Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Kandarstang - effekt?
Forfatter: 
Dato:  25-09-2016 21:48

Godaften.

 

Jeg er meget nysgerrig efter at vide hvilke effekter forskellige stangbid til kandar har?

 

På min egen hest rider jeg med et 3-delt bridonbid og en stang der buer ganske lidt - den er stortset helt lige, fra Neue Schule. Jeg rider udelukkende med denne stang, da det var sådan et hesten havde gået på da jeg overtog den - dog synes jeg ikke det fungerer helt optimalt og er derfor interesseret i at afprøve andre bid - derfor ville det være super fedt hvis der var nogle kloge hoveder som ved hvilke effekter forskellige stangbid har i munden på hesten, da jeg ikke synes at jeg kan finde så meget om det...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  25-09-2016 23:00

Nu rider jeg ikke selv med kandar, -og har aldrig selv haft en, så det har kun været på andres heste eller prøvet på min egen et par gange. MEN har læst flere bøger om bid, hvor også stangen har været oppe til diskussion.

 

Der er jo flere mulighed med tungefrihed, - alt afhængig af, hvor meget den buer op af, og hvordan den buer. Nogle buer svagt i en stor del, mens andre næsten er firkantet på et lille stykke midt på. Tror den effekt, du får ud af biddet afhænger rigtig meget af, hvordan netop din hests mund ser ud :) ISÆR hvor meget plads der er. For nogle heste fungerer godt med meget tungefrihed, MEN man skal huske, at den frihed, der kommer til tungen jo så ligesom gør, at der kommer mere op i ganen, - og det skal der være plads til, for ellers gør det nuller :)

 

Så jeg ville nok spørge en god hestetandlæge, (eks. i forbindelse med tandraspning, hvis du bruger en god dyrlæge m. speciale i tænder), hvordan hestens mund egentligt ser ud. Hvor meget plads er der derinde? Få en bidmåling bl.a..

MEGET plads og højt til ganen = mulighed for mere tungefrihed :) Lidt det samme med tykkelsen på stangen alt afhængig af, hvor meget pres, der ligges på gummerne... nogle heste er mere følsomme end andre :)

 

Ellers er det bare at få fat i nogle bid og så prøve sig frem... hvis man kender sin hest, kan man jo mærke, hvad den trives på, og hvad den ikke gør :) Og så kan man i stedet bruge udelukkelses-metoden og bare prøve sig frem :)

 

Ja, haha, det var nok ikke til meget hjælp. Men bid er bare en super individuel ting. Håber du finder frem til noget godt


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider