Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Økonomi, samfund og love

 Lade handel gå tilbage
Forfatter: 
Dato:  22-12-2014 14:56

Hej

Jeg købte i september 14 en haflinger på 8 år. Det var et salg mellem to private. Jeg har lige haft dyrlæge til hende som mener at hun har tætsiddende torntapper. Hun skal i røntgen 2/1 for at få dette bekræftiget. Mit spørgsmål er om nogen af jer har erfaringer med at lade en handel gå tilbage pga. tætsiddende torntapper mellem to private?

 

Hvis handelen går tilbage, hvordan ser det så ud med udgifter til dyrlæge pga. tætsiddende torntapper. Står jeg med de udgifter, er det noget sælger betaler eller slår man halv skade?

 

Håber nogen af jer har erfaring med en sådan situation.

 

Glædelig jul

Hilsen Trine

0
6
Svar på denne tråd
 
 Udvidet undersøgelsespligt
Forfatter: 
Dato:  22-12-2014 19:54

...gælder ved civilkøb (handel ml. private). Det betyder at man skal være særlig omhyggelig med at undersøge det man vil købe, i modsætning til forbrugerkøb.

 

Da du har fravalgt røntgen af ryg inden køb har du sandsynligvis tilsidesat din undersøgelsespligt og du kan derfor næppe reklamere over lidelser som denne undersøgelse kunne have afdækket, hvilket ikke giver dig de store muligheder for at hæve købet .

 


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

5
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for svar
Forfatter: 
Dato:  23-12-2014 10:08

Okay, tak for svar

0
0
Svar på denne tråd
 
 Undersøgelsespligt.
Forfatter: 
Dato:  25-12-2014 10:56

Det er ikke altid, at det er så simpelt. Det er korrekt, at du har undersøgelsespligt i civilkøb, og man kan derfor kun reklamere over fejl, som man ikke kendte eller burde have kendt til. Men nogle gange er det en vurderingssag om man burde have røntgenundersøgt hesten inden handelen, hvis den ellers virkede rask. Jeg formoder, at hesten ikke udviste symptomer under prøveridningen?

 

Afvent i første omgang resultatet af røntgenundersøgelsen, for i tilfælde af en sag, så skal du kunne bevise (via dyrlægeerklæring), at hesten havde fejlen, da du købte den, da du ellers ikke har nogen sag.

 

Hvis dyrlægen siger god for, at hesten havde tætsiddende torntappe før handelen, så prøv at kontakte en advokat. Start evt. med den gratis retshjælp i dit område, så kan de hjælpe dig videre uden at det i første omgang koster noget.


1
1
Svar på denne tråd
 
 Returhandel
Forfatter: 
Dato:  25-12-2014 11:00

1
0
Svar på denne tråd
 
 Handel med levende væsener
Forfatter: 
Dato:  01-01-2015 12:53

På Facebook var der en der foreslog at handel med heste (og andre dyr) burde følge de samme regler som der er for handel med fodboldspillere. Køber kan få undersøgt så meget som de ønsker, når handlen så er indgået så overgår riskoen til køber.

 

Som sælger er man jo ofte ude for at køber forsøger at tørre deres egne manglende rideevner eller sort uheld af på sælger, desværre også af og til med succes.

24
0
Svar på denne tråd
 
 Charlotte (Stutteri Lund)
Forfatter: 
Dato:  04-01-2015 12:30

Det var da en umanerlig god idé

 

Der er jo snart ikke nogen der tør (læs: har råd...) sælge heste mere i DK med de fuldstændig horrible sager der kører - og JA det er surt at finde ud af at ens nye hest (godtnok købt for 1½ år siden) - er blevet halt uden grund (måske fordi den ikke kommer på fold/har lagt fast/er gledet/har fået en ringere chauffør/har fået et los/bare er en mandagsmodel) - men der er altså gået lidt rigeligt "sport" i at tidligere ejer skal hæfte for ALT hvad der hænder kræet efter salg.

 

I min verden er det HELT ok at sælger hæfter hvis der er løjet/fortiet ting - men især KS er jo blevet det helt store at skulle retunere heste på - og når 80% af alle heste menes at have det i et eller andet omfang, er det jo op af bakke... Af disse 80% er det jo også langtfra alle der har problemer - og af de som har problemer efter et salg, har mange fungeret problemfrit hos tidligere ejer... - OP AF BAKKE!

 

Dyr er dyr - ligesom mennesker er mennesker - og der har fodboldgutterne åbenbart forstået at finde en fornuftig løsning som alle kan leve med...

 

Trine (Faxa)


13
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  11-01-2015 11:47

Som du selv skriver - det er en handel imellem 2 private. Altså ikke noget såkaldt forbrugskøb.

Det betyder rent faktisk i al sin enkelhed, at du ikke kan lade handlen gå tilbage, hvis ikke der står noget om det i kontrakten eller hvis sælger ikke vil tage hesten retur. Med mindre måske, at du kan bevise, at sælger ikke har været i god tro ved handlens indgåelse.

Du er i alt fald ude i det, som kan ende i et såkaldt civilt søgsmål. Den sag Trine 9 fremhæver, er et såkaldt forbrugskøb, i det sælger handler med heste. Det fremgår af linken.

Der er forskel på om det er et såkaldt forbrugskøb eller om det er ren handel imellem private personer.

 

 

Mvh

 


Tina

 

 

Står din kommende avlshingst eller ridehest hos os?

 

 

www.linnerup-skovgaard.dk

Gode palomino, varmblodsheste, føl og plage sælges

Kvolsbæk's Amazing Aqua DH kåret cremello varmblod

2
0
Svar på denne tråd
 
 Forkert
Forfatter: 
Dato:  11-01-2015 13:44

Øh, nej Tina. Citat fra linket: "Jeg købte for lidt under 6 måneder siden en hest af en privat". Altså et civilkøb. Det, du skriver, er forkert. I civilkøb har man 2 års reklamationsret. Hvis hesten viser sig at fejle noget, som man ikke kunne eller burde have opdaget under handelsundersøgelsen, så kan man her reklamere i 2 år. Og man kan også reklamere uanset at sælger har været i god tro og ikke har vidst det. Men man skal som køber i en civilsag kunne bevise sin påstand for at have en sag.

 

Jeg tænker, at du måske forveksler returret og reklamationsret, som er 2 vidt forskellige ting. Reklamationsret er noget man har, mens returret er noget, som man aftaler sig til i forbindelse med handelen.

 

Uanset om man køber af privat eller erhvervsdrivende, så hører en hestehandel under købeloven med samme regler, som hvis man f.eks. køber en bil eller en radio. Men reglerne er forskellige for henholdsvis civil- og forbrugerkøb.

 

Man kan så være enig eller uenig i, om loven er fair, og det er ikke det, jeg er ude i - jeg forklarer blot fakta.


2
2
Svar på denne tråd
 
 Hvis sælger....
Forfatter: 
Dato:  11-01-2015 23:21

...tilbyder at "hun vil istedet finde en nogle heste jeg kan prøve også får vi den i "byt"" er der ikke tale om en privat sælger, selv om hun måske giver sig ud for at være det. Mange der sælger og formidler lidt heste har luret fidusen ved at sige at de er private sælgere fremfor erhvervssælgere/kommisionssælgere eller lader venner/bekendte optræde som stråmænd i annoncer og endog i købsaftaler: De skal ikke opkræve og afregne moms og køber får færre rettigheder.

 

Spørg derfor altid ind til hvem du reelt handler med, når du køber hest og hvem du skal reklamere overfor, hvis der opstår problemer og skriv det ind i købsaftalen og husk at en person der sælger/formidler heste jævnligt juridisk er at betragte som en erhvervssælger, også selv om vedkommende siger noget andet og måske ikke har noget SE-nr.


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

1
0
Svar på denne tråd
 
 Civil køb
Forfatter: 
Dato:  12-01-2015 05:36

www.forbrug.dk/?SC_itemid=56ac31cf- f4ab-4add-a2d4-ac1f92562bee

 

det er muligt i civilkøb af aftale sig uden om reklamationsret, hvis der står i kontrakten at hesten er købt som beset :)

 

Så meget afhænger af kontraktens indhold...


Med venlig hilsen

Karen

 

Tilbyder international Negle uddannelse og Negle kurser i kunstige negle og nailart, samt salg af produkter til kunstige negle og pleje af naturneglen.

 

http://www.magnail.dk

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2015 11:47

Trine9, der er forskel på at påberåbe sig at være en privat sælger, og på at være det i juridisk forstand.

Som DJensen ganske rigtigt fremhæver, så fremgår det af linken, at andre heste tilbydes i bytte, også er der her tale om forbrugskøb.

Man skal være meget varsom i civilkøb - der er udvidet undersøgelsespligt, og hvis man fravælger at håndhæve denne, så kan man som køber få et problem med reklamationsretten.

 

 

Mvh

 


Tina

 

 

Står din kommende avlshingst eller ridehest hos os?

 

 

www.linnerup-skovgaard.dk

Gode palomino, varmblodsheste, føl og plage sælges

Kvolsbæk's Amazing Aqua DH kåret cremello varmblod

0
0
Svar på denne tråd
 
 En anden ting
Forfatter: 
Dato:  12-03-2015 05:53

En helt anden ting er, at man faktisk SKAL reklamere til sælger, også evt FØR man har fået undersøgelser af hesten færdig . Altså ligeså snart man oplever, at der er noget galt , ellers har man ikke så stor succes med at ophæve handlen og tilbagelevere den .

En sms , e-mail eller et brev er nok .


Stald Graven

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider