Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Korsbåndsskade
Forfatter: 
Dato:  15-12-2016 09:53

Hej Hnér nogen herinde med en korsbåndsskade i baggagen??

 

Jeg går til ekstremsport LÆS (forældrebarn gymnastik )

Jeg ar så uheldig at lande forkert efter et meget lille og uskyldigt hop over min datter på en airtrack, det skal lige siges jeg dyrke springgymnastik normalt.

jeg vrider om på knæet, det ender desværre med skadestue, så egen læge, så ortopæd, en mr-scanning, en Don Joy :( og endelig en diagnose - forreste korsbånd revet over, ydre ledbånd delvist revet over og en forstuvet menisk amen igås!

 

Nå jeg starter genoptræning på mandag og 3mdr. frem for at se om jeg kan slippe for en OP.

 

Hvad er jeres erfaringer ? både de gode og de dårlige


 

 

Elmholst Nutella

Marnows Cassiopeia

Sjocho

Filuca

 

STALD HARBOGAARD

Avl af New Forest Ponyer

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmmm..
Forfatter: 
Dato:  15-12-2016 13:47

Been there...Efter at have forsøgt at gå det væk, entrede jeg skadestuen med et knæ i fodboldstørrelsen, fik at vide at det nok var en forstuvning, og skulle fortsætte med at gå det væk..Fik en tid 14 dage efter på ortopædisk amb...Så jeg købte et knæbind, tog på landdskue med de store 2 års og pakkede familien til en uges sommerferie..Kom ud fra ortopædisk med en don-joy, en tid til haste mr-scanning og strenge påbud om ikke at tage don-joyen af-ever..Jeg skulle sidde ned når jeg var i bad. Både indvendigt og udvendigt ledbånd var røget, korsbåndet history, og ja, jeg havde et par gange prøvet at stå på benet, for så at kunne mærke min lårbensknogle vitterligt glide ud af knæet..

Nå, efter nogle sjove episoder i lufthavnen (der kan jo gemme sig mange terrorredskaber i en don-joy) kom jeg i mr. Det var noget l###, jeg var stået af en hest og havde knusninger i knoglerne og menisken var i 100 stykker..Der var 20% tilbage af det udvendige ledbånd, så jeg blev beordret don-joy i 6 mdr, med efterfølgende tjek på idrætsklinikken i Århus, kunne mit ledbånd udvendigt hele til 50%, kunne jeg nøjes med et nyt korsbånd, ellers skulle de ud i at rekonstruere ledbånd, og det er ikke særligt succesbetonet..

Jeg blev sygemeldt, havde hulans ondt, både fra skaderne og meniskstumperne, og fys nægtede at røre ved mig, mit knæ var jo fuldstændigt løst, det var kun musklerne og don-joyen, der gjorde at mit ben ikke knækkede.Jeg gik så meget og forsigtigt som jeg kunne..

Efter et meget langt halvt år kom jeg til tjek i Århus, jeg havde gudskelov 45% på udvendige, indvendige var lost, så jeg blev indstillet til en korsbåndsrekonstruktion. Heldigvis var jeg tilmeldt en privat sygeforsikring via min arbejdsplads, så jeg blev opereret 10 dage efter på privathospital, de tog en sene fra låret og indsatte som korsbånd, det er så det kommende arvæv, der kommer til at udgøre det nye korsbånd. Så støvsugede de meniskstumperne ud, og kunne konstatere at selve leddet er skadet af det halve år, de har gnedet rundt..Summasumarum..Det var en sej genoptræning, og jeg har da kroniske smerter i det knæ, men ikke noget jeg ikke kan leve med. Det vigtigeste for mig er at det holder, og vitterligt holder mit ben sammen, noget man først sætter pris på, når man har oplevet det modsatte..

Det er nu 8 år siden, jeg kan i dag gå, og går meget langt, have stående arbejde, og tænker ikke over det i dagligdagen. Jeg kan ikke løbe, ride i let sæde, bruge benet bøjet, feks fodpedaler i gaffeltrucks..

Da jeg mangler indvendige ledbånd og et rekonstrueret korsbånd er uelastisk, er mit knæ lettere ustabilt og jeg må ikke danse, stå på ski, spille fodbold/håndbold og falder jeg af igen er det for egen regning, de kan ikke fikse det en gang til..


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hold da maule
Forfatter: 
Dato:  15-12-2016 15:41

Sikke en omgang...

Jeg priser mig meget lykkelig over kun at have revet mit korsbånd

Mit knæ er stadig ustabilt det smutter ca. 2-5 gange dagligt det gør så skide fu******ng ondt og tænker ikke det er sundt for mine ydre ledbånd og eller den forstuvede menisk.....

 

Hvilket ben var det skaden sad??

 

huha der er mang ting du ikke kan/må mere jeg ville blive meget ked af det hvis ikke jeg ka vend til bage til springgymnastik, ride i let sæde

 

Spændt på hvad de siger til genoptræning...

 

Fik du meldt det til forsikring? blev det anderkendt?

mit forsikrings selvskab har anderkendt skaden og om et år må vi se hvor mange %


 

 

Elmholst Nutella

Marnows Cassiopeia

Sjocho

Filuca

 

STALD HARBOGAARD

Avl af New Forest Ponyer

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 altså ..
Forfatter: 
Dato:  15-12-2016 23:45

Hvis dit knæ skrider fra hinanden, og ja det gør så afsindigt ondt, så er det den helt store udgave af don-joyen, den der går fra skridtet og til anklen..Og den er træls, særligt at sove med..Men du ødelægger helingen af ledbåndet hver gang du vrider.

Når du engang får et nyt korsbånd, hvis de vælger det, så er det en sej omgang, du skal, efter 14 dages total ro, i gang med seriøs genoptræning, for at det skal gro sammen i den rigtige længde og styrke, jeg kan huske at der særligt var en periode 3-4 måneder efter, der var der snart gået et år efter skaden, og jeg følte at det aldrig blev tåleligt igen..Samtidigt kræver det noget øvelse, mit nye korsbånd sender ikke signaler til systemet om underlaget, så jeg var konstant ved at falde/snuble et stykke tid, indtil andre nerver trænede sig op til at signalere videre, at nu gik mit venstre ben altså højere eller lavere end højre.

Det, der giver mig smerter er menisken/mangel på samme, de har garanteret mig gigt på den konto. Bruger jeg knæet i en yderposition eller får jeg lavet et vrid kan jeg mærke det i ledbåndet, det er sådan en underlig murrende følelse.

Hvad du kan, kommer nok an på din kropskontrol og kropsfornemmelse. Jeg må ikke løbe pga den manglende menisk og risikoen for vrid, alle hurtige bevægelser, hvor der er risiko for tab af balance/vrid med vægt på, kan give en ny skade, og det kan som sagt ikke laves en gang til. Nu er dans, gymnastik, fodbold og håndbold og særligt skiløb jo kendte skades riscisi, så det ville være dumt, særligt da jeg aldrig har dyrket det alligevel..Jeg har forspildt chancen for rookiemistakes..

Heldigvis var min ortopædkirug en af slagsens "Ridning, nå der sidder du jo ned", så mens manden hørte på det fik jeg grønt lys, så længe jeg ikke faldt af..

Jeg anmeldte det også til forsikringen, og så var det vist 2 år efter man skulle opgøre men..Det fik jeg aldrig gjort, jeg var jo tilbage i fuldtidsarbejde på fabrik, og det virkede smådumt at kræve 15% feks, når jeg nu havde 37 timers stående fysisk arbejde uden problemer..Jeg mener heller ikke jeg var forsikret særligt godt..

Er din menisk kun forstuvet, og du får et nyt korsbånd og ophelet dit ledbånd, så er du rimeligt godt kørende igen, hvis du holder motivationen oppe under genoptræningen..Jo mere du gør der, jo bedre et knæ får du..

Vi havde et mantra, til en af tjekkene ved ortopæden pjevsede jeg over mit hævede, umedgørlige, smertende knæ. Han hev og famlede koncentreret og lyttede med et halvt øre. Så udbrød han "Det bliver et godt knæ!..Det er klart det gør ondt, men det kommer til at holde..."..Så manden har de første 100 gange kigget på mig og sagt "det bliver et godt knæ"...

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 genoptræning
Forfatter: 
Dato:  16-12-2016 08:39

Jeg har helt fra start af skaden tilbage i oktober forholdt mig efter lægens forskrifter jeg har bandet Don Joy´en laaaaangt væk og da jeg ikke er ret høj så er den jo bare ekstra stor :(

 

jeg har af min veninde der er fys. fået lidt øvelser til min læg samt lårmuskel og cykler 2x5 min på kondicyklen på nul belastning,

starter så genopt. mandag og jeg ser meget frem til at komme igang. :)

 

jeg tror på det og vil gå op i det med liv og sjæl...

 

mht forsikring er det jo et mén man har fordi et korsbånds/ledbånd/meniskskadet knæ aldrig bliver 100% jeg forventer da at jeg skal tilbage til arbejde på fuldtid og at jeg skal ride samt dyrke spring gymnastik igen...

esuden er det jo ikke mere end et plaster på såret og jeg ville heller have et rask knæ....


 

 

Elmholst Nutella

Marnows Cassiopeia

Sjocho

Filuca

 

STALD HARBOGAARD

Avl af New Forest Ponyer

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Succes-historie
Forfatter: 
Dato:  16-12-2016 16:25

Hejsa:-)

Lige en succes-historie herfra. Jeg ødelagde mit venstre forreste korsbånd sidste år på ski. Stod nærmest stille da det skete!!:-)

 

Jeg var efterfølgende til 3 måneders genoptræning via fysioterapeuter, og kan idag både løbe, passe mit arbejde som sygeplejerske - og alt muilgt andet. Jeg har fået at vide at jeg skal hode mig fra sport hvor der er retningsskift såsom håndbold, fodbold og badminton - og det gør jeg så. Ingen smerter, og ingen gener ellers, og forsikringen gik uproblematisk efter 1 år. En korsbåndsskade giver typisk 5% i mén-grad.

Pøj pøj med genoptræningen - og husk på, at knæet godt kan være ømt i lang tid grundet hævelse inde i knæet.

Glædelig jul - trods alt!!

KH Anne

1
0
Svar på denne tråd
 
 Rideulykke
Forfatter: 
Dato:  21-12-2016 22:07

Jeg blev ufrivilligt sat af en hest for snart 7år siden.

Forreste korsbånd blev revet over, mediale ledbånd blev 90 procent revet over, skade på lateral menisk og ja, så fik ledkapslen et vrid af den anden verden.

Afsted det gik til skadestuen, hvor de intet kunne se på røngten ( selvfølgelig) men med et giga hævet og total løst knæ, stod det på donjoy og krykker.

 

Jeg er heldigvis fys. og gik igang med genoptræning med det samme. Dog troede jeg bare knæet var "forstuvet" i starten. Men da hævelsen forsvandt og det stadig var meget løst, fik jeg det scannet.

Jeg forsatte med genoptræningen ( eget tilrettelagt program ) og da jeg skulle have svar på scanningen, gik jeg ind til lægen i høje hæle. Han havde udfra billederne forventet, jeg kom på krykker!

Han havde skrevet mig op til opr. men da jeg havde trænet stabiliteten nok op afslog jeg dette.

 

Jeg fungerer ok med knæet nu flere år efter, men der er gener.

  • Knæet bliver løst i koldt vejr og jeg går med knæbind.
  • Jeg kan ikke løbe eller sidde med knæet i samme stilling i længere tid af gangen.
  • Jeg kommer aldrig til at stå på ski, skøjter eller andre sports med vrid risiko igen. Hvis jeg gør, er det med stor en chance for at ødelægge mit knæ totalt.
  • Jeg kan ikke have knæhold eller vise forskellige arbejdsstillinger/ forflytningsstillinger.

Men jeg rider hver dag, ordner stald og går på job. Og jeg ved godt når det er tid til at lave mine øvelser igen.

Men leve uden kan godt lade sig gøre, der er bare nedsat stabilitet og det kræver omtanke resten af livet.

 


 

www.staldlauenborg.dk

Salg af smukt designet pandebånd

Smuk palomino hoppeplag sælges ( se profil )

0
0
Svar på denne tråd
 
 @!#$ knæ
Forfatter: 
Dato:  29-12-2016 14:46

Bahhhh dejlig med en god historie :)

 

jeg dyrker springgymnastik og fodboldfitness samt ridning.... jeg arbejder på en dyreklinik hvor vi har mange patienter der bliver "ordnet" på gulvet :/

 

jeg går til genoptræning 2x i ugen og ellers øvelser herhjemme hver dag...

Og jeg tror umiddelbart at det går ok :D dog er det den konstante smerte der plager min dagligdag og mest til nat...

 


 

 

Elmholst Nutella

Marnows Cassiopeia

Sjocho

Filuca

 

STALD HARBOGAARD

Avl af New Forest Ponyer

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 korsbånd...
Forfatter: 
Dato:  31-12-2016 09:08

Det kan lade sig gøre at genoptræning, men om en opr. ikke er et bedre valg i dit tilfælde kan jeg desværre tvivle på.

Når du skriver at du dyrker springgymnastik og fodboldfitness, så blinker de røde alamklokker hos mig desværre.

 

Jeg kender ikke til fodboldfitness, men specielt springgymnastik har en høj risiko for vrid i knæet.

Hver gang du lander, skal du lande 100 procent korrekt og musklerne må på ingen måde være udtrættet. Selv en lille skæv landing kan give store skader.

I fodbold ( hvis det er alm. fodbold ) er der også en del ukontroleret vrid samt kontakt imod benene.

 

Mht. ridning vil jeg mene det kan lade sig gøre, men hvis du springer ( Det kan lade sig gøre, men igen er der risiko for vrid pga. skub imod knæet)

Dressur er mest "sikkert" og hvis dette ikke giver smerter vil jeg mene det er muligt. Men det kan kræve udskiftning af sadel og måske også hest, hvis denne er for bred.

 

Så med mine fys. briller på, så er jeg desværre ikke helt tilhænger af at undgå opr. hvis du gerne vil dyrke de sports.

 

Personligt har jeg valgt alt sådan noget fra og derved undgået en opr. men det er et valg, som begrænser mig noget.

 


 

www.staldlauenborg.dk

Salg af smukt designet pandebånd

Smuk palomino hoppeplag sælges ( se profil )

0
0
Svar på denne tråd
 
 Korsbåndsskade
Forfatter: 
Dato:  02-01-2017 08:19

jeg blev sparket af en hest og fik i den forbindelse revet forreste korsbånd over. Der gik ca et halvt år før jeg var udredt, lægen kunne nemlig ikke mærke noget i den der test hvor hun hev i mit ben. Til sidst kom jeg dog til en ortopædkirurg som lavede en kikkertundersøgelse. Herefter genoptræning hos fysioterapeut, hvor jeg gik på knæhold en gang om ugen og trænede hjemme de andre dage. Jeg kunne ride fra ca 2 mdr efter ulykken, dog var min balance ret dårlig og jeg sad skævt i starten. Det blev dog langsomt bedre. Jeg var helt smertefri og kunne stort set set samme som før, ca 2 år efter ulykken.

Jeg havde i øvrigt stor glæde af back on track knæbind.

 

God bedring fra Karin



"Der er ingen situation, der ikke kan ændres"

Desmond Tutu





0
0
Svar på denne tråd
 
 Korsbåndsskade
Forfatter: 
Dato:  04-01-2017 23:32

Jeg er med på at det hr genoptræning skal tages seriøst og eg skulker ikke og springer ikke over hvor det er lavest...

 

Fodboldfitness er lidt som ordet siger en bl. af fodbold og fitness..

Jeg vil godt give afkald på dette men min springgymnastik er jeg bare ikke klar til at skippe, jeg er så ærgerlig og ked af at gå glip af landsstævnet iår

 

Min egen læge siger at en op, nok ville være det bedste også pga. de konstante smerter jeg har....(3-5 på en skala fra 0-10)

 

men jeg skal alligevel brug de 3mdr genoptræning med eller uden OP.

Også for at komme mig hurtigere efter en op.


 

 

Elmholst Nutella

Marnows Cassiopeia

Sjocho

Filuca

 

STALD HARBOGAARD

Avl af New Forest Ponyer

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  05-01-2017 00:26

Nu har jeg heldigvis ikke haft en korsbåndsskade selv, men er 2. års studerende på Sport Rehab. Det er en blanding af sport science og fysioterapi, mest vægt på fysioterapien og specialisering i genoptræning til 100% fitness niveau. Så har en smule at byde ind med, vil jeg mene ...

 

For det første, en forstuvet menisk? Det har jeg ALDRIG hørt om. En menisk er to halvmåne formede bruskskiver, der fungerer som stødabsoberende og stabiliserende mellem tibia og lårben. Du kan lave en flænge i dem, overrive dem helt, skade dine meniscofemoral ledbånd og måske give den et lille tryk, men forstuve den? Det lyder ærligt talt som om de har sagt noget til dig bare for at have noget at sige.

(har dog oplevet en klassekammerat der fik at vide at hun havde forstuvet sit Medial Collateral Ligament af en professionel hos NHS, så det er hørt før. Det var dog noget af det sjoveste min professor havde hørt i rigtig lang tid ... Eller det kan selvfølgelig også tænkes at vi bare er noget mere specifikke herovre)

 

Derudover BURDE det være muligt at komme tilbage til 100% funktionelitet efter en rekonstruktion af korsbåndet, med den korrekte pre- og rehab.

Det kan faktisk lade sig gøre at spille fodbold/rugby på et overrevet korsbånd, hvis man formår at træne korrekt - det er her dine baglårsmuskler (Hamstrings - semimembranosus, semitendonsis og Biceps femoris) der, mest af alt, skal tage over for korsbåndet. Det er ikke ønskværdigt - men det kan altså lade sig gøre.

 

En af mine klassekammerater rev sit forreste korsbånd over i starten af Maj 2016. Slut September 2016 da vi startede på Uni igen var hun godt i gang igen, ingen mén eller begrænsninger i hvad hun kan/kan komme til at kunne. Hun er cheerleader, så der er altså godt med bevægelse i hende.

Men hun har så også haft vores professorer inden over fra start, så det er gjort ordentlig fra start til slut. Hun fik lavet en bone-patella tendon-bone graft og var i rimelig god form før skaden.


Aless.
Nu boende i Manchester ?

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Korsbåndsskade
Forfatter: 
Dato:  06-01-2017 12:27

Jeg havde luret den der forstuvet menisk, men ikke tænkt videre over den...

 

MR-konklusion:
Ruptura ACL
Contusio / oedema ossea condylus lateralis femoris et tibiae.
Laesio partialis LCL
Contusio menisci medialis levo gradu
Oedema musculi soleus

 

Dette er hvad scanningen sagde og som de på dansk så har oversat til

forreste korbånd revet over

lateral ledbånd elvist revet over

mediale menisk orstuvet !

 

jeg skal ikke gøre mig klog i det, jeg vil bare godt slippe for smerterne jeg har :(


 

 

Elmholst Nutella

Marnows Cassiopeia

Sjocho

Filuca

 

STALD HARBOGAARD

Avl af New Forest Ponyer

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Bedste bud er opr.
Forfatter: 
Dato:  06-01-2017 15:37

Udfra hvad du fortæller, vil jeg anbefale at få en opr.

Som du selv skriver vil du være ked af at opgive springgymnastik.

Det vil være meget risikofyldt at dyrke den sport trods god muskulatur.

Selve skaden du har påført knæet er et bevis på at musklerne ikke altid er stærke nok til at beskytte knæet.

 

Ang. Scanningsvar så er det rigtigt at menisken ikke kan forstuves.

 

"Contusio menisci medialis levo gradu" betyder noget i stil med "skade på medial menisk i let grad".

Der er nok ( ved det ikke ) kommet en lille flænge i menisken. Dette behøver ikke at give mén.

 

Back on track knæbind er nummer 1 her i hytten også !

 


 

www.staldlauenborg.dk

Salg af smukt designet pandebånd

Smuk palomino hoppeplag sælges ( se profil )

1
0
Svar på denne tråd
 
 Korsbåndsskade
Forfatter: 
Dato:  09-01-2017 08:35

Jeg skal have en samtale med min egen læge idag, omkring de konstante smerter mm.

Så spændt på hvad han har at sige...


 

 

Elmholst Nutella

Marnows Cassiopeia

Sjocho

Filuca

 

STALD HARBOGAARD

Avl af New Forest Ponyer

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider