Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Alt om andre dyr

 Hund med i sommerland og lign...
Forfatter: 
Dato:  23-07-2016 21:54

Idag har jeg været i sommerland Sjælland. Der var naturligvis masser af mennesker, og 27 grader.

En del havde valgt at tage hund med. Jeg forstår det ikke. For min hund, som er yderst velopdragen og godt socialiseret, ville det nærme sig tortur. Når det er SÅ varmt, og der er så mange mennesker i mange timer, kan jeg ikke se hvorfor hunden skal med?

Selvfølgelig kan nogle af dem være feriegæster, så hunden ikke kan efterlades i telt/campingvogn. Men så havde jeg nok valgt at tage på stranden istedet.

Men det er kun mit synspunkt, og det er da naturligvis heller ikke lykken for hunden at være alene hjemme hele dagen, men det har i min optik været en bedre dag for min hund, end at have været med.

Han kan sagtens komme med en tur i gågaden eller hjem til venner og familie. Men det er noget helt andet.

Ville i tage hund med, og med hvilke overvejelser bag?


min daglige lykkepille er et par timer ved hesten:)

 

Følg med på min fb-side Kathrine og Kastanielunds Znif :)

3
0
Svar på denne tråd
 
 Forskelle på hunde
Forfatter: 
Dato:  24-07-2016 10:34
Der er meget stor forskel på hunde.

Med min hund kan vi sagtens have hende med på markeder, Strøgtur i Kbh, togtur på tværs af landet, julemarked og meget andet.
Ejeren af min favorit tøjbutik er på fornavn med hende. Når jeg er hos frisøren, sover hun på mine fødder.

Hun skal blive min jagthund, men er først og fremmest min ledsagerske. En ven, der følger mig til alt.
Jeg gik efter en, der havde evnerne til at være ultra cool og social, og har trænet det op, at blive taget med til alt.

Indtil videre kan hun kapere alt, vi har præsenteret hende for. Esplanaden i solskin og turistmylder er forresten nemmere end en badestrand, hvor jeg går i vandet, min mand bliver på land og jeg kan ikke tage snoren af så hun kan galopere frem og tilbage mellem os, fordi der er så mange børn. Og uden snor løber min børneglade hund altså hen til børn, især de små omkring 3 år, og slikker den på hænder og i ansigtet i anfald af ustyrlig kærlighed. Alt det gode man vil, og snor til at forhindre halvdelen! Det var hårdt, stressende!
Og vi mennesker troede ellers at strandtur var hundevenligt?

... Jeg må indrømme, at turen i forgårs til stranden var dum, det var virkelig stressende for hende med alt det hun gerne ville, men blev forhindret i.
Men da vi om eftermiddagen kørte til Vorbasse Marked, lod vi hunden blive hjemme, for det var næppe noget for hende? Men set med hendes øjne kunne hun have været med. Ingen uimodståelige plaskende børn, hundemor og far blev sammen, hun kunne charmere folk til at komme til sig og nusse. Og et mylder af nye dufte.

Hav det rart derude.
Jeg lærer hver dag nyt om min hund.
2
0
Svar på denne tråd
 
 Hund eller ej
Forfatter: 
Dato:  24-07-2016 11:04

Jeg synes ikke nødvendigvis det er synd for hunden at komme med og ser i øvrigt strandturen på samme måde som Dr. Who, dog har vi en hund der er komplet uinteresseret i andre hunde og mennesker med mindre hun præsenteres, men åbenbart ser så sød ud at børnene "går" (læs jagter) hende uanset hvor meget hun forsøger at komme væk.

 

Tilbage til sommerland mylderet, så er det som sagt i mit hovede ok at tage dem med under visse forudsætninger:

 

1. At man har sørget for at opdrage hunden inden, så den ikke skal udsættes for skæld ud, træk i linen osv. Sommerland i fuld turistsæson er ikke der man starter med at lære den at være med efter min mening ;)

 

2. At man husker at man har hund med, det vil sige søger skygge hvor man kan, holder øje med om den lige vil ligge og slappe af, og ellers ser den som "medlem" af familien på lige fod med de andre, så virker hunden træt, så skal hunden hvile ligesom lillesøster eller bror skal kunne.

 

Min hund er komplet lydig, vi har testet med alt muligt og selv en fra familien på den anden side af vejen med godbid får hende ikke over med mindre hun får lov. Så jeg ville ikke have problem med at tage hende med i forhold til opdragelsen, mens strand, med mindre vi finder en totalt børneUvenlig strand er et mareridt pga omtalte børn ;)

 

Dog er det ikke os I ser rundt omkring med hunden, for vores familie er så sjovt indrettet at manden ikke rigtig gider udflugter (kun de børneUvenlige strande og ture i naturen uden for mange mennesker, så man kan tage billeder af de mange dyr) så vi er altid delt op. Meget praktisk at jeg tager ungerne og har det sjovt og han passer alle dyrene, inklusiv hestene :D Men det er som sagt ikke fordi det er specielt synd for vores hund, det er mere ham jeg er bekymret for i sommerland :D :D

 


Med venlig hilsen

Karen

 

Tilbyder international Negle uddannelse og Negle kurser i kunstige negle og nailart, samt salg af produkter til kunstige negle og pleje af naturneglen.

 

http://www.magnail.dk

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  24-07-2016 13:47

Hvis man kan holde den ordentligt afkølet, velhydreret og sørge for at den ikke bliver mast og trådt på, så ser jeg ingen problemer. Men man ser selvføgelig også på, hvad det er for en hund man har.

 

Har lige haft begge to med i Jesperhus Blomsterpark. Det var helt uproblematisk.


Besøg min blog http://www.worthredoing.com

 

Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hund i sommerlandet
Forfatter: 
Dato:  24-07-2016 21:21

 

Enig med ts. Kan ikke se hvorfor vovsen skal slæbes med rundt til alt muligt. Vil man være sammen med sin hund så skal man det, vil man besøge forlystelses parker så skal man det og ladet hund blive hjemme! Skil det ad!

 

Det kan umuligt være for hundens skyld, at den skal slæbes med de steder.

 

Mange hundeejere har desværre heller ikke forståelse for at deres kæledyr kan virke generende på medmennesker, (Og det er altså ikke til diskution! Mennesker ser hunde (og andre dyr) forskelligt og for nogle er synet nok til at skræmme dem, for andre er det lugten, osv.) nogle er bange for dem, nogle samler ikke vovse-bæ op, nogle hunde efterlades i brandvarme biler... heldigvis er der nogle forlystelsesparker og zoologiske haver, som direkte forbyder hunde at komme ind.

 

Jamen lad den dog blive hjemme i vante omvigelser giv den noget at hygge med, tænd radioen eller giv den en flaske med lidt godbidder i eller andet, men vær sammen med den på et andet tidspunkt. Slæber man også sin hund med ud og handle ... vil man have hund så bør man sætte sig ind i hvad det kræver og hvordan dén foretrækker at være sammen med sine mennesker på. At slæbe vovsen med fordi det er praktisk og så får man lige luftet den samtidig... så skulle man måske ikke have hund.

 

Kender ingen som syntes det er fedt når folk tager deres logrende kræ med til ridestævner.

 

Og jo, jeg elsker hunde, men de kommer godt ok ikke med rundt i sommerlandet, med mindre jeg rider på min hest eller tager den med på en tur for hundens skyld.


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

Buckskin farvet, Eventyr hest på 2 år sælges.

 

Vindott, Islænder hoppe, sælges evnt. bytte.

3
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg kan heller
Forfatter: 
Dato:  24-07-2016 21:35

ikke se, hvad en hund skal i en forlystelsespark.

 

Desuden er jeg gift med en pelsallergiker, og det er utroligt ufedt, når folk har deres hunde med indendøre i fx restauranter, butikker, etc. (som man må mange steder her i Tyskland). Jeg har engang set en hund, der slikkede på legetøj i en legetøjsbutik!

 

Jeg kan godt se, at det er hyggeligt at have hunden med til frisøren, men er det fair, at den næste kunde måske skal døje med allergi i et døgn efter sit besøg af den grund?

 

Jeg elsker hunde og synes, at det er dejligt, når folk bruger meget tid sammen med deres dyr og socialiserer dem godt. Men der findes steder, hvor det er hensigtsmæssigt at have hund med, og steder hvor det ikke er.


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

5
0
Svar på denne tråd
 
 Pelsallergiker
Forfatter: 
Dato:  25-07-2016 07:29
Jeg kan simpelthen godt lide gågaden.
Jeg kan godt lide ruten fra hvor jeg bor, ned ad de gamle boligkvarterer, forbi slotshaven, ose foran butiksvinduerne.
At træne "ved fod" er en klassisk øvelse beregnet til at have kontakt og kontrol under fx jagt. Men virker også fremragende ifm. strøgområder.
Jeg er impulsshopper. Synes det er svært at finde noget, når jeg leder meget målrettet. Men falder ofte "over det helt rigtige", når jeg bare går og oser.

Jeg dalrer lige så gerne i by som i skov. Og jeg tror at hunden lige så gerne snuser til græs langs skovstien, som til et træ i byen med visitkort (hunde markeringer), fra mange hunde.
Faktisk dalrer jeg rundt i hele mit lokalområde. Alt indenfor en times gang.

Jeg spørger aldrig om jeg må tage hund med ind et sted, der fører madvarer. Butiksindehaver må ikke sige ja, så hvorfor gøre noget, som kun tvinger folk til en pinlig afvisning?
Jeg har aldrig haft tænkt på andet end udendørs servering, eller to go, med hund ved siden. Den overrasker mig. Må man det? Jeg gør det ikke.

Men, kig jer omkring : Der er bare ikke hundekroge ret mange steder. Butiksindehaver er velkommen til at sige nej, men så lægger jeg ingen penge der. Det er deres butik. De er ikke forpligtet til at lukke alle ind. Og det er ok.

Jeg forstår godt, at det må være ubehageligt at blive udsat et allergen.
Men jeg er bare en ond, ond kvinde. Jeg har faktisk ikke tænkt over det før: Jeg aner ikke hvilke allergener jeg planter i mine omgivelser. Jeg har fx parfume på, skånselsløst overfor duftintolerante.

Min hund har en gang leget med varerne. Jeg tabte en jongler bold i Games, Yorks Passage. Den betalte jeg for. Ekspedienten mente jeg var tosset. "Hundesavl. Babysavl. Jeg kan altså vaske det af".
Nå. Hvad har været vasket af de andre varer?

Jeg har hunden med alle steder. Jae.
Jeg har købt hund efter den skal kunne have anlæg for at lide at se nyt og være social, og glad for fremmede.
Men for mig er det todelt hvorfor, at jeg har hunden med:
1) Jeg kan lide fx ruten forbi slotssøen, gågaden osv. Så lufteturen går ofte i den retning. Det er tilfældigt, hvor i lokalområdet i ser mig.
2) Jeg er født og opvokset på Østsjælland. Pga jobkontrakt er jeg bundet til Jylland indtil 2019. Hvis jeg vil have hund, skal den kunne følge med, hvis jeg fx overnatter hos gamle venner en halv uges tid. Og man kan ikke vedligeholde venskaber uden at besøge folk. Det kræver at hun er lige så afslappet ved at blive luftet på Esplanaden, som på en jydsk strand. Det kræver at hun er velopdragen og trænet.

Vi er helt enige. Der er steder det bare er dumt at have hunden med. Men min erfaring er, at det ikke er de steder man tror.


Hav en god dag derude.
Og hvis nogen i uvidenhed er til ulempe, så sig til.
Nogen af de mest hyggelige hundesamtaler startede med "mit barn er altså bange for hunde!" (Og så endte vi med at snakke sammen. Det var rart.)
2
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  25-07-2016 11:12

Hvis man både har børn og hunde og skal sørge for at alle er glade og tilfredse, så kræver det bare at hundene nogle gang kommer med i fx en forlystelsespark og børnene kommer med i hundeskoven. Skulle jeg så ikke have haft hunde? Jeg elsker mine hunde og ville nødigt undvære dem. Opdrætterne jeg har købt dem af og som jeg ser og træner med, synes jeg giver dem et glimrende liv, så jeg har god samvittighed.

 

Og så får jeg faktisk altid ros for at mine hunde er ekstremt harmoniske og nemme at omgås.

 

Jeg ved ikke lige hvad folk forestiller sig, men når man er på camping i telt, så efterlader man ikke sin hund i A et telt der kan blive herrevarmt eller B bundet til en pløk udenfor hvor de kan blive filtret ind eller pludselig sidde i regnvejr.


Besøg min blog http://www.worthredoing.com

 

Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

3
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddddddd
Forfatter: 
Dato:  25-07-2016 21:52

Jeg er en af dem der har min hund med over alt jeg kan komme afsted med det, vi har sågar været på kunstudstilling i Århus :) og i sidste uge var han med i djurs sommerland, det var så inden der blev så varmt. Han hyggede sig gevaldigt og min bror havde hans hund med, så de tomlede når vi sad og spiste osv.

Jeg kender min hund bedst så jeg ved hvad den kan lide, kan klare osv. Der er sikkert nogen hunde som ikke vil bryde sig om mange mennesker eller andre ting, men jeg håber da alt de folk kender deres hund og agere ud fra det. Jeg gider ikke gå rundt i fx djurs sommerland i 27 grader så det vil aldrig komme til at ske under alle omstændigheder.

Jeg Elsker både tyskland og Schweiz for den sags skyld, fordi de er så tolerente overfor hunde, de har ikke på samme måde den der ustyrlige frygt for at alle hunde faktisk er biske uhyre der faktisk kun venter på at bide en eller anden.

Jeg er helt fint med at andre er ueninge, men JEG synes det er ved at være frygteligt så mange begrænsninger der er ang. hunde her i DK, det gør mig utrolig trist.


Venlig Hilsen Leandra :)

2
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  26-07-2016 17:48

En dag hvor det er 27 grader og fyldt med mennesker ville jeg ikke tage min hund med i forlystelsesparker. Men jeg gør det gerne ellers :-) Min hund har en stabil, rutinepræget hverdag, sådan som jeg mener hunde har det bedst - men ofte laver vi noget ud over det sædvanlige, som da vi fx var på Akvarium på vores Jyllandsferie denne sommer.

 

Billede

 

En fantastisk oplevelse at se sin hund stille sig på bagbenene for at se ind i akvarierne. Og hvordan hun fandt nogle fisk mere interessante end andre (ulken var favoritten - tæt efterfulgt af havkatte og hajer).

 

Det er trist at man aldrig må have hunden med nogen steder, men kan også godt forstå reglerne - når det er indendørs, kan allergikere få problemer, og nogle hunde kan skabe en del ravage, hvis de er dårligt opdragede.

 

Udendørs tager jeg altid min hund med, da hun er velopdragen og derfor ikke er en stressfaktor for hverken mig eller andre besøgende, det sted vi er.

 

Synes holdningen med at nogle mennesker ikke er til hunde og det derfor ikke er OK at medbringe hund udendørs offentlige steder er ærgerlig, da jeg selv udviser rummelighed overfor ting, jeg synes er irriterende. Jeg mener, at hvis jeg har et problem med at acceptere noget, der naturligt begår sig i det offentlige rum, men som ikke skader mig helbredsmæssigt (som røg eller allergi), er det MIT problem, og jeg må indrette mig. Var på et tidspunkt bange for katte, men jeg kunne godt se det rimelige i at katte ikke skulle være spærret inde i stuen hele dagen, ligesom jeg også pænt bider min irritation i mig, når børn er hyperaktive og styrter rundt om benene på mig i zoologisk have, fordi de er glade. Rummelighed og forståelse for at ting godt af og på må være irriterende i det offentlige rum er på sin plads, synes jeg :-) Også når det kommer til en hund, man ikke kan lide synet af/lugter/er bange for uden den har gjort noget/whatever.

 


PAAtvaers

 

4
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  26-07-2016 19:57

Jeg bliver super glad når jeg møder nogen (med børn der er bange for hunde), som gerne vil træne med deres børn. Stille og roligt kan børnene fx smide godbidder hen til hundene og så langsomt komme tættere på. De bliver fantastisk begejsterede når det går op for dem at hundene lystrer deres kommandoer. De mennesker hjælper jeg gerne, men forstår slet ikke de forældre der lader stå til. Min dreng er bange for vand og lige præcis derfor øver vi at komme i vand. Jeg kunne da ikke drømme om at sige NÅ ærgerligt for dig, du må lege i sandet med mor, mens de andre hygger i vandet.

 

Og til jer voksne som er bange. Det er jo ikke direkte forbudt at arbejde med sin angst. Arbejder jævnligt med min egen højdeskræk og det er da lykkedes både at bungeejumpe og paraglide, så det kan altså lade sig gøre.


Besøg min blog http://www.worthredoing.com

 

Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

5
0
Svar på denne tråd
 
 Sommerland
Forfatter: 
Dato:  27-07-2016 11:04

Jeg ville næppe tage min hund med i sommerland, for det er et sted jeg selv meget sjældent kommer. ;) Men jeg tror nu han ville have en fest. Han er meget meget social og bliver ikke nemt stresset. Så hvis man spurgte ham er jeg sikker på han ville foretrække at komme med, frem for at være alene hjemme. Der ud over er han meget rolig, og sådan en hun de fleste mennsker kan lide.

2
0
Svar på denne tråd
 
 Sommerland
Forfatter: 
Dato:  31-07-2016 02:28

Vi havde også vores to hunde med i (Djurs) Sommerland, da vi var der i sidste uge. Vi var i lejet sommerhus og den lille på 6 mdr er pt lidt destruktiv, når ladt alene for længe, hvilket vi ikke ville lade ham være i et hus, der ikke er vores.

Desuden bor vi på landet og han ser ikke andre hunde/mennesker hver dag, så det var sund træning. Den store tog vi også med, selvom hun snildt kan være alene. Hun har også været med i Givskud.

Dog ikke Legoland, fordi der altid er så proppet - jeg bliver selv stresset/irriteret over at være der, så det vil jeg ikke byde en hund ;)

Jeg synes det afhænger meget af både hund og hvor man skal hen.

Vores fik hilst på en masse både hunde og børn og var så fantastisk træt i sit lille hoved, da vi returnerede til sommerhuset.

Stranden kommer de kun med til, for en kort tur. Så kan de bade og blive kølet af. Men vi bor så også 300 m fra en, og behøver ikke pakke bil, taske mm, for at komme derhen.


/Tina

 

»Mødre holder deres børn i hånden for en tid, men i deres hjerter for evigt«.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vores kommer
Forfatter: 
Dato:  18-09-2016 01:50
Hej

For 2 år siden var vi på ferie, i et lejet sommerhus, sammen med vores 2 unger og 3 dobermann. Der var det ikke tilladt at lade hundene blive alene hjemme så de var med alle steder.
Nu er det hunde der i forvejen bliver udsat for mangt og meget, så jeg har altså ikke nogen problemer med at slæbe en hel flok store hunde med. Og ja der er da folk der er bange for dem, men vi forsøger altid at tage så meget hensyn som muligt.
At folk så stadig kan brokke sig kan jeg kun ryste på hovedet af. Pga. Racen får vi altid kommentaren om at de skal bære mundkurv, men nej det skal de ikke, så det har de altså ikke på.
Så mener mange også at det er da synd. Hmm nej vores hunde elsker at være ude blandt mange mennesker og dyr. De er alle udstillings hunde der har været på mange meget store udstillinger så de er vant til kontrolleret kaos. Og ja særlig drengene elsker det.
Jeg har dem aldrig med inde på restauranter og lignende da det vil været direkte uhøflig. Vi tager altid et bord, udenfor, i et hjørne eller lignende så hundene kan ligge væk fra de andre gæster. Mest for gæsternes skyld, men bestemt også for at give hundene noget fred.
Ja det er store hunde og 2 - 3 stykker ser voldsomt ud, men så længe man udviser pli og hensyn til alle andre så har jeg ikke noget problem med at se mig selv i spejlet.

Hilsen Heidi

Dobergaarden Forever Lord Maximo

IDC Vice winner

Københavner vinder

Nordisk Vinder

Norsk Vinder

2014

3
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider