Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Svært at finde den rigtige hest..
Forfatter: 
Dato:  28-01-2017 14:20

Hej

 

Hvor kigger i erfter hest henne? Er der mon salgs sider jeg overser?

 

Med et max på 30.000..og et ønske om en sund rask, rolig, trafik sikker, 5-10 år , min 165 dressur hest..ja så synes jeg bare det er rigtig svært.

 

Der er jo virkelig mange heste med et utal af anmærkninger--mus..mm

 

Hilsen Susanne

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Håbløst...
Forfatter: 
Dato:  28-01-2017 15:14

...nej - kan det tage lang tid - ja!

 

Det du søger er der RIGTIG mange andre der også søger - ergo er markedet ikke overfyldt...

 

"Problemet" er 2 ting - for få heste og for få penge

 

En hest som den du beskriver, har kostet avleren ca 40.000 kr at lave - allerede der knækker filmen. Er der yderligere lagt uddannelse i den, så koster det +5000 kr. pr måned i runde tal - så med 30.000 kr til rådighed kommer du hurtigt til kort.

 

Mange heste som KAN købes for 30.000 kr. har ganske rigtig div. fejl - men det er jo langt fra alle fejl som har/får en betydning for hesten!

 

At en hest har en mus er jo ikke ensbetydende med at den ikke kan holde til at gå til ridning - prøv evt. at forhør om I kan lave en aftale som f.eks. betal halvdelen nu - virker hesten stadig efter et år falder resten af pengene.

 

Pøj pøj med jagten!

 

Trine (Faxa)


6
0
Svar på denne tråd
 
 Mus mm.
Forfatter: 
Dato:  28-01-2017 16:07

Jeg rider rundt på en dejlig vallak, som er i kat. 2. Han har lidt af hvert - mus, Adams kroge og lidt affladet ledflader.

Han har, 7-9-13 ikke været halt og går pt. MB0.. Han er den hest jeg har haft med flest fejl, men er samtidig den sundeste:-)

Så røngten fejl behøver ikke være en dårlig ting, andet end for købsprisen.

 

En ren hest er desværre ikke ens betydende med en god holdbarhed. Den kan falde og brække benet ligesom en kat. 2 kan gøre.

 

Jeg tror, det burde være mulig at finde en sund hest til de penge. Det kan godt være det tager tid, da det nok ikke er dem som er flest af.

 

Held og lykke med din søgen:-)

 


 

www.staldlauenborg.dk

Salg af smukt designet pandebånd

Smuk palomino hoppeplag sælges ( se profil )

6
0
Svar på denne tråd
 
 Røntgen
Forfatter: 
Dato:  29-01-2017 12:09

Beklager meget, men jeg synes det er en kedelig tendens, at købere går i baglås, fordi hesten har en røntgenfejl. Hvis dyrlægen vurderer, at det er uden betydning for hesten, og den i øvrigt er sund og rask, så kan jeg ikke se problemet. Langt de fleste topheste har masser af røntgenfejl, slidgigt og kissing spines, så for en hest til det brug og i den prisklasse, der var det virkelig ikke noget, jeg ville gå op i, såfremt dyrlægen siger ok.

 

Jeg købte selv en 2-års som var helt ren i røntgen dengang. Den er undersøgt igen i en ældre alder, og diagnoserne lyder: Afhelet spat i begge bagben, slidgigt mellem 6. og 7. halshvirvel, kissing spines. Intet af det har den mindste betydning for hesten, og det eneste, der på 8 år har holdt den i sygesengen, har været et inficeret sår på bagbenet og en hovbyld, foruden diverse tandproblemer. Så jeg tager altså den slags meget meget roligt, og synes at man i stedet skal kigge på hesten og se, om den ser sund ud og glad for at blive redet.

4
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke for at dreje
Forfatter: 
Dato:  29-01-2017 14:55

emnet over på noget andet, men hvis man i stedet for at se på det mekaniske (f.eks. røntgenbilleder) i stedet skal se på hestens humør og villighed til at arbejde, så maner det da ihvertfald al kritik af voksne, der rider islændere til jorden. Det er virkelig få af disse heste, der protesterer over for en voksen rytters vægt under ridning - de går villigt fremad i mange timer ad gangen. Men i de seneste år er (ikke-islænder)folk kommer helt op på barrikaderne over, at islænderen simpelthen MÅ være i smerter, men bare ikke viser det, fordi det er en sej hesterace, der er lavet til at overleve under hårde forhold og ikke udvise smerte.

 

Jeg må indrømme, at jeg ikke selv helt har besluttet, hvad jeg mener om den sag endnu, men det var bare en vinkel på emnet, der lige faldt mig ind Om en hest piver over at have trådt på en sten f.eks. afhænger virkelig meget af den individuelle hest.


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  29-01-2017 20:38

Hestegalleri.dk, herinde, ridehesten.com og så på facebook i diverse grupper :)

 

Det er bare hammersvært. De fleste fejler et og andet, og de andre de ryger bare SÅ hurtigt :) Så det er bare med at få kigget og slå til, når noget ser spændende ud

 

 

Noget, der kan hjælpe er, hvis man får snakket med sin dyrlæge, (som man har tillid til :D ), om fejl/anmærkninger. Er der måske nogen, du kan accepterer? = flere heste som muligheder, og muligheden for at få en god hest til billige penge.

 

Jeg havde den snak med min dyrlæge, og vi blev enige om, at bl.a. krybbebidere i mild grad var en FED ting... det er noget, der skræmmer mange væk, men spiller som udgp ikke ind på hesten i ridning :) Og ellers så en lille mus, hvis ikke den sidder højere end i koderne :) O.l. :)

Hvorimod tætsiddende torntappe og staldkramper f.eks. var NO GO :)

 

Jeg endte med at finde min unghest på 2 år herinde. 5-6000 havde kigget hans annonce, selvom han ikke lå på nettet ret lang tid. Jeg var DØD heldig, at jeg fik fat i ham. Nåede lige derovre mellem 2 andre, (og et par andre, der blev skræmt væk af, at han "kun" var 1.60, nu er han så vokset 5 cm allerede), og var så heldig, at avleren helst så, jeg fik ham :) Han havde 2 små mus, som vi fik fjernet :)

 

Så slå hurtigt til og hold øje :) Det er mit bedste bud. Alt held og lykke, og husk at nyde det :) Lige pludseligt, SÅ ER DEN DER


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tja...
Forfatter: 
Dato:  30-01-2017 09:56

 

 

Jeg vil sige, at det er muligt, du kan være rigtig heldig at finde en hest til de penge...Men det bliver svært!

 

Generelt er priserne på vej op. Efter en del år, hvor der ikke er født så mange føl, er der mangel på heste.

 

Umiddelbart ledte en af mine venider efter en hest sidste år, som havde nogle af de samme krav. Dog gik hun kun efter yngre heste (4-6 år) - og hesten skulle også have noget gangportentiale til dressur, samt være omkring 170 cm. i stang. Så lidt højere krav...Men hun måtte opgive at finde en til under 100.000 kroner!

 

Derfor tror jeg, at du skal finde 20-30.000 kroner mere - eller sætte dine krav ned. Desværre, men sådan er markedet bare :-P


Kh. Britt

 

med

den smukke welsh cob, Valhallas Abigail - kaldet Abby

og

hendes vidunderlige datter, Donwell Allegra (wpbr)

1
0
Svar på denne tråd
 
 Hurtig og klar
Forfatter: 
Dato:  30-01-2017 10:45

Hvis man har alle de ønsker ( som alle andre også har), og samtidig har et budget, som ikke er så stort, så skal man være hurtig og klar til at handle, for de findes derude et sted.

 

Man skal måske se lidt ud af boksen - har man en drøm om en smuk gangmaskine af en dv, så kommer man ikke langt med 30.000 kr - men fx en yngre forædlet oldenborg med taktfast gang og fornuftig hoved godt kan findes til 30-40.000 kr.

 

Nu skriver TS jo ikke, at det er en kommende DM-hest, så jeg ville vægte taktfast middel gang og et fornuftige hoved - hvis man så kan enten leve med at de er en mindre rutineret 5 års, som stadig har noget at lærer, måske heller ikke er 100% trafiksikker - ja så findes de.

 

Det man dog skal gøre sig klart som køber er, at man skal være hurtig ude, kigge sig langt omkring, og være klar til at slå til.

Ikke noget med at man kun vil kører indenfor en radius af 30 km for at kigge efter hest. Være opsøgende på den måde, at en uheldig annonce rent faktisk godt kan "skjule" en guldklump - så tag chancen og kig. ( sådan har jeg købt flere af mine heste) Kør over hele landsdelen - muligvis står din drømmehest 15 km væk, men så er du bare heldig :-) Vær klar til at handle, hvis hesten står der. Jeg siger aldrig ja tak på stedet - men ved jeg at det her er hesten, så ringer jeg indenfor en times tid.

 

Behold selvfølgelig de fornuftige tanker om, hvad du kan gå på kompromis med - god ide at snakke med ens dyrlæge, som jo alligevel skal godkende dyret :-)

Men personligt rider jeg såmænd også middelsvær på en kat 2 Rgt-fejls hest, som også er opereret for bukkehov/styltefod som føl - og han har så også kun sygedage, hvis han er ved at få en hovbyld :-)

Mens min ene veninde har måtte slå en skøn "ren i Rgt" super handelsundersøgelse 3 års hest ned efter 1 år, fordi den havde fået en sygdom som gik i knoglerne på den - så uheld kan man aldrig garderer sig imod.

 

Held og lykke med hestekøbet.

 

mvh Charlotte

2
0
Svar på denne tråd
 
 Og mens du....
Forfatter: 
Dato:  30-01-2017 11:23

Og mens du venter, så spar de penge op som hesten ville koste i opstaldning.

Så har du hurtigt 5000,- til 10.000,- mere at købe hest for


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

5
0
Svar på denne tråd
 
 Den rigtige hest?
Forfatter: 
Dato:  30-01-2017 15:53

Oh well.

Jeg har lidt 2 syns punkter på denne sag.

Jeg har haft en fantastisk schufro hoppe som fejlede ALT - der er nærmest ikke et felt på røntgen rapporten som var "blankt". Hun stod til 125000 men pga de mange "fejl" var hun nedsat til 30.000.

Jeg mærkede ALDRIG nogensinde noget til nogle af hendes fejl og hun var den mest fantastiske ridehest jeg i mit liv har ejet! :)

Desværre fik hun en akut tarmslyng og trods opereation m.m. kom hun sig desværre aldrig og måtte aflives kun 7 år gammel. Jeg nåede at have hende i 2½ år.

 

Nu har jeg en skovens rafael / de noir hoppe som INTET fejler. ren i fuld røntgen, ren i handelsundersøggelse. Hun stod til 58.000 men da det er en kunde (jeg arbejder i en foderstof) så jeg fik faktisk presset hende ned i 38000.

Så måske skal man prøve at være lidt fræk og kaste nogle bud efter de her fine heste.

Det skader ihvertfald ikke at prøve :-)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke til den pris
Forfatter: 
Dato:  30-01-2017 18:39

Tja, jeg tror altså ikke på det kan lade sig gøre at finde det du leder efter til den pris.

 

Du vil have en dressurhest i den mest eftertragtede alder (5-10) uden fejl og ikke lille og samtidig skal den være redet en del (før synes jeg i hvert fald det er svært at sige rolig og trafiksikker).

 

Det kommer måske lidt an på, hvad du mener med dressurhest, men skal den have bare lidt kapacitet, så tror jeg ikke det kan lade sig gøre til den pris.

 

Som en anden skriver, så har sådan en jo kostet avleren måske det dobbelte allerede når den er 5 år.

 

Så som de andre også skriver, tror jeg, at du må finde ud af, hvad du kan gå på kompromis med - prisen, alderen eller om den må have fejl.

 

Held og lykke med jagten :)

Anna

1
0
Svar på denne tråd
 
 Når hesten er fundet
Forfatter: 
Dato:  30-01-2017 20:09

Vil TS ikke updaterer herinde når engang hesten er fundet. Det kunne være lidt sjovt at se hvad det ender med - fejl eller ej, alder og pris :-)

Håber du vil dele det med os alle, så vi kan "lære" lidt om markedet pt.


 

www.staldlauenborg.dk

Salg af smukt designet pandebånd

Smuk palomino hoppeplag sælges ( se profil )

1
0
Svar på denne tråd
 
 Spørgsmål
Forfatter: 
Dato:  31-01-2017 11:37

 

Jeg er i tvivl om ts søger en hest til sig selv eller til vidersalg, eller et sted at annoncere, ud fra profilen. :)

 

Når det er sagt, er der nogle som har overvejet hesteinfo?

www.hesteinfo.dk/ ?Salg%2Fk%C3%B8b_af_heste.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

 

You only fail

if you quit.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hej med jer igen :-)
Forfatter: 
Dato:  31-01-2017 18:24

Hej

 

Dejligt med en masse brugbare svar samt rigtige gode tanker. Tak for det :-)

 

Hesten er som udgangs punkt til mig selv og ikke videresalg. Jeg skriver som udgangspunkt... da man aldrig 100% kan sige om hesten man køber er det helt rigtige match. Det er noget tiden viser.

Jeg har lige måtte sige farvel til min old hoppe gennem mange år. Vi kæmpede det bedste vi kunne i de sidste 3 lange år, for at hun kunne blive rask igen- Det gik desv ikke som vi ønskede...men tilgengæld kan jeg kigge tilbage og tænke at vi gjorde hvad vi kunne.

Jeg ved godt mine krav måske ikke lige holder i forhold til hvad jeg økonomisk har at gøre godt med. Men med det jeg lige har været igennem..så kan det være det er derfor mit ønske i forhold til ny hest, måske ikke er så realistisk i forhold til pengene.

Det er bestemt ikke fordi jeg ikke ved hvad det koster at avle..

 

Jeg har et par stykker i kikkerten..til lidt mere end hvad jeg havde kalkuleret med..men som en længere oppe skrev..hvad der i tiden man ikke har hest er sparet.. ;-) ryger over i "posen" til heste køb.

 

Jeg skal nok skrive hvad det ender med.

 

Tak for en god tone- gennem hele tråden.

 

Mvh

Susanne

2
0
Svar på denne tråd
 
 Forresten
Forfatter: 
Dato:  31-01-2017 18:35

 

der er jo auktion i morgen så kom frisk.

 

campenauktioner.hibid.com/catalog/ 92939/938-net--samleauktion-over- heste-og-ponyer/

 

Især kat. nr. 2 efter Blue Hors Develino/Blue Hors Romancier, ser da ret lækker ud selvom prisen nok skræmmer de fleste

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

 

You only fail

if you quit.

0
1
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider