Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Tackling af løn-forskelle
Forfatter: 
Dato:  23-05-2016 09:53

Hej

 

Jeg har været på arbejdsmarkedet nogle år, og det er først her pr. 1/1 at jeg synes jeg har et lønniveau, som er passende for min uddannelse. Jeg har prøvet lidt af hvert siden jeg blev færdiguddannet, og selvom det ikke altid har været sjovt, så bringer det mig stadig hen til der, hvor jeg er i dag. Jeg har et job nu, som er rigtig spændende og udfordrende, og som jeg rigtig godt kan lide. Jeg har "landet" det ved at spille mine kort rigtig godt i virksomheden og hive fat i de rigtige mennesker på de rigtige tidspunkter. Det har trukket tænder ud, og også været "risky business", men resulatet har helt klart været besværet værd :)

 

Men.... Der er vel altid en slange i paradis?

 

Jeg har nu fået en kollega, som har samme uddannelse som mig, dog er han faktisk uddanneet et år senere, og han sidder i en lidt anden funktion, end jeg gør, men kvalifikationskravene til vores jobs er præcis de samme. Så job-"niveauet" er det samme. Og vores jobs er ikke mere forskellige, end at vi sidder lige ved siden af hinanden :) Han har været heldig at få det "rigtige" job lige efter sin uddannelse, så han er startet på en løn der var ca. 20.000 kr. højere hver måned (ja, der stod 20.000 hver måned!) end hvad jeg har haft i mine tidligere stillinger. Han har af forskellige årsager valgt at skifte arbejde fra sit højtlønnede job, og er jo så min kollega nu. Ifølge ham selv er han gået meget ned i løn til sit nuværende job - hvor han så pt. tjener 9.000 kr. mere end mig hver måned.

 

Ovenpå at jeg har fundet ud af, hvad han tjener, synes jeg, at jeg går på arbejde med en lidt bitter smag i munden. Jeg har kæmpet med næb og kløer for den stilling jeg har, og også for at få en løn, der er "passende". Han har kunnet forhandle sig til så høj en løn, fordi han var i en fast stilling, og fordi der ikke var særlig mange ansøgere til stillingen (som han i øvrigt ikke havde nogen erfaring med på forhånd).

 

Men alligevel, så kan jeg da ikke undgå at føle mig lidt snydt. Især fordi han jo ved absolut ingenting og derfor spørger rigtig meget. Jeg kan ikke lade være med at synes, at til den løn, så må han da bruge nogle flere timer og så løse sine udfordringer selv. Ja, I kan jo godt høre, at man bliver en smule bitter ;) Jeg gør virkelig hvad jeg kan for at trække på skuldrene og sige "godt for ham!", men hold op hvor jeg synes det er svært! Ja, der vil altid sidde nogen, som tjener mere end en selv, men sådan er det. Problemet her er nok også lidt, at jeg absolut ikke synes, han er 9.000 kr. mere værd end mig! Tværtimod, med den viden jeg har efter flere år i firmaet, så burde det vist være den anden vej rundt ;)

 

Hvordan tackler I den slags, uden at blive bitre? Kan man gøre andet end at trække på skuldrene? Jeg skal selvfølgelig slå et slag for min egen løn, når jeg skal til lønsamtale, men jeg får jo nok ikke lige en lønstigning på 9.000 kr. ;) Er I gode til bare at være ligeglade, eller hvordan har I det med den slags?

1
0
Svar på denne tråd
 
 Det eneste du
Forfatter: 
Dato:  23-05-2016 10:10

kan gøre i min optik er at lade cheffen se, hvor dygtig du er og så forhandle din egen løn næste gang du får muligheden. Hvad andre får forhandlet sig til/er heldige at få pga. forskellige omstændigheder, kan man gøre nul og niks ved.

 

Jeg kan sagtens forstå din frustration, men jeg ville ikke lade det gå ud over jeres daglige samarbejde, at du er misundelig over, at han har været heldig/kompetent i sit gamle job/strategisk dygtig nok til at få en høj løn.

 

Jeg har en veninde, som har ladet det æde sig op indefra, at hun havde en kollega, som min veninde følte var inkompetent og som fik næsten det samme i løn som hende selv. De havde samme funktion i firmaet, men kollegaen havde kortere uddannelse, mindre erfaring og var meget langsom. Hvis din nye kollega lige kommer fra start (jeg synes, at det er et godt tegn, at han spørger meget - det betyder, at han er interesseret og motiveret - det bliver først et problem med spørgsmål, hvis det er de samme mange gange i træk, eller det bliver ved i lang tid) og derefter er en ressource, som du kan stole på, så kan man ikke rigtigt bede om mere

 

Jeg arbejder selv i en branche, hvor folk tjener MEGET forskelligt (der findes ingen branchestandard), og fordi vi er selvstændige allesammen, så er der meget negativitet omkring at tage for LIDT for sit arbejde - så man underbyder hinanden. Det er et helt andet problem, men også fyldt med slanger, jøsses...


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nå jo, en ting
Forfatter: 
Dato:  23-05-2016 10:17

du kan gøre er da at spørge ham, hvordan man bedst forhandler løn! Hvis I allerede har delt, hvor meget I tjener, så synes han sikkert, at det er et ok emne at tale om. Jeg har ihvertfald lært noget ved at tale med mine "kollegaer"/ligesindede om, hvad man kan forlange, hvordan man skal formulere sig, etc.


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

1
0
Svar på denne tråd
 
 Det bliver...
Forfatter: 
Dato:  23-05-2016 11:08

Det bliver hverken første eller sidste gang du vil støde i det problem.

 

Den hurtigste måde at komme op i løn, er at skifte job.

 

9000kr lyder dog som et stort spring, og det bliver nok svært at forhandle hjem, men jeg ville da gører forsøget.

 

Noget helt andet, har du set sort på hvidt, hvad han tjener? Der er nogle mennesker der har et behov for at fremstå bedre end de er

 

Jeg har en samtale med min chef hver 14 dag, hvor vi drøfter mange forskellige ting, blandt andet hvordan vi arbejde internt.

Hvis jeg var dig så ville jeg benytte muligheden, og fortælle at den nye spørger og spørger og at det går ud over din præstation, eller noget i den stil....

Hvis du ikke har en fast aftale med dig chef, så be om et lille møde.


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

2
2
Svar på denne tråd
 
 Tjaaaaa......
Forfatter: 
Dato:  23-05-2016 11:48

Tjaaaaa hos mig/os er det forbudtski at snakke løn, bonus og tillæg - det er såmænd skrevet ind i vores kontrakt :-)

 

Og det er rent faktisk rigtig godt, for så bliver der ingen sure miner, ingen misundelse, du får hvad du forhandler og kan slæbe hjem i bonus. Hvad de andre kan forhandle hjem eller får i bonus er deres egen business :-)

 

Det er kendt i min branche, at man skal skifte job for at få større grundløn - men så skal man lige overveje, om man så ender med et år eller to uden de store bonusser, hvilket i min branche kan udgøre en ret stor del af ens løn :-)

 

Problemet med den viden du har fået om din kollega er jo det du står i nu - at være sur og muggen over en løn du minutter før din nyerhvervede viden var ganske tilfreds med. Og du kan ikke troppe op til chefen, og sige jeg vil have 9000 kr mere om måneden fordi hr. Kan-ingenting-selv får det.

Men du er da nok i din ret til at gå til chefen, og bede om lønforhøjelse, evt med baggrund i at du har fået en ny kollega, som du rent faktisk bruger en del tid på at oplærer :-)

 

mvh Charlotte

3
0
Svar på denne tråd
 
 Brud på loven om ligeløn
Forfatter: 
Dato:  23-05-2016 22:19

I Danmark kan man ikke forbyde medarbejderne at tale indbyrdes om deres løn.

 

Uanset om det står i ens ansættelseskontrakt eller ej.

 

Manglende åbenhed omkring løn, er muligvis en af grundene til hvorfor kvinder får mindre i løn end mænd.

 

15
0
Svar på denne tråd
 
 uretfærdigt
Forfatter: 
Dato:  24-05-2016 15:19

Jeg kan virkelig godt forstå at du er frustreret over at din kollega får så meget mere i løn. Er det noget du kan snakke med din fagforening om, hvis du altså er med i én? De vil nok kunne give dig noget vejledning til hvordan du takler situationen tænker jeg.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  24-05-2016 21:04

Synes bestemt heller ikke, du skal lade det ødelægge din hverdag på jobbet :) - Men jeg kan også godt forstå, du føler det en smule uretfærdigt.

 

Tit gælder det sgu om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt :( :)

 

Husk også, at den samme uddannelse ikke nødvendigvis er lig med den samme løn. Det afhænger jo også af, hvordan du har gennemført uddannelsen, karakterer, valgfag og eventuelle udtalelser. Endeligt er han jo gået fra en højtlønnet stilling, hvilket sikkert har været en stilling, der giver en masse point at have på CV'et.. og så giver det jo også en højere løn i sidste ende, hvis man er heldig og spiller sine kort rigtigt.
- Husk dette er et skud i tågen :) Jeg aner intet om hverken dine eller hans kvalifikationer, men det er bare noget, der typisk vil skabe en lønforskel.

 

Vi har også en netop afsluttet ansøger i familien, der også har haft en fordel ift. diverse job og har haft lønforhandlinger inde over. Han har en masse gode karakterer og udtalelser, der gør, de er villige til at forhandle om løn ift. at få en, der ikke har så høje karakterer. Sådan er det jo :) En uddannet er ikke nødvendigvis bare en uddannet, for der er jo differencer mellem, hvordan man har klaret det.

 

Og er det på ingen måde ovenstående, der gør sig gældende, så kan held sgu også have meget at skulle have sagt. Held og det at have de rigtige kontakter :P


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 ligelønsloven
Forfatter: 
Dato:  25-05-2016 08:52

I DK har vi faktisk en ligeløns lov- dvs der står bla. at 2 personer, uanset køn, skal have det samme i løn for samme job.

 

Så hvis du mener du har en sag( at stillingerne er identiske) ville jeg kontakte fagforeningen dvs Tillidsrep på arbejdspladsen i første omgang og se hvad der kommer ud af det.

 

Karina

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  25-05-2016 09:11

Det er nu noget af en fejlfortolkning af ligelønsloven at "2 personer, uanset køn, skal have det samme i løn for samme job." Det, ligelønsloven siger omkring løn er, at der må ikke må finde lønmæssig forskelsbehandling sted på grund af en persons køn. Men det er slet ikke det samme, som at en mand og en kvinde skal tjene det samme. Kvindens lavere løn må bare ikke være begrundet i det faktum, at hun er kvinde.

 

Det vil sige, at alle lønelementer og lønvilkår for samme arbejde eller for arbejde, der tillægges samme værdi skal være ens, ligesom at der ikke må være to forskellige "systemer" for lønfastsættelsen - men det endelige lønresultat kan sagtens være vidt forskelligt.

2
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  25-05-2016 09:53

Faktum er nu engang at mænd mange gange er bedre til at forhandle løn, end kvinder er. Sur r*v, tja, så må man jo selv komme ind i kampen

 

Jeg sad for et par år tilbage, i en lederstilling, hvor jeg som eneste kvinde ud af 6 ledere i gruppen, var den med den højeste løn. Jeg var den yngste, den med mindst erfaring, MEN, den erfaring jeg havde, var bedre at have på CV'et, end den de andre havde. Det gjorde at jeg kunne forhandle mig til en bedre løn, men jeg skulle efterfølgende også bevise, at jeg var lønnen værd.

 

Ja, din kollega er måske uddannet et år senere, men han har måske været heldig, at have mere relevante jobs indenfor sin uddannelse? Som jeg læser det har du været lidt rundt og alt måske ikke har været helt så relevant? Ret mig endelig hvis det er forkert opfattet

0
0
Svar på denne tråd
 
 svar.....
Forfatter: 
Dato:  27-05-2016 13:52

Jeg forstår godt dine følelser. Personligt har jeg aldrig bekymret mig om hvad mine kollegaer får i løn. Så længe jeg selv er tilfreds mener jeg det er vigtigst. Jeg synes du skal fokusere på dig selv og ikke på din kollega. I sidste ende er det jo ikke sikkert han har et bedre liv/hverdag end dig, selvom han får mere i løn.

 

Jeg har dog været i en virksomhed hvor de andre gik meget op i hvad jeg fik i løn. Jeg havde ikke fortalt det til nogen, men ud fra mit privatliv havde de åbenbart selv tolket at jeg fik mere end dem. Jeg aner ikke om jeg fik mere eller hvad de fik, men det var rigtig grimt den måde nogen af dem var på. De kunne komme med kommentarer om hvordan jeg havde råd til den bil jeg havde, heste osv. og generelt følte jeg mig nogen gange udstødt fordi der herskede en form for misundelse - som kun var skabt i deres hoveder. Det synes jeg var SÅ ærgerligt for samarbejdet på arbejdspladsen.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lige løn for lige arbejde
Forfatter: 
Dato:  27-05-2016 22:16

Jeg kommer til at tænke på denne video, der meget godt illustrerer dilemmaet https://youtu.be/meiU6TxysCg

 

Det er altså ganske naturligt at blive lidt irriteret over ikke at blive belønnet lige for lige arbejde! Spørgsmålet er så hvor meget du vil lade dig påvirke af det...som jeg læser det, var du jo ganske godt tilfreds med din løn før du fandt ud af hvad din nye kollega fik, så måske er det dér du skal prøve mentalt at vende tilbage til - og så selvfølgelig have det in mente til din næste lønforhandling.

 

På mit arbejde er jeg også ret sikker på jeg er den, der får den laveste løn (lille firma). Det selvom jeg er den, der har været ansat i virksomheden længst tid, og nok også dén med det største ansvar - men de andre har en PhD grad, hvor jeg "kun" har en kandidat, så de er jo et par løntrin over mig. Jeg ville da lyve hvis jeg påstod der ikke ligger en lille stemme helt inde bagved, der synes det er lidt uretfærdigt - men i det store og hele er jeg meget glad for mit arbejde, og så må jeg jo bare lave den åndssvage PhD og opkvalificere mig

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for inputs :)
Forfatter: 
Dato:  28-05-2016 20:02

Mange tak for jeres inputs :) Jeg havde faktisk forventet, at der ville komme nogle svar a la "vær dog bare glad for at du har et arbejde", men det er faktisk meget rart at vide, at det ikke "bare er mig", og at andre har forståelse for min situation, så mange tak for det :)

 

Jeg har tænkt lidt over det med, at det jo ikke bliver første gang jeg møder, at nogen har en højere løn end mig, og det har jeg lidt taget til mig. Jeg havde en kollega i en anden afdeling, som for noget tid siden kom med en kæk bemærkning omkring det "forpulede" topskat - hvortil jeg så måtte svare, at det jo altså ikke var os alle, der betalte topskat! Men han er også 15 år ældre end mig, og så generer det mig ikke, når han har haft mange år i branchen.

 

Der er ingen tvivl om, at min højtlønnede kollega har haft en kæmpe fordel i forhold til, at han kom fra et fast job i samme branche, hvor han fik en ekstremt høj løn. Dvs. at han har i den grad haft noget at forhandle med - og kunne jo bare sige nej tak.

Som en anden skriver, så havde jeg ikke specielt meget at forhandle om, da jeg startede i virksomheden. Dels var jeg dengang uden andet job, og dels havde jeg da godt nok haft jobs, som var relevant for min uddannelse - men kun et enkelt i 6 måneder, som var relevant for branchen. Så på den facon har min vej til jobbet været mere "usikker" end hans. Han er gået direkte fra studiet og til et job i branchen, så det har selvfølgelig talt en del. Omend han stadig ikke aner en hylende fis om det job, som han nu besidder ;)

 

Derfor er det nu alligevel bittert, når jeg har kæmpet for firmaet i 2½ år og har knoklet bare for at komme "derop", hvor jeg er nu. Faktisk tror jeg, at jeg er placeret på samme løn som de vil tilbyde en nyuddannet. De tilbyder nyuddannede i hans job 3.000 kr. mere om måneden end jeg får. Jeg tror, at de har sværere ved at finde nogen til den post, så det er måske "fair nok" jf. principperne i udbud og efterspørgsel. Men så føler jeg det også urimeligt, hvis de placerer mig på samme position som en nyuddannet.

 

Men jeg tænker lidt, at det er fordi min gamle chef virkelig ikke kunne lide mig. Firmaet er blevet opkøbt, og det er i den forbindelse, at jeg har fået skaffet mig et andet arbejde og en bedre løn. Det var en rodet tid, hvor jeg tog fat i ham, der så er min chef nu, og så sørgede han for at få mig "ind i sin stald". Jeg havde i den forbindelse et møde med en chef i det firma, som havde købt os, fordi hun så skulle vurdere, om jeg var egnet til jobbet (fordi han ikke har noget fagkendskab til mit job). Hun havde været med til de møder, hvor chefer fra både det gamle og det nye firma skulle afgøre, hvor vi skulle placeres (jeg var blevet tildelt en stilling svarende til mit gamle job), og hun var oprigtigt chokeret over at få at vide, at jeg havde en universitetsuddannelse, fordi de på disse møder havde talt om at sætte mig i et andet job, som ikke kræver at man har nogen uddannelse. Så hun sad og rystede på hovedet og var rigtig irriteret over, at de havde spildt deres tid, og at mit uddannelsesniveau aldrig var blevet nævnt. Det siger lidt om, at min gamle chef virkelig ikke så noget i mig.

Min gamle chef har udtalt ting såsom "ja jeg havde jo mine tvivl med dig, for det første halve år havde du jo bare havregrød oveni hovedet - men du er da kommet godt efter det!" - og det synes jeg siger temmelig meget......

Mit modsvar var, at det nok havde været lettere for mig at komme godt ind i jobbet, hvis jeg havde fået en ordentlig oplæring (det faldt sjovt nok ikke i særlig god jord ). Så måske har de placeret mig på en "start-løn", fordi de tænkte, at jeg ville være længe om at lære jobbet/ikke var så skarp eller hurtig. Min gamle chef har også direkte sagt, at en af mine gamle kollegaer, som jo var meget skarp og dygtig, hun havde været længe om at komme ind i mit nye job, så jeg ville jo nok være RIGTIG længe om at lære det. Tak siger man så

Jeg tror det er sådan, det hænger sammen, for jeg har lige haft en i øvrigt yderst behagelig MUS med min nye chef, og han nævnte flere gange, at jeg havde en god tro på mig selv. Det har jeg undret mig over, for jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Men måske kommer det fra, at min gamle chef jo nok har nævnt, at hun ikke mente, jeg var egnet til jobbet - hvilket hun i øvrigt også har sagt til mig flere gange. Hvis nu hun rent faktisk vidste hvad jeg lavede eller nogensinde havde set noget af mit arbejde, så kunne det være, hun vidste, hvad hun snakkede om. I aner ikke hvor stor en lettelse det er at komme væk fra hende!

 

Anyways, jeg er kommet frem til, at jeg bruger det kommende år på at "bevise mit værd". Jeg har ikke fået en ordentlig oplæring i det job, jeg havde, men på 1 år havde jeg mere styr på det hele end min kollega, som skulle have lært mig op, og som har været i jobbet i 7 år. Så jeg tager det helt roligt, og er ikke et sekund i tvivl om, at jeg bliver hamrende dygtig til det job også.

 

Og så har alt det tænkeri på løn, jobskifte osv. faktisk kun styrket mig i, hvor glad jeg er for mit nye job. Jeg synes det er rigtig spændende og udfordrende, og jeg kan virkelig mærke, hvor meget jeg efterhånden ved om mit felt, også som følge af de sidste 2½ års erfaring. Jeg ELSKER min nye chef, og jeg er virkelig tryg ved ham. Ovenpå 2½ år i favnen på "Cruella de ville", hvor man aldrig vidste hvornår man fik en overhaling, så er det virkelig rart med en chef, som bare er der. At the end of the day, så er det meget mere værd end al løn i hele verden. Men man skal da lige finde det der sted i sig selv, hvor man finder rigdommen i det, og det arbejder jeg på at holde fast i :)

 

Det blev en rigtig lang smørre, men mange tak for jeres inputs. Det har også været en god måde for mig at få bearbejdet både lønforskelle og det der med at slippe ud af kløerne på en chef, som man ikke kan med. Det tager også lidt tid at ryste det af sig ;)

6
0
Svar på denne tråd
 
 Du kunne jo også spørge
Forfatter: 
Dato:  29-05-2016 06:29

din nye chef om, hvad der skal til fra din side det næste år frem, for at opnå det samme i løn, som din nye kollega, som du sidemandsoplærer.

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider