Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Distance er jo bare en skovtur
Forfatter: 
Dato:  20-12-2016 20:48

var der en rytter der sagde til mig i dag.

 

Øhh nej det er det ikke og så måtte jeg ud i et længere foredrag.

 

Distanceridning er er en af discipliner hvor rytteren skal kende sin hest allerbedst. Der ligger mange meget seriøse træningsture bag hver ridt. Jeg har helt styr på min hests foder og ved hvilket foder han kan gå kilometer efter kilometer på uden at han rammer muren. Jeg ved hvilke puls min hest går med i de forskellige gangarter og i de forskellige tempi indenfor hver gangart. Jeg ved hvilken puls min hest skal gå med under stævnet for at jeg hurtigst muligt kan Pulse ned til under 60 jeg skal til dyrlæge.

 

Jeg tilbringer så mange timer sammen med min hest at det ikke bare er min hest men min bedste ven og et medlem af familien.

 

Vi tager til stævner i hele Danmark og i Sverige. Vi ser det ene flotte landskab efter det andet. Og møder ved stævnerne alle vores gode distancekammerater både heste og ryttere.

 

Men selvom det er altid er hyggeligt til distancestævnerne er det også en konkurrence.

 

jeg har redet dressur, spring, military og jagter men min bil har aldrig før været proppet med så mange ting som efter jeg blev distancerytter.

 

Rute og hastighed er så godt som muligt planlagt hjemmefra. Min hjælper har styr på hvor på ruten hun skal stå for at vande min hest og hælde vand over ham. Hun har helt styr på os når vi kommer til pause så vi hurtigst muligt kan gå til dyrlægekontrol da tiden indtil man melder til puls er med i ridetiden undervejs i ridtet.

Selvom man har planlagt så godt dom muligt hjemmefra skal man hele tiden være hurtig til at omstille sig.

Øer det fx. Er varmt og vil hesten ikke drikke ja så må man enten få den til at drikke eller sætte tempoet ned så man ikke udgår. Hvordan er tarmlydene, spiser han nok. Er han kold, varm, tisser han, der er hele tiden noget man skal tage stilling til.

 

Den daglige træning er ikke bare hyggelige træningsture. Jeg har planlagt stævnerne for 2017 for både min og mandens hest. Der er lavet træningsprogrammer som skal følges. Jeg læser alt hvad jeg kan om distancetræning og forsøger at lære fra både danske og udenlandske rytter.

 

Så jeg vil ikke sige at man som distancerytter kommer sovende til det. Men nej hvor er det supert at trave først over målstregen på en hest som er i godt humør og har ørerne fremme efter at man gennemført 60 km. Hvis det hele har klappet og hesten har været godt gående på ruten og den har drukket og spist som den skulle og har gået med god lav puls på hele ruten. Ja så bliver man altså lige så høj (hvis ikke mere) som hvis man har vundet en dressur eller springklasse.

 

Her har man bare istedet for redet i 4-6 Timer og været igennem 3 dyrlægekontroller.

 

Jeg kan også blive helt høj ude på ruten når min hest traver afsted med løse tøjler med 18 km./t og puls 120 og han går bare kilometer efter kilometer fordi han kan lide det han laver. Jeg skal hverken drive på ham eller holde igen, han går bare. At bare traver sådan derud af på stranden på Rømø, i Knuthenborg safaripark, de svenske skove og mange andre steder er bare fantastisk.

 

 

Så nej distanceridning er ikke bare en skovtur. Det er en seriøs konkurrencform for ryttere der virkelig brænder for deres sport og som er meget seriøse med deres træning og hestehold.

 

 

Tilsidst sagde jeg at hun var velkommen til at komme med på en 10 km. Skridt tur med bakketræning hvor hun kunne prøve min pulsmåler og gps. Så nu må vi have fundet en dag. ?


Ridebaner:www.egeland.dk


vores private hjemmeside: www.team-egeland.dk

20
0
Svar på denne tråd
 
 Tøhø...
Forfatter: 
Dato:  20-12-2016 22:02

Den hørte jeg såmænd også sammen med min veninde for ca 10 år siden, hvor der var kommet en ny dressurrytter i stalden, som vi pænt ville sige goddag til.

Hun kiggede pænt på os, og spurgte hvad vi red - og ja vi red distance - nåååå det er jer skovtursryttere - var hendes svar ( og det var ikke positivt ment )

 

Og tjaaa vi red da i skoven.... :-)

Godt nok var min veninde og hendes hest udtaget til bruttolandsholdet, og jeg lå og trænede sammen med hende, selvom min var ny i distance og på daværende tidspunkt gik placeringer i lb/45-60 km's klasserne :-)

 

Jeg er ikke sikker på hun blev specielt klogere ved at tale nedladende til os - vi hyggede os glimrende uden en la1-dressurrytter ved vores side :-)

 

Mvh Charlotte - som snart håber hun kan tage dressurmusser ud på en lc distance her til sommer :-)

5
0
Svar på denne tråd
 
 Ja, bare skovtur...
Forfatter: 
Dato:  21-12-2016 10:40

Hej,

 

Ja, fordomme er der nok af. Jeg tror, at de kommer af, at mange ryttere specialiserer sig meget tidligt i deres rytterliv. Hvis man som jeg har prøvet lidt af hvert, har man sikkert ikke nær så mange fordomme.

 

F.eks. tror mange, at hvis man dyrker military, er det fordi man ikke er dygtig nok til at blive specialist i enten dressur eller springning. Lidt en parallel til distance = skovtur.

 

Jeg dyrker det, som min hest og jeg BEGGE finder fornøjelse i, og som mit nervesystem kan gå med til (= naturlig begrænsning for sværhedsgrad), og jeg er altid med på at prøve discipliner af for at finde ud af, hvor vi hører hjemme. Vi = ekvipagen. For mig drejer det sig ikke kun om rytterens ambition men også, hvad der er sjovt for hesten og hvilke fysiske talenter/forudsætninger den har.

 

Tilbage til emnet - jeg synes det er synd for de ryttere, der har specialiseret sig tidligt. Ja, man finder sin præference, f.eks. dressur, ret tidligt, men det hører med til en komplet rytteruddannelse at beherske flere discipliner. Desværre kan jeg ikke huske citatet, men Müseler skriver i indledningen til sin bog, at man ikke kan kalde sig rytter, før man kan beherske sin hest i terrænet, over forhindringer og på en bane. Det med at beherske arbejder jeg så stadig på , men måske netop derfor har jeg ikke så mange fordomme. Bare man behandler sin hest godt, er bevidst om, hvad man foretager sig, og er åben for at lære nyt, så kan jeg ikke se, at den ene disciplin er værre eller bedre end den anden.

 

Glædelig Jul til alle!

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

7
0
Svar på denne tråd
 
 er skiftet..
Forfatter: 
Dato:  01-01-2017 19:50

Er islænder rytter, som skiftede til distance til Blåbjergridtet i 2015 og det er det bedste jeg har gjort.

 

Ja, jeg ved godt, at jeg ikke rider super stærkt på min islænder, men vi nyder det og skal op i LB klasserne i år. Jeg er stolt over, at Hringur vil det og han gør det uden problemer og går ikke kold og vi har nu startet 5 stævner og ikke udgået af nogle af dem, så er stolt af ham.

 

Jeg er gået fra dressur til islænderstævner og nu til distance og nyder det sammenhold med Hringur, mine venenr til stævnerne og alle de andre skønne mennesker til stævnerne, er blevet meget overrasket over, at man møder en masse imødekommenhed, som man ikke finder andre steder i distancesporten.

 

Hvis bare folk ville prøve at sætte sig ind i det store stykke arbejde vi gør, for at kunne gennemføre vores ridt, som er lige som marton for mennesker. Hvem gider skridte 2-3 timer i regnvejr? Det gør distancerytteren og her er det ikke nok, at vores heste er i rimelig form, det skal rytteren også være.

 

Kom med ud og prøv det, det er rigtigt sjovt.

 

Hilsen Hringur og Jeanett


Livet er hvad du gør det til....

2
0
Svar på denne tråd
 
 Hvordan kommer man i gang?
Forfatter: 
Dato:  01-01-2017 22:09
Jeg har givet mig selv lov til at købe hest.
Dejligt nytårsforsæt!

Forventer at især i vinterhalvåret er jeg afhængig af hal = let dressur.

Men jeg kan godt lide at være ude.
Og har derfor tænkt på at prøve distance til sommer - men hvordan kommer man i gang?
Jeg har aldrig mødt folk der rider distance.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Doc. Who
Forfatter: 
Dato:  02-01-2017 11:40

 

At starte med at købe en hest er et fornuftigt sted at starte.

 

Har du kikket på: http://www.distanceridning.dk/ ? ellers prøv at surfe lidt rundt der.

 

Op til 30 km bør du kunne starte med den almindelige kondi i har, fra dagligdags ridning. Det er ikke andet end en god lang skovtur.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

 

Happy wife, happy life

0
0
Svar på denne tråd
 
 Traver...
Forfatter: 
Dato:  12-01-2017 12:57

Flere jeg kender rider distance på trav eller gallop heste, de er billge, gode fornuftige heste og til at komme til for penge...

 

Hvor i landet bor du? Det kunne være der var nogen i nærheden, der kunne hjælpe dig igang ;-)


Livet er hvad du gør det til....

0
1
Svar på denne tråd
 
 Tak for råd
Forfatter: 
Dato:  12-01-2017 18:08
Tak for råd.

Jeg bor i Kolding.
Hvis I har navne og andet spændende, så sig til.

Inklusiv - ja, at købe hest er et godt sted at starte.
Hvis I kender gode steder at søge, så bare sig til.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Distanceryttere
Forfatter: 
Dato:  24-01-2017 20:49

Er rigtig hjælpsomme med at hjælpe nye ryttere i gang. Hvis du er på facebook kan du melde dig ind i grupperne med distanceridning.

 

Der er blandt andet en gruppe der hedder distanceridning træning hvor man kan søge distanceryttere som man kan træne med og der bliver også slået fælles træningsture og kurser op.

 

Der er flere steder rundt om i landet hvor der jævnligt er fællesture.

 

Med hensyn til hestekøb så kan alle racer gå distance bare de er sunde og raske. Hvis man vil ride de lange klasser og være med i præmierne så er det især arabere og travere man ser men der er også andre der blander sig.

 

Jeg har startet det på dansk varmblod og arabere men er blevet så glad for traveren at det er sådan en jeg rider på nu. Min mand har en Araber han rider på men han er også blevet så glad for min traver at når araberen en gang skal pensioneres vil han også have en traver. ?

 


Ridebaner:www.egeland.dk


vores private hjemmeside: www.team-egeland.dk

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  25-01-2017 20:12

Er nødt til lige at sige tak! for super spændende læsning :) Det er en gren af ridesporten, jeg aldrig har stiftet bekendtskab med :)

 

Så ja for søren, der er da mange, mange ting i det. Og kunne egentligt være spændende at kombinere det med alm. dressur - altså forstået i den forstand, at puls o.l. da er super brugbare ting, vi vel egentligt alle burde kende om vores egen hest.

 

Alt held og lykke - og smid da en billedtråd med også, hvis du har nogle billeder, så du kan få spredt noget om distanceridning. Spændende, og jeg ville i hvert fald kigge med glæde


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

3
0
Svar på denne tråd
 
 Her kan vi også....
Forfatter: 
Dato:  03-02-2017 12:18

Her kan vi også være med

 

Jeg rider også distanceridning på min hoppe. Hun er dog kun 5 år, så vi gik 3 LC-klasser i 2016 og skal i år starte LB for første gang.

 

Tror mange distanceryttere bliver mødt med den der med, at vi bare er skovtursryttere..sikkert fordi at de fleste heste i en normal kondition sagtens kan gå de "små" LC klasser.

 

Men som Rambler også skriver, kræver det noget helt andet, når man skal ride de længere klasser...det tager år at bygge en god distancehest op.

 

De fleste af os, rider jo også dressur for at holde hestene smidige og for at få så holdbar en hest som muligt samt springer måske også for afvekslingens skyld. Men det er timerne i sadlen på LSD turene (Long slow distance) der er med til at opbygge hesten til de lange distancer...mange jeg har haft med på længere træningsture bliver i hvert fald overrasket over, hvor meget det kræver og hvor hårdt det er at være i sadlen i så mange timer.

 

Som andre også nævner er det fantastisk at få lov at ride i noget af Danmarks allersmukkeste natur

 

herunder lidt billeder fra ridt og af dyrlægekontrol

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 god tråd
Forfatter: 
Dato:  07-02-2017 22:06
Hvor et det bare et godt billede, du har som det anden sidste sjalodde.
det viser så fint hvor alsidigt distance ridning er.

Tak for det.
1
0
Svar på denne tråd
 
 Distance er for alle..
Forfatter: 
Dato:  08-02-2017 15:23

Distance er for alle - både bredden og eliten.

 

Mette ja det er et super godt billede, som er taget af Christina Smed. Det viser, at man kan godt følges ad, selvom man er 3 forskellige typer heste. Man knytter mange venskaber på den konto og jeg nyder det fællesskab og de mange timer man er af sted med hesten.

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider