Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Et bronchitis mirakel
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 07:33

For cirka fire år siden blev min hoppe diagnosticeret med allergisk bronchitis. Vi ved ikke, hvad hun er allergisk overfor. Symptomerne har været "rallen", når vi har varmet op. Det har været irriterende - især for hende - men til at leve med. Men så i løbet af december måned blev det meget værre. Så slemt at jeg overvejede om hendes karriere som hest lakkede mod enden. Hun var tydeligvis meget generet. I mens jeg overvejede situationen, kom jeg i tanke om, at tidligere havde symptomerne været mindre udtalte, når jeg red uden sadel. Så for at motionere hende red jeg forsøgsvis dressur uden sadel et par dage - og symptomerne var næsten væk. På med sadlen igen - og symptomerne var tilbage. Så opstod teorien om, at det var gjorden, der påvirkede lungerne. Jeg synes ikke, jeg rider med specielt stram gjord, men måske var det alligevel for generende med det bælte omkring brystkassen, når man har lunge problemer. Efter lidt research på nettet fandt jeg Flexigirth i England - og fik en tilsendt for under 500 kr. Og MAGIC: Nu kan hun stortset rides som en normal hest - og det er tydeligt at hun nyder det. Og jeg tænker S...ns, at jeg ikke tænkte på det noget før!!

Gjorden er meget enkel - sådan set bare et dobbeltlag kraftigt elastik med spænder på. Men den giver plads til at brystkasssen kan udvides under ridningen - og det bliver simpelthen nemmere at trække vejret.

Så har du en hest med vejrtrækningsproblemer - eller måske bare en hest, der ikke kan lide gjorden - er rådet hermed givet videre.

 

Vh Eva

6
0
Svar på denne tråd
 
 Vil bare..
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 08:40

nævne at du jo altså kan få testet præcis hvad din hest er allergisk overfor ved en blodprøve ;-)

 


 

Hø i minibig sælges, befinder sig i

7330 Brande

Skriv PB for mere information

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 08:57

Hvor er det dejligt at der ikke skulle mere til. Nogle gange er det småjusteringer der gør den store forskel. Og hvor er det dejligt for din hest er du er så opmærksom på den.

 


"Halløj!" råbte Tigerdyret, og det lød pludseligt så nær ved, at Grislingen ville være sprunget op, hvis Plys ikke rent tilfældigt havde siddet på det meste af ham.


ATTEN'ZION

0
0
Svar på denne tråd
 
 Allergi test
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 11:44

Til Annemette,

 

Jeg har overvejet allergi test men blev i starten frarådet det af flere dyrlæger. Hesten har også sommereksem, så det er tegn på, hun er multi allergikker - og vil givetvis hele tiden udvikle nye allergier. Jeg overvejer dog at få lavet en nu, da jeg kan forstå, at testen er blevet både bedre og billigere...

 

Og til Anja,

 

JA, det er ret fantastisk, når så lidt kan gøre så stor en forskel. Derfor håber jeg også at flere kan få gavn af mine erfaring. :)

 

Vh Eva

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 11:51

Lyder spændende, har du evt et link til den hjemmeside hvor du har købt gjorden? :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sommerallergi er..
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 12:03

jo mitter (som der også testes for).. Jeg kan ikke lige forstå hvorfor det skulle betyde at hesten er multiallergikker.?

 

Der er jo altid risiko for at hesten udvikler flere allergier, ligesom der er risiko for at den slet ikke reagere positivt på vaccinen..

 

Grund analyse har jeg givet 600 kroner for og udvidet (for at få de specifikke arter) koster 1.200 kroner.. Så er der vaccinen som skulle koste 200 kroner pr. måned..

 


 

Hø i minibig sælges, befinder sig i

7330 Brande

Skriv PB for mere information

0
0
Svar på denne tråd
 
 Link til Flexigirth
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 12:23

Kommer her: http://www.flexiworksequine.co.uk/

 

Vh Eva

 

Obs. Hvis man googler flexigirth, er der vist også en forhandler i DK...

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 12:36

de er jo ikke så meget dyrere end en alm gjord, overvejer det godt nok kraftigt nu, min den gamle har nemlig astma, kunne da tænkes at det ville være til gavn for ham også :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sommereksem er mitteallergi
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 13:36

og en pestilens

Da allergien blev konstateret i sen tid, fik jeg at vide, at en hest med flere type allergier vil have tendens til at udvikle nye allergier, hvis man får styr på de eksisterende. Noget med et overaktivt immun-forsvar? Der udover var de priser jeg fik oplyst mange gange højere, end dem du oplyser her. Jeg har som sagt overvejet at få lavet en test,da selvfølgelig ville være skønt at blive problemerne helt kvit - men man kan vist ikke vaccinere mod mitter? Eller er jeg galt informeret?

Indtil videre ser det dog ud til, at hun også har været allergisk over for sin almindelige gjord - og den er nu fjernet.. Så et skridt på vejen...

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Gjord / allergi
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 15:26

Jeg har faktisk haft samme tanke med hensyn til gjorden. Min lider af noget astma, og da hun på et tidspunkt havde tabt sig lidt måtte jeg spænde gjorden et ekstra hul. Den blev så lidt strammere end den plejede, fordi hun åbenbart ikke havde tabt et helt hul i omkreds, og jeg synes i bagklogskabens ulideligt klare lys, at det nok havde en negativ virkning på hende. Jeg tror jeg skal have købt mig en ny gjord!

 

Med hensyn til dine problemer med allergi/immunforsvar var det måske værd at prøve noget alternativ behandling. Min er i gang med en homøopatisk behandling for hendes astma, og det ser ud til at hjælpe, selv om den store test først skal stå når pollensæsonnen starter. Jeg bruger Lise Bang Hansen (alternativdyrlaege.dk), som er dyrlæge, men har specialiseret sig i homøopati. Ved homøopati går man ind og "skruer" på f.eks. immunforsvaret, så det forhåbentligt ikke overreagerer og giver allergisymptomerne.

 

Birgitte


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 16:02

Eva hvor er det skønt at det har hjulpet din hest OG at du deler.

 

Samtidig sidder jeg og undrer mig såre over at såååååå mange dyr - heste som hunde - bliver allergiske ????? !!!!!!!!!!

 

Den anden dag fik jeg noget på facebook fra Nyt Hesteliv. Det omhandlede de vacciner man bruger på i hvert fald heste. Og mon ikke også på hunde ??

Det konserveringsmiddel man bruger i disse vacciner er Thimerosal. Altså kviksølv. De stiller et kæmpe spørgsmålstegn ved HVAD det gør ved heste !!!!

 

Begge mine hunde har haft allergi. Den ene med lange seje og dyre udredninger. For 2½ år siden undlod jeg at vaccinere ham. HAN har IKKE haft allergi siden. Min anden hund begyndte også med allergi. Nu 1½ år efter, han heller IKKE har fået vaccine, er han også allergifri. Hm !!!!!

 

Som hesteejer er man tvunget til vaccinationer HVIS man vil starte stævner. MEN ....... hvad gør de ved vores heste ????

 

Karen

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  28-01-2015 21:35

Nu er der ingen beviser for at kviksølv giver allergi. Man kan være allergisk overfor kviksølv men det giver ikke andre allerger.

 

Der er mange (både mennesker og dyr) der får allergi. Der er nok nærmere en sammenhæng imellem de ting vi udsættes for i hverdagen end at det er kviksølv.

 

Dyr bliver ligesom mennesker udsat for; parfume, cigaretrøg, maling, shampoo, vaskepulver, blødgørere, støv og alle mulige sammensætninger af kemi. Når vi nu bombarderes med sa mange forskellige potentielle allergifremkaldende ting så er der også risiko for krydreaktioner. Dvs at man fx ikke reagere på parfume eller støv når man udsættes for dem enkeltvis. Men hvis de er til stede samtidig så får man en allergisk reaktion. Krydsreaktioner kan opstå imellem alle mulige ting og kan være svære at fastslå.

 

ud over det stigende antal allergifremkaldende stoffer i vores hverdag er der det faktum at hverken os selv eller vores kæledyr længere er omfattet af "survival of the fittest". Det vil sige at svage individer også overlever længe nok til at få afkom. Det giver unægteligt en genpulje der svækkes hen ad vejen og astma og allergi gives videre til de næste generationer.

 


"Halløj!" råbte Tigerdyret, og det lød pludseligt så nær ved, at Grislingen ville være sprunget op, hvis Plys ikke rent tilfældigt havde siddet på det meste af ham.


ATTEN'ZION

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2015 08:50

Eva har du slet ikke problemer med at sadlen vil for uroligt når det kun er elastik der holder den på plads

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2015 15:52

AnjaPrice, du har sikkert ret i meget af det.

 

Men jeg kan jo ikke lade være at få den tanke, at mine hunde HAR lidt skad af de vaccinationer, medens de fik dem.

 

Men selvfølgelig er der forskel på individer - mennesker som dyr. I indlægget fra Nyt Hesteliv står der dog også, at man IKKE længere bruger Thimerosal i vacciner til mennesker. Det kan jo godt give en "en tanke". Ikke ?

 

Karen

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  29-01-2015 17:32

Karen: vi er helt enige i at kviksølv er skidt og burde ikke bruges i vacciner. Men når det så er sagt så er en vaccine jo medicin og der er altid bivirkninger ved medicin.

Nogle bliver meget hårdt ramt og får skader, tag bare HPV vaccinen som nogle har fået nerveskade af. Det er selvfølgelig rigtigt uheldigt og meget trist for dem der får bivirkningerne. Men personligt synes jeg det er risikoen værd.

Hvis en ud af 10.000 får en eller anden form for bivirkning så skal man huske på at der er rigtig mange der slipper får livmorhalskræft.

 

Det er da rigtigt dejligt at dine hunde ikke har allergiske reaktioner mere og så håber jeg da bestemt heller ikke at de har taget skade af at blive vaccineret. Dog tvivler jeg stærkt på at det er kviksølv der har givet dem allergi. Desværre er der jo en masse ting det ikke er godt for.

 

Stod der noget om hvorfor man stadig bruger det til dyr når man nu ikke længere bruger det til menneskers vacciner?


"Halløj!" råbte Tigerdyret, og det lød pludseligt så nær ved, at Grislingen ville være sprunget op, hvis Plys ikke rent tilfældigt havde siddet på det meste af ham.


ATTEN'ZION

0
1
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2015 18:02

Hej AnjaPrice

Da jeg stoppede med at vaccinere mine allergiske hunde, var det fordi jeg troede at man havde brugt et andet "drivmiddel" i vaccinerne. Så nej, jeg aner ikke om det er kviksølvet der er årsagen.

Jeg tror kun man skrev, at man var stoppet med at bruge det i menneskevacciner. Men hvis du er på facebook, så prøv at gå ind på Nyt Hestelivs side.

Deres artikel var faktisk ret skræmmende, og når man så undersøger det nærmere, kan man læse at Thimerosal er årsag til allergi. Længere nåede jeg ikke, da det var det interessante for mig.

Jeg måtte jo sige, at HER hjalp det at undlade at vaccinere mine allergi-hunde. Andet Bevis har jeg ikke. Men for mig er det ALT. Og jeg er så glad for at de nu ikke længere er plaget af kløe, knopper o.s.v.

Karen

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sadlen bliver liggende
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 08:01

Jeg har ikke haft nogen problemer med at sadlen rykker sig frem eller tilbage. Den ligger som den plejer. Men den er også lige blevet tilpasset, og det kan godt være at det vil have betydning, hvis ikke sadlen passer hesten så godt..

 

Vh Eva

0
0
Svar på denne tråd
 
 Flexi-girth
Forfatter: 
Dato:  13-02-2015 13:49

Jeg har også den gjord, fordi min hest virkede som om, hun var ked af, at få spændt gjord og hun tog mulen hen mod gjorden, når jeg red, som for at sige, at den var irriterende.

 

Gjorden kan købes i Danmark

 

classicshowjumps.dk/flexi-girth/

 

Den er super god og jeg er også meget tilfreds med den :-)

 


Lene

0
0
Svar på denne tråd
 
 vidundermiddel
Forfatter: 
Dato:  13-02-2015 18:30

Jeg har haft rigtig god erfaring med scan ismovit som er udviklet af dyrlæge lennert østblom.

 

min hest var meget plaget af allergi ...iflg blodprøver pollen, græs mm... faktisk så han ikke kunne rides og jeg blev tilbudt aflivning af dyrlæge på forsikring, men en i stalden havde haft god erfaring med produktet og tilsidst prøvede jeg det.

 

efter en kur blev det bedre og næste forår gav jeg igen en kur og siden har den ikke haft allergi af ogen art!

 

udvikler forklarer det med at immunforsvar bliver styrket og derved kan kroppen forsvare sig ved brug af san ismovit og det lyder jo rigtigt, det virkede ihvertfald her på min gamle vallak der sidste år faldt om af et hjertestop,-

 

jeg er rigtig glad for at hans sidste 5 år var uden allergi

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider