Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 hvor er de almindelige heste?
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 16:52

jeg undres..

 

jeg søger med lys og lygte efter en cool "skovturshest" Men synes det er helt umulig?

Bliver dagens heste kun avlet til konkurrencerytteren, og når de er i tilridning, er det så kun i ridehallen de bliver tilredet, så hesten ikke kommer ud på veje og i skoven og prøve noget?

Har været rundt og prøvet heste, og så når man spørger til om hvor meget hesten har været uden for ridebanen/hallen får man at vide, at det har rytteren ikke haft interesse i at prøve af..

De eneste skovtursheste man kan få, er enten nogle der er meget gamle, eller også er de skadede. Det er lidt ligesom om, at når man siger man søger en skovturshest, tænker folk, nå jamen så er det da den gamle halvblinde hest der står ovre i hjørnet du skal have, skidt da være med den både er 25 år gammel og har spat i begge ben. For du skal jo bare alligevel bare skridte rundt i en halv time - GU SKAL JEG EJ! Godt nok er jeg 41, men jeg skal både ride skridt, trav og galop. Men jeg er blevet for gammel til at blive tabt, så jeg leder efter en bund solid hest der er go i hovedet og som kan rides alene ud.

Men det er åbenbart helt umulig at finde..


 

De bedste hilsner fra Mia

Med den skønneste DV vallak Athos <3

 

10
1
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 17:45

De findes skam - synes endda der er rigtig mange af dem :-) måske du leder de forkerte steder?


- Sascha

Kjærgaards Golden Champ & Roosgårdens Celica <3

Pegasus Rideudstyr - når kun det bedste er godt nok!

Dream it. Wish it. Do it.

1
0
Svar på denne tråd
 
 svar.....
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 18:49

Hvis det er en skovturshest du søger, så spørg da sælger inden du tager ud og kigger. Tænker det kan spare dig for lidt forgæves køreture.

 

Synes så heller ikke de er svære at finde, men man skal selvfølgelig være obs på at sælger ikke lyver om hestens temperament og prøve den godt af i skoven og ikke kun på banen.

1
0
Svar på denne tråd
 
 sådan en
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 19:38

Sådan en sund og rask en havde jeg til salg for 3 år siden. 7 år gammel hoppe med rødt pas - kåret 2 steder.

Kunne rides ud alene og i flok, cool og ligeglad med tung trafik.

 

Var der nogen der ville købe?? Nææh. Prisen 19.000.

Så sat ned til 14.000. Så kom skambuddene - folk kunne ikke få den billig nok, uden overhovedet at have set den.

Solgt for 10.000 kr (til et par, som i det mindste mødte op til en prøvetur) og med den pris havde annoncering ikke været nødvendig. Så kunne jeg bare have solgt den til en bekendt - som handler heste - fra start af.

 

Min oplevelse var, at fordi vi var bundærlige med hestens kapacitet og bevægelse - som var middel, så havde hesten ikke den store interesse.

 


Mvh Tina

 

"Undervurder aldrig styrken af dumme mennesker i flok"

 

"When a lovedone becomes a memory,

memory becomes a treasure."

 

http://www.freec.dk/hermelinhaven

1
0
Svar på denne tråd
 
 her er bare et par forslag
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 20:01

www.guloggratis.dk/dyr/heste/heste/ hoppe/annonce/32907091- skovturhyggeselskabavl

 

www.guloggratis.dk/dyr/heste/heste/ hoppe/annonce/33295179-luxus-deluxe- til-kaerligt-hjem-og-erfaren

 

www.dba.dk/prepura-raza-espanola/id- 1023524281/

 

www.heste-nettet.dk/markedspladsen/ hest/vis/348739/

 

men ellers prøv at gå efter fx en oldenborg (med høj procent-del) som af natur er rolige. de små under 165 i stg er oftes i den billigere ende.

 

der er også islændere som mange bruger.

 

jeg ville nok gå efter et som var westernreddet.



1
0
Svar på denne tråd
 
 De findes!
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 20:16

jeg har en! Den er dog ikke til salg

 

verdens bedste allround hest. En helt almindelig brun DV som er kanon til både spring, dressur og skovtur. Verdens bedste hest (synes jeg) Jeg købte ham som 4års hos en hestehandler og har selv redt ham til. Jeg har lagt vægt på at han skulle fungere som skovturshest i hans tilridning, så han har prøvet en del.

jeg elsker at ride stævner, men min ridning er meget lyst betonet og impulsiv, har jeg lyst til at ride skovtur 3 dage i træk så gør jeg det det synes mine ridelære så ikke altid er en god idé

 

ja jeg har som end en mere, men han er heller ikke tilsalg, min gamle pensionist

 

jeg ved desværre ikke hvor du kan finde en, jeg vil bare sige at de findes!


Sagde Julie

Med Sing a Long xx og Portsmouth

Min hest er mit spejl, som uforfalsket gengiver mine dårlige og gode luner.

-Se din hest i øjnene og lad dig ikke skræmme af sandheden

***********************

1
0
Svar på denne tråd
 
 De findes, men....
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 20:18

...der er altså væsentligt færre af den slags heste end tidligere.

 

Den gennemsnitlige forædlingsprocent hos rideheste i dag er højere end tidligere, hvilket giver flere vågne heste, der ikke er egnede til turridning.

 

Mange avlere af de traditionelle, lidt tungere racer, har oplevet at det var svært af afsætte hestene og har derfor skåret ned. Det samme har piratavlerne, da rytterne i stigende grad efterspørger smukke, ædle heste af bestemte blodlinier, som mange godtnok ikke kan betjene, men alligevel hellere vil købe, fremfor en roligere hest, der ville bringe dem større glæde.


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

8
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har så også....
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 21:05

Jeg har så også skovtursheste, har lige været alene afsted her til aften på en dejlig tur :-)

 

Ollebolleblandingen på 9 år er den mest nervøse, og den som kan finde på at blive bange. Dv'eren på 8 år med en høj fuldblodsandel, og en evne til at snorke af farlige ting er en super skovturshest, fordi han i bund og grund er både modig og nysgerrig :-)

 

Og jeps de er såmænd B-heste i dressur begge to, og trænes en del i ridehallen :-)

 

Jeg har altid elsket at ride i skoven, så selvfølgelig har de lært det fra start af. MEN jeg havde da aldrig solgt dem som værende skovtursheste da de var 4-6 år, for der var de stadig "nye i skovtursridning". Det tager tid at få en super stabil skovturshest, som også lige skal leve op til at være unghest og stabilt gående i ridehallen.

 

Hvis det er skovtursridningen som trækker mere end dressurtræningen, så ville jeg også nærstuderer DBA og GulogGratis - og finde ungheste som er tilredet på marken hjemme hos Lotte, og som så primært har tullet rundt i skoven. Det er nok nemmere at få de heste til at lærer dressur, end at skulle tilvænne en 5-6 årig til "verdenen udenfor".

 

mvh Charlotte

5
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-07-2016 23:07

Mange tak for jeres tilbagemelding.

Måske har jeg ikke kigget de rigtige steder, og måske er jeg bare krævende. Men jeg går meget op i at jeg og den nye hest skal matche. Både for hesten, jeg og den gamle ejer. Jeg orker ganske enkel ikke at blive skuffet over hesten. Jeg vil være sikker på at det er drømmehesten jeg har fundet. Jeg er simpelthen blevet for gammel og måske også for pylret med årerne i at vil til at lære en ny hest "skovtursreglerne" Dem har jeg haft 2 af i mit liv - men de blev til gengæld også de bedste skovtursheste og mine soulmate. Den første var en OX araber som jeg fik i konfirmationsgave, så ja det er mange år siden. Og den anden var en skøn DV??

Og DJensen, jeg giver dig 100% ret


 

De bedste hilsner fra Mia

Med den skønneste DV vallak Athos <3

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Skovtur
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 00:03

Mine dressurheste går nu også i skoven.

 

Og jeg har faktisk en af dem til salg, men selvom hun er utrolig flink og rar, sælger jeg hende jo ikke som skovturshest, men som dressurhest, for det er det, jeg synes hun er.

 

Har det ikke nærmere en hel del med prisen at gøre, om en hest er skovturshest eller noget andet? Det tænker jeg da i hvert fald.

 

Venlig hilsen

Anna

3
0
Svar på denne tråd
 
 mine går masser i skoven
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 06:27

og jeg mener jo at bortset fra den ældste på 9, så er jeg ALDRIG bange for at lade andre ride ud på dem. de stikker ikke af, de smider ikke af, de går hen over broer etc. Hvad køber skal bruge dem til hvis jeg sælger dem er jeg ligeglad med, men jeg ville da ikke annoncere en 6-års hest der er b-hest i military, springer La og går La dressur som skovturshest. Den ville jeg da annoncere som militaryhest med masser af kapacitet og prisen ville blive derefter.

 

Jeg ved ikke hvad du har at gøre med af penge, men kig da efter en der har gået lidt military eller tilsvarende. Den har da om ikke andet været ude lidt.

 

Om du er interesseret kan man få sådan noget her hjem fra Irland. Det Anna Hassö der formidler denne, men der er sikkert andre også. www.facebook.com/HassoEventing/ videos/1003306209767640/


 



Med venstre hånd
Line

 

 

http://linebergmann.dk/ - CassiusCam

 

http://militaryhesten.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 prisen på grisen
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 07:19

måske du skal skrive hvilket prisnievau du leder i.

 

uanset hvilket formål hesten skal bruegs til hænger pris+ kvalitet ofte sammen dvs dete r svært at finde en idiotsikker 7 års til 15.000- men nok lettere at finde en på 13-15 år i den prisklasse.

 

Vil du give 30-50K er udvalget større.

 

 

så skriv pris samt ca stangmål du leder efter

 

 

Karina

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 i min verden
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 08:15

i min verden burde både den gode springhest og dressurhest kunne gå en tur i skoven.. også dem på højt plan.. men det er bare ikke altid det er sådan..

 

hvorfor skulle en hest kunne gå i skoven/rides på tur? tja efter mit hoved er der utroligt meget en hest kan lære i skoven.. der kan laves intervaller, sidebevægelser, (en berider fortalte engang at mindre grøfter kan være geniale til at lære changementer), evt. terrænspringning..

Disse ting kan let bruges som et led i uddaneelsen af hesten og skovtur betyder ikke at hesten bare skal lulle afsted.. nej skovtur betyder i min verden konditionstræning, løsgørelse og naturlig og mentalt afveksling = en stærkere og gladere hest (og rytter )

 

Når det er sagt solgte jeg for nogle år siden en dressurhest som en dressurhest.. der var ikke de ture den hest havde været på.. men jeg skrev intet om det i annoncen.. køber red da også tur..

 

så mit bud er da kig annoncer, finder du hesten du synes er interessant, så ring og spørg omkring dette inden du kører ud og kigger.. det er også meget muligt at den hest der aldrig har redet tur vil være en fin turhest..

 


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

6
0
Svar på denne tråd
 
 For det første.....
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 08:31

For det første må man meget gerne være krævende - man skal bare huske at høje krav, kan fører til høje frustrationer :-)

 

Til gengæld kan høje krav også fører til drømmehesten - det tager bare tid, når alt mellem skovtur, højde, alder, udseende, opdragelse M.m. skal gå op i en højere enhed :-)

 

Og så er det helt naturligt, at det man red på i sine unge dage, kunne man næsten ikke drømme om at turde sætte sig op på i dag. Alder gør altså en mere bevidst om, at det gør nuller naller at ryge af, og man orker ikke bruge tid på "lærer hest trafik, broer ect.

Til gengæld ved jeg ikke om du er som nogle af mine ridevender, som nu er oppe i alderen og mødre, og som er endt med lidt ældre heste, som kan noget af det hele - de kan med glæde i øjnene fortælle at deres bundstabile superfornuftige ældre vallakker, er næsten lige så god og bundstabile som de hopper de havde i deres unge dage..... Problemet er, at jeg kan huske de pågældende hopper - og de var bindegale møgkramper, som stod mere på bagben og fræsede afsted som raketter, så at kalde dem bundstabile er vist at idyliserer fortiden rigeligt :-)

 

Hvis jeg husker tilbage til 80-90'erne så var der også mange flere, som havde hestene hjemme, og deraf blev de redet på skov og vej, nærmest fra første dag. I dag sætter de fleste deres nytilredet heste på ridecenter, så man kan ride kontinuerligt på dem i ridehallen.

I gamle dage synes jeg også, at de fleste heste blev redet meget afvekslende - de skulle da både gå dresdur, juleoptog og gå jagt :-)

I dag er vi superspecialiserede, og de færreste rider varieret - hvilket ellers nok er det som får hestene til at være holdbare.

 

Men ellers synes jeg faktisk folk kommer med gode råd ang hvor du kan kigge efter heste - militaryheste er da vant til alt muligt, men er det gode militaryheste, så er der jo også saft og kraft i dem :-)

Der er i hvertfald en del små-klasse-militaryheste som jeg ikke turde ride i skoven på, når man som mig er en kontrolfreaks-dressurtante :-)

 

Til gengæld er jeg heller ikke i tvivl om, at hvis man kigger efter "billige" ungdressurheste, så vil der være en hel del, som er "lækre" men som sælges billigt pga ridemæssige udfordringer - og de er nok næppe skovturstilredet, hvis ejeren knap kan galoppere eller stoppe hesten på en ridebane :-)

 

Så pris og kvalitet hænger nok også til dels sammen, selv hvis det "bare" er skovtur man ønsker.

 

mvh Charlotte

1
0
Svar på denne tråd
 
 Skovturs hest
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 08:52

Hej.

 

For mig er mig er en skovturshest ikke, en hest der bare er blevet ældre eller en følhoppe, ikke redet særlig meget.

 

Min ønske skovturs hest er en hest der er godt redet og har prøvet mange ting og selvfølgelig er redet meget i naturen.

Der må gerne være lidt alder på, men stadig kunne lære mig at ride dressur

 

Min datter rider trakehnerer for en avler, de bliver redet overalt. Her er vej,skov,stand,køer og grise selvfølgelig spring og dressurbaner.

 

Men det er bare svært at finde den rette hest, ligegyldigt hvad man skal bruge den/dem til. Derfor er det SÅ skønt når det lykkes

 

Ja, alle heste bør rides meget ude

 

Held og lykke med hestekøbet

 


Hilsner fra Joan

1
0
Svar på denne tråd
 
 De findes
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 09:07

Der findes skam mange skovtursheste rundt om i landet til salg, det er bare de færreste der sætter hesten til salg som værende skovturshest da man som regel kan få flere penge for en hest der kan lidt dressur eller spring.

Og så tror jeg også det kommer an på racen, de fleste varmblod bliver jo specielt avlet til enten dressur eller spring og så ser nogle avlere det lidt som et tab hvis hesten kun egner sig til skovtur (hesten ikke kan finde glæden ved baneridning). Jeg var faktisk engang på et DV stutteri hvor de havde en der ikke fungerede ridtigt på banen, den gad ikke gå og var sløv og reagerede ikke på signalerne, til gengæld var den super i skoven, fremadgående og lydhør. Den blev gemt væk og var ikke på salgslisten, men da der var en der ringede til stutteriet for at spørge efter en skovturshest blev den dog solgt, super dejlig hest. Men hvis man derimod vælger nogle af de forskellige koldblods, fuldblods eller ponyracer så er udvalget tit større, da de som regel er avlet til mere allround emd kun dressur og spring. Alt dette er selvfølgelig sagt meget firkantet, det er lidt mere nuanceret i virkeligheden

 

Og så kan jeg fortælle at hestene ude ved os tilrider jeg som regel i skoven selv om jeg hader at ride i skoven. Det gør jeg fordi hesten som regel syntes det er sjovere end at gå rundt på en bane, og det er vigtigt hesten syntes ridning er sjovt. Banen tager vi så bagefter og det er så nemmere når hesten har lært signalerne på tur. Men det er så OX arabere, og der er mange der går uden om dem fordi de har hørt arabere er "vilde", selv om det er så ikke noget jeg kender til

 

mvh Morkaren

3
1
Svar på denne tråd
 
 Hvis der skal avles skovtursheste
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 09:39

Hvis der skal avles heste som er egnede til at være skovtursheste, så kræver det at brugerne af dem også vil betale det samme som brugerne af de højt forædlede konkurrenceheste. For produktionsudgiften er den samme. Det nytter ikke at man vil have en gennemavlet ridelig, velgående og velredet hest og så max betaler 10-15.000, den koster altså mere at producere. For de penge får man kun affaldet.

 

Nu avler jeg Hannoveranere, og Hannoveranerforbundet har lavet et projekt, som de kalder Hannoveraner Erleben, det går ud på at finde heste med grundlæggende roligt temperament, give dem en kort uddannnelse hvor de blandt andet lærer ikke at reagere på udefra kommende ting og derefter sælges de på auktion. Men de koster altså kassen set med danske øjne 50.-100.000. Men de har erfaring med at køberne kommer igen.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

3-års Hannoveranervallak til dressur/military sælges

 

3
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 10:40

Jeg vil give mange af jer meget ret. Men stadig det er svært at finde den rigtige hest. Også mere svært end det var for en del år siden. Jeg har et budget der siger maks 25.000. Og med det budget, vil jeg mene at man burde kunne finde en stabil og sund hest til skovture. Men det skal også siges, at jeg holder stærkt med de folk der skriver at hestene bliver mere sunde af at få nogle flere skovture i deres uddannelse end de gør i dag. Vi har faktisk en glimrende eksemplar der står herhjemme. Vi købte en skadet højtuddannet dressurhest til skovtursbrug, da han ikke måtte gå andet efter han laver taktfejl i de store dressurøvelser. Nu har jeg brugt ham til skovture i ca 2 år, og i dag er der ingen taktfejl. Derfor er han sat ind i sporten igen, med min datter på ryggen og med kyndig hjælp fra dyrlæge, 2 DV avlere og berider eneundervisning 1 gang ugentlig. Og det går så godt. Så godt at de for 14 dage siden vandt de 3 første rosetter. Og hesten får stadig 2-3 skovture i ugen, hvor så der bliver arbejdet løsgørende derude. Det eneste der er ved ham her, er at han helst skal afsted i skoven sammen med en anden hest. Ellers er der alt for mange farlige uhyrer derude der vil springe på ryggen af ham.

Min fremtidig skovturshest er jeg egentlig ligeglad med om den kan gå høje dressurklasser, hvilket egentlig ville være en skam for hesten, for det ville være spild af talenter at havne hos mig. Jeg vil hellere finde en hest der er bundstabil, lært start og stop og det grundlæggende ridning, selvgående og nerver af stål. En hest der elsker skovture alene i mit selskab.


 

De bedste hilsner fra Mia

Med den skønneste DV vallak Athos <3

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 40, fed og færdig
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 11:20

 

eller 40, fest og farver?

 

Undertegnede har også rundet de 40 og så ser man lidt anderledes på mange ting, heste incl.

 

Du skriver ikke hvor stor en hest du leder efter, men pyt, du får lige nogle af de tanker jeg har døjet med siden jeg blev for gammel til at ryge af!

 

Som skovtursrytter, så prioritere jeg at kunne passere lavthængende grene let og ubesværet . Min seneste gode skovturs ridehest var 167 cm i stg. Den var sød og skøn, men alt for høj til at ride i skoven på.

Vores søn fik en Islænder.. En ville jo ikke rigtig indrømme, at det var et bevidst valg. Det var dengang. Nu det ikke længere en hemmelighed, de små vikinger er fantastiske!

 

Sikkert ud og sikkert hjem er også noget både jeg og ikke mindst familien vægter højt. Seneste skud på stammen er ham her:

 

Billede

 

Nu er han kun 2 år, men et mere elskeligt temperament skal man lede længe efter.

I dag har han været på sin første lidt længere alene-tur væk hjemmefra og ikke én eneste gang har han vrinsket efter vennerne eller prøvet at vende om. Ikke EN!

 

Bonus er at skulle man skvatte af, på potten eller bare fotografere vidunderet, så bliver den hvor man stillede den, bare der er noget at æde..

Billede

Og mig der aldrig skulle have hverken islænder eller en "gul"... (eller en hyrdehund for den sags skyld!)

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

Buckskin farvet, Eventyr hest på 2 år sælges.

 

Vindott, Islænder hoppe, sælges evnt. bytte.

4
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmmmm
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 11:25

Der er ikke mange skovtursheste tilbage, netop fordi der ikke er efterspørgsel på dem.

Eller rettere, alle vil gerne eje den bundstabile, glade, styrbare brugshest, men de vil ikke betale for den.

Når jeg siger skovturshest, så mener jeg ikke den skadede hest, den gamle hest eller banehesten der via udstyr kan håndteres nok til at man kan komme helskindet hjem fra en fælles skridttur.

I mit univers er en skovturshest en, der kan rides i al slags vejr, vente med røven til under en haglbyge, tolere al slags trafik på almindelige veje, træde på øldåser og plastikposer, ikke løber hjem over vandingskanoner, børn på trampoliner, flishuggere og motionscykelryttere i Tour de France-mode, en der kan stå stille når som helst og hvor som helst, en man kan komme af og på uden problemer, en man kan pille hovedtøj og sadel af ved pauser, og regne med at kunne sadle op igen, og først og fremmest..

En der er så tryg og tilpas i sin grundbase uden for banens vante rammer, at den kan både magte universet og finde behag i det. Så kan den nemlig være lige så varm og flyvsk som man kan leve med, har den en bundramme af at det er godt at komme ud, så bliver det de bedste skovtursheste.

En der kan passe sig selv, den skal bare have en retningsangivelse, så strækker den halsen ud og går lige ud, uden at man skal drive eller holde igen eller det går i zig-zag. En der går godt fremad i alle gangarter men stabilt og uden spændinger. En der kan gebærde sig på et rådyrspor, kravle skråninger og gå på is, dels fordi den er sikker på benene og vigtigst, fordi den har hovedet med og bruger det og ikke stresser.

Der ligger flere timer i at lave det jeg forstår ved en skovturshest, end der ligger i en LA dressurbanehest..

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

12
0
Svar på denne tråd
 
 Åhh den overskrift:(
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 11:54

Shagya, jeg er skam også rundt islændere. Kan bare ikke helt forene mig med deres højde.. Ville gerne op på omkring 155 cm

 

nimbus, lige mine ord!


 

De bedste hilsner fra Mia

Med den skønneste DV vallak Athos <3

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 glemte lige
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 13:02

min gamle fjordpony kunne alt det der.. så tænker da også straks fjordhest.. de store fås efterhånden omkring de 150 cm nogle lidt større.. så måske skulle du kigge efter en god velredet stor fjordhest...

Men forstår din frustration.. Jeg har to helsøskende..

den ene er en vallak.. han har power på dressurbanen og sikke en følelse når det hele virker, men hvor er han dog nysgerrig og et vanedyr. Jeg har redet MANGE ture på ham.. og første tur er farlig, næste tur bedre og så videre. Han er nu 7 år og nu kan jeg ride over togbanen og broen, toget kan blæse lige forbi ham og han er hos mig.. sidst skulle vi prøve et nyt sted tænkte jeg da ikke over mototvejsbroen i den højde var MEGET FARLIG..

 

lillesøster på 6 år er bare nem på alle måder.. hun går fint tur, nye steder uden bøvl brok eller andet.. jeg ser altid sådan ud når jeg kravler ned fra hende hun giver en god tur hver gang.. når det er sagt, så har hun ikke den POWER som storebror og giver den der WAOW fornemmelse når det lykkedes.. jeg har aldrig trænet hende i at ride tur.. jeg har bare gjort det..

og to helsøskende burde da være bare lidt ens men nej..

 

Men min hoppe vil sagtens kunne honorere dine krav om en luksus turhest.. at hun er en DV på 170 er så en anden sag (og går pt på barsel og hygger sig med sin rolle som supermor).. så det er mere vigtigt at det er hesten og ikke evt. racen du går efter..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

1
0
Svar på denne tråd
 
 skovtur
Forfatter: 
Dato:  08-07-2016 21:27

Prøv at søge inde på facebook under distanceudstyr og heste sælges, og prøv om du kan google distancehest til salg så får du i hvert fald en stabil hest som elsker skovture


 


western,skovturs, distancerytter som rider på hesten over dem alle
nemlig selveste Whitey

Hilsen

Anja

1
0
Svar på denne tråd
 
 traver
Forfatter: 
Dato:  09-07-2016 01:25

Traveren er en hel fantastisk hest til alt faktisk... køber du dem fra trav banene har du en hest der er opdraget og ikke ødelagt af hms cirkuset... for jeg syntes da godt nok at de hest der bliver udsat for hms også er de heste der ikke kan gå alene og nu er der nok nogle der bliver sure .. men det er min mening...

 

traveren er jo så bare en frisk / varm hest men de gør bare hvad man bedre dem om.. dejlig hest :-)

0
1
Svar på denne tråd
 
 Været der, gjort det
Forfatter: 
Dato:  09-07-2016 07:24

Jeg sad i samme situation for et par år siden: søgte en afløser til min tidligere heste-soulmate og fantastiske turhest og kunne ligesom dig bare ikke finde noget, som var både tilpas rutineret i terrænet og bare 90% sund og rask.

 

Hvis jeg skulle søge i dag, ville jeg nok se på distanceheste, jagtheste og militaryheste - der er som nogen nævner grupper på FB for den slags - men regn med at du så skal noget over de 25.000

Faktisk synes jeg slet ikke, det er en umulig opgave at finde én med rutine i terrænet (og trafikken) - og jeg kender mange dressur-/springryttere, der jævnligt rider tur på deres hest - men den største udfordring for mig har helt klart været at finde én, der også 'sagde mig noget'.

 

Det endte for mig med en urutineret Quarter Horse, som jeg fik billigt (de magiske 25K) fra avler, fordi han var blevet lidt tilovers. Jeg begyndte at kigge Quarter, fordi beskrivelsen af deres sind matchede min gamle hest (fremfor alt vil jeg have noget, der er medgørligt og samarbejdsvilligt), og så tiltalte det mig som efterhånden midaldrende konerytter, at Quarteren skulle have et roligt sind. Det sidste passer så ikke helt på min; fuldblodsgenerne skinner tydeligt igennem, og der bliver både danset, trippet og hoppet frem og til side på tur, men på trods af min status som konerytter, vil jeg også gerne have noget med liv i, så det gør mig bestemt ikke noget. Vi har aldrig en kedelig tur, men det vigtige er, at han ikke går i panik og ikke bliver for overstadig.

 

Jeg kan ikke rose min Quarter nok... han svæver over al slags terræn - han er hesteverdenens svar på et hovercraft - han har en fantastisk turbo og masser af energi, og han har indtil videre taget alt i stiv arm - selvom et kulingsfrådende Vesterhav med fygesand i klitterne kræver lidt mere overtalelse

Men alt det vidste jeg jo ikke med sikkerhed, da jeg købte ham. Nogle gange er man nødt til at springe ud i det og satse lidt.

 


Nu med skovtursquarter

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  09-07-2016 11:22

Puha, ja det må være en jungle at finde sådan en hest. Synes generelt, at "billige heste" dvs. under 20.000,- meget ofte har fejl/skader o.l. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad prisleje, du søger skovturshest i, men man plejer jo tit ikke at give en hel masse penge for dem. Så tænker det er samme problem, du også render ind i.

 

Jeg ville i første omgang ringe til sælger og så gøre opmærksom på, hvad det var jeg søgte. Så sparer man hurtigt en del ture Var selv ude ved en, som stod som værende OK og ingen fejl/mangler var oplyst, (søgte dog dressurhest u. fejl). Så kommer jeg derud, hvor manden starter med at fortælle, at den forresten faldt på fold for nogle år siden og nu kun kan ride skovtur. Ride skovtur! Hesten var KÆMPE stor og haltede helt vildt. Så kan godt forstå din undring. Den hest ville jeg dårligt nok lade stå på folden, og jeg ville da overhovedet ikke ride skovtur på sådan en, for da slet ikke at snakke om dressur! :) Folk har en forskruet idé om, hvad skovtur er...

 

Held og lykke med det. Lige pludseligt, så er den der

 

 

Må indrømme min egen unghest på 3 faktisk heller ikke går så mange ture lige pt. Men vi er i et område, hvor der bare er mange små veje og masser af marker... så jeg er dødsensgangst for at møde en traktor med vogn eller en mejetærkler For ikke at snakke om en hel flok cykelryttere, - for dem har vi også mange af Så vi må vente med at gå tur på veje til om nogle mdr. Så kan vi da trafiktræne med mindre biler imens på parkeringspladsen Til gengæld bruger vi oceaner af tid på miljøtræning


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Ridehesten
Forfatter: 
Dato:  10-07-2016 21:33

Der ligger faktisk en vældig tiltalende annonce på ridehesten.com. Kig efter Line Nybjerg (hestens navn).

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider