Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Hest uren i bøjeprøve - hvad gør jeg nu?
Forfatter: 
Dato:  25-05-2016 19:54

Kære HN

 

Jeg håber I kan hjælpe mig lidt i den her sag. Det er sådan at jeg er ved at købe en 6-års hoppe, som blev sent tilredet som 5-års og derfor kun har været redet let i et års tid.

Den skal igennem en ny handesundersøgelse her på mandag, da den ikke gik igennem bøjeprøven på bagbenene (1/2 grad på det ene ben og 1 grad på det andet) første gang. Det skal lige siges, at den et par dage inden havde været oppe at toppes med en anden hoppe på folden, og dyrlægen anbefalede derfor at lade den gå et par dage og så starte den op igen, og derefter en ny handelsundersøgelse to uger efter.
Det er så her vi er nu, og forhåbentlig er der ingenting i morgen. Men hvad hvis der er? Jeg har overvejet at få røntgen af benene, men hvis der ikke er noget der, ville jeg stadigvæk være nervøs for at der er noget længere oppe. Den har før været låst oppe ved krydset, da den ikke førte det ene bagben ligeså langt frem som det andet, og det forsvandt efter kiropraktik/osteopati. Det kunne jo også være noget a la det igen.
Så hvis bøjeprøven er positiv men røntgen ok, hvad er næste skridt så? Skal den så igennem en større udredning og hvem betaler hvad?

Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne have den hest, ellers ville jeg bare sige nej tak hvis det det er samme resultat på mandag..
Og jeg ved godt at der ikke er grund til at bekymre sig for meget nu, men jeg vil gerne have en form for plan B på hånden.

Håber I har nogle erfaringer med lignende situationer at dele ud af :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 HEJ HEJ HEJ
Forfatter: 
Dato:  25-05-2016 21:46


Jeg vil først sige, der er virkeligt mange heste der ikke kan gå rent igennem en bøjeprøve, men hvor det ingen betydning har!

 

Jeg tror hvis jeg selv stod i den situation, alt efter hvor dyr en hest vi snakker om, ville jeg få lavet røngten og tage den derfra. Selv har jeg altid haft røgten på alle jeg har købt (som var planlagte køb), men det har også været heste i en for mig høj prisklasse. Når det så er sagt så har jeg også købt en hest som ikke engang var igennem et sundhedstjek inden jeg tog hende med hjem, som bare heldigvis fløj igennem bøjeprøven da det var hendes tid til at forlade reden.

 

Så mit råd, hvis det virkeligt er hesten så igennem røgten og tag den derfra.

Men jeg tror også man kan finde noget på ALLE heste hvis man leder længe nok, spørgsmålet er hvad man selv kan leve med af fejl eller små skavanker.

 

Held og lykke med det.

 

6
0
Svar på denne tråd
 
 Røntgen..
Forfatter: 
Dato:  26-05-2016 00:02
Jeg ville klart vælge at ha ta hesten gennem røntgen med mindre det er en meget billig hest..
Det er ikke køb af hesten der koster. Det er det at have den. Og hvorfor købe sig til problemer hvis det kan opdages inden...

Er det en dyr hest? Hvad skal du bruge den til? Er det en beholder eller skal du måske sælge igen en gang i fremtiden?

Mange heste går ikke gennem bøjeprøve men går alligevel i sporten uden problemer..
Min bekymring er bare du står med en 6 års der kun er redet let og i kun et år. Samtidig nævner du den allerede har haft problemer med krydset...
Dvs. du står ikke med en hest der har vist den kan holde.. havde den været ældre og redet alm i flere år uden skader ville jeg ikke være så nervøs. Det er blot ikke sådan den er...

Men krydser fingre for den går gennem. Det sker jævnligt der skal 2 forsøg til og det lyder meget sandsynligt hvis den har været oppe og toppes med en anden...

Går den ikke igennem ville jeg ikke købe den.. med mindre dine fremtidsplaner er skovtur og hygge.. og prisen skal være derefter...

Jeg vil dog til en hver tid anbefale røntgen.
Du skal dog være obs på de ikke kan ta røntgen af krydset. Og hvis den har problemer der ville jeg høre dyrlægen om du skal have bekymringer omkring dette...

Normalt betaler sælger hvis ikke hesten går gennem og køber hvis den gør. Dette skal dog være noget i aftaler inden dyrlæge besøget...
Ligeledes med røntgen. Aftal det med sælger. Det er ikke altid sælger er med på at betale røntgen hvis ikke den går gennem. Dette afhænger ofte også af hestens pris..

Krydser fingre for dig at den går gennem uden problemer næste gang. Jeg har selv næsten lige købt ny hest og kender udmærket følelsen af den bare skal gå gennem fordi man "vil ha" den hest 😉

Mvh Stinne c",)

 

Dressage is dancing with my best friend...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lad den stå
Forfatter: 
Dato:  26-05-2016 09:10

 

Det er sjovt som heste der ikke er rene i bøjeprøve altid forresten lige har lavet et eller andet på folden. Hvis sælger har set hesten være oppe og toppes som det kaldes, så burde sælger måske have sagte det og foreslået en dato der lå senere. Alt andet er spild af købers penge og dyrlægens tid! Så allerede dér ringer mine alarmklokker!

 

Men igen, ts skriver ikke hvad hesten skal bruges til.

 

Røngten er ingen garanti for at hesten er ok. Der er mange eksempler på heste som har røngten fejl og er rene i bøjeprøve..

 

Der er alt for mange heste til salg til, at man skal købe sig til problemer.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

Eventyr hest på 2 år sælges.

 

Landbrug nord/øst-jylland, sælges.

5
0
Svar på denne tråd
 
 Hvorfor tilredet sent?
Forfatter: 
Dato:  26-05-2016 09:24

Det første spørgsmål jeg ville stille var hvorfor den er tilredet sent?

 

Vi havde på et tidspunkt en bekendt der købte en rigtigt fin 6-års vallak der var tilredet sent,og som ikke havde været redet så meget. Den gik fint gennem handelsundersøgelse inklusiv røntgen. Det viste sig bare at hver gang den havde været redet 3-4 uger sammenhængende, så var den halt og skulle stå 2-3-4 mdr inden den kunne starte genoptræning. Så den blev aflivet efter 1-1½ år.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

1-års Welsh Mountain hingsteplag med særdeles god afstamning sælges

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 glem hesten
Forfatter: 
Dato:  26-05-2016 11:01

er den ikke ren i bøjeprøve i 2. forsøg så afskriv den er mit råd.

 

Uanset prisen på " grisen" er det de mdr.lige udgifter der styrer budgettet og de kan blive høje hvis dyret fejler noget. Og forsikres kan den ikke hvis den ikke går igennem bøjeprøve.

 

Jeg ved godt dur kan blive sakdet på fold etc men synes godt nok der er langt imellem noget der gør dem halte.

 

Så nej jeg ville ikke bekoste røtgen etc, men hvis sælger vil det, så lad dem gøre det. Faktisk mener jeg også de skal bekoste 2. handelseundersøgelse hvis de tror på hesten er frisk & rask.

 

 

Jeg ville kigge mig om efter ny hest- der er sååå mange til salg.

 

 

 

Karina

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmmmm
Forfatter: 
Dato:  26-05-2016 12:00

Må desværre istemme koret..Hvis den ellers går i de vante omgivelser/fold, hvorfor har den været "oppe at toppes". Det er klart at uheld kan ske, men en seriøs sælger ville aldrig bestille handelsundersøgelse til en hest man ved har fået nogen på hatten et par dage før..A, fordi det er normal kutyme at sælger betaler dumpede undersøgelser, og B, der er værre, sælger er nu forpligtet til resten af hestens dage at oplyse om at den har dumpet en bøjeprøve.

Er den kåret, altså forligger der en uvildig vurdering af hestens ekstriør?. Kender du dyrlægen, og stoler på en evt. vurdering?.

Var prisen rimelig og jeg stadig var skudt i hoppen, ville jeg bede om at hesten kom i fuld ridning de næste 4 uger, og så lave en ny undersøgelse.

Er den så stadig låst/uren, så ville jeg sige nej, uanset om det er ridning eller skader, der giver problemer, begge dele er dyre og trælse at fedte sig ud af.

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

2
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-05-2016 19:22

min vallak kom hellere ikke igennem første tjek

da var han 2 år. havde haft ham stående i 2 dage, men han havde været lidt urolig på vejen fra sjælland til fyn, så om der var sket noget der eller hvad, det ved jeg ikke

jeg lavede aftalen med sælger om at han skulle igennem et tjek 1 mdr efter. kunne vælge at have ham opstaldet hos mig selv eller sende ham retur til sælger.

jeg valgte at lade ham gå hos mig.

 

her gik han igennem uden problemer.

 

han kostede 22000

 

hvis det er din drømmehest, ja så er det jo værd at vente på. hvis den stadig er uren, ja så snak med sælger om at I deler udgifterne til røgten.



0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-05-2016 21:35

Enig med Karinae.

 

Hvis den ikke går gennem bøjeprøven denne gang, er det sælgers problem at få den udredt, det er jo trods alt hans hest.

De gange jeg har været ude for, at hesten ikke er gået gennem bøjeprøven, ja så har undersøgelsen været slut. Jeg vil ikke bruge penge på røntgen af en hest, som ikke er rentgående, det må sælger selv tage sig af.

Sælger er velkommen til at vende tilbage, når hesten er blevet udredt og haltfri, og er du så stadig interesseret til den tid, så må den igennem en ny handelsundersøgelse.

Er sælger seriøs, vil han holde dig opdateret med, hvordan det går og hvad der er gjort for at undersøge og behandle hesten. Evt. give dig lov til selv at tale med den dyrlæge, der skal behandle hesten.


Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

2
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  28-05-2016 21:12

Uha, jeg ville være noget utryg ved at købe en hest, der ikke kan gå gennem alm. handelsundersøgelse. Også fordi du vil have svært ved at sælge den videre, hvis du engang ønsker det. Ellers må det da være gevaldigt nedslag i prisen, hvis den ikke går igennem næste gang, og så kan du jo veje det op mod hinanden :)

 

Min første hest havde en seneskade, de ikke opdagede i handelsundersøgelse, fordi dyrlægen var en klovn Fantastisk hest, ville ikke have gjort det om, MEN @!#$ NO, jeg gør det aldrig igen. Fra nu af, køber jeg KUN heste, der er i orden. For søren da et forløb, man kan få med dem, der har skader. Især når du ikke ved, hvad der er galt med den, (hvis den altså stadig ikke går igennem). Mange ting viser sig jo først rigtigt efter nogle år, og når den ikke har været rigtigt igang som ridehest endnu, ved du jo ikke, hvad den kan holde til. Havde den været ridehest de sidste 7 år, ville jeg have været mindre bekymret

 

Jeg taler i hvert fald af erfaring. Jeg tager ALDRIG chancen med en hest med fejl. Jeg tåler det ikke, og jeg synes, det er så ærgerligt, at alt det arbejde, sved, tårer, man ligger i det blot skal ende med en alt for tidlig aflivning pga. en ærgerlig fejl. Det kan selvfølgelig også ske med heste uden fejl, at der opstår noget, men der er sandsynligheden så lige det mindre.

 

Få den undersøgt grundigt af en dyrlæge, du stoler på. Går den ikke igennem, ville jeg ikke købe den, men spørg dyrlægen. De ved bedst i mange henseender, og ellers er det jo en chance-sag, hvad man tør / vil, (og hvad man har råd til). Jeg brugte altså 20.000-25.000,- bare i kiropraktor og dyrlægeregninger på min hest det sidste år inden aflivning. Min nye hest har ikke kostet ret meget og var kun 2,5 år, men har haft ham i røngten og det hele, skal bare ikke risikere noget, for det kan fanme blive dyrt i længden uanset hestens start-pris.

 

Alt held og lykke. Krydser fingre for, den er gået igennem. Du må endeligt komme med en opdatering


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 En længere opdatering..
Forfatter: 
Dato:  31-05-2016 17:06

Tak for alle jeres svar :-)

Der var kommet en ny hest ind i flokken, og hun havde derfor sat hesten på fold alene da der havde været lidt uro (netop for at undgå skader). Men hun syndes det var synd for den at den skulle gå alene, så hun satte den sammen med en anden hoppe som hesten har gået sammen med i lang tid uden problemer. Det var så ikke helt uden problemer denne gang.
Hesten er først tilredet som 5-års, da den har gået hos avler indtil da. Den er nu i komission samme sted som den blev tilredet.

 

Nå men den gik heller ikke igennem anden gang - den var stadigvæk ikke ok på det ene bagben. Hesten er ikke voldsomt dyr - +30.000, men dyrere end at jeg er villig til at tage alt for mange chancer. Dyrlægen kunne selvfølgelig ikke sige hvad der var galt, men siger at det godt kan være det samme med en låsning i krydset. Uanset hvad anbefalede hun i hvert fald røntgen.

Hende der har hesten i kommission er ret sikker på at det er en låsning der gør det. Sidst det skete fik hesten kiropraktor/osteopati og hun trænede hesten efter dennes anvisninger, hvilket afhjalp problemet. Hesten blev så solgt til en ung pige som ikke fortsatte det arbejde der var blevet lagt i hesten, og har redet den for forholdt fortil og ikke rigtig dyrket frem og ned-ridning. Hun købte den på afbetaling, men havde ikke råd alligevel, så hesten kom derfor tilbage. Nu er det gode arbejde der var lagt i hesten lidt langt væk, og hesten har desværre også nået at tabe nogle muskler.
Hvis det "bare" er problemet er jeg villig til at købe hesten og selv arbejde med den, men hvad hvis det er mere?

Ejer af hesten har forslået at jeg overtager hesten og at jeg får lov til at arbejde med den selv, og så efter 3-6 måneder kan vi lave en ny handelsundersøgelse. Hvis den stadigvæk ikke går igennem kan jeg frit levere den tilbage eller vi kan blive enige om en billigere pris.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Følelser.....
Forfatter: 
Dato:  31-05-2016 19:10

Følelser er noget træls noget, når man først har fået følelser for et dyr, som man intet reelt kender til, og reelt ikke aner om kan holde.

 

Mit bedste råd er, aldrig at købe en skadet hest - og det er jo det den reelt er - og som kommisionsstedet jo reelt også siger.

Det de siger er jo, at du skal ride hesten i genoptræning/med hensyntagen til en låsning/skade - ergo er det ikke en sund og rask hest du køber.

 

Det er oven i købet en ung forholdsvis uredet hest, og alligevel bliver den skæv og låst, således at den bliver dumpet i handelsundersøgelse - ville du anbefale en veninde at købe sådan en hest ?

 

Jeg har rigtig dårlig erfaring med unge/yngre heste, som har problemer med låsninger - de fleste bliver behandlet og behandlet i dyre domme, og slåes ned efter 2-4 år, når de først er helt uridelige og ejerne opgiver.

 

Jeg ville finde et sundt og raskt dyr i stedet.

 

mvh Charlotte

3
0
Svar på denne tråd
 
 Leg med ild...
Forfatter: 
Dato:  31-05-2016 19:36

...jeg synes også du leger lidt med ilden her - for nej, hesten er ikke i orden, og nej - du skal/kan ikke stole på sælger

 

Hvis sælger er så sikker på at hesten nok skal blive ok med rigig ridning, så tilbyd evt. at du kan låne hesten kvit og frit i 3 måneder, hvorefter den så skal kunne gå rent igennem en ny undersøgelse. Hvis den ikke går igennem, betaler sælger omkostningerne du har haft til opstaldning/smed - går den igennem er alle glade...

 

Hvis ikke de vil gå med til det, ville jeg rende LANGT væk - for SKULLE det nu vise sig at hesten uanset dine anstrengelser aldrig kommer til at holde, så står du SÅ dårligt i og med sælger ikke har lagt skjul på at det er en defekt hest du har sagt god for at overtage...

 

Så - pas nu på, der er masser af andre dejlige heste derude!

 

Trine (Faxa)


1
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  01-06-2016 01:23

Charlotte: Ja det jeg er mest bekymret for er jo netop at få nogle følelser i klemme. Selvfølgelig kan man miste penge på det og tiden man bruger, men det er hvad det er.

Trine (Faxa): Det er også noget lignende der skal til tror jeg, før jeg uden tvivl kan sige ja tak.

Og jo, der er masser af heste - bare ikke lige af dem jeg kigger efter ;-) Det er ret specifikt hvad jeg søger efter mht. racen (og lige der er jeg altså ikke så villig til at gå på kompromis), og en hest af den race som er redet, går nogenlunde stabilt og kan rides ud alene og ikke har nogen nykker/en ukompliceret hest er rigtig rigtig svært at finde her i DK. Udover det er hesten jeg har kig på den eneste jeg har følt nogen som helst kemi med, allerede fra da jeg så den stå i boksen. De andre har på papiret været ok eller kunne blive det jeg søger, men de har overhovedet ikke sagt mig noget. Var jeg villig til at købe noget utilredet ville udvalget være en del større, men det synes jeg ikke lige jeg har mod på..

Og at skulle købe i udlandet ville jeg ikke være særlig tryg ved. Der er man endnu dårligere stillet, hvis der nu skulle vise sig at være noget galt med hesten.
Åh ja, det er ikke nemt

0
0
Svar på denne tråd
 
 Enig med...
Forfatter: 
Dato:  01-06-2016 02:01
... De andre. Tænk dig godt om.

Og så vil jeg gentage, hvad jeg skrev tidligere; sig til sælger, at de kan henvende sig, når hesten er gående og kan gennemgå en fuld handelsundersøgelse, evt. incl. røntgen.
Er det "kun" en låsning, der kan afhjælpes med kiropraktik og korrekt ridning, så må de jo ofre det på den, for at få den solgt.
For at være lidt barsk, så har de en defekt vare, og den skal selvfølgelig være iorden før de kan sælge den. Eller den skal sælges med et tilsvarende afslag i prisen. Som så aldrig kan kompensere for de bekymringer man får som køber, hvis den ikke holder alligevel.

Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

1
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmmmm
Forfatter: 
Dato:  01-06-2016 13:21

Jeg købte for 3 år siden også en specialrace i den prisklasse. Den gik da igennem handelsundersøgelse, men det var vist også alt..Han er ikke nogen gennemsnitshest, så det oprindelige formål er forlængst forsvundet i glemslen, til gengæld er mit heste/rideliv omlagt til det der vist bedst kan betegnes som skovtursrytter, med løsdrift i baghaven.

Jeg er fuldt ud tilfreds med mit køb, det er den bedste hest jeg nogensinde har haft, men jeg er også i et tidspunkt af mit liv (læs, tyk, midaldrende og gnaven), hvor jeg også selv er klar til en anderledes hestetilværelse.

Du skal gennemtænke de næste mange år med hesten. Uanset, hvor gerne vi vil give skylden videre, den har været uheldig, der har været dårlig ridning osv, så behandler langt hovedparten af ejere og ryttere hestene gennemsnitligt. Der behøver absolut ikke være noget galt med hesten for at reagere negativt på dette, men ønsker du den gennemsnitlige ridetilværelse med opstaldning, undervisning osv, så er det måske et tosset udgangspunkt.

Har du mod på at gå med hesten, løse problemer henad vejen og kan acceptere et helt andet udkomme end det du forstiller dig nu, så skal du købe den, efter de fornuftige retningslinier andre giver her i tråden..


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

3
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider