Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Hest under studie
Forfatter: 
Dato:  28-12-2016 21:30

Hej! Og glædelig bagjul!

 

Jeg har længe overvejet det med hest under studie, om der er penge nok, tid nok og hvad så når jeg vil flytte hjemmefra osv..

 

Dog... nu har jeg overvejet noget andet og vil høre om nogle af jer gør eller har gjort det samme!

 

Kender i nogle eller har i måske selv købt et føl under uddannelse, således at når man var færdig uddannet, så vil hesten var så godt som "klar" til ridning?

 

Vil blot høre om sådan noget kan lade sig gøre, da jeg har et svagt øje til en lækker plag lige nu ;)

 

Godt nytår!


Lev livet imens du kan!

Vent ikke!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ingen anelse?
Forfatter: 
Dato:  29-12-2016 10:57
Men kig på et budget.

Hvad koster det at holde en voksen hest?
Hvad koster en plag?

Ofte er udgifterne næsten ens. Smed, foder osv.. Og hvis du vil ride / køre vogn mv skal du vente...

Jeg var gået All in og havde købt ridehest.
1
0
Svar på denne tråd
 
 Købe et føl el ridehest
Forfatter: 
Dato:  29-12-2016 11:45

Jeg købte et føl i 2013.

Jeg faldt nemlig pladask for hende her, da hun kom til verden i den stald hvor jeg stod med min gamle vallak der desværre ikke kunne blive ridehest.

 

Billede

 

Jeg læser samtidig til pædagog, og skulle have været færdig juni 2017(Hun ville være præcis 4 år der), men da jeg i år er blevet mor er uddannelsen blevet rykket så jeg slutter først Januar 2018.

 

Hvis jeg kunne lave det om - så tror jeg at jeg havde købt en anden hest. Jeg har været heldig at hun har stået i løsdrift hos en veninde, mens hun voksede op til billige penge, men derudover koster et føl/plag ligeså meget som en voksen hest. Smed,forsikring, mad osv.

Man ved ikke hvordan den vokser op og ender ud med at blive, man kan kun arbejde med den og vænne den til så meget som muligt.. hvilket selvfølgelig er rigtig hyggeligt.

 

Men du ved ikke hvad der sker de næste tre år af dit liv - fx vidste jeg ikke at jeg var mor nu og det havde

ret skønt at ride løs, stævner og de andre ting som jeg har lyst til, inden der var en baby der stjal det meste af tiden.

 

Mit mod har også ændret sig en del på de 3 år, men jeg har vært heldig at finde en sød og dygtig kvinde som har hjulpet mig med tilridningen af Calypse..

 

Men man har selvfølgelig også noget specielt sammen. Jeg kender hele hendes livshistorie og har altid været en del af den og hun er trafiksikker pg tilridningen er gået over al forventning. Hun er en meget cool hest, som betyder alverden for mig, så fortryde hende kan jeg jo alligevel ikke.

 

Billede

 

Billede

Billede


 

Sagde Camilla og Apocalypse af Schade.


www.kogevejenshestepension.dk/
Ringsteds hyggeligste hestepension!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  29-12-2016 15:48

Det kommer jo an på dit studie :)

 

Har du forelæsning 38 eller 10 timer om ugen? Hvor meget gruppearbejde, læsning og opgaver har du?

Har du tid til job ved siden af? En hest kan ikke betales af SU alene. Har du overvejet SU-lån hvis det bliver nødvendigt?

 

Kan du måske betale mindre i staldleje, hvis du hjælper til på stedet, osv.

 

Jeg kender historier både fra folk hvor det er lykkedes, og fra folk hvor det ikke er, og de så måtte sælge hesten.

 

Så det kommer an på hvor meget tid dit studie kræver af dig, hvor dyr opstaldning er i dit område osv :)

 

Hvis du virkelig ønsker det skal det nok lykkes, men det kræver prioritering ift hvilke andre ting, du bruger tid og penge på.

Har du nogle, der kan hjælpe med at se til hesten i eksamensperioder, fx? Det er også noget man skal huske :)


Mvh. Sophie (:

 

"And those who were seen dancing

were thought to be insane

by those who could not hear the music".

- Friedrich Nietzsche

1
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  30-12-2016 14:06

Jeg fik i 2007 en 7-årig vallak. På daværende tidspunkt havde jeg netop afsluttet gymnasiet og ville bruge et sabbatår på hest og arbejde. Jeg var også så heldig at have en bil, så jeg kunne udvide afstanden til opstaldningssted, hvor prisen var til at holde ud. Min hest stod derfor i Grønholt ved Fredensborg, mens jeg selv boede i Birkerød med min daværende kæreste.

I efteråret 2008 startede jeg på studie og valget stod mellem at sælge bilen eller hesten. Selvfølgelig var det bilen jeg sagde farvel til. ;)

Hesten måtte jeg flytte tættere på og desværre også gå på kompromis med opstaldningsmuligheder. Jeg fandt et dyrt sted med gode faciliteter og derfor var jeg afhængig af at have 1-2 parter til hesten.

Det fungerede slet slet ikke og min økonomi var noget stram. Hesten fik en seneskade, som kostede mig omtrent kr.8.000 og en masse tid på at passe og pleje hesten. Gudskelov var der ikke fraværsregistrering på mit studie, så jeg kunne bruge mange timer på min hest og samtidig havde jeg 4 jobs ved siden af, hele min studietid. Jeg flyttede min hest undervejs i mit studie, så den stod i samme by, som jeg boede.

For at få det hele til at hænge nogenlunde sammen gjorde jeg rent hos en ældre mand, jeg underviste på 2 forskellige rideskoler og arbejdede 10 timer om ugen i SuperBest. Det var hårdt og der var ikke meget tid eller mange penge til fornøjelse, men det var det hele værd.

 

Meget af det handler om priotering og det er individuelt hvordan det hele kan gå op i en højere enhed, men jeg synes at det var det hele værd. Det var måske ikke særlig fornuftigt, at have hest under mit studie. Jeg gik glip af mange sociale ting, som jeg ikke havde råd eller tid til, og det kan jeg da godt ærgre mig over, men til gengæld har jeg fået en bedste ven og en rigtig makker ud af min hest.

 

Jeg foretrak en ung, men tilredet hest og det har jeg ikke på noget tidspunkt fortrudt. Ridning er ikke det vigtigste for mig, men det at kunne tage i stalden efter en lang dag, pusle og nusse om sin hest og ride en skøn afslappende tur - det er altså fedt. Man har mange glæder af en plag også, men det er nogle andre udfordringer man står med. Den skal tilvænnes til diverse ting og den kræver alligevel en del og regelmæssig omgang og håndtering, så man ikke står med en fuldstændig rå hest når man er færdig med studie. :) Men igen, det er smag og behag.

Mit råd til dig er at sætte dig ned og lave en plus og minus liste ved henholdsvis en ridehest og en plag. Og så mærk efter i maven, hvad du hælder mest til. :)

 

Jeg har nu min skønne hest på 9. år og har endda haft råd til at købe min første pony tilbage også, så det kan godt lade sig gøre. :)


Sagde Josephine

Med sine to soulmates og guldklumper M & N <3

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Umiddelbart
Forfatter: 
Dato:  01-01-2017 17:16

vil jeg sige, at det kan lade sig gøre at have hest, imens man læser. Men det gør tingene langt sværere.

Jeg valgte at beholde min hest. Hun var min største glæde i min tilværelse, så det var no go at sælge hende.

Jeg flyttede hende til en stald tæt på min bopæl, hvor hun stod på fuld pension, så jeg havde mulighed for at blive væk en dag, hvor lektierne var store.

Der udover fik jeg sat bokslejen ned til halv pris imod at jeg tog weekendvagter på stedet med udmugning + strøgelse af ALLE bokse + fodring og ind/udluk. Det var benhårdt arbejde!!!

Der udover havde jeg aldrig rigtigt fri. Jeg gik i skole en del timer om ugen, og når jeg var i klinik var det en del timer + studietiden ved siden af (Jeg læste til sygepl.).

Jeg arbejdede ved siden af i andre weekender på et plejehjem og kørte også ude i hjemmeplejen. Men det blev ikke til så meget pga. manglende tid. Men det betalte da bokslejen. Der udover havde jeg selvfølgelig udgifter til smed hv. 6. uge, forsikring, udstyr m.m., og hesten blev skadet med et brækket griffelben midt i det hele. Så en del dyrlægeregninger blev det også til.

Men jeg boede den gang sammen med en mand (i hans hus), der tjente en hel del penge, så jeg havde ingen udgifter til husleje, og han stod for en væsentligt del af madbudgettet i min studietid.
Havde det ikke været for hans mange penge, havde jeg måtte arbejde langt mere, og så er jeg ærlig talt ikke sikker på, at det var gået. Så skulle jeg i hvert fald have arbejdet langt mere, og om tiden så havde været der til studiet, det ved jeg ikke helt.

 

Når alt dette er sagt, så lad være med at købe en plag, fordi du tænker, at det bliver billigere. Det gør det IKKE.

I øvrigt fik jeg udeboende S.U. og havde studielån ved siden af, for at få det til at hænge sammen. Men hold da k.... det var dyrt efterfølgende at betale sin studiegæld af!!!!!!!!!!! Det er ude af verden, men for pokker da, det holdte hårdt at komme ud af gælden. Beløbet man skal betale af afhænger af ens indkomst og ens faste udgifter (dvs. husleje, huslån osv. Fx anses telefon, bil, hest, licens m.m ikke som en fast udgift, det anses som "goder der ikke er nødvendige").


Heste sladrer ikke - men det burde tilskueren gøre!

Stop dyremishandling.

 

Enggaarden - livskvalitet for heste

 

Fjordglimt Miss Armani - Welsh Cob.

Kongshøjs Happy Ending - Welsh sec. A.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  01-01-2017 17:48

Uha, der skal man vide med sig selv, hvad man er for en type hesteejer :) Et føl ift. en voksen hest, - hvad er prisforskellen? Jeg vil stadig skulle have smed ud, dyrlæge, opstaldning et godt sted med ridehus, hvor man vil kunne gå både inde og ude i alt slags vejr. Jeg er ikke så meget til løsdrift, medmindre forholdene er rigtig gode...

 

Jeg købte selv en 2 års, her under studiet, (da min gamle hest blev aflivet). Det var ikke så meget billigere. Undervisning og sko, (han gik uden sko til at starte med), men det var faktisk også de eneste to punkter, hvorpå han var billigere :)

 

Nu er han teknisk set lige blevet 4 år her d. 1/1, i dag. Jeg rider undervisning én gang om ugen, får jævnligt tjekket sadel osv. og han har fået forsko på.

 

Så det har ca. været 1 år med lidt besparelse, men stadig dyrt :)

 

Så hvis det er for pengenes skyld, du overvejer et føl, så tænk igen og regn igen :) Det kan næsten lige så godt svare sig med en voksen, - og tænk på, når du så er klar til at flytte hjemmefra, så er hesten nok også blevet voksen og dyrere :) Er det derimod tidsmæssigt, jamen så kan jeg bedre forstå det :) Men jeg er personligt typen, der alligevel SKAL have tjekket hesten hver dag, gået med den / haft den i hænder og striglet. Så tidsmæssigt er besparelsen sgu ikke alverden. Men det er jo også forskelligt, hvor ofte man er ved sin hest :)

 

Anyways :) Jeg bor hjemme, studerer jura på sdu, har en kæreste i Svendborg og så selvfølgelig min smukke nu 4 års hest :) Det går med økonomien og tiden, på trods af, han står i fuldpas rideklub med nybygget stald, ridehus, udendørsbaner, har 2 sko på og vi rider undervisning 1 gang om ugen :) Men ja, det et dyrt Han prioriteres højt. Og jeg flytter ikke hjemmefra, før jeg lige har styr på et studiejob :) men så burde det også være OK at flytte ind med kæresten, når bare man ikke vil bo alene, - for så kan det altså ikke løbe rundt, synes jeg.

 

 

Så regn igen :) Og igen. Og så tænk over, hvad vil DU? Og vil DU bruge en helvedes masse penge på at gå og kukkelure på et føl? Synes en 2 års, tilredet som 3½ års var rigeligt ventetid :) Også selvom vi var igang med sadel og longe tidligt :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  01-01-2017 17:49

P.S. HUSK forsikring på :) Både som føl, unghest og voksen :) For det er en ro at have, når man er studerende :)

 

For skaderne kommer jo altid i et og andet omfang :) Og det kan blive dyyyrt, både mht. føl og voksen hest.


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider