Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Købe hest som 16-årig
Forfatter: 
Dato:  03-08-2016 18:59

Hej allesammen

Jeg har endelig fået sparet sammen til hest igen og vil nu rigtig gerne havde fundet min nye hest. Problemet er bare at mine forældre ikke mener jeg har tid til at havde hest når jeg også har to fritidsjob og går på gymnasium. Det skal lige siges at jeg før har haft hest og i de par år efter min heste døde, hvor jeg har sparet op til en ny, har jeg redet andres heste, hjulpet med tilridninger og fået masser af undervisning så jeg er klar over hvad jeg går ind til ved at få min egen hest igen :) mine forældre vil betale forsikring, smed, dyrlæge, opstaldning osv. Jeg vil selv stå for at betale for foder og undervisning.

Men mit spørgsmål er egentlig om der er andre som både arbejder, har hest og går på gymnasie som kan få det til at fungere?

Vh Julie:)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar ...
Forfatter: 
Dato:  03-08-2016 19:11

 

 

Da jeg gik på gymnasiet havde jeg hest og min egen lejlighed. Jeg arbejdede på opstaldningsstedet + jeg tog alle de staldvagter jeg kunne få. Hesten manglede ikke noget, og alle mine regninger blev betalt - men jeg har tit gået i seng sulten fordi der skulle være råd til fx en ekstra gang smed.

 

Jeg kan ikke lade vær med at tænke på, hvor meget ekstra fritid og flere muligheder jeg kunne have haft, hvis ikke jeg havde haft hest. Skulle jeg gøre det om, så havde jeg valgt min egen hest fra og kun redet andres. Jeg gik eksempelvis glip af studietur, fordi der simpelthen ikke var råd - og det er jeg den dag i dag stadigvæk rigtig ærgerlig over. Det skal så siges, at jeg betalte alt selv - så der er din situation lidt anderledes. Men jeg kan ikke lade vær med at tænke, at dine forældre ikke er helt forkerte på den. Ved godt det måske ikke er det du vil høre, men nyd din gymnasietid uden hest. :-)

 

 

\\ Pernille

6
1
Svar på denne tråd
 
 Lysseslukker
Forfatter: 
Dato:  03-08-2016 20:28

 

Jeg vil (desværre) give Pernille ret. Det bedste du kan gøre lige nu er det som du allerede gør. Spar op og få erfaring med andres heste.

Det skal være en glæde at have hest, ikke en udfordring. De få år du går i gymnasiet går hurtigt og du har mulighed for at ride alligevel så du vil ikke komme til at lide de store afsagn og kan have fokus på at få en god eksamen.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

Buckskin farvet, Eventyr hest på 2 år sælges.

 

Vindott, Islænder hoppe, sælges evnt. bytte.

5
1
Svar på denne tråd
 
 Fordele og ulemper
Forfatter: 
Dato:  05-08-2016 11:24

Hej,

 

Der er fordele og ulemper ved at have egen hest i de år, du går i gymnasiet.

 

Fordele: Det er altid sjovest at have sin egen hest og lægge arbejdet i sin egen hest. Der er større frihed i forhold til, hvad man kan gøre med hesten - om man har lyst til at prøve en ny disciplin o.lign.

 

Ulemper: Uforudsete udgifter og tidsforbrug.

 

Jeg havde selv hest i mine gymnasieår, og jeg vil mene, at det sagtens kan lade sig gøre. Jeg var ikke særligt socialt anlagt og måske heller ikke helt flittig nok med bøgerne, så jeg savnede ikke tiden til andre ting. Hvis det var helt umuligt, var stævnepladserne vel fuldstændig affolket for ryttere i den aldersgruppe, hvor der er uddannelser på programmet...

 

Men der er en væsentlig ting, du skal overveje: Hvad skal der ske med dig, når du er færdig med gymnasiet? Risikerer du at skulle sælge hesten igen allerede? Hvis du tror, at du ikke kan beholde hesten efter gymnasiet p.g.a. udlandsophold, studier etc., er det jo ikke sikkert det er så smart at købe hest nu - hverken for dig eller hesten.

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

1
0
Svar på denne tråd
 
 jo hvorfor ikke
Forfatter: 
Dato:  21-08-2016 21:22

Du skriver selv at du har haft hest før . og at du har redet andres , du ved jo så hvor mange timer det hver dag tager at have hest.

 

i bund og grund er det jo kun dig selv der ved om du kan afsætte al den tid.

 

hvis man virkelig brænder for at have hest og man har muligheden så kan man nemt også finde ud af det. jeg personligt havde klart gjort det.

 

der kan være dage hvor man måske ikke lige har så mange timer til hesten eller en dag hvor man ikke kan komme , det er der også i det voksne liv , og hesten syntes nok også det er rart med en fridag så længe den får mad og vand .-)

1
1
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  22-08-2016 10:39

Hej :)

 

Selvfølgelig kommer det an på, hvad det er for et gymnasie, - har i lange dage og knap så mange lektier, eller kortere dage og rigtig mange lektier? Ligeledes med dine fritidsjob, hvor mange timer er det om ugen?

Så det er vel et spørgsmål om, om du virkeligt kan pille 2 timer ud næsten hver dag til at ride og passe din hest :)

 

Jeg havde selv hest fra 9.klasse og gennem hele gymnasiet. Det kunne godt hænge sammen :) Men jeg havde så heller ikke arbejde ved siden af på gym :)

 

Min hest blev aflivet i sommers pga. skade, men købte hurtigt ny. Så nu har jeg en unghest, jeg bruger lang tid på hver dag. Jeg går på universitetet til dagligt, hvor jeg læser jura. Min kæreste skal der også være tid til... han bor i Svendborg, (og jeg i Odense). Det er presset, men der er timer nok, selvom jeg til tider løber lidt hurtigt :)

 

For mig er det meget vigtigt, at min hest aldrig skal "gå på kompromis", selvom jeg er studerende :)

 

Ved ikke, om du kan bruge det til noget... :P Men alfa og omega er, at vil du det nok, så finder man tiden :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Selvfølgelig
Forfatter: 
Dato:  22-08-2016 12:39

 

Altså hvis man ikke skulle have tid til hest, når man går på gymnasiet, så vil man da aldrig få tid til hest ;-)

 

Alt kan lade sig gøre, hvis man er god til at planlægge sin tid. Og jeg vil da foreslå, at du siger til dine forældre, at i eksamensperioder/ved projektskrivning, så neddrosler du hesten i de få uger om året, så det aldrig går ud over din uddannelse.

 

Jeg købte hest som 17-årig. Stod for ALLE udgifter selv. Gik på handelsskole, havde fritidsjob og var også social med venner osv. Jeg har haft hest lige siden :-D Det vil sige, at jeg også har haft, mens jeg var kontorelev, arbejdede på fuldtid, læste videre (og ja, det var pisse hårdt!) - og nu, hvor jeg har fuldtidsjob og en del transporttid...Og har to fantastiske heste :-) <3

 

Jeg har mine heste opstaldet ude, så jeg er ikke afhængig af, at jeg skal fodre, lukke ind eller ud osv. Mit mål er, at jeg er i stalden 4-5 gange om ugen.


Kh. Britt

 

med

den smukke welsh cob, Valhallas Abigail - kaldet Abby

og

hendes vidunderlige datter, Donwell Allegra (wpbr)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lidt komisk..
Forfatter: 
Dato:  22-08-2016 15:21

Da jeg læste dit indlæg tænke jeg" jamen lad være med at købe hest og brug tiden på dine lektier", men så dukkede der noget op i mine minder.

 

Ja jeg købte selv hest da jeg var 16 år, en stor utilredet knapstruberhingst på 5 år, jeg lærte en del af det køb og ikke alt gik helt som det skulle, men det lykkedes da tilsidst af få en ridehest ud af ham og en rytter ud af mig.

 

Hvis dine forældre støtter dig og du har mod på det, jamen så hop ud det.


 


IMC nu med ny PROP.

 

 

 

 

 

 

SORT HAVRE SÆLGES 4370 ST.MERLØSE

.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tja...
Forfatter: 
Dato:  22-08-2016 15:50

Jeg købte min den første som 17 årig, mens jeg gik på 2. år af HHX. Hende har jeg stadig, 17 år senere. Man får næppe nogensinde mere tid. :)

 

Min har så også fulgt mig gennem uddannelse og jobs - over det meste af Danmark. Det har været et tilvalg at have hest og en benhård prioritering, men også det værd. :)


Mette (Fjolle)


Det Gule Helvede

...Det er ligesom i trafikken - man skal uden om de gule kegler...

...Rigtige bekymringer starter med Dansk Varmblod...

1
1
Svar på denne tråd
 
 flere ting..
Forfatter: 
Dato:  23-08-2016 09:33

jeg købte selv min første hest som 16 årig for mine surt opsparede og indtjente penge og har faktisk nærmest altid betalt alt for mine heste (mine forældre kørte dog af og til med min hest indtil jeg fik kørekor).

 

Det giver selvfølgelig nogle problemer i form af mindre tid til lektier,venner og alt det sjove og dukker der en uforudset dyrlægergnin op er det mega surt (det gjorde der heldigvis ikke, min gamle fjordpony var heldigvis aldrig syg). Jeg har haft hest siden op igennem studietiden.. med fritidsjob og kom ud uden studiegæld :-)

 

Om det har været hårdt .. tja det ved jeg ikke.. tænkte ikke over det.. ved godt at prisen har været lektierne ikke altid blev lavet så godt som de kunne og derved kostede det på karakterene.. men jeg fik min uddannelse.. og jeg lærte at styre min økonomi meget hårdt

Men inden jeg opfordrer dig til at kaste dig ud i det.. så skal du have i mente, at du skal nok gå på kompromis nogle steder.. er du typen er kun mener man kan have hest, hvis der skal være faciliteter og ridningen ikke kan drosles ned til mindre seriøst niveau (det er dyrt med undervisning, stævner mv heste kan sagtens trænes på rideture og også ride dressur der).. og der skal nok laves lektier sent om aftenen, hvis du ikke kan nøjes med mindre end 12 taller, samt der også skal være masser af tid til fest og venner så kan det godt være svært at få til at gå op i enhederne..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider