Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Big Lick - Et lys for enden af tunnelen
Forfatter: 
Dato:  14-01-2017 03:58

For 16 år siden, da jeg var blot 14 år gammel, faldt jeg for racen Tennessee Walking Horse. Den slog araberen (barndoms drømmeracen), af pinden med et knips, og bom, så havde jeg en ny drømmerace.
Og drømmerace var hvad den var, for jeg vidste det var en amerikansk race, og at jeg dermed aldrig ville få mulighed for at få en. Men da jeg var 21 gik drømmen alligevel i opfyldelse, og mod alle odds fik jeg min første TWH.
Først da begyndte jeg for alvor at studere racen og på kort tid lærte jeg en masse om bl.a. Big Lick. En af de mest omdiskuterede hesteindustrier indenfor de seneste par år.

Allerede inden jeg fik min hoppe hjem, fik jeg henvendelser ang. mit valg af race, negative kommentarer ang. gangarterne og ikke mindst grimme privatbeskeder grundet Big Lick - En disciplin og industri jeg aldrig har støttet.
Jeg kom ind i kampen mod Big Lick, og ikke mindst kampen om at give racen et bedre ry. At fremæve racens positive side, og informere folk om Big Lick, for at undgå rygter og falske konklussioner, samt i håbet på at jeg en dag kunne præsentere mine heste, uden at skulle redegøre for brugen heraf.

Og det virkede. Gennem de seneste 9 år har jeg oplevet en væsentlig forandring, ikke kun hvad angår folks holdning, men også når jeg har læst folk forklare nye om racen. Folk er blevet informeret, og den opbakning jeg oplever den dag idag er overvældende.

Det har været en hård kamp, men nu er der lys for enden af tunnelen.

 

Big Lick er nemlig bannet i USA!

(Læs artiklen i linket)

 

Efter en kamp på godt 9½ år, både i Danmark, men også i udlandet, er Big Lick endelig blevet bannet i USA.
Vi har ikke nået målet, men vi kan se målstregen. Med president skifte og en højtstående Big Lick supporter som politisk insider, kan det stadig vende, men risikoen er lille, og der bliver stadg arbejdet på højtryk. Vi har dyrlæger, smede, specialister samt et flertal af amerikanske TWH- og hestefolk gnerelt, for ikke at tale om hestefolket i resten af verden, med os.

Fredag d. 13. januar er en glædesdag, hvor jeg læste de fantastiske nyheder, og der blev både grinet og grædt.
Stort tak til al den support vi har modtaget fra resten af hestefolket, bl.a. jer ænder. Det har betydt rigtig meget, og givet styrke til at kæmpe videre.

 

Et stort tak fra Gemstone Walkin' Horses!

Billede


Mvh. Lykke


*Gemstone Walkin' Horses*

 

>>> TWH føl ventes i 2017 <<<


Med FB grupperne:
Horse Behavior & Groundwork, Equine Color Genetics og Træf hestefolk imellem

9
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  14-01-2017 18:49

Jeg så nyheden i mit Facebook feed, og blev så glad!

 

Rigtig dejligt, at Obama-administrationen nåede at få denne ting med.

Ellers var der med garanti intet sket på den front, med den kommende president-elect, som vægter andre... ting... højere end dyrevelfærd og velfærd generelt.

Nu skal vi ikke vente minimum fire yderligere år, og lad os så håbe, at den nye administration får for travlt til at tilbageføre ændringen.

 

Så glædelig en nyhed!

 

Jeg så nogle i kommentarerne, der fortsat advokerede "korrekt" brug af udstyret. Jeg mener så, at man ikke skal bruge udstyr til at fremprovokere en gangart. Man må avle og træne sig til resultaterne, og ikke skyde genveje.

Men med denne ændring er vi nået et meget vigtigt stykke vej!


Mvh. Sophie (:

 

"And those who were seen dancing

were thought to be insane

by those who could not hear the music".

- Friedrich Nietzsche

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider