Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Første gangs hest
Forfatter: 
Dato:  15-09-2016 08:17
Vil lige høre Jer kloge hoveder 😊
Vi søger en første gangs hest til 2 piger på 14 år.
Mit spørgsmål er: en hest på 5-6 år kan den være lige så god og cool som en ældre hest?
Er det hestens sind, eller dens alder der er det afgørende?
Vi har nemlig kun søgt heste mellem 8-12 år, da jeg så mente den havde prøvet mere og derved var mere rolig.
Men måske jeg tager fejl 😊
0
0
Svar på denne tråd
 
 sind kontra alder
Forfatter: 
Dato:  15-09-2016 09:26

jeg vil lægge mere vægt på sind end alder, men også have alderen med..

jeg kan give dig et godt eksempel.. jeg har to helsøskende, en hoppe på nu 6 år og en vallak på nu 7år. begge er født hos mig.

Vallakken er et stort legebarn og jeg tror ikke der findes en mere nysgerrig hest end ham og han skal holde øje med ALT. Når jeg red tur og noget bevægede sig i en busk kunne han springe til siden samtidig med at han snurrede rundt og så troede man skulle storme væk.. høns spiser heste, biler 10 km væk skal der holdes øje med frem for stenen lige foran ham, og så fik han jo altid øje på stenen i aller sidste øjeblik og hoppe til siden... han er nu endelig begyndt at blive bare lidt voksen, så nu rider vi tur med kun små spring eller blot stop, kig og rid videre..

 

Hoppen er redet meget mindre og kan ikke halvt så meget som sin storebror, men min datter på 9 år kravler glædeligt op på hende og rider gerne på marken uden sadel (når jeg ikke har en stald og føl ved siden er det den eneste muligehed). På min første tur forbi de hestespisende høns forberedte jeg mig.. men damen kunne da ikke se hvorfor de der høns skulle være farlige og ville bare videre..

 

Som førstegangshest vil hoppen nok egne sig bedst til det lette turridning og hygge fordi hun ikke er ret meget uddannet.. men hvis man ønsker at have en hest der kan noget og også fungere som lærehest, så vil jeg sige at om noget der ligner en 2-4 år vil vallaken jo være super, fordi der forventer jeg han er blevet mere voksen..

Så derfor temperament i førse række, og så alderen der kan modne hesten...

 

ALLER vigtigst er kemien. Jeg havde en hest til salg og en mor og datter kom og kiggede. Moderen var vild med hesten men datteren skulle prøve først. Hesten gik rigtig fint og lavede ingen ballade, men er en vågen damen der rigtig gerne vil gå fremad (selvgående), en hest som jeg som voksen rutineret elsker fordi man kan ride alle steder, den hopper og springer ikke osv.. men pigen var ikke tryg ved den fremdrift der var, så derfor blev vi enige om at det ikke dur (og idet begge ikke var ret høje, så anbefalede jeg dem faktisk også at kigge på en mindre hest)..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 
 hest hest
Forfatter: 
Dato:  15-09-2016 09:27

kort: ja. det kan den sagtens.

 

Da jeg var 14 år fik jeg en hest på 10 år, der i var uddannet og startet i M klasser (dressur). En veninde i stalden fik en unghest på 5 år, da hun var 13 år. Den på 5 år var rigtig flink og lavede aldrig rigtig pjat. Kunne ride af alle. Min var (i de første par måneder) rigtig tændt og min mor måtte ride og håndtere den en del. Efterhånden blev den også rigtig flink, men stadig mere vågen, end den på 5 år


Mvh Tina

med hestene: Viktor, Felix, Dawina, Diva og Donna Summer

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Alder og coolness
Forfatter: 
Dato:  15-09-2016 09:29

Hej,

 

Hvilken hest man skal købe som førstegangshest/-pony afhænger af mange ting:

 

1) Hvor rutinerede er pigerne? Er de vant til at håndtere heste af forskellig slags (unge, gamle, livlige, rolige, uopdragne, velopdragne) eller er de relativt eller måske helt nye i hesteverdenen? At ride en gang om ugen på en garvet rideskolehest eller -pony giver noget, men der er stadig meget at lære, før man kan tage 100% hånd om en hest/pony.

 

2) Har pigerne stævneambitioner? I så fald skal man købe en egnet pony/hest (veluddannet og/eller talentfuld) og sørge for egnede træningsforhold, god undervisning o.s.v. Hvis ikke, kan man måske klare sig med lidt andre forhold, f.eks. uden ridehus, uden undervisning 3 gange om ugen o.s.v. Hvis I har ambitioner om hyggeture i skoven og måske på vej, skal dette også tages med i betragtning, når der vælges hest ud fra type og erfaring.

 

3) Hvilke forhold kan I tilbyde ponien/hesten? Skal den stå hos naboen i løsdrift eller på rideskole, kan I passe den selv eller ønsker I fuldpasning, kan I få hjælp til at starte med ponien/hesten eller er I på egen hånd?

 

Jeg er altid tilhænger af, at førstegangskøbere og unge ryttere får en god oplevelse (og ikke mindst også hesten, de køber!), og derfor anbefaler jeg altid at købe en lidt ældre model. Der er trods alt forskel på, om hesten/ponien har prøvet tingene 100 gange eller 1000 gange. Des mere rutine den har, vil den tage mindre "skade" af at man fumler med tingene i starten. Hvis I søger en all-round pony/hest, der skal bruges til ture, lidt dressur, lidt springning, måske med tiden prøve nogle andre discipliner (trec, distance, military), så køb en, der er lidt ældre, rutineret, har prøvet en masse, og som I prøver godt igennem inden køb. I skal være sikre på, hvordan ponien/hesten reagerer i alle de situationer, I kan forvente. Læsning, trafik, vandpytter, at bliver vasket o.s.v. Hvis I ikke kan få lov til at prøve det hele af, så er der ingen grund til at købe dyret.

 

Held og lykke med processen!

 

MVH

Jette

 


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

2
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  16-09-2016 21:16

Både ja og nej. Selvfølgelig kan man være heldig at finde en rolig yngre hest, men ofte er de jo mere urutinerede og har bare prøvet færre ting end en ældre hest. Ligeledes rent ridemæssigt kan den også have brug for mere hjælp end en ældre hest :)

 

Jeg vil bestemt sige en blanding af sind og alder! For en ældre hest er INGEN garanti for en rolig hest. Tværtimod kan man tit få en del ud af at gå efter bestemte racer. Især Oldenborgerblandinger er tit lidt roligere, (er min erfaring og hvad jeg hører).

 

Jeg ville også søge i den aldersgruppe, hvis jeg var dig, men det afhænger jo også meget af stedet, hvor meget hjælp pigerne har, hvor rutinerede de er og hvor meget undervisning, I vil skyde i det :)

 

Jeg købte selv en 4 års, da jeg var 15 år gammel. Han var 1.66, (blev 1.73), og jeg red selv til og det hele... men jeg havde så også prøvet det nogle gange før, og vi stod opstaldet ved min ridelære, hvor der var masser af hjælp. Og så var han heldigvis meget rolig og passede godt på mig :) Så der kom sindet lidt foran alderen, MEN det ved man altså ikke før, man har købt dem, (ofte). De kan vise nogle sider, man ikke lige havde set før, - men det kan en ældre hest selvfølgelig også. Det krævede dog meget teknik, og det kom jo efterhånden, men det tager længere tid at komme fremaf med en unghest, når man ikke selv "kender vejen" og kan hjælpe dem 100 p frem. Jeg har ikke fortrudt. Så jeg vil ikke decideret sige, at I ikke skal købe en ung hest. Man skal bare være opmærksom og forberedt på, at ridningen kan tage længere tid, fordi det ikke kun er rytteren, der skal være med på det hele :) Så det er ikke kun sindet, der skal tages i betragtning :)

 

Tja, så det var nok ikke til så meget hjælp Tror jeg ville spørge pigernes underviser til hjælp og høre, hvad hun synes :) Og så ellers er det altid en chance med køb af hest. Nogle er bimse, andre er rare. Det er desværre svært at sige ud fra kun at have prøvet dem et par gange ved sælger, (selvom man selvfølgelig kan sortere mange fra der).

 

MEN held og lykke I skal nok finde en sød hest :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Første gangs hest
Forfatter: 
Dato:  17-09-2016 05:57
1000 tak for Jeres svar og hjælp.
Det er vist bare at forsætte med at prøve både de yngre og de lidt ældre.
Håber snart den rette dukker op 😉
1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider