Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Seniornettet

 hælespore
Forfatter: 
Dato:  12-07-2016 01:03

Er der nogen som har nogen gode råd til at mindske smerter i forbindelse med hælespore. Har prøvet støddæmpende geleindlæg og kiler mod hælespore i skoene.

 

Det er værst om aften og sidste nat var det så slemt at jeg dårligt nok kunne gå pga smerter, det var så slemt at jeg har kigget efter krykker som jeg kan bruge når jeg er hjemme for at aflaste foden.


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 øvelser
Forfatter: 
Dato:  12-07-2016 07:28

Min søn bøvlede rigtig meget med det sidste år, og især den periode han spillede meget badminton.

Indlæg tog kun det værste, men vores læge sagde at han skulle stå på et trappetrin, men kun med det foreste af foden og så vippe op og ned, og det hjalp også en del. Han lavede øvelserne nogle gange i løbet af dagen.

 

Håber det snart går bedre :-)


vh Vipse


Nu med privat dagpleje :-)

 

www.pamhuledagpleje.dk

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Tid og atter tid
Forfatter: 
Dato:  13-07-2016 15:04

Jeg har haft problemer med begge hæle, dog heldigvis ikke samtidig. Det tog lang tid om at gå væk, der kan godt gå et år el to. Nu er det så den forreste del af foden, der driller . Mig hjalp det at få såler, der støtter svangen. Normalt går jeg i bare tæer/strømpesokker herhjemme, men da det var værst brugte jeg et par hjemmesko med ret høje hæle, da det så gjorde mindre ondt at gå.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Hælsporer
Forfatter: 
Dato:  13-07-2016 18:36

Akupunktur kan hjælpe, hvis man ikke går med det for længe kan de kurerer det.

1
0
Svar på denne tråd
 
 hælespore
Forfatter: 
Dato:  13-07-2016 23:37

1. gang jeg fik det, var det i begge hæle, føj hvor gjorde det ondt, på et tidspunkt overvejde jeg at kravle.

 

Kan ikke huske hvor lang tid der gik inden det var ovre, men der gik meget lang tid.

 

I løbet af foråret startede det igen, heldigvis kun i den ene hæl. Jeg ved hvad det er kommet af, nu forsøger jeg bare at finde en måde for at få aflastning.

 


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 høje hæle
Forfatter: 
Dato:  14-07-2016 10:36

Som sagt hjalp høje hæle på hjemmeskoene og træsko mig, da mit trak op i læggen og achillessenen. Svangstøtten hjalp på lang sigt og uden hjemmeskoene kunne jeg knap bevæge mig fra sengen til toilettet, hvis jeg skulle op om natten. Altid værst, når foden var "kold" efter pausen på arbejde eller hvis jeg havde siddet lidt hjemme, når jeg kom hjem fra arbejde (7 timer hvor jeg står/går på betongulv i sikkerhedssko) Vipses øvelse ville have været ren tortur for mig. Jeg prøvede en nat på arbejde at stå lidt på tæer engang imellem for at aflaste hælene. Av av det gav bagslag.


0
0
Svar på denne tråd
 
 HÆLSPORER SUCKS!
Forfatter: 
Dato:  14-07-2016 15:44

Jeg render også pt rundt med minimum en af slagsen - og dammit hvor er ens liv bøvlet når man døjer med det skrammel!

 

Paradoksalt nok så gør det jo ondt når man har siddet stille/står op om morgenen - og jo mere man går jo bedre bliver det - INDTIL man sætter sig 3 min. for SÅ får man da lige at mærke at det der traskeri ikke var et hit

 

For nok 5-6 år siden mærkede jeg til det 1. gang - men der hjalp svangstøttedimser i skoene i løbet af 4-5 måneder. Denne gang er der intet der bider på og det er også røget i achillesenerne + læggen på mig nu = jeg måtte bøje mig og bestille en tid ved lægen (og det er jo altid nemt i sommerferieperioden ).

 

Jeg har også forsøgt med lidt højere hæle - men så strejker møgknæet totalt, så efter et par timer havde jeg så både svinsk ondt i knæet, musklerne i benet var syrede, begge achillesener var HELT smadrede og hælen gjorde pænt meget mere nas end normalt - ikke en succes der bliver gentaget!

 

I øvrigt så får jeg også voldsomt meget mere ondt hvis jeg laver trappeøvelserne...

 

Trine (Faxa)


0
0
Svar på denne tråd
 
 Gamle skrog
Forfatter: 
Dato:  14-07-2016 22:21

Ja ikke et hit at sidde stille og så skulle igang igen efter at have gået/stået meget. Vi var to på arbejde, der døjede med det på samme tid, og vi var sgu et kønt syn, når vi rejste os efter pausen og vraltede afsted de første mange skridt


0
0
Svar på denne tråd
 
 Hælspore eller ej...
Forfatter: 
Dato:  15-07-2016 05:24

Hælspore er en diagnose som praktiserende læger ofte bruger fordi de ikke er specialister.

 

Der findes, såvidt jeg husker, 11 differentialdiagnoser på hælsmerter, og dem kan man ikke forlange at en læge i almene sygdomme kan huske.

 

Oftest er der tale om fasciitis plantaris, som kan være forløberen for en egentlig hælspore. Det er en inflammatorisk overbelastningstilstand i udspringet af det vifteformede ligament som udspringer forrest/nederst på hælknoglen og breder sig ud til forfoden neden under foden. En egentlig hælspore kan kun konstateres på røntgen og er en knoglenydannelse ved ligamentets udspring på hælknoglen.

Det er meget typisk at der er smerter ved igangsætning efter hvile, som fortager sig når man lige er kommet igang, men senere vender tilbage ved yderligere belastning. Hvilesmerter indikere at man nu har overbelastet foden alvorligt.
Årsagen til overbelastningen er meget ofte fejlstillinger i foden, som kan rettes med et fodindlæg. En statsautoriseret fodterapeut er uddannet i at diagnosticere dette og kan lave et indlæg som både aflaster de smertende områder omgående og retter fodstilingen. Man kan ikke forvente samme effekt af færdigkøbte indlæg, da det er individuelt præcis hvor hælsporen er lokaliseret og hvilke fejlstillinger der er tale om. Der er ofte mere end en fejlstilling! Samme behandling er også virksom overfor inflammationstilstande i achillesenens vedhæftning på hælknoglen og kan desuden afhjælpe gener i knæ, hofter, ryg og nakke som i bund og grund kan have deres oprindelse i kroppens fundament - fødderne!

Fodterapeuten kan også rådgive om gangfunktion og fodtøj, bl.a. om man skal have lidt forhøjelse af hælen på skoene, hvis også achillesenen er inddraget i problemet. Sygesikringen Danmark giver tilskud til fodindlæg lavet af en statsautoriseret fodterapeut (inkl. grp 5)

 

Når unge mennesker får hælsmerter kan det skyldes flere ting, men det er sjældent en egentlig hælspore. I 11-14 års alderen lukker den lodrette vækstlinie i hælknoglen sig, og hvis achillesenen er lidt stram, kan det give smerter pga. trækket fra senen. Mange drenge som spiller fodbold hvor de har knopper på fodboldstøvlerne, som virker som "modhagere" på blød bund, må modtage diagnosen og den yderst upopulære besked på at de må vente med at spille fodbold indtil vækstlinien har lukket sig, og gerne have et par cm forhøjelse af hælen på deres sko. Det gør at mange familier søger andre behandlere til deres ulykkelige drenge. Når væsktlinien efter 6-12 måneder har lukket sig, får den seneste behandler "æren" af "helbredelsen". Men man kan desværre forvente at hælen senere vil give problemer hvis vækstlinien ikke har fået ro til at lukke sig ordentligt.

 

En 12 årig pige jeg kender havde også fået diagnosen hælspore af sin læge. Men her var årsagen til hendes smerter, ganske enkelt, at hun trampede i gulvet når hun gik. Da hun holdt op med det, forsvandt smerterne uden yderligere behandling

 

Jeg kan kun sige at ved fodsmerter, så gå til en statsautoriseret fodterapeut. Vi er udannet i at forebygge, diagnosticere, behandle og rådgive omkring de fleste fodproblemer. Vi er uddannet i at lave individuelle, aflastende ortopædiske fodindlæg, lave neuropatiske undersøgelser, har dermatologisk viden og har desuden også viden om almindelige forekommende sygdomme som kan give andre fodproblemer, heriblandt diabetes og gigt. Til fodbehandlinger i forbindelse med de sidste to nævnte sygdomme, kan man få en lægehenvisning så den offentlige sygesikring dækker noget af behandlingen.

 


Mvh

Gitte

 

Bedækning ved ultra velgående Welsh sec. C

Avlgodkendt og B-pony i dressur

 

Jo mere jeg lærer, jo mere går det op for mig hvor meget jeg ikke ved

 

Opstaldning med ridehal. NY bund!!!

3
0
Svar på denne tråd
 
 hælspore
Forfatter: 
Dato:  15-07-2016 09:53

Gitte, tak for dit indlæg.

 

Jeg har selv haft det i overvejelserne at opsøge en specialist, for så er jeg sikker på at at få den rigtige støtte det rigtige sted i foden.


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Selvtak :)
Forfatter: 
Dato:  15-07-2016 11:19

Det lyder fornuftigt Helle.

 

Husk at specialisten i dette tilfælde er en statsautoriseret fodterapeut og husk at spørge om vedkommende laver indlæg (der er nogen i faget som går uden om dette speciale).

 

Der findes andre former for behandlere som også laver indlæg, men de mangler desværre noget viden i forhold til fødderne.

Man går jo heller ikke til sin praktiserende læge hvis man har tandpine, vel? ;)

 


Mvh

Gitte

 

Bedækning ved ultra velgående Welsh sec. C

Avlgodkendt og B-pony i dressur

 

Jo mere jeg lærer, jo mere går det op for mig hvor meget jeg ikke ved

 

Opstaldning med ridehal. NY bund!!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg har
Forfatter: 
Dato:  15-07-2016 14:16

Jeg har haft en hælspore i den ene fod en gang - jeg troede i øvrigt ikke at man kunne få det flere gange? Det stod vel på et halvt års tid.

Når det var værst om aftenen, brugte jeg lidt Voltaren - efter anbefaling fra lægen.

I en periode gik jeg med sådan nogle MBT sko. Som jeg husker det, så var det lidt mere behageligt.

 

Det er nu flere år siden og jeg synes ikke, jeg har mærket mere til det. Dog bryder jeg mig ikke længere om at gå barfodet - men om der er en direkte sammenhæng, det ved jeg ikke.


Mvh Tina

 

"Undervurder aldrig styrken af dumme mennesker i flok"

 

"When a lovedone becomes a memory,

memory becomes a treasure."

 

http://www.freec.dk/hermelinhaven

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lægebesøg
Forfatter: 
Dato:  18-07-2016 19:24

Hm, ja - nu ER jeg jo ikke typen der overrender min læge - men at blive mødt af en storsmilende lægedame med et "HEEEEJ TRIIINE - det ER vel nok længe si... HVAD FANDEN HAR DU NU LAVET?? " - det er altså svært at lade være med at grine af selvom det gør møjondt at vralte afsted

 

Hun var i øvrigt helt enig med min selvdiagnostik - og sendte mig videre til fyssen - som hun sagde "Det er jo den eneste chance jeg får for at hjælpe dig - ellers kører du jo bare den der med "hvad der kommer selv går selv" - dette sagt med et småsmørret grin - wonder why (ok måske har det en anelse at gøre med at jeg gik godt 2½ år med et smadret knæ bare fordi jeg VIRKELIG ikke kan lide nåle )

 

Så - nu kan jeg se frem til en omgang fysioterapi torsdag - krydser fingre for at han kan fixe det så det bliver bare lidt bedre!

 

Trine (Faxa)

 


0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  21-07-2016 00:49

Jeg har kendskab til en akupunktør, der lover pengene tilbage hvis ikke akupunkturen fjerner hælsporen. Så jeg tænker at det virker.

 


PAAtvaers

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 FYSSER ER ONDE -
Forfatter: 
Dato:  22-07-2016 00:05

MEGA ONDE MENNESKER!!!

 

Ok, måske er de ikke så slemme - men det er tæt på!

 

Jeg var jo hos fys i dag, og han kunne da kun være enig med mig i at den yderst vraltende gang jeg havde gang i ikke var specielt sexet - og heller ikke just noget sundhedstegn i øvrigt

 

Venstre achillesene er ca. dobbelt så tyk som højre - som også er for tyk - det giver jo mening at de gør nas så

 

MEN - det var da VIRKELIG intet ifh. da han tog fat i min lægmuskel Kun ÉN gang har jeg da haft så ondt - og der var jeg altså blevet fældet af en telefonpæl

 

Hvis jeg havde kunnet få stjernerne for øjnene væk og trække vejret så vil jeg ikke udelukke at han havde fået et ninjalos i synet (og her gik man troede man var ikke-voldelig )

 

Han måtte da også indrømme at det ikke var ret tit han var stødt på SÅ spændt en lægmuskel (er ikke HELT sikker på at det var en kompliment )...

 

20 min. tortur, kinesiotape på og en kleenex til at redde mascaraen (som så IKKE var vandfast ) så kunne jeg forlade ham med en ny tid tirsdag i lommen...

 

Trine (Faxa)


1
0
Svar på denne tråd
 
 Fysioer
Forfatter: 
Dato:  22-07-2016 14:23

Jeps min erfaring er også, at fysser er onde og elsker at torturere folk med hænder, nåle og diverse andre torturredskaber. Skulle hilse at sige, at chokbølgebehandling (tror det var chokbølger, en larmende tingest, der giver "slag" hurtigt efter hinanden?) mod hælspore og karpaltunnelsyndrom IKKE er sjovt . Av, av, av og atter av.

God bedring, og jeg kender godt det med at gå med ting i minimum et år, før jeg begiver mig til læge. Det går nok over af sig selv, og lægen kan sikkert ikke gøre noget ved det alligevel, der er vist en del mand i mig på det punkt .


1
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxx
Forfatter: 
Dato:  22-07-2016 21:29

har selv bøvlet med det nogle gange, og det gør meganas.

 

de seneste år har jeg gået i Sketchers go pro sko som har ret meget svangstøtte, hvilket igen betyder at jeg ikke lander så hårdt på hælen,- og det har virkeligt hjulpet


*** Misssophie


0
0
Svar på denne tråd
 
 Er i sikker på det er
Forfatter: 
Dato:  24-07-2016 13:38
Er i sikker på det er halvstore?
For mange år siden fik jeg også så ondt under mine fødder at jeg stod på ydersiden af fødderne for at aflaste, lægen var sikker på det var hælspore og jeg fik nogle hæl indlæg men det hjalp ikke og blev sendt til undersøgelse hos ortopædisk overlæge som konstaterede jeg havde hulfod som gjorde jeg havde betændelse i senen under fødderne, det er pga svangen erfaringer høj og senen under bliver overbelastet, det er en kronisk lidelse som jeg får indlæg betalt af kommunen hvert år.

Merete Bertelsen

www.lucard.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 hælespore eller ej
Forfatter: 
Dato:  24-07-2016 18:44

Om det er hælespore aner jeg ikke, jeg ved bare at det med tiden går over hvis jeg aflaster foden.Jeg skal ikke have sko hvor der er for meget støtte i, flade sko er det bedste.

 

Nu har jeg købt sko med memory skum, og kan allerede mærke forskel, til gengæld kan jeg så mærke andre steder at jeg ikke har gået optimalt i lang tid, så skal til at "lære" at gå igen .

 

Med disse fortællinger går jeg ikke til FYS, av av av


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Du skal til en
Forfatter: 
Dato:  26-07-2016 09:07
Du skal have en henvisning til ortopædisk specialist, det med at prøve sig frem bliver ikke en vellykket løsning i længden, hvis man virkelig har et problem.

Merete Bertelsen

www.lucard.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 opdatering
Forfatter: 
Dato:  05-09-2016 13:45

Tænkte at jeg lige ville opdatere

 

Det er faktisk begyndt at gå temmelig godt. Købte nogen sko med memeryskum, samtidig stoppede jeg med at gå i sutsko. Og de 2 ting i fællesskab, det gjorde underværker.

 

Jeg får stadig ondt, men det er når jeg går hvor der ujævnt, og jeg skal også passe på med at træde forkert på en sten, for det gør NAS, så det er faktisk kun når jeg er hos hesten at det går galt.


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxx
Forfatter: 
Dato:  07-09-2016 20:51

det lyder da godt!

 

vær opmærksom på at memory-skum ikke holder for evigt. skoene vil efterhånden miste evnen til at støtte ordentligt, og kan blive "flade/hårde" i stedet, men det sker gradvis så det er ikke sikkert at du lægger mærke til det, før det er for sent


*** Misssophie


0
0
Svar på denne tråd
 
 Hejsa.
Forfatter: 
Dato:  10-09-2016 20:06

ALTID når der er noget med fødderne, bør man opsøge en bandagist!


 

 

To må man være når livet skal lykkes

0
0
Svar på denne tråd
 
 Opdate herfra
Forfatter: 
Dato:  29-03-2017 01:48

...ja, nu begynder jeg faktisk at tro på at hæl-spore skramlet er ved at være på retur... for denne gang

 

Achillessenen er stadig fortykket men gør knap så ondt - lægmuskelen er der ingen der har fået lov til at pille ved siden fyssen fik mascara´en til at løbe - så aner ikke om den er i bedring - and I don´t care!!!

 

Efterhånden kan jeg faktisk kun mærke noget når jeg kommer over 15000 skridt om dagen - dvs en tur til Hingsteshow var IKKE noget jeg slap godt fra, men pyt - det var en god tur

 

Hvordan går det med jer andre "vralte hn´er"?

 

Trine (Faxa)


0
0
Svar på denne tråd
 
 hælspore
Forfatter: 
Dato:  29-03-2017 18:03

Jeg har også redet mig en af slagsen, hælspore altså.

Jeg var til lægen, der sendte mig til fys, med besked om at jeg skulle vælge en der lavede chockbølgebehandling

Efter 5 x chockbølgebehandinger og daglige udstrækninger, er der stort set ingen smerte ved igangsætning eller noget. Ok, hvis jeg lige overdriver en dag og napper over 10000 skridt, så kan jeg da godt mærke det, men det er ok, for det var jeg ligesom ikke i træning til når jeg nu har været ude af drift i flere måneder.


Mvh

Charlotte

 

T-shirt-butikken.dk - også t-shirts med hestemotiv

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider