Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Hø ad libitum, drægtig hoppe
Forfatter: 
Dato:  25-01-2015 22:35

Hej!

Jeg har brug for hjælp med hensyntil grovfoder til min drægtige hoppe og hendes 9 måneder gamle føl.

Det er sådan at jeg i en længere periode har været i tvivl om hoppen "bare" var fyldt med orm, drægtig eller meget overvægtig.

Hendes mave ligner virkelig en kæmpe badebold især oppefra.

Vi fik først ordnet hende for orm, da det ikke var noget tidligere ejer gjorde. Dette hjalp ikke, og jeg kunne endelig for første gang i dag mærke masser af liv i maven! Så til ca april vil den lille komme.

Jeg er af den overbevisning at hø ad libitum er det bedste for en hestemave (de er dækket ind på vitaminer/mineraler), og da jeg måtte have dyrlægen ud sent aften fredag hvor min lille bassemand lå med koliklignede symptomer nævnte dyrlægen også at de helst skal havde noget at tygge i hele tiden, selvom jeg har prøvet at fordele det over flere måltider.

Men han fik ikke kigget på hende og må indrømme at det er meget svært at give en pony der ligner en badebold så meget mad!

 

Det er min første drægtige hoppe og jeg vil jo helst have at hun får nok grovfoder, og den bette også. Er det en dum ide at give hø ad libitum? eller virker det fornuftigt nok?

 

Man kan "mærke" ribbene på dem begge hvis man trygger lidt, men det er svært at bedømme når de har så meget vinterpels. Ingen af dem får motion da de før ikke var vantil at komme i hænder og hoppen nemt bliver stresset hvilket jeg helst vil undgå.

De er begge miniature og får hø i slowfeeder.

 

UNDSKYLD FOR DEN LANGE TEKST

 

Billede

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddd
Forfatter: 
Dato:  25-01-2015 22:48

Du kan sagtens give den ad libitum :)

 

Den eneste sådan - gode grund til ikke at give masser af stråfoder (som i ad lib.) er hvis ponyen/hesten bliver for fed af det :)

 

Så holder hun huldet som hun skal, giv, giv, giv endelig.

 

Dejlig hoppe, sikke en smuk farve hun har. (lidt stor grime) :D


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det lyder godt.
Forfatter: 
Dato:  25-01-2015 23:11

Det lyder godt Jeg har virkelig prøvet at sætte mig ind i hvad der er sundest for hesten efter jeg har fået dem hjem. Det er noget af en omvending når man altid har været vantil at heste fik hø morgen/aften og ellers bare halm. Hestene tør jo knap nok gå væk fra høen, som om de aldrig får igen.

 

Tak! Hun har sådan en fin farve, hvilket hun også har givet videre til følet, så dejligt. Ja grimen passer ikke ligefrem. Svært at finde en grime til så lille et hoved når man hverken passer føl eller mini shet/shet grimer

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Hhhhhhh
Forfatter: 
Dato:  25-01-2015 23:20

Så længe du er opmærksom på hendes huld så er hø ad lib. Super. Desværre er det ikke alle heste der tåler det. Specielt sjældent de små som er meget nøjsomme.

 

Vores den lille får max 4-5 kg ellers kan hun trille :)


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Som Sandra
Forfatter: 
Dato:  25-01-2015 23:25

Siger bare held på. Så længe den ikke er for tyk kan den sagtens spise ad libitum.

 

Hvis den tager for meget på, så prøv at kigge på slowfeedere. Sådan at den skal arbejde lidt for foderet og dermed kan have en mindre ration i længere tid. Der findes mange forskellige slags slowfeedere, så her må du Google lidt og se hvad der vil passe bedst til dit hestehold.

 

Selv har jeg lige købt den øverste på dette link. www.safety-system.dk/ Alt_til_stalden____/Staldtilbehr/ 1Slowfeeder___

dog mere for at begrænse hvor meget min hest sviner med sit grovfoder, ikke mængderne han spiser. En lille pony har måske heller ikke brug for en slowfeeder i den størrelse. I mit tilfælde skal der være plads til hestens daglige 18 kg wrap og hø, det fylde en del og er meget tungt at hænge op i net.

1
1
Svar på denne tråd
 
 Hvordan
Forfatter: 
Dato:  25-01-2015 23:29

Hvordan holder jeg bedst øje med hendes huld? Er det ved at mærke ribben? For det er ikke helt nemt ellers når hun som sagt har en mave som en badebold

Jeg går ud fra at de vil spise lidt mere her i starten, da de jo nok vil skulle vende sig til det.

0
0
Svar på denne tråd
 
 slowfeeder
Forfatter: 
Dato:  25-01-2015 23:33

Jeg bruger som skrevet slowfeeder. Har 2 styks til herhjemme. De er ret store 120x90 cm med maskestørrelse 3,5x3,5 cm

0
0
Svar på denne tråd
 
 Slowfeeder
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 07:47

Beklager, jeg havde overset du skrev at de har slowfeeder allerede. Hvis du vil sænke spise hastigheden yderligere, kan du blande høet med noget halm. Så skal de også bruge tid på at sortere det gode ud af nettet. Det er der mange som har succes med.

 

Hvor mange kg spiser de typisk på et døgn, nu de har deres net?

0
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddddd
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 08:07

Se efter fedtdepoter.

 

Fedtdepoter lægger sig på numsen, ved langs halsen og ved skulderen især på de små.

 

Jeg synes dog ikke hun ser tyk ud på billedet.

Pels kan dog også snyde lidt med de små ponyer.

 

Har du et billede fra siden af hende?

 

Jeg synes dog ikke det ser ud til på det nuværende billede at hun har fedtdepoter.

 

Ja, maven skal jo gerne vokse :)


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

0
0
Svar på denne tråd
 
 slowfeeder
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 09:07

Tak for rådet.

Jeg har faktisk ikke helt vidst hvad de har fået på et døgn. De har bare fået hvad der virkede passende så de ikke har gået så lang tid uden hø. Men var lige ude og veje hvad de ca. for om dagen og vil tro det er max 3 kg! Hvilket overrasker mig, for det synes jeg bestemt er i underkanten af hvad de skal have

 

Dette billede var det bedste jeg har fra siden.

Billede

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 ad libitum
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 09:18

Giv du bare hø ad libitum til hende, hun ser jo ud til at være i et rigtig fint huld, dog skal du nok holde lidt øje med plagen, da hoppen jo har den fordel at der er en lille en i maven som vokser meget de sidste 3 måneder og derfor går meget energi til dette, det har plagen jo ikke.

 

 

Mine hopper kan ikke gå på ad libitum normalt, de kan trille hvis jeg gør det, men når de er drægtige skal der ad libitum til i de sidste 3-4 måneder for at jeg synes deres huld er tilpas (mine hoppe er dog noget større end din, men de har alle større behov når drægtige).

 

Mvh

Mie


R.I.P Dagirr, tak for de mange skønne stunder vi havde :) <3

 

Med de tre skønne arabermuler <3

 

ox vallak(kastreret d. 3.10.14) fra marts 2013 sælges, se min profil for flere oplysninger :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddddd
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 10:02

Hun er i pænt huld og normalvægtig ser det ud til udfra billedet :)

 

(ihh hun er altså bare skøn, hvor er hun smuk)

 

Hun har i hvert fald ingen fedtkam på halsen eller fedtdepoter på numsen.


Giv hende bare masser af hø og vitaminer :)


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hø i slowfeeder-net
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 21:07

Jeg forstår nok ikke helt: Når du bruger slowfeeder-net, fylder du dem så ikke op, så der altid er hø i dem (altså så de aldrig bliver tomme) ??

 

Der er jo bl.a. det der med tiden får de fleste heste til at få et fornuftigt og afslappet forhold til hø: de ved at der ALTID er mad at få, og så æder de ikke bare indtil alt er væk ! Men det kan tage laaang tid før de når dertil !!!

 

Men måske er maskestørrelsen for stor til dine små ponyer, så de tømmer nettene for hurtigt ??

 

Man kan få net med mindre maskestørrelser, og man kan også stoppe to net indeni hinanden, så der tager længere tid at få høet ud.

 

Det er ganske rigtigt at de helst skal have hø til rådighed hele tiden - heste er jo indrettet til at (små)-spise hele tiden, da de producerer mavesyre hele tiden, uanset om de har foder til rådighed eller ej.

 

Jeg ville ikke turde droppe slowfeeder-nettene og bare give hø ad libitum - specielt ikke til ponyer !!

 

Held og lykke med "badebolden" :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Slowfeeder
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 21:43

Nej jeg har ikke før fyldt nettene helt op.

I dag gjorde jeg det så for første gang og blev virkelig positivt overrasket. Jeg havde troet at de havde stået der hele dagen, men overraskende nok har de ikke haft "trangen" til at konstant stå og spise. De er ikke specielt hurtige til at spise i forvejen, så maskestørrelse virker passende til dem ellers vil jeg da prøve ideen med at bruge begge net som et.

Jeg har bestemt IKKE tænkt mig at droppe slowfeeder nettene da jeg synes det fungere super fint!

Synes virkelig at det er et større projekt at finde den rigtige balance, hvor hesten for nok hø/wrap og stadig holder en god figur.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lyder fornuftigt
Forfatter: 
Dato:  26-01-2015 23:00

Det lyder rigtig fornuftigt bare at fylde op. Jeg fodrer min ad libitum og han har et dejligt afslappet forhold til sin mad. Men han løber heller aldrig tør for strå og spiser vel omkring de 18-20 kg de fleste døgn (han er så også 172 og bruger 155 i dækken, bare så du ikke bliver for overrasket over mængderne).

 

Det er også dejligt nemt i hverdagen, hvor jeg ikke behøver at tænke over specielle fodertider eller andet. Han fodres morgen og aften på opstaldningsstedet, men vi giver selv hovedparten af grovfoderet.

 

Hvis det ikke fungerer med ad libitum, så er tricket med at blande halm i rigtig godt. Så bruger de ekstra tid på at sortere efter det mest lækre først.

0
0
Svar på denne tråd
 
 5 dage
Forfatter: 
Dato:  31-01-2015 21:54

Jeg har nu givet dem hø ad libitum i 5 dage, og de første 2 dage gik egentlig fint. De spiste lidt under 5 kilo på 24 timer, hvilket jeg synes var okay da de jo også skulle vende sig til det, og begge stod ikke konstant ved nettet... Men de sidste 3 dage er den bette godt nok gået til den. Han går IKKE fra nettet mere, og han kan hvertfald trille ned af en bakke... Hende er der intet problem med, hun har ikke trangen til at stå der konstant.

 

Jeg vil prøve at blande høet med halm i morgen, men for at være helt sikker på hvor meget der bliver spist vejer jeg høet..

Men hvor mange kilo virker fornuftigt at gå efter??

 

Som skrevet bliver de ikke motioneret lige pt. da jeg er bange for at stresse hoppen, dog kunne den bette virkelig godt bruge nogle trækture. Er det fornuftigt nok at gå nogle ture med dem alligevel?

Med stres mener jeg at hoppe får tildens til lidt tynd mave.

De står lige pt alene da mine 2 andre blev flyttet for 14 dage siden, og hun vil blive mere stresset hvis hun skulle stå alene.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vær opmærksom på huldet
Forfatter: 
Dato:  31-01-2015 22:09

Nu er det godt nok ponyer du har, men jeg har mange gange observeret at en højdrægtig hoppe slet ikke får nok FE hvis ikke den får kraftfoder ved siden af sin wrap. For jo tættere hoppen kommer på folingen desto mere fylder fosteret og desto mindre palds er der levnet til foder.

 

Så faktisk vil jeg ikke anbefale ad libitum, men derimod nøje afmålte mængder, så du hele tiden har en fornemmelse af hvor meget hoppen indtager.


Mvh. Charlotte

 

 

Dressurtalent Sælges:

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Grovfoder
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 14:38

Hvis de ikke får andet foder, så lyder under 5 kg hø ikke af meget til en højdrægtig hoppe og en plag. Og slet ikke nok til at gøre ham overvægtig på fem dage.

 

Du kan ikke altid bedømme huld på mavefaconen, sådan en plag kan nemt have orm, også selv om du har givet kur i efteråret. Du er nødt til at mærke dig frem, og man kan godt mærke gennem pelsen. Det må ikke være for nemt at mærke ribbene, der skal gerne trykkes lidt til.

 

Hvis plagen bliver for tyk, og du er nødt til at blande deres wrap med halm, så er det en god ide at fodre hoppen med et andet foder ved siden af, så hun ikke ender med at blive for tynd, inden føllet kommer. Det er selvfølgelig også vigtigt, at hun får mine vitaminer og mineraler, og ekstra protein kan også være nødvendigt alt afhængig af det nuværende foders sammensætning.

 

Det bliver spændende med et lille føl - og dejligt for plagen med en legekammerat :-)


mvh Stine

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 tyk plag
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 15:33

Stine: Nu ved jeg ikke om du har fanget at der er tale om 2 miniature ca. 75 og 85 med de 5 kilo hø de får. Da jeg synes det virker fornuftigt nok, men hvis det er helt forkert at tro så vil jeg virkelig gerne vide hvad jeg så skal gå efter, da de selvfølgelig skal have nok at spise

De går i løsdrift så det er virkelig svært at styre hvem der spiser de fleste kilo. Boks har vi desværre ikke mulighed for.

 

Nej 5 dage er ikke meget til at gøre en plag tyk, dog undre det mig bare at det er på de dage maven er blevet STOR. Han blev ordnet for orm i slut november da han desværre også der fik et koliklignende anfald, højst sandsynlig i følge dyrlægen fordi han ikke er blevet ordnet for orm hvilket hoppen heller ikke var blevet i lang tid, så orm har jeg ikke lige tænkt dog snakkede dyrlægen godt nok om ved hans koliklignede anfald i denne måned at der ikke skete noget ved at han fik en ormekur igen hvis der nu stadig skulle være nogle, da han ikke kunne finde den præcise grund til hans ondt i maven. Hans gæt var dog sand/jord.

Men det kan da godt være at jeg så skal få ham ordnet for orm..

 

Man kan mærkene ribbene på dem begge, men kun hvis man trykker lidt.. Men det er som sagt svært at vurdere med deres store vinterfrakke

0
0
Svar på denne tråd
 
 Grovfoder
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 15:55

Jo, det havde jeg fanget, og jeg synes stadig ikke, det lyder af ret meget. Jeg har selv små shetlændere, de går også i løsdrift, og de har også en kæmpe pels, men derfor kan man godt mærke deres huld.

 

Hvis du kan mærke ribbene på dem begge ved at trykke let, så er de bestemt ikke for tykke.

 

Hvad fodrer du ellers med?

 

Hvis plagen har haft virkelig mange orm, så er det ikke sikkert, at en kur har taget det hele. Det er også bekymrende, at han har haft kolik både i november og januar, men måske læser jeg det forkert? Har du et billede af ham? Manglende adgang til noget at tygge i kan give kolik.

 

En drægtig hoppe i huld som din kan ikke få for meget hø, og hun burde nemt kunne spise fem kg alene uden at blive for tyk. Hvis hun så ikke kan indtage nok, må hun have noget andet foder ved siden af.

 

Min flok på seks ponyer får hø og wrap ad libitum dels i baljer og dels i slowfeeder. Ad libitum betyder, at de ikke løber tør for grovfoder. De er ikke for fede. Udover grovfoderet får de lidt lucerne og vitaminer/mineraler. De to drægtige hopper får desuden et foder beregnet til drægtige hopper de sidste tre mdr. før termin.


mvh Stine

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 miniature
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 16:33

De får kun grovfoder og vitaminer/mineraler, dog har jeg lucernepiller hvis det er.

 

Ja han har haft det 2 gange. Første gang var pga orm. Da de begge var fuldt med orm da jeg fik dem. Ingen af dem havde rigtig været i hænder den gang. De havde bare fået lov til at passe sig selv ved tidligere ejer. Hoppen var også meget tynd da jeg fik dem.

Anden gang måtte vi havde dyrlægen ud akut. Han rullede sig og lå ned konstant. Han havde diarre, men ingen feber. Dyrlægens gæt var at det var pga. sand/jord, men da vi nævnte han første gang nævnte han så at det nok var en god ide at give ham en ormekur mere for en sikkerhedsskyld. På dette tidspunkt fik de hø fordelt ud på 5 gange så allerhøjst 2-3 timer uden.

 

 

Ikke de bedste billeder, så du får lige en masse. Det jeg mener med at jeg synes det er svært at vurdere hans huld er at han nok ser større ud end han er pga pelsen. Jeg synes selv at han ser fin ud fra siden bare ikke oppefra.

 

Billede

 

Billede

 

 

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Grovfoder
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 19:41

Det er et par kønne ponyer ?

 

Han er heller ikke for tyk, men måske lidt vommet evt. pga orm. Det er nok fornuftigt at få det tjekket, selv om det nok kan være lidt svært i frost? Det må dyrlægen svare på. Plage får orm ofte typisk.

 

Som dine net hænger og med ponyernes baggrund ville jeg fortsætte med at give hø ad libitum. Han vil spise sand igen, hvis der ikke er andet. Og så ville jeg binde dem op og fodre dem morgen og aften. Hoppen et foder til drægtige hopper og plagen et til plage. Hvis de har været dårligt fodret, så har de heller ikke fået, hvad de har behov for. Hvis han bare bliver mere vommet, så er det ikke det samme som fed :-) Og god ide med motion til ham, det er også godt i forhold til socialisering.


mvh Stine

 

0
1
Svar på denne tråd
 
 dddddddd
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 20:09

Det lyder som om begge heste er dækket ind med ormekur.

 

Jeg synes du skal fortsætte med at give dem 8 kg hø dagligt, samt halm. Så får de nok i følge kropsvægt.

 

Der udover kan du jo overveje at fodre den drægtige hoppe med lidt foder som er beregnet til drægtige hopper. Husk deres vitaminer så de er dækket ind. :)

 

Ingen grund til at være det mere kompliceret.


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Grovfoder
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 21:31

Men det er jo netop kompliceret, når plagen har haft kolik to gange på tre måneder... Det er ikke normalt.

 

Men er enig i, at 8 kg hø er bedre end 5.

 

Og så skulle det have været en smiley efter min kommentar om, at det er et par kønne ponyer - jeg ved ikke, hvorfor det blev til et spørgsmålstegn. Han har det fineste aftegn i hovedet.


mvh Stine

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddddd
Forfatter: 
Dato:  01-02-2015 23:50

Det kan være mange andre ting end manglende hø og behøver altså ikke at være orm når nu TS flere gange nævner de er ormebehandlet.

 

Det kan være fx tænderne trænger til at blive ordnet, det kan også være de glemmer at få drukket nok her i det koldere vejr (har selv en shetter som har haft kolik to gange på få mdr fordi hun ikke drak nok)

 

Jeg er enig med Stine, skønne og lækre ponyer du har :D

 


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for hjælp
Forfatter: 
Dato:  03-02-2015 09:35

Tusind tak for hjælpen! Jeg er begyndt at give hoppen foder morgen/aften, også regner jeg med at tage ud og købe noget foder til drægtige hopper i dag...

For hun har ikke været super begejstert for mad de sidste par dage. Jeg kan godt få hende til at spise foderet, men hun får ikke spist meget hø de her dage. Jeg tror simpelhen den lille i maven fylder og der bliver sparket godt igennem, især når hun spiser. Hun gider heller ikke bevæge sig ret meget, så tror det driller med maven.

 

Jeg har hørt at en hoppe ofte ikke spiser meget nogle gange op til en måned før fødsel, men hun skulle gerne have ca. 2 måneder igen. Det er jo desværre lidt træls at tidligere ejer ikke kendte dato for plagen, men bare siger start maj.. Og hun gik med en hingst så lidt svært at vurdere helt hvornår den lille komme.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ufordøjeligt
Forfatter: 
Dato:  03-02-2015 11:40

Skønne shettere Jeg har også sådan 2 ´små, skønne fyre. Her et sommerbillede

Billede

 

Jeg tænker, at grunden til vommen, KAN være at dit hø er meget ufordøjeligt. I det tilfælde, giver det vom, ligesom halm gør.

Normalt vil man jo gerne have noget meget groft og også lidt ufordøjeligt hø, til sådanne nøjsomme typer, men det kan være nødvendigt at supplere/erstatte med noget mere fordøjeligt/finere struktur, i et tilfælde som dette, hvor man gerne vil have hesten til at indtage lidt mere. .

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 vinterudgaven
Forfatter: 
Dato:  03-02-2015 11:49

vinterudgaven af Bailey, gamle billeder, må vist snart igang.

 

Billede

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ddddddddd
Forfatter: 
Dato:  03-02-2015 14:29

Det lyder fornuftigt Simone det du vælger at gøre nu.

 

Husk lige at vise billeder når føllet ankommer :)

 


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lyder godt
Forfatter: 
Dato:  03-02-2015 19:42

Jeg stemmer i - det lyder fornuftigt. Det er tidligt, hun går fra foderet, så godt at give hende noget med flere kalorier i.

 

Du må se, om du kan se på yveret, hvornår føllet er på vej, når terminen er så usikker. Det virker til, tidligere ejer var ret ligeglad med de heste.

 

Mine får forresten hø og wrap i to forskellige kvaliteter. Afmålt mængde af fint, tørt wrap og masser af grovere enghø. De foretrækker klart det første, men når de har spist det, så går der god tid med at stå og pille det gode fra i høet.


mvh Stine

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 foder foder
Forfatter: 
Dato:  04-02-2015 08:56

Jeg tænker lidt, at hvis de tidligere har fået 3 kg tilsammen, så kan det være en del af forklaringen på tilbagevendende kolik, da der har manglet tilstrækkeligt fordøjelige fibre.

 

Hvis du giver ad libitum grovfoder nu, er du så helt sikker på at hun ikke spiser `? Jeg tænker, de får jo et helt andet ædemønster, så måske har hun spist godt, når du ikke har set det?

 

Det er kun en tanke

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dyrlægen
Forfatter: 
Dato:  04-02-2015 14:19

Jeg har desværre ikke mulighed for wrap pt. Jeg bliver godt nok lidt bekymret over at hun ikke rigtig for spist noget hø.

Det er første gang jeg venter føl, og det var ikke ligefrem planlagt. Så tænker også lidt på at ringe til dyrlægen og høre, for har virkelig ikke forstand på det. Hvordan ser jeg det bedst på yveret?

 

Vi fik foræret dem begge 2, og har brugt meget energi på at gøre dem menneskevant. Den bettes hove, så heller ikke for gode ud.. Heldigvis går det den rigtige vej! Er simpelhen blevet så glade for dem, og de brummer altid når man kommer. De er virkelig skønne.

 

Rosenholm:

Jeg kan se at hun ikke står så tit ved nettet, og de første par dage hvor de fik ad libitum fyldte jeg nettene hver morgen, hvor der stadig var lidt i.. Så jeg har kunne fylde nettene efter vægt for at have lidt mere styr på hvad de spiser, så de fik nok.

De sidste par dage har kun det ene net være spist og det andet stadig halvt fyldt op, og det er samme vægt der kommer i.

Foder vil hun tilgengæld gerne have masser af, men jeg så hellere at hun spiste mere hø.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 lige et check
Forfatter: 
Dato:  04-02-2015 14:38

Jeg ville helt sikkert få hende checket engang, så du kan vide lidt mere , de er altså så skønne de shettere

 

Personligt ville jeg hellere øge vitaminer og mineraler og så give lun Alpengün Mash for fordøjelsens skyld, men det er jo smag og behag, jeg tænker bare, at når der har været lidt kolik og mulige orm indover.

 

Og enig, hø/wrap er det vigtigste sammen med vitaminer.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Grovfoder
Forfatter: 
Dato:  04-02-2015 20:45

Jeg tænker også, det ville være fint at spørge dyrlægen til råds. Herinde får man mange gode svar, men de fleste af os svarer jo også ud fra personlige holdninger, og de varierer naturligvis :-)

 

Dyrlægen kan sikkert hjælpe dig med gode råd også omkring fodring. Når nettene ikke bliver tømt, så kan du jo dårligt fylde mere hø på dem.

 

Det er en kæmpe oplevelse at få føl, så det kan du godt glæde dig til. Hvis du kigger i gamle tråde på avl, så kan du sikkert finde gode yverbilleder. Ellers så lav en tråd derinde og spørg efter billeder og andre tegn på foling. Det er en god forberedelse, for når man kender de tegn, så er der mindre sandsynlighed for, at hopper snyder en, så man går glip af folingen.

 

Du kan også spørge efter specifikke fodermærker derinde, men du vil nok få mange forskellige svar. Personligt bruger jeg Horslux produkter, deres Grow kan bruges til både drægtige hopper og føl/plage, og så er det relativt billigt, men der findes jo utallige muligheder - også mash som foreslået ovenfor. Det er lækkert især her i kulden :-)


mvh Stine

 

0
1
Svar på denne tråd
 
 gødningsprøve
Forfatter: 
Dato:  12-02-2015 11:22

I får lige en lille opdatering

Jeg valgte at få lavet en gødningsprøve alligevel, da jeg synes de begge har tabt sig, nu hvor han bare var vommet.

Hoppen havde intet der skulle behandles, men den bette havde spolorm og får en ormekur..

Så det håber jeg hjælper med at få ham til at tage lidt på

De får lige pt. hø ad libitum og hoppe får 100 g Equsana Balance morgen/aften og den bette 50 g morgen/aften. Det er ikke meget, men ud fra hvad jeg kan læse er de dækket ind så. Kender i eventuelt noget foder de kan få sammen med det der feder lidt?

Hoppen elsker opblødte lucerne piller, men jeg ved ikke om de 2 ting kan kombineres. Jeg vil kun købe et foder mere, da den bette er meget kræsen og gider ikke stå med en hel sæk og han så ikke gider at spise det

0
0
Svar på denne tråd
 
 føllebølle
Forfatter: 
Dato:  13-04-2015 10:05

Hej alle sammen igen! En opdatering som lovet når følle kom :)

I går aftes ved 22-tiden gik jeg ved et rent tilfælde ud til hestene, og undrede mig over at de stod ude i regnen. Min pony så lidt småforvirret ud, og jeg gik ud for at kigge hvor de 2 små var.. Og vupti så var der altså en lille hest mere ;)

 

 

Her kommmer lille Silke:

Billede

 

Billede

 

Billede

 

6
0
Svar på denne tråd
 
 nurhhh
Forfatter: 
Dato:  13-04-2015 12:25

Nurhhh. hvor er hun bare bare en køn lille en, kæmpe stort tillykke og sådan nogle fine farver hun har. :-)

 

Min egen hoppe havde selv termin for 5 dage siden, men der sker ikke rigtig noget. håber hun får lyst til at fole i løbet af ugen :-) hun er ved at være så rund at hun kan trille.


Mvh Ingemann

 

Avl af knabstruppere.

følg vores avlarbejde på facebook- stald Ingemann

 

2 KNN afkom fra 2015 sælges:

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Silke..
Forfatter: 
Dato:  13-04-2015 12:25

Tillykke med den lille ny, hvor er hun skøn ! :)


Sagde Julie

Med den fantastiske fuldblods vallak Sing a Long xx

Fuldblod - hesten med xx Factor!!

Og stjernehesten Portsmouth!

************************

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tillykke
Forfatter: 
Dato:  14-04-2015 16:10

Hvor er hun dog bare kær :-)

 

Tillykke med hende!


mvh Stine

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider