Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Kan jeres heste nå jorden
Forfatter: 
Dato:  18-05-2016 12:10

Hej alle hn'ere

Måske et lidt underligt spørgsmål, men kan jeres heste nå jorden? Her tænker jeg, hvis I giver den en spand med foder/gulerødder? De fleste vil måske ikke have oplevet det, da de nok står i boks og aldrig fodre fra en spand på jorden og når hesten går og græsser, vil de altid stå med det ene bene foran det andet, fordi de er i bevægelse.

 

Men min hest har MEGET svært ved at spise af en spand fra jorden, hun skal strække sit ene ben tilbage og det andet frem. Og nogle gange, kan man se på hende at hun bliver helt frustret og nærmest skal tage tilløb til det.

 

Hilsen Line

0
0
Svar på denne tråd
 
 !!!!!!!!!!!1
Forfatter: 
Dato:  18-05-2016 12:21

Nej, ikke et problem jeg personligt kender til.

 

Vores Fjordhest foderes altid på jorden/gulvet i spand. Da han er krybbebider så det er den mest hensigtmessige måde at foder ham på.

Vores Hostener bliver også vandet og foderet i spand på jorden, inden han læsses, efter endt træning. ( vi køre gerne 1-2 timer hver vej, når de er til træning ( han elsker sine mellem måltidern ))

 

Jeg tror måske at det er smidigheden i ryggen, der er skyld i at din hest ikke kan "nå" jorden. lige som os menesker, hvis vi ikke træner os i at nå jorden med hænderne ( med strakte ben ) så bliver vi også dårliger og dårliger til det..

 

Forslag. væk med krybben og foder i spand på gulvet....


:O)

1
0
Svar på denne tråd
 
 Selvfølgelig...
Forfatter: 
Dato:  18-05-2016 15:52
... Kan den nå jorden;-)

For nu at være seriøs, så kan jeg ikke mindes at have set en hest have så svært ved at nå jorden, som det du beskriver.

Min elsker at drikke af spand, og skulle der være spildt lidt foder på gulvet, er han da gerne mand for at samle det op :-D


Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

2
0
Svar på denne tråd
 
 Hulk snøft fnis ROFL
Forfatter: 
Dato:  18-05-2016 18:00

Ej altså .... Min svæver altid 10 cm over jorden ha ha hah ha haaa Undskyld men jeg græder endnu af grin ... fnis fnis

 

Nå, men jeg kan forstå at det er ment alvorligt, please bær over med mig.

 

Ja, hvis den er nødt til at skræve ligesom føl for at nå ned til joreden, så har den nok et problem i halsen eller ryggen eller bagparten.

 

Jeg vil foreslå en dyrlæge, en kiropraktor, en massør.

 

Jeg tænker lidt at du også kan hjælpe hesten med at strække sig ved at lave rugbrøds/gulerodsgymnastik. En stump rugbrød, som hesten skal strække sig for at nå. Det skal være ned mod jorden, ind mellem forbenene, rundt til begge sider.


Mvh. Sanne

 

Jaaaa nu rider vi udenfor igen :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmm...
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 08:40

Vi havde engang en meget fin og fornem supertop-og-mega-dyr hest gående mens den kom sig over en skade.

Jeg havde aldrig før set en hest, der havde svært ved at nå jorden, før jeg så den. Det var lidt som at se en giraf - den blev nødt til at sprede benene ret langt, for at kunne græsse.

 

Det er i hvert fald ikke noget mine egne har problemer med 8-)


Bissen

Forgive yourself for not knowing what you didn't know until you learned it

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmm...
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 08:44

... og så vidt jeg erindrer, syntes det at skyldes en kort hals.

(Og HN, kan I ikke give os en redigerfunktion, så man er fri for at skrive flere svar?)


Bissen

Forgive yourself for not knowing what you didn't know until you learned it

1
0
Svar på denne tråd
 
 Kan godt forstå...
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 19:34

at I synes det er lidt sjovt og underligt Det synes jeg også selv. Har heller aldrig hørt om det før, andet end med føl. Men jeg har fået af vide af både dyrlæge og assistenter, at det er meget normalt Så derfor ville jeg lige høre jer, hvor mange af jeres heste der har det problem. Faktisk kunne jeg se igår da hun kom på græs at hun igen blev lidt irriteret, så hun stod længe og skrabede i jorden og så måtte hun sætte det ene ben foran det andet for at kunne græsse.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Udover føllene?
Forfatter: 
Dato:  05-06-2016 15:04

Jeg har kun oplevet det med én hest udvover føllene, og den var blevet akut slinger.

 

Vores heste har i mange år været vandet i baljer i boksen, og der står de i perioder højere end baljen. De drikker vand helt uden problemer.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

1-års Welsh Mountain hingsteplag med særdeles god afstamning sælges

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 nå jorden
Forfatter: 
Dato:  07-06-2016 14:18

Hej

 

Min gamle vallak på 23 har ingen problemer med at nå gulvet/jorden

 

Han spiser tit hø fra staldgangen og græsser hvor han står helt normalt med samlede forben

 

Har sågar set ham tisse og græsse samtidig

 

Hilsen Anne


nu tilbage som "sandkasserytter"

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lange ben
Forfatter: 
Dato:  07-06-2016 16:41

Mine to langbenede står altid med det ene forben foran det andet, når de f.eks spiser wrap fra jorden. Først efter at have læst denne tråd, lagde jeg mærke til, at deres mor står med samlede forben. Vallakken er flink til at skifte mellem hvilket forben, der er forrest, mens storesøster, som min tidligere (også langbenede) hest står med venstre forrest 90% af tiden . Hun havde tendens til bukkehov som føl/plag, og det hjalp ikke på sagen, at den stejle hov altid var bagerst ved græsning. Min tidligere hest havde også uens hove, men ikke nemt at sige, om de uens hove kom pga de af (dårlig) vane foretrækker det ene ben fremfor det andet, eller omvendt.


0
0
Svar på denne tråd
 
 bestilling og kort hals
Forfatter: 
Dato:  30-08-2016 11:09

jeg var til et foredrag hos mine dyrlæger og her fortalte de problematikken ved de langbenede føl og deres måde at få græs på.. nogle føl har en tendens til altid have samme ben forrest og dette kan give problemer med benstillingen..

 

Når det er sagt har jeg lagt mærke til at hvis græsset er højt nok behøver føllene ikke skifte med benene for at nå græsset og derved får de mindre problemer omkring bestillingen..

Jeg har ikke før haft problemet på mine enge, men i år kunne de ikke være i engene og så gik de på en "alm" mark og græsset blev bidt ned.. her så jeg så problemet..

 

mit føl og min plag (samme mor) er begge rimelig korthalset så her hjælper jeg dem gerne ved fodring.. plagen kan efterhånden godt nå jorden men også kun lige så spanden står lige lidt højere..

idet mine heste generelt har fået af vide de er knap højtstillet, så skal jeg for en gang skyld ikke brokke mig, når de nu er langbenet nok


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  30-08-2016 11:26

Vi kan nå det hele Jorden, græsset, spanden på jorden, vores egen hale, mavse, hov og selvfølgelig godbidden på den anden side af staldgangen

 

Haha ej, spøg til side. Tror det kommer meget an på, hvor smidig en hest, man har :) Nogle har bare sværere ved det end andre, simpelthen fordi de nok er lidt stivere, (kan selvfølgelig også skyldes nogle låsninger). Måske du skulle tage en fys ud at kigge på det? Men ellers kan det også være, den bare "er sådan" :) Nogle mennesker har vel også lettere ved at nå deres tæer end andre Men det er jo mere naturligt, at hesten skal kunne nå jorden... så ville nok få trænet det lidt :)

 

Hvad med at lave gulerodsøvelserne? De er gode til smidighed :) Min hestefys har en pdf om emnet, se her: www.fynshestefys.dk/ vaerdatvide.html
De er hammer gode Brugte dem på min den gamle :) Den nye er så smidig, så det kan slet ikke betale sig, har hun sagt Men han er også kun tre endnu


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider