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Krokodille salve
Forfatter: 
Dato:  20-03-2016 09:45

Hej det lyder spændende med det krokodille salve, hvor kan det købes? Min datters hest har også en ved øjet, er pt i akupuktur behandling ved dyrlæge. Netop fordi det sidder ved øjet, ønsker vi så nænsom en behandling.


Team Kaervang

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lav ikke eksperimenter med sarcioder!
Forfatter: 
Dato:  17-04-2016 17:35

Jeg bliver virkelig ked af det, når jeg læser om folks mere eller mindre selvopfundne forsøg med at behandle sarcoider med alt fra krokodilleolie til tandpasta og elastikker. Man kan da være heldig ja, men det er virkelig ikke noget at "spøge" med.

Jeg vil på det kraftigste anbefale, at man sætter sig grundigt ind i det her og opsøger eksperter, og det kan man fx. gøre ved at læse den lange række af artikler og resultater, som Liverpool University har udgivet om sarcoider. Specialisten over dem alle er professor Derek Knottenbelt, og han er en uhyre sympatisk mand med lige så sympatiske medarbejdere, som jeg har oplevet gerne svarer på spørgsmål og hjælper PÅ EN KVALIFICERET måde - uden at rippe folk for penge. Der findes i øvrigt hele seks forskellige slags sarcoider, og de skal ikke behandles ens. Der er dog et råd, som Knottenbelt giver omkring dem alle, og det er at holde sig langt væk fra eksperimenter (fx. med den nu forbudte xxterra-salve, som var meget populær en overgang, og som nu er forbudt), som kan få sarcoider til at gå helt grasat og brede sig uhæmmet.
Min hest blev behandlet mod de såkaldte verucide sarcoider i samarbejde med Knottenbelt for snart fem år siden. De er ikke vendt tilbage. Men der er ingen garantier. Sarcoider er noget, Fanden har skabt, og jeg ville ønske (for hestene!) at flere så på dem med den alvor, som er nødvendig.

 

Med de bedste intentioner!Og god bedring til din hest! - Anne

2
0
Svar på denne tråd
 
 Krokodilleolie
Forfatter: 
Dato:  07-05-2016 23:31

hej Krokodilleolien købte jeg hos Brogården. Sarcoiden er ikke kommet igen, det er nu 3 år siden. Og det er jeg meget taknemmelig for. Pøj, pøj med det. Men hvis din hest er generet - så syntes jeg du skal få det undersøgt af din dyrlæge. Det var min dyrlæge som foreslog krokodilleolien tilbage i 2013.

 

mange hilsner og pøj, pøj med det

0
0
Svar på denne tråd
 
 Foder løsning
Forfatter: 
Dato:  08-05-2016 21:21

jeg købte også min oldenburgervallak med et sarcoid ved øjet som voksede . Dyrlægen mente at operation var umulig pga dets placering og at den nok ville blive hans endeligt på et tidspunkt. Da jeg et år senere kontaktede hippolyt s foder rådgivning og tilfældigt nævnte problemet blev jeg anbefalet at forsøge at fodre ham med deres struktur E blanding. I løbet af ca 3 mdr på dette foder var sarcoidet væk. Det vil jeg gerne give videre til andre som har samme problem.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forskellige slags
Forfatter: 
Dato:  10-05-2016 16:26

For at behandle skal man vide hvilken type sarcoide det er, og hvad den kommer af- bare at sige at det er kræft er forkert!

Min hoppe har 2 sarcoider, og prøvede for år tilbage den omtalte xterra salve, som jeg fik anbefalet af en dyrlæge. Der er en grund til at den er ulovlig idag- og jeg så grunden på min egen hest. Sarcoiden blev nærmest aktiveret af den og voksede. Det blev et stort sår, som var et år om at hele, så som en anden herinde nævner: lad være med at eksperimentere med det selv, med mindre det er med midler, som ikke kan skade.

Min hoppes 'forsvandt' da hun var drægtig med min unghest. dvs. der ikke er buler mere under huden og tilbage er faktisk kun hud, hvor der ingen hår kommer.

Dog hjalp denne xterra creme på unghestevorter, som en jeg kendte's pony fik. De smitter, men er også anset for at være en art sarcoide.

En type sarcoide skyldes f.eks. en virus i kroppen, som hos nogle kan renses us ved at give en dl æbleeddike i en periode. (kan købes for 199kr. hos danish agro for 10 ltr.

Ellers finders der en urteblanding man kan købe i UK, specielt til at fjerne sarcoider- men igen- det kommer an på hvilken type det drejer sig om.

mht. min hoppe's sarcoider, var de jo egentlig kun synsfejl, da de (på nær ved brug af xterra salven) ikke ændrede sig eller sad steder hvor det generede, så jeg valgte at leve med dem.

snak med din dyrlæge, hvis de generer dig eller hesten, og ellers prøv noget af ovennævnte- hjælper det ikke, så forlig dig med dem og se det som værende noget unok ved din hest :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nathaliemt
Forfatter: 
Dato:  11-05-2016 11:51

 

Nathaliemt

 

Hvad hedder den urteblanding fra UK?

 

Min har en sarcoide siddende under maven ved forhuden, den generer ham ikke og har ikke ændret sig de sidste 7-8 år.

 

For ca 3 år siden begyndte han at få en flad en på kinden, men den er forsvundet igen

 

Har de sidste 2-3 år fodret med lav stivelse/sukker og det har jeg på et tidspunkt hørt skulle have en positiv effekt. Det skader ihvertfald ikke

 

Hilsen

Anne


nu tilbage som "sandkasserytter"

0
0
Svar på denne tråd
 
 urter og lotion
Forfatter: 
Dato:  11-05-2016 14:14

Her er et link til blandingen:

www.equestriansupplements.co.uk/-p- 1205.html

 

og fandt også lige en lotion til at smørre på:

www.equestriansupplements.co.uk/-p- 1288.html

 

Hvor vidt det hjælper ved jeg ikke? -igen kommer det an på hvilken type det er, samt årsagen :-)

Men det er da et forsøg værd.

Jeg har 2 gange bestilt fra hjemmesiden og jeg har begge gange modtaget min pakke ret hurtigt efter bestilling, selvom det er fra UK. Portoen er dog noget pebret- tilgengæld er tilskud generelt meget billigere i england, i forhold til herhjemme- og ja disse produkter findes slet ikke i DK.

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider