Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Alt om andre dyr

 Er min hund drægtig??!
Forfatter: 
Dato:  30-05-2016 20:01

Hej!

Jeg har altså brug for hjælp!! Min labador hund fylder snart 4 år, og har fået sin løbetid vist nok for et stykke tid siden. Jeg har lagt mærke til at dens "brystvorter" er blevet større og størresamt med dens mave. Hendes appetit for hundemad er faldet meget, men hun kan stadig godt lide at spise menneskemad. Mine forældre vil ikke tage hende til dyrlæge for at få hende tjekket fordi de synes at det er alt for dyrt og vi har ikke en sygeforsikirng til hunden. Den er altid ude i haven, så jeg aner ikke om den har parret sig med nogen.

Her er billedet af hvordan hendes mave ser ud. Håber i kan hjælpe mig!

Billede

 

0
1
Svar på denne tråd
 
 Det er vigtigt
Forfatter: 
Dato:  31-05-2016 08:56

at holde øje med tyæven når hun er i løbetid

 

Dine forældre må da vide om hun har strejfet eller om der har været en hanhund i haven

 

Hun kan være falsk drægtig

 

 

 

Hvis der ikke har været holdt øje med hende, skal hun til dyrlæge og få undersøgt om hun er drægtig I skal vide hvornår hun skal føde og give hende kalitetes hvalpe foder, finde et sted til hende at føde osv.

 

 

Jeg håber at hun kun er falst drægtig, alt andet ville være uforsvarligt


3
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-05-2016 17:12

Hun bebøver ikke at være drægtig.

Men hvis hendes dievorter er blevet større OG også hendes bug, kan hun have en forstørret livmoder. Dét skal tilses af dyrlægen !!!!

Så jeg syntes du skal få dine forældre til at få hende undersøgt hos en dyrlæge.

Karen

1
0
Svar på denne tråd
 
 fffffffffff
Forfatter: 
Dato:  02-06-2016 14:09

Sig til dine forældre de skal tage ansvar for deres hund og tage den med til en dyrlæge for at få den undersøgt.


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook - HER

 

Og til slut er det ikke mængden af år i dit liv, der tæller - det er mængden af liv i dine år

1
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  03-06-2016 14:21

Øv - hvor er det dejligt, at du er mere ansvarlig end dine forældre på dette punkt.

 

Det er fint ikke at have en sygeforsikring, men så kræves det at man tager sin hund til dyrlæge, når det er nødvendigt. At undlade dette er faktisk ulovligt.

 


PAAtvaers

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Endnu mere hjælp!
Forfatter: 
Dato:  05-06-2016 20:07

Kære alle,

Tusinde gange mange tak for jeres besvarelser. Det er ret tydeligt nu, at hunden er drægtig. Mine forældre troede ikke på mig indtil vores naboer havde lagt mærke til at hunden er blevet pænt tyk. Nu har jeg et lille problem igen. Jeg synes, at min hund skal til dyrlægen, ligemeget om den er gravid eller ej for at tjekkes for sikkerhedens skyld. Jeg har tilbudt mine forældre om at jeg selv betaler for regningen, men alligevel vil min far spørge sin ven om tingene istedet for (hun har en bondegård og hunde osv.), men jeg tænker at hun er jo ikke dyrlæge.

Burde min hund tjekkes hos dyrlægen selvom den er gravid?

Jeg holder virkelig meget af min hund, så jeg er virkelig bekymret for hende lige nu.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det lyder
Forfatter: 
Dato:  06-06-2016 09:13

 

Det lyder til, at du er noget mere ansvarlig end dine forældre. (y) for det. Men det lyder desværre også somom at du er mindreårig, og dermed ikke selv bestemmer.

 

Jeg ville sige, at ja din hund burde komme til dyrlæge nu. Ikke akut, men få en tid og få hende tjekket. Dyrlægen kan også sige noget om, hvornår i ca kan forvente, at hun nedkommer.

I kan også få nogle gode råd om selve fødslen og hvilke forberedelser, der kommer.

Hun skal over på hvalpefoder, der skal bygges en redekasse osv osv. Hvornår skal hvalpene have fast føde, hvilket foder. Det er ikke ligegyldigt, hvis man ønsker sunde og raske hvalpe.

Det bliver ikke uden udgifter. Det må dine forældre skisme forstå. Måske en dyrlæge kan banke lidt fornuft i dem. Har man sagt ja til hund, har man også sagt ja til udgifterne. Ellers bør man omplacere hunden til nyt hjem.

Du kan jo passende spørge dem om, om de ellers forventer at få del i hvalpenes salgspris? Den burde dække de udgifter, der følger med. Hvalpene skal også chippes (lovpligtigt), vacc, ormekur. Så får man sendt hvalpene sunde og raske afsted til nye familier, og alle er glade. Måske også dine forældre, hvis du lufter at der er lidt økonomi i overskud ved at gøre det efter forskrifterne.

Læs alt hvad du kan på nettet om hundefødsler, så du kan hjælpe hende og være så godt forberedt som muligt. Dvs du ved hvornår der skal dyræge til og hvad der er normalt, så du ikke går i panik over noget, du ikke vidste var ok. Print ud og be' dine forældre om at læse det. Det er ikke ufarligt med fødsler. Det er det aldrig. Der kan sætte sig en hvalp fast, og så er det akut til dyrlæge. Heldigvis går det jo oftest godt, men man skal sørme holde øje, tage tid mellem hvalpene, hjælpe til med at fjerne slim fra luftvejene osv. Nogle sætter klemmesakse på navlestrengen. Andre lader mor klare det selv.

Nogle er selvfølgelig ligeglade, og lader hunden klare det hele selv. Det går så også galt ind imellem, særligt ved førstegangsfødende. Det er ikke alle hunde, der kan passe og pleje pr instinkt. Og så går hvalpene til.

Og husk at det er krævende med hvalpe i huset. De skal jo være 8 uger, inden de sælges. De skal fodres 3 gange om dagen, der skal gøres rent ved dem. Skiftes tæpper, vejes for at se om de tager på, socialiseres. Det gode er årstiden. De behøver ikke at være indendørs hele tiden.

Så at få hvalpe kan være hårdt arbejde, fødslen kan jo sagtens foregå en hverdags-nat, men ihh hvor er det også sjovt og spændende. God arbejdslyst, og held og lykke med det hele.

 

Mia F.


Do not corner something that you know is meaner than you.

...

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider