uden størrelsforhold er det godt nok svært at bedømme..
men en hurtig tommenfinderregel:
champingons har lyserøde lammeller når de er helt unge og lukkedde, senere bliver lamellerne brune når svampen er helt åben.
De har ring om stokken.
man skelner mellem de rødmende eller gulnende sorter ( skær den igennem- rødmer eller gulner kødet?)
De kan skelnes fra fluesvampe som altid har hvide lameller og vokser ud af en knold/hekseæg ofte med tydelig skede.
ellers: Brækker stokken fra hinanden som gær? så er det en skørhat- alle mildtsmagende skørhatte er spiselige.
Rids i lamellerne med en negl- kommer der væske/mælkedråber? i såtilfælde er det en mælkehat. Alle mildtsmagende mælkehatte er spiselige.
gør den ingen af delene? ja så kan det være en af de hundredevis værdiløse, men pæne svampe som naturen byder på.
Der er en trilliard forskellige svampesorter, men de her råd sørger for at man ikke dør lige med det samme.