Heste-Nettet anvender cookies til at huske dine indstillinger, indsamle statistik og målrette annoncer. Læs mere
Logo used for printing

HN afstemning
Har den nye skolereform haft betydning for din ridning? (Forslag: majdahl)

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Seniornettet

 Hvor længe skal ægget koges??
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 20:09
Altså nu har jeg jo boet selv i 5 år, men har faktisk aldrig kogt et æg :-) , så kan nogen fortælle mig hvor længe et æg ca. skal koge for at være hårdkoget, men lidt blødt indeni (tror det hedder smilende)??

Venlig hilsen Tine :-) - it's never personal!

"So sue me- everyone else is"

Jeg fandt mine katte HER

Små kattekillinger søger gode hjem- kan bringes Se her!
0
0
Svar på denne tråd
 
 Det skal
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 20:32
koges i 4-5 minutter tror jeg det er for jeg mener at et hård kogt æg skal ha' 8 minutter.

C

Reiki healing af mennesker og dyr tilbydes.
Se her vedr. Healing
Sommerhus sælges Opdateret den 29.06.04.

0
0
Svar på denne tråd
 
 jamen ...
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 20:55
Jeg kan da hjælpe..

Det er omkring 3½ minut - jeg plejer at give dem mellem 3½-4 minutter :-)

Der er for i øvrigt lavet en meget kæk lille sang som Dirch Passer synger i en film hvor han synger om at ægget skal koge i 3½ minut osv-og sangen varer præcis det samme :-P

Så man skal bare lære en sang på den tid uden ad,så kan man altid koge æg ;-D

( :-P )
Monica


Wintec Cair dressursadel sælges

Hvis ikke du rider den dag du sadler kan det være hesten er sur når du endelig vil afsted (i)
0
0
Svar på denne tråd
 
 "Smilende æg"
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 23:31
Jeg plejer at koge æggene ca. 5 min.

Vandet sættes først i kog, gryden tages af pladen og æggene puttes ned i det kogende vand, dernæst sættes gryden på kog igen.

Men det er nu meget forskelligt, hvordan æggene bliver ...

Er de mine egne "hjemmelavede" æg - så er de ikke så gamle og skal derfor have lidt mere end "butiksæg".

Vidste I forresten, at æg kan holde sig i 3 uger ved stuetemperatur?

Og at man kan se på et æg, om det er nyt eller gammelt?

Der dannes en luftlomme i ægget, efterhånden som det "falder sammen" i skallen.

Jo større luftlomme - des ældre er ægget.

Helt nylagte æg er forresten meget vanskelige at pille, da hviden hænger fast i skallen.

Nå - nu kom der lidt "ægstra" med. ;-)

Venlig hilsen
Nina
0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 23:41
Jeg vil sige omkring en 5 minutter...

Jeg plejer at koge mine æg i 7-8 minutter, så er de hårdkogte...

Blødkogte 3 minutter...

Kommer først æggene i når vandet koger....







Hyg
Anders

lejlighed på fyn søges til leje i Svendborg eller omegn.

0
0
Svar på denne tråd
 
 godaften
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 23:47
Min erfaring siger mig at det kommer an på hvor gamle æggene er. Herude på landet så skal æggene( de friske) have 5 min for at være blødkogte,/ min for at være smilende og 10 min for at være hårdkogte.
Så hvis det feks er nogle fra et supermarked så træk 1 min fra så passer det nok fint !Knus graven
En rigtig hest er en Oldenborger !
0
0
Svar på denne tråd
 
 graven..
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 23:52
..så er det derfor mine hårdkogte æg altid ender med at få et helt kvarter snart 8-)
Vi får nemlig friske æg fra naboen...


Mvh.Sara P* 8-)
..der igen kan kalde sig hesteejer,
billeder af vidunderet, Pegasus, i min præsentation.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Altså..
Forfatter: 
Dato:  09-07-2004 23:53
Der finde sjo æg i S, M og L i dagens Danmark ;-)

Jeg plejer at give i str. M æg 5 min og 20 sec. så er det helt perfekt og smilende :-)

Og 10 min så er det hårdkogt.

Uhmmm æggemad...

Hygge - Lise :-)

"If Microsoft is the solution, I want my problem back."

"If you want to know what I think about bottled water, what does 'Evian' spell backwards?" ;-)
0
0
Svar på denne tråd
 
 Kogte æg
Forfatter: 
Dato:  10-07-2004 00:46

Kogte æg:

Æg skal altid koges i rigeligt vand, så de er helt dækket.
Kogetiden er nemmest at beregne, når æggene lægges i kogende vand.
Få æg lægges i gryden med en ske. Mange æg lægges i gryden med en hulske.
Æg må aldrig bulderkoge. elller koge med låg. Så revner skallen nemmere.
Skulle skaden ske, så tilsæt 1 spsk salt. Det kan forhindre hviden i at løbe ud.
Hårdkogte æg koges med lidt salt i vandet og hældes over med koldt vand, når de er kogt. Så er de meget nemmere at pille. Også selv om æggene er helt nylagte.
Kogetiden afhænger af æggets størrelse og alder.

Her kommer der nogle ca. tider:

Blødkogte æg ca. 3½ min.
Smilende æg 5-6½ min.
Hårdkogt æg 9-10 min.




Mkh.
Else.







:-D Man lugter ikke af hest, man dufter! :-D




"Uanset, om du køber/sælger/lejer/udlejer din hest..
Så HUSK:
Altid kontrakt, ALTID, andet er for dumt.. !!
Jeg har kontrakter liggende, lige til at sende til dig, bare fortæl, hvilken du skal bruge...!"
0
0
Svar på denne tråd
 
 Holder med Else..
Forfatter: 
Dato:  11-07-2004 14:10
..et smilende æg skal koge 5-6½ minut.
(y)

Hellere 6½ end 5, det er helt sikkert - jeg HAAADER nemlig "snottet" æggehvide - eller "møtte", som Lisbeth(Baloo) kalder det..
Det er ubeskrivelig gyseligt. Uf. Føj!!
(n) (n) (n)



med venlig hilsen
atengstedt


Man skal aldrig slås med et svin.
Begge parter bliver beskidte, men svinet kan lide det!
(desuden er svinet ofte den stærkeste...)



Link til debatten om FMS!
0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg vil nu
Forfatter: 
Dato:  11-07-2004 15:49
også sige 5-6 minutter og så er det smilende. 3½ -ad, så er det da helt rå




Vinterdækken sælges eller byttes.
dækkenet (str.135) er helt nyt og aldrig brugt. Det sort/hvid ternet og med 300 gram fyld, krydsgjord, dobbelt bringelukning og slidser
0
0
Svar på denne tråd
 
 hold da op...:)
Forfatter: 
Dato:  11-07-2004 18:21
hvor er der bare lisså mange millioner måder at koge æg på som noget andet.... (stryge skjorter for eksempel ;) men den kan vi ta en anden dag...)

Hvorfor er det lige, at æg ikke må bulderkoge, eller koge med låg på??

Jeg gør nemlig begge dele!
Og jeg lægger såmænd osse æggene ned i det kolde vand (så sprækker de nemlig ikke)

men jeg lægger som sagt æggene i gryden, med vand ca 3/4 op (så de er altså heller ikke dækket til!)
så sætter jeg dem på kogepladen, og når vandet lige er begyndt at bulderkoge, slukker jeg og gir dem 5-5½ min. (efter størrelsen) Derefter skyller jeg dem i koldt vand, så de ikke "koger videre" indeni skalden.

og så er de ligenøjagtig så dejlig smilende som jeg allerbedst kan li dem! :)

mvh Maria

Lysten til at kritisere er omvendt proportiornal med evnen til at gøre det bedre selv 8-)

Stübben kombi sadel sælges. tjek min præs. for information.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Maria...
Forfatter: 
Dato:  12-07-2004 00:54


Jeg ved godt at jeg havde skrevet det andet.. Det var hvad der stod i God mad let at lave... :) :)

MEN jeg gør det, så nøjagtigt som du gør, at man skulle tro, at vi havde lært det samme sted... :) :) :)

Mkh.
Else.







:-D Man lugter ikke af hest, man dufter! :-D




"Uanset, om du køber/sælger/lejer/udlejer din hest..
Så HUSK:
Altid kontrakt, ALTID, andet er for dumt.. !!
Jeg har kontrakter liggende, lige til at sende til dig, bare fortæl, hvilken du skal bruge...!"
0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-07-2004 10:39
Millemus:

Vi har haft snakket strygning af skjorter :-D

Strygning af skjorter

Hyg
Anders

lejlighed på fyn søges til leje i Svendborg eller omegn.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Æg og skjorter
Forfatter: 
Dato:  12-07-2004 16:40
Her er der plads til en smiley der undrer sig og morer sig på een gang, og som også er lidt imponeret:

HN er vældig alsidigt, som en skrev for nogen tid siden, kan man få svar på næsten ALT her (y)
Jeg mener, det er et HESTE- forum, hvorefter man kunne forvente sig at kunne læse alt om heste - det kan man da også - men dertil kan man få svar på alt mellem himmel og jord, inklusive hvordan man stryger skjorter og koger æg!!!!

Hvad gjorde vi i de gode(?) gamle dage før HN????

Forresten gør jeg som Millemus når jeg koger æg, og så er de rigtigt gode :-D
Skjorter har jeg ikke, bla. fordi de skal stryges!!!!
- Chris

Jeg er voldsomt KLOG
Og alt hvad jeg siger er RIGTIGT!!!
0
0
Svar på denne tråd
 
 hmm....
Forfatter: 
Dato:  12-07-2004 17:03
Kan se det er meget individuelt 8-)

men mine "smilende" æg får ca 4 minutter og nej de er ikke bløde i æggeviden..

Måske er vores et lyn komfur :-P
Monica


Wintec Cair dressursadel sælges

Hvis ikke du rider den dag du sadler kan det være hesten er sur når du endelig vil afsted (i)
0
0
Svar på denne tråd
 
 4 - 8 - 12
Forfatter: 
Dato:  12-07-2004 21:52
er minutantaller for henholdsvis blødkogte, smilende og hårdkogte æg *GG*

mvh
Vipse
0
0
Svar på denne tråd
 
 Kogetid
Forfatter: 
Dato:  13-07-2004 21:36
Kogetiden afhænger også af hvordan man opbevarer sine æg.

Står de i et spisekammer så skal de ikke koge lige så længe som hvis man tager dem ud af køleskabet.

Ellers vil jeg tilslutte mig atengstedt, der findes ikke noget være end et snotkogt æg, yaaairks. Det skulle da lige være et spejlæg hvor hviden ikke er stivnet, så heller lægge et låg på panden så man får "blinde" æg.

Caroline
Lykken er at ride sin egen Connemara pony

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)

Eksisterende bruger:
Log ind

Ny personlig bruger:
Opret profil



Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Pris og vilkår for annoncering



Mest populære sider




Logo