Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Alt om andre dyr

 Min kat er blevet mærkelig
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 18:27

Hej derude, jeg har en kat, der er 1 år gammel, jeg fik hende fra hun var 12 uger gammel, hun var helt vild med mig lige fra starten. Vi havde et godt forhold til hinanden i de første mange måneder, men her på det seneste har hun været rigtig mærkelig. Hun vil sjældent kæle, hun løber når jeg går hen til hende og hvis jeg løfter hende hen til mig vil hun med det samme væk. Hun er heller kke renlig mere, hun tissede først på mit gulvtæppe ude ved entreén, så jeg måtte til sidst fjerne gulvtæppet helt væk fordi hun blev ved. Hun har så kun tisset et par enkelte gange i entreén efterfølgende på det hårde stengulv, men i dag tissede hun i min helt nye seng på topmadrassen, 4 forskellige steder og jeg var så uheldig, at min dyre applecomputer lagde på sengen, så den også blev tisset på. Jeg synes det er blevet nok nu, det er hårdt og træls, at hun ødelægger mine dyre ting og det er frusterende, at jeg ikke ved hvad der er galt med hende eller hvad jeg gør galt siden hun opfører sig sådan.

 

Håber nogle har lidt erfaring, så jeg kunne få lidt hjælp.

 

M.v.h June.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 18:40

Hej June.

 

Er din hunkat steriliseret? For ellers kan det være, at hun er kommet i løbetid. Det kan godt give adfærdsændringer.

 

Men først og fremmest ville jeg, ud fra de ting du nævner, mistænke, at hun har problemer med sine urinveje, enten i form af en infektion eller med krystaller.

Det er super typisk, at katte bliver underlige og reserverede, når de har ondt.

Ligeledes er det et typisk tegn, at de begynder at urinere andre steder end kattebakken.

Tidligere blev jeg virkelig irriteret på mine daværende katte, når de tissede alle mulige steder, men efter jeg har lært mere om det, har jeg altid fået tjekket mine katte, når de begyndte på sådan noget - og det har HVER gang vist sig, at de havde urinvejsinfektion.

Set fra kattens synspunkt, er det logisk at forsøge at tisse et andet sted. For det gør jo ondt, hver gang de bruger bakken. Derfor prøver de tit at tisse bløde og rare steder, typisk deres ejers seng, hvor de normalt føler sig trygge og godt tilpas eller tæpper og vasketøj.

 

Så hvis jeg var dig, ville jeg få hende tjekket hos en dyrlæge så hurtigt som muligt. Der kan du også få vejledning om foder, der kan forebygge lignende problemer i fremtiden og forskellige ting du kan prøve, hvis det skulle vise sig at være et adfærdsproblem (det tror jeg faktisk ikke, at det er, når hun har været sød og nem tidligere...).

 

Det er en god idé at få vasket godt af med et middel der fjerner urinlugten (der findes et der hedder 'Urine Off'), så hun ikke vænner sig til at bruge nye steder at tisse. Brug endelig IKKE rengøringsmidler med salmiak, det stimulerer katte til at urinere, hvor man har brugt det.

 

Held og lykke, og god bedring med den lille trold, hvis hun er syg.

 

Venlig hilsen Mitte.

5
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 18:42

Er hun kastreret?? Kan hun være i løbetid??

Eller evt blærebetændelse??


VH Pernille

 

There are easier things in life than finding a good man... like nailing jello to a tree, for instance.

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

0
0
Svar på denne tråd
 
 En ting er sikker
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 18:59

det lyder til at hun er i løb - det er meget typisk at de så bliver urenlige

 

så få hende ordnet og du får din gamle kat retur.



0
0
Svar på denne tråd
 
 Muligvis pga. forandringer
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 22:21

Hun er ikke steraliseret og ja hun er i løbetid. Grunden til, at jeg har valgt, at hun ikke skulle steriliseres er fordi, at jeg synes det er for tidligt når man tænker på hun kun er 1 år og jeg synes derudover også, at hun muligvis skulle prøve at blive mor engang, bare så hun ikke har levet et liv uden at have prøvet det.

 

Jeg har personligt selv mest tænkt, at årsagen til hendes adfærd kunne skyldes de forandringer, som jeg har påført hende igennem den tid jeg har haft hende.

Jeg havde hende først i min tidligere lejlighed, men der var hun i blot en lille måned og så flyttede vi hertil hvor vi bor nu, men det virkede til hun at klarede flytningen uden problemer og tilsynladende fandt sig hurtigt til rette, så der var ingen adfærdsproblemer i starten i vores nye hjem.

Mine gamle møbler passede ikke ind i vores nye hus, så jeg ville gerne købe nogle nye møbler, hendes kradsetræ var også for stort til den nye lejlighed, så jeg valgte at købte et andet der var mindre. Jeg ved ikke om alle disse forandringer i hendes lille liv har gjort hende adfærdsvanskelig med tiden, men jeg kan da også godt se logikken i, at det kan være fordi hun er i løbetid, men jeg har bare hørt, at katte i løbetid plejer at være meget kælne og det er jo netop det hun slet ikke er, derfor kunne jeg godt tvivle på, at det skulle være derfor.

 

Det virker overhovedet heller ikke til, at hun har smerter, så tror muligvis ikke at det er det, hun bliver selvfølgelig også nødt til at blive tjekket ved lægen, hvis jeg altså ikke selv kan finde en løsning og forklaring på hendes adfærd.

0
5
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 22:34

Undskyld på forhånd hvis jeg bliver grov.

 

Prøv lige at kigge på dette link Mener du i ramme alvor, at der skal sætte flere killinger og katte til verden, når så mange mangler et hjem?? Vent bare til om et par måneder, når det er sommerhuskattene der rykker ind på internaterne??
Din kat har intet behov for at få killinger!! Jo, lige nu hvor hun er i løbetid. Hvad så hvis det går galt?? En killing ligger fast? Din kat for livmoderbetændelse? Har hun også et behov for det? Er hun også udekat fordi hun har behov for det??


VH Pernille

 

There are easier things in life than finding a good man... like nailing jello to a tree, for instance.

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

7
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 22:35

Fra en opdatering på Facebook:

 

Maria Louise Friis

26. juni · Redigeret ·

 

 

Endnu en kat er i dag blevet slået ihjel for min hånd.
Uønsket, navnløs, hjemløs.
Der er alt for mange katte i Danmark, der ikke har noget hjem og lever et kummerligt liv. Når de kommer ind til os på klinikken, behandler vi dem for øremider, lopper mm og prøver efter bedste evne at finde et nyt hjem til dem. Desværre alt for ofte uden held. For de er i overskud!
Hvorfor? - fordi alt for få tager hånd om deres katte og får dem neutraliseret, så snart de er kønsmodne, samt øretatoveret. Resultatet er en masse uønskede killinger. Katte, der når at gennemgå en drægtighed og føde deres killinger, som herefter bliver slået ihjel. Katte, der bliver steriliseret så højdrægtige, at det er som at udføre abort på helt levedygtige fostre. Katte, hvis hjem vi ikke kan finde, fordi ejer ikke har villet ofre penge på en øretatovering.
Den søde lille killing på billedet spandt, da jeg tog den ud af buret. Det sidste, den oplevede, var et sviende stik i musklen, da jeg, efter at have aet den, blev dens bøddel og gav den en bedøvende indsprøjtning, hvorefter jeg aflivede den.
Kald mig hysterisk eller sentimental; men hver gang jeg afliver en uskyldig uønsket kat, bløder mit hjerte en lille smule. Og hver gang er jeg ked af, at det er en del af det at være dyrlæge. At skulle have det på sin samvittighed at slå uskyldige dyr ihjel, fordi andre er for ligeglade til at tage ansvar.
Del, hvis du også ønsker en bedre fremtid for kattene i Danmark.


VH Pernille

 

There are easier things in life than finding a good man... like nailing jello to a tree, for instance.

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

6
0
Svar på denne tråd
 
 Min kat er ikke en huskat
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 22:46

Jeg kan da godt se hvad du mener, jeg har personligt også den holdning, at jeg ikke behøver at skulle have mine egne børn, jeg vil hellere adoptere, fordi der i forvejen er så mange børn ude i verden, som mangler et hjem, derfor kan jeg ligeså godt hjælpe børn ude i verden, de børn vil jeg da sikkert elske ligeså højt som hvis de var mine biologiske børn.

 

Men nu er min kat ikke en almindelig huskat, hun er en racekat og derfor er der langt mere efterspørgsel efter en racekat frem for en huskat, for ja, huskatte er der mange af og mange som ikke gider have. De er som regel også gratis, hvor min kat har kostet nogle tusinde kroner, så tænker ikke det ville være et problem, at give hendes unger et godt hjem.

1
5
Svar på denne tråd
 
 sæt dig ind i katten og dens natur
Forfatter: 
Dato:  28-06-2015 23:52

når du nu planlægger killinger, så lige et godt råd

 

lær noget mere om katte - for det problem du står med nu, hænger KUN sammen med at hun er i løb. Det er helt naturligt. rigtig mange hunkatte bliver urenlige, og har kun en ting i hovedet, og det er hankatte. derfor er du hellere ikke så interessant for hende mere.

så endelig er det faktisk synd for hende. For hun vil kun have en ting, og det tilbyder du hende ikke.

så sæt hende i det mindste på p-piller indtil du vil have et kuld. men husk at hun skal gerne have et indenfor de næste par år.

 

og så er 1 år altså ikke nogen killing mere. de er fuldt klar til at skulle have killinger- gælder både race og huskatte.

 

 

jeg beklager men jeg fatter altså ikke at nogen kan være så uviden om noget man har haft så længe. Og så samtidigt vil have killinger.

din kat er helt normal. hun gør som natur fortæller hende. og du lader hende ikke få det hun har behov/lyst til

 

min personlig holdning er at man slet ikke bør avle på noget som helst. også racekatte. man burde have et "kørekort" før man fik lov til det

har været på kv, og vi fik lige så tit racekatte ind, som bare var smidt ud.

så alle mine er neu. de gange jeg har haft nogle som ikke lige har kunne komme afsted, ja så har de været på p-piller - alt andet er synd.

 

beklager det sure opstød - men helt ærligt.....



9
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke et behjælpeligt indlæg for mig
Forfatter: 
Dato:  29-06-2015 00:40

Når nu du påstår, at vide så meget om katte, så burde du da også vide, at p-piller er virkelig usundt for katte, også selvom man kun giver katte det i en kort periode, jeg vil ikke proppe min kat med skadelige stoffer, det øger blandt andet risikoen for sukkersyge og det ville jeg ærlig talt synes var synd.

 

Desuden kan du heller ikke sige, at jeg ikke ved noget om katte, jeg har læst MEGET om katte og gik meget op i at vælge den rette race efter det liv jeg kunne give den. Jeg har blandt andet læst på nettet flere steder, at forandringer kan være en stor årsag til urenlighed hos en kat, så bare fordi jeg ikke lige er velvidende omkring ALT om en kat, gør det mig bestemt ikke uegnet for at have kat eller avle på katte, ingen katteejere ved alt, det er jeg sikker på, at du heller ikke gør. Desuden er jeg jo netop interesseret i at lære mere og blive klogere, så jeg fatter ærlig talt heller ikke, at du kan være så snæversynet i din bedømmelse af andre menneskers egnethed for at være katteejere.

 

Jeg skrev også indlægget, fordi jeg ville have noget hjælp og nogle svar på et problem, jeg efterspurgte ingen nedladende kommentarer om mig som person, du kender ikke mig og kan derved ikke dømme mig. Så lad da endelig være med at beklage et indlæg, som du har skrevet bevidst, selvom folk ikke lige har den samme holdning som dig, behøver de ikke være forkert på den, så fik vi da givet et råd til hinanden hver især.

1
4
Svar på denne tråd
 
 dddddddd
Forfatter: 
Dato:  29-06-2015 22:20

Æv, tænk at ville sætte flere katte til verden med det overflod vi pt. har i Danmark :(

 

Bliver lidt ked af at læse.

 

Men umiddelbart kan jeg ikke forstå at du tror din kat SÅ gerne vil have killinger. Det er jo deres natur fordi det sådan det normalt er for at formere sig.

 

Men sådan behøver det ikke at være hvis man steriliserer katten, vil den jo også slappe af og ikke tænke over at få killinger.


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

5
0
Svar på denne tråd
 
 Neutralisering.
Forfatter: 
Dato:  30-06-2015 01:28

Jeg underskylder på forhånd over jeg ikke har det svar, som du godt vil have.

 

Din kat ved ikke, den skal være mor - før killingerne er der.

Den vil ikke savne ikke at have fået killinger. Det er ikke en pligt som hunkat at få killinger.


Der er rundt regnet 500.000 herreløse/uønskede katte i Danmark. Katte som bliver smidt ud som affald, killinger bliver aflivet etc.

Killinger ER søde. Det er de virkelig - men katten har ikke behovet. Den har først behovet for parring, når den er i løbetid. Din kat vil være meget lykkeligere, hvis du neutraliserer den.

Selvfølgelig kan katten blive urenlig af stress/urinvejsinfektioner/andet sygdom - men her tror jeg der er tale om løbetid og hormoner.


Jeg elsker katte. De er mit yndlingsdyr, og jeg bliver så ked af det, når jeg hører om uønskede killinger som bliver aflivet, katte smidt på gaden etc. Der er så mange katte som trænger til et hjem - så giv dog dem et hjem, i stedet for at sætte flere til livs.

 

Nu ved jeg ikke om din kat er racekat med stambog? Fordi så skal den jo udstilles etc. inden den kan få killinger. Der er ingen ide i at lave "racerene" katte uden stambog.

 

Neutralisering er ordet, så stopper dine problemer. Ellers få den tjekket for urinvejsinfektiomer. Det kan også komme af stress.


Med Venlig Hilsen

 

Kathrine Nielsen

 

R.I.P. Redwood Mickey Mouse <3

8
0
Svar på denne tråd
 
 mistrivsel
Forfatter: 
Dato:  30-06-2015 14:04

Din kat viser dig, at den ikke trives optimalt. Om den er i løb eller har smerter - det ved man først helt, når du har været til dyrlæge med den. Jeg synes netop, det lyder lidt mærkeligt, at katten trækker sig fra kontakt, hvis det skulle være løbetid, og det ville være grund nok for mig til at få den tjekket hos dyrlæge for at udelukke, at den har ondt.

 

Når du er hos dyrlægen, så vær opmærksom på, at der bliver taget urinprøve. Jeg har hos flere dyrlæger oplevet, at katten blev mærket igennem og vurderet frisk og fin, hvor det senere har vist sig, at katten havde blærebetændelser og problemer med struvitter, og den kat blev desværre aldrig helt renlig, selv om jeg prøvede rigtigt mange ting.

 

Hvis katten ikke fejler noget, den er med stamtavle, og du ønsker at den skal have killinger, så ville jeg se at sætte i gang med det projekt og så få den neutraliseret bagefter. Nogle katte er bare ikke ret egnede til at være fertile, og det lyder som om, din er en af dem.

 

God bedring til missepigen :-)

 

mvh. tina


Barylere rule!
3
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  30-06-2015 17:17

Nu skrev du ingen steder i starten om at det er en meget fine racekat.

 

Du skriver citat: "Grunden til, at jeg har valgt, at hun ikke skulle steriliseres er fordi, at jeg synes det er for tidligt når man tænker på hun kun er 1 år og jeg synes derudover også, at hun muligvis skulle prøve at blive mor engang, bare så hun ikke har levet et liv uden at have prøvet det."

 

Det tyder jo hverken på fin racekat, eller om du har overvejet at om du vil tilføre noget til racen. Har du udstillet den og fået en race-kynding til at vurdere dens racepræg, og hvilke gode egenskaber den har??

 

Eller skal det bare være fordi din racekat skal prøve at være mor??

 

Jeg har skam selv haft racekatte. Mine 3 sidste katte var norsk skovkat og persere. Og ved du hvad?? Jeg fik dem smidt i nakken ganske gratis. Den sidste perser nåede jeg ikke engang at sige Ja til. Ejerne kom med ham, så jeg kunne se ham an, men inden 2 minutter havde de lukket ham ud, og han havde gemt sig grundigt.

Så bare fordi det er en racekat er der ingen garantier.

Når du så engang har taget beslutningen og fået kastreret din hunkat, så kunne du måske overvejer at give et godt hjem til een af de hjemløse. Så din kat har selskab, når du ikke er hjemme, og de kan lege sammen. Og bare hygge

 

Held og lykke med projektet.


VH Pernille

 

There are easier things in life than finding a good man... like nailing jello to a tree, for instance.

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

2
0
Svar på denne tråd
 
 Lær om katten...
Forfatter: 
Dato:  30-06-2015 19:35

Mitte01 har ganske ret! Hver SØD at tage hendes indlæg til efterretning og få din kat undersøgt!

 

Hilsen en veterinærsygeplejerske der DAGLIGT er med til at udrede katte med samme symptomer som din! Årsagen er 9/10 gange urinvejproblemer.

 

De enkelte gange, hvor katten ikke er syg, er det kattebakken der er problemet. Det kan både være placering af bakken, forkert substrat i bakken eller at bakken er for lille. Hvis katten ikke finder bakken attraktiv, vil den besørge andensteds. Katte kan (som hunde) ikke provokere og besørger ikke uhensigtsmæssige steder med vilje. Der er ALTID en årsag..

 

(Derudover går ingen katte og drømmer om at få killinger bare én gang...)


 

 

5
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-06-2015 20:31

Hej June

 

Du skriver i et af dine svar, at din kat slet ikke virker som om, at hun har smerter... Og der må jeg altså erklære mig uenig med dig - at hun er reserveret og sær og tisser 'forkerte' steder, er netop typiske tegn på smerter hos kat.

Katte vil som de fleste andre dyr forsøge at skjule sygdom og smerte så længe som muligt, for hvis man viser svaghed i naturen, så er man færdig. Denne adfærd sidder stadig i vores tamdyr.

 

Som AK LUND, der har skrevet ovenfor, har jeg også udredt mange katte med de her symptomer (jeg er dyrlæge), og derudover har jeg haft katte hele mit liv. Hvis en klient ringede til mig og beskrev de ting, du beskriver i første indlæg, ville jeg straks bede om at se katten og få en urinprøve fra den - fordi det altså er kardinaltegnene på urinvejsproblemer!

Og det er ikke en god idé at vente og se tiden an. Hvis hun f.eks. har problemer med krystaller i blæren kan det blive rigtig grimt, faktisk livstruende. Fordi krystallerne kan blive så store, at de stopper urinrøret. Og derudover... hvis man forestiller sig, hvordan det må føles! Jeg har selv haft slem blærebetændelse, og det gør ONDT!

 

Alt det der med killinger eller ikke, vil jeg ikke blande mig i, selvom jeg nu bestemt ikke tror, at katte tænker over, om de har fået killinger eller ej. Faktisk er det en ret hård belastning for kroppen at være drægtig, føde og give die.

Jeg har en veninde der avler racekatte, og hendes har begge gange måtte have kejsersnit, og hun har selv måttet flaske killingerne op = 3-4 uger stort set uden nattesøvn. Så det er ikke altid en dans på roser.

 

Og som jeg plejer at sige til folk, der forsikrer mig om, at de bestemt vil finde gode hjem til de killinger de får:

Jo, jo... men hvis din kat får fem killinger, der får fem gode hjem... så er det altså fem færre hjem til den flodbølge af uønskede katte og killinger vi har hver sommer.

 

God vind med det hele.

 

Venlig hilsen Mitte

 

10
0
Svar på denne tråd
 
 Tissemis
Forfatter: 
Dato:  14-07-2015 23:54

jeg håber det lykkedes dig at finde ud af hvad der er årsagen til din kats adfærd. Jeg læser ingensteder at du er en uansvarlig, og uvidende katteejer. Tværtimod, så søger du råd. Mht til katte og smerter, så viser de vel først smerter når de er helt ude og s....?

Iøvrigt så kan jeg slet ikke få øje på at det er ts ansvar at der er en overflod af uønskede killinger. Det er en stor byrde at bære for et enkelt menneske.

skal vi så også stoppe specialiseret hesteavl, fordi der er uansvarlige mennesker der laver noget makværk af piratavl?

Nej ikke i min optik.

jeg vil meget gerne høre hvordan det går med din kat ts

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider