Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Fra islænder til hest, for gammel?
Forfatter: 
Dato:  14-06-2016 17:35

hej alle sammen.

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres mening.

Sagen er den at jeg har redet islændere siden jeg var 15 og har indtil videre været fint tilfreds med det. Men efter min datter er blevet dybt begravet i springverdenen og jeg jo agerer chauffør til stævner/træning og hjælper med den daglige omgang med ponyen, er jeg blevet mere bidt af den verden.

Jeg er begyndt at lege med tanken om stor hest og stævner. Jeg har engang imellem lånt en af naboens heste og redet lidt dressur.

Men er jeg i grunden blevet for gammel til at begynde at ride stor hest nu? Jeg er 32 år. Hvis jeg skulle anskaffe mig en stor hest, ville jeg så blive valgt fra som køber, når jeg ikke er så god til at ride nedsidning? Jeg har jo redet og ejet hest i 23 år, er bare ikke helt så vandt til de store bevægelser.

2
0
Svar på denne tråd
 
 Aldrig for gammel
Forfatter: 
Dato:  14-06-2016 19:03
Man bliver aldrig for gammel til at lære at ride dressur, og det vil nok tage dig lidt længere tid at lære at ride nedsidning, men du skal nok lære det ;)
Det eneste jeg ville tænke over i skift fra islænder til stor hest er øgede udgifter og at udstyrspakken bliver lidt større - det er ihvertfald min erfaring med islænder vs. Stor hest (jeg har stor hest, som 50 uger om året er iført en eller anden form for dækken, og min opstalder har islændere). Jeg vil råde dig til at finde en stævnevant lærehest, som som arbejder godt henover ryggen (nemmere at sidde på) og at få en masse undervisning :)
Held og lykke med projektet :)

PS jeg er selv 24 og har redet stor hest siden jeg var 12, men der er massere andre her på HN som er startet op igen som voksne efter pause, og det lader til at gå godt for dem ;)

Sagde Johanna

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-06-2016 21:06

Læs denne tråd om alder inde fra Senior:

www.heste-nettet.dk/forum/25/492090/ 492090/

 

Den besvarer ikke helt dit spørgsmål, men burde berolige dig med hensyn til ridning og alder


Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

0
0
Svar på denne tråd
 
 ikke for gammel..
Forfatter: 
Dato:  14-06-2016 21:10

Hej

 

Du er ikke for gammel hvis lysten er der

 

Jeg har redet som barn og startede op på rideskole som voksen,

ældre end du er nu Men af samme grund, nemlig at vores datter begyndte at ride og fik pony.

 

Nu er jeg 58 og rider datterens gamle springhest

 

Så kom du bare igang, held og lykke.


Hilsner fra Joan

0
0
Svar på denne tråd
 
 For gammel?
Forfatter: 
Dato:  14-06-2016 21:29
Jeg forstår i dybeste alvor ikke hvordan man kan blive for gammel - medmindre helbredet er ved at stå af...
Og der er du jo ikke de næste par årtier...
Du er ung.

Afsted!
2
0
Svar på denne tråd
 
 tak tak
Forfatter: 
Dato:  14-06-2016 21:40

Tak for jeres opmuntrende ord

Jeg vidste godt det med den større udstyrspakke min datters pony anlægger nemlig heller ikke vinterpels og skal pakkes ind i forskellig tykkelse dækken alt efter vejr. Så det skræmmer mig egentlig ikke.

Jeg tror mit første skridt er at tage nogle flere ture på naboens heste. Jeg skal lige være sikker på at jeg ikke mister modet når jeg rider mere regelmæssigt på de store. Det ville jo være ærgerligt at købe en hest og den så ikke rigtig bliver brugt.

 

Men under alle omstændigheder skal jeg nok ikke starte med en unghest

 

Igen tak for svar.

4
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddddddd
Forfatter: 
Dato:  15-06-2016 09:49

Du kan sagtens lære at ride nedsidning. En masse god dressurundervisning er vejen frem :)

 

Derudover kan du jo evt. kigge efter hest med et ikke-så-stort rygsving, men hvor hesten har tre taktfaste gangarter, evt en hest som er øvelsesstærk og kan sine ting.

 

Jeg ville kigge efter en hest på mellem 162-168 i stg. Derudover en hest som gerne allerede kan gå noget LA i dressur så har du et godt grundlag og en god basis for selv at lære dressurens svære kunster :)


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook - HER

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Fra ishest til storhest
Forfatter: 
Dato:  15-06-2016 12:49

Hej.

 

Det er lidt at en omvæltning at gå fra islænder til stor hest.
Jeg gjorde det selv sidste år.
Jeg havde først redet fjordheste fra jeg var 9 til 20 og derefter islændere fra jeg var 20 til 29! Jeg havde i korte pauser redet store heste, bl.a. var jeg staldpasser og red nogle ungarnske varmblods og havde en kort overgang part på en oldenborg, så jeg havde prøvet det. Jeg endte dog altid på ryggen af de små igen :)

Januar 2015 bød muligheden sig så og jeg fik mulighed for at ride en rigtig hest - 170 cm, DV/knabstrupper.

Det var alligevel lidt af en omvæltning. Man skal lige vænne sig til størrelsen i den daglige omgang - der er lidt mere hest at strigle! ;D Sadlen skal højere op osv. Når hesten bliver bange for et eller andet og hæver hovedet, kan den lige pludselig godt virke stor! Hvis man trækker hesten og den begynder at blive ilter, småtrave og slå med hovedet... så er der bare helt andre kræfter på spil i den anden ene af træktovet, end når man går med en islænder. Det bringer mig videre til det, som har været den største forskel for mig; temperamentet.

Islændere er så cool. Selvfølgelig kan de også blive bange for en fasan og stikke af, men oftest så kigger de bare lidt. Hvis stenen i vejkanten er for farlig, så reagerer de oftest med stædighed.

Hvis hoppen, jeg red, så en farlig sten i vejkanten, så troede hun, at den sidste time i hendes liv var kommet. Reaktionen kunne være voldsom - og hvor en islænder måske blev bange 2 gange på en tur, blev hende her bange 20 gange og hun blev virkelig bange. (Hun var også ret ung).

 

Det opfarende temperament, som mange større heste har, det var virkelig den største omvæltning. Nøj, hvor kan en skov være farlig for sådan en stor varmblodsmodel.

Jeg lånte stadig en islænder engang i mellem for at ride en skovtur, hvor jeg kunne lade sadlen ligge hjemme og bare nyde naturen! :D

Men når det så er sagt; det er skønt at ride de store og når man rider dressur, kan man virkelig godt mærke, at de er bygget til det. Jeg har selv redet dressur på islænderne og det er altså en hel anden fornemmelse på en stor model. Man passer bedre i størrelsen, synes jeg (jeg er endda lille). Det kan mærkes, at de er bygget til den slags. Jeg red også en del letridning i starten - med tiden får du muskler til nedsidning :)

Jeg synes nu ikke, at hoppen her krævede så meget mere udstyr end en islænder. De islænderfolk, jeg kendte, skiftede jo sadel hveranden måned og bid hver tredje. Alt skulle være så korrekt som muligt, uha, bomløs, kiropraktor, Micklem, skræddersyet næsebånd... De brugte mere tid på at tale om udstyr, foder og behandlinger end på at ride!

 

Jeg har i hvert fald nydt at ride stor hest. Jeg havde altid sagt til mig selv, at jeg skulle have en fjordhest eller måske en islænder, men nu er jeg alligevel kommet lidt i tvivl. :)
Så jeg kan da kun sige, at du skal springe ud i det! :) Mange store heste har jo også rolige sind. Den oldenborger, jeg red, var rolig som en islænder! :)

Heidi

0
0
Svar på denne tråd
 
 hvad man vil
Forfatter: 
Dato:  15-06-2016 15:05

jeg synes det er super du har fundet ud af du vil starte stævner og hvad gør man så...

tja nogle tvinger deres ikke springheste til at springe og bede dem præstere noget de ikke er skabt til.. eller har en forventning om at den hest, der måske er tvivlsomt bygget da klart kan starte et dressurstævne..

det kan de muligvis også godt, men hvad vil du..? bare ud og starte nogle småstævner for hyggens skyld eller skal det være hele vejen.

 

De fleste heste/islænder/ponyer mv kan godt være med i det små..

Men hvis du vil ride dressur, så er det bare lidt nemmere når halsen vender rigtigt, motoren er hvor den skal være og hesten har lettere til det den bliver bedt om fordi den netop er bygget til det.

jeg har hesten til dressur men klapper ham tit for mig den håbløse der sidder på ryggen og virkelig selv prøver dressurens svære kunst.. det er en lang og sej kamp og når det lykkedes og man mærker hesten arbejder og kommer bagfra og halsen har den rette rejsning og man bare kan ride med sytråd og samle, øge mv.. øj det bliver man altså høj af.. prisen for dette .. tja jordens største kylling på tur men han er nu endelig ved at være bare en smule voksen på sit nu 7 år... søsteren kan man bare ride tur hvis man har lyst.. en sten tja hun stopper kort kigger og går videre.. høns ja ja mor lad os nu komme videre.. vallakken tror virkelig høns er hestespiser.. så der er også store heste der kan det hele...

så op på hesten og få styrket mave og rygmuskler, så skal nedsidningen nok komme..


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dejligt med respons :)
Forfatter: 
Dato:  15-06-2016 20:20

Tja, I siger jo ikke ligefrem at det er en dårlig ide jeg har fået mig :)

Med hensyn til mit ambitions niveau, så vil jeg mere/længere end det mine islændere kan følge med til. Det er jo derfor jeg engang imellem har lånt naboens, så jeg kunne få styret lidt mit behov for andet end det mine islændere kan byde på. I må endelig ikke misforstå mig. Jeg knus-elsker mine små uldtotter, men efter min gamle islænder er gået på pension, har jeg manglet lidt wauw-følelsen når jeg rider.

 

Grunden til at jeg har været lidt tilbageholdende er nok i bund og grund bekymringen for om jeg konstant skal have dyrlægen på speed-dial og så at deres reaktioner virker voldsommere pga. størrelsen.

 

Jeg elsker følelsen af at ride stor hest, og synes at det er fantastisk når alt går op i en højere enhed og alt det bare spiller.

 

Måske skulle jeg bare springe ud i det. Alle store heste kan umuligt være mandagsmodeller, med den ene skavank efter den anden.

0
0
Svar på denne tråd
 
 To dele i spørgsmålet.....
Forfatter: 
Dato:  16-06-2016 15:13

Der er flere dele i dine spørgsmål, som jeg da også gerne vil svare på :-)

 

Er du for gammel som 32 år til at ride stor hest/begynde at træne mod stævner ?

Niks - det er det dejlige ved ridning, alder betyder ikke lige så meget som ved fysisk hårde sportsgrene såsom håndbold, ski ect. Jeg startede med at ride dressur som 30 årig, før da var jeg skovturspart og havde aldrig troet jeg skulle ride noget der nærmede sig dressur :-)

Nu er jeg 42 år og rider M i dressur på distrektsplan :-)

Og ja ja jeg er måske/helt sikker mindre smidig, mindre let end mine unge konkurrenter ( og så snakker vi slet ikke talent), men til gengæld er jeg nok bedre nu end da jeg var ung mht at styre mit temperament, at tænke langsigtigtet i træningen, og har først nu råd til at bruge mange penge på god træning.

 

Vil nogle ikke sælge sin hest til dig, hvis du ikke kan ride nedsidning ?

Nu kan jeg jo ikke udtale mig om andre mennesker, men personligt ville jeg da hellere sælge til en "hestevant" køber, som siger hun gerne vil købe en hest hun skal lærer på, end til en som tror hun ved alt, fordi hun har redet på rideskole et halvt år.

 

Kommer du til at tale med doc dyr hele tiden, fordi du får varmblodsheste ?

Jeg har to varmblodsheste på nu 8 og 9 år, som jeg har haft siden de var 1 år. De ser dyrlægen til vaccination/tandrasp - og ellers ikke.

Jo jo jeg har da haft dyrlæge ud til en hårdnakket hovbyld, og 2 gange vindkolik, samt en lillebitte seneskade. Men alt det på 8 år til to store unge legesyge varmblodsvallakker er jo ikke slemt ?

MEN du skal så heller ikke købe heste med dårlige eksteriør og interiør - så beder man o næsten om at få skaderne.

Og hvis du har hestene stående hjemme, så kan du fx undgå vindkolik pga foderskifte for hurtigt, hovbylder pga sten på folden ect.

 

Vildt temperament ? Njaaa njooooo findes det ikke også hos isbukke, hvor det kaldes vilje ? Mine to vallakker er meget forskellige af temperament - sorte Pinot er den lidt forsigtige, men aldrig overreagerede hest. Brune Caspian "trutter" og "larmer" en masse, men er rent faktisk meget modig - og den mine veninder helst vil have jeg tager med på tur, hvis de fx er med på deres ungheste :-)

 

Jeg ELSKER mine to drenge - og ELSKER at træne dem. Gær dig selv de glæde at finde en god dressurunderviser hvis du ønsker at lærer at ride dressur. Og hvis du så kombinerer med en god ældre lærerhest på 13-17 år, så kan du få meget glæde ud af den både på banen, til stævner og på skovtur :-)

 

mvh Charlotte

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  16-06-2016 17:14

Pjat :) Ingen vil da sortere dig fra, fordi du er 32 Så længe du har prøvet det inden, og ved, du ikke vil blive bange over, at de er lidt større og derfor kan virke lidt voldsommere, tror jeg ikke, du får nogen problemer :)

 

Det er da bare med at prøve det. Du kunne jo evt. starte med et fast halvpart for lige at se, om de der store gangarter nu også er noget, du synes er fedt i længden? :) Eller leje en hest med forkøbsret måske? :)

 

Alt held og lykke. Det er overhovedet ikke for sent


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  16-06-2016 19:14

32 år? hø, skulle det være en alder?

jeg er snart 42 og overvejer at når den gamle makker skal have den nådige død, så skal jeg have en araber/shagya/ blanding med blod i, da min største drøm er at ride et 120 km distance inden jeg rammer rolator og eleveret sengeleje.

 

ok, jeg kommer også fra varmblod, men har altså ikke redet stævne siden min yngste søn ( nu 6 år) blev født.

 

Da jeg var 32 startede mit stævneliv da jeg flyttede til vestjylland og fik en dygtig træner, samt adgang til virkeligt gode låneheste som jeg red både jagt og military på.

Inden da hvade jeg tullet rundt på LA plan i spring og dressur.

isheste er da dejlige, men det er specialiserede gangarteheste eller i fald deres bevægelser ikke er til det, skovtursheste.

At springe på en hest som har hele stamtavlen med sig til det eller lære chancementer på en garvet prix skt. georg hest er bare en fed oplevelse.

 

Så gør dig selv en tjenste og spid penge efter en god lærehest- den er guld værd.

3
0
Svar på denne tråd
 
 fantastisk :)
Forfatter: 
Dato:  16-06-2016 20:20

Hvor er det bare dejligt at se al den respons, mange tak :) Der er åbenbart ikke helt dødt herinde alligevel.

 

Jeg er ikke bekymret for ren vilje, krudt i måsen, hvad man ellers kan kalde det, så længe hesten er god i hovedet og ikke en omvandrende rodeohest :) Min gamle isbuk havde kælenavnet Speedy Gonzales, da den synes at skridt er en overvurderet gangart som kun skal bruges til nød.

 

Et enkelt bukkespring i ny og næ er også ok, så længe det er af ren glæde/ivrighed og ikke irritation eller et forsøg på at komme af med rytteren (vil dog helst være fri).

 

Men dejligt at høre at man også kan nøjes med at se dyrlægen til de sædvanlige tjek og ikke som fast inventar.

 

Jeg havde selvfølgelig tænkt mig at få undervisning, tror ikke at jeg bliver god nok ellers, og jeg havde tænkt mig at starte med en hvor de fleste knapper er blevet installeret. Det gør det nok en del nemmere for mig. Ved at starte med en som er kommet over unghesteårene, er der vel også større sandsynlighed for at finde en som har bevist at den kan holde til almindeligt brug.

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider